Biomedisch Technoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Biomedisch Technoloog? Lees de functieomschrijving.

 

Een Biomedisch Technoloog onderzoekt en ontwikkelt nieuwe technische applicaties voor de gezondheidszorg.

De Biomedisch Technoloog combineert techniek met biomedische kennis om gezondheidsproblemen op te lossen. Hij kijkt als het ware met de blik van een Ingenieur naar medische problemen en probeert die te begrijpen en er een oplossing voor te vinden in de vorm van een nieuw, medisch technologisch product. Hij verbetert technieken en methoden, om zo bijvoorbeeld het stellen van diagnoses te vergemakkelijken en het behandelen van patiënten te optimaliseren. De Biomedisch Technoloog maakt bijvoorbeeld kunsthuiden, hartkleppen, pacemakers, protheses en kunstlenzen, maar ook apparatuur die gebruikt wordt bij operaties.

De Biomedisch Technoloog gebruikt kennis van verschillende disciplines. Zo gebruikt de Biomedisch Technoloog analysemethoden uit de natuurkunde, programmeermethoden uit de informatica en rekenmethoden uit de wiskunde. 

Wil je werken als Biomedisch Technoloog?

Werk je al als Biomedisch Technoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Biomedisch Technoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Biomedisch Technoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Biomedisch Technoloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Patiënt
  • Arts
  • Laboratoriummedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Biomedisch Technoloog

Wat verdient een Biomedisch Technoloog?

 

Een Biomedisch Technoloog kan rekenen op zo’n €2300,- tot €3800,- bruto per maand. Het precieze salaris hangt onder meer af van de ervaring en leeftijd van de Biomedisch Technoloog.

Secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever en het CAO, maar voorbeelden zijn een leaseauto, vakantietoeslag en onregelmatigheidstoeslagen.

Salarisschaal Biomedisch Technoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Biomedisch Technoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Biomedisch Technoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Biomedisch Technoloog? 

 

Over het algemeen is het arbeidsmarktperspectief voor een Biomedisch Technoloog goed. De biomedische technologie is een vrij jong, maar snelgroeiend vakgebied. Een Biomedisch Technoloog kan niet alleen in Nederland gaan werken, maar er zijn ook volop kansen in het buitenland.

Een Biomedisch Technoloog kan doorgroeien door steeds belangrijkere technieken te ontwikkelen, zich te specialiseren en leiding te gaan geven. 

Baankans Biomedisch Technoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Biomedisch Technoloog worden: Opleidingen tot Biomedisch Technoloog

Hoe word je een Biomedisch Technoloog? 

 

Om Biomedisch Technoloog te worden, moet je de WO-opleiding Biomedische Technologie doen. Deze opleiding is onder andere te volgen in Eindhoven en Twente. Na de driejarige bachelor kun je doorstromen naar de masteropleiding. Die is vaak in het Engels (Biomedical Engineering). Op het VWO is dan het profiel Natuur & Techniek met biologie aan te raden. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Biomedisch Technoloog

Meer opleidingen Biomedisch Technoloog

Weet je nog niet of je Biomedisch Technoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Biomedisch Technoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Biomedisch Technoloog

Met wie werkt een Biomedisch Technoloog samen? 

 

Een Biomedisch Technoloog komt meestal niet veel in aanraking met patiënten. Toch doet de Biomedisch Technoloog soms onderzoek naar technologische problemen door met patiënten en artsen te praten. Aan de hand van dit gesprek krijgt de Biomedisch Technoloog het probleem duidelijk en kan hij een praktische oplossing verzinnen. Ook komt de Biomedisch Technoloog in contact met bijvoorbeeld Laboratoriummedewerkers. 


  • Patiënt
  • Arts
  • Laboratoriummedewerkers
Biomedisch Technoloog


Organisaties waar een Biomedisch Technoloog werkzaam is

Waar werkt een Biomedisch Technoloog meestal? 

 

Een Biomedisch Technoloog is vaak werkzaam bij universiteit of ziekenhuis, maar kan ook werkzaam zijn in het bedrijfsleven. De Biomedisch Technoloog werkt dan bij bedrijven die producten ontwikkelen en leveren aan ziekenhuizen. De Biomedisch Technoloog kan dus zowel in de non-profit- als in de profitsector werkzaam zijn. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Biomedisch Technoloog

Waar kun je het beste werken als Biomedisch Technoloog? Hieronder vindt je de best door de Biomedisch Technoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Biomedisch Technoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Biomedisch Technoloog:

Welke competenties heeft een een Biomedisch Technoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Biomedisch Technoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Biomedisch Technoloog nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Biomedisch Technoloog zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Biomedisch Technoloog ziet waar kansen liggen op het gebied van technische producten voor ziekenhuizen. Hij kan dus goed waarnemen en is innovatief. Ook beschikt de Biomedisch Technoloog over goede analytische vaardigheden (Waarnemer).

Daarnaast is een Biomedisch Technoloog zeer nauwkeurig en kritisch. De Biomedisch Technoloog wil goed op de hoogte blijven van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van biomedische technologie en hij is veeleisend en een streber (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Biomedisch Technoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Biomedisch Technoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Biomedisch Technoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Biomedisch Technoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Biomedisch Technoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Biomedisch Technoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Biomedisch Technoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Biomedisch Technoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Biomedisch Technoloog iets voor je?

Zou je graag Biomedisch Technoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Biomedisch Technoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Biomedisch Technoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar