Biomedisch Technoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Biomedisch Technoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep biomedisch technoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je biomedisch technoloog wordt.

 

Wat is een Biomedisch Technoloog?

Een Biomedisch Technoloog onderzoekt en ontwikkelt nieuwe technische applicaties voor de gezondheidszorg.

De Biomedisch Technoloog combineert techniek met biomedische kennis om gezondheidsproblemen op te lossen. Hij kijkt als het ware met de blik van een Ingenieur naar medische problemen en probeert die te begrijpen en er een oplossing voor te vinden in de vorm van een nieuw, medisch technologisch product. Hij verbetert technieken en methoden, om zo bijvoorbeeld het stellen van diagnoses te vergemakkelijken en het behandelen van patiënten te optimaliseren. De Biomedisch Technoloog maakt bijvoorbeeld kunsthuiden, hartkleppen, pacemakers, protheses en kunstlenzen, maar ook apparatuur die gebruikt wordt bij operaties.

De Biomedisch Technoloog gebruikt kennis van verschillende disciplines. Zo gebruikt de Biomedisch Technoloog analysemethoden uit de natuurkunde, programmeermethoden uit de informatica en rekenmethoden uit de wiskunde. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Biomedisch Technoloog?

Werk je al als Biomedisch Technoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Biomedisch Technoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Biomedisch Technoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Biomedisch Technoloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Patiënt
  • Arts
  • Laboratoriummedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Biomedisch Technoloog

Wat verdient een Biomedisch Technoloog?

Een Biomedisch Technoloog kan rekenen op zo’n €2300,- tot €3800,- bruto per maand. Het precieze salaris hangt onder meer af van de ervaring en leeftijd van de Biomedisch Technoloog.

Secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever en het CAO, maar voorbeelden zijn een leaseauto, vakantietoeslag en onregelmatigheidstoeslagen.

Salarisschaal Biomedisch Technoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Biomedisch Technoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Biomedisch Technoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Biomedisch Technoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Biomedisch Technoloog vacatures

Vacature Biomedisch Analist
Balans Uitzendburo
Functieomschrijving Voor een klant van ons in de Farmacie in Drenthe zijn we op zoek naar een enhousiaste Analist! Wat ga je doen? - Je bent als Lab Analist samen …
Vacature Biomedisch Analist
Balans Uitzendburo
Functieomschrijving Voor een klant van ons in de Farmacie in Drenthe zijn we op zoek naar een enhousiaste Analist! Wat ga je doen? - Je bent als Lab Analist samen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Biomedisch Technoloog

Wat zijn de baankansen voor een Biomedisch Technoloog?

Over het algemeen is het arbeidsmarktperspectief voor een Biomedisch Technoloog goed. De biomedische technologie is een vrij jong, maar snelgroeiend vakgebied. Een Biomedisch Technoloog kan niet alleen in Nederland gaan werken, maar er zijn ook volop kansen in het buitenland.

Een Biomedisch Technoloog kan doorgroeien door steeds belangrijkere technieken te ontwikkelen, zich te specialiseren en leiding te gaan geven. 

De actuele kans op werk voor een Biomedisch Technoloog

De kans op werk voor het beroep Biomedisch Technoloog is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Biomedisch Technoloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Biomedisch Technoloog worden: Opleidingen tot Biomedisch Technoloog

Wil je Biomedisch Technoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Biomedisch Technoloog.

Hoe word je een Biomedisch Technoloog? 

Om Biomedisch Technoloog te worden, moet je de WO-opleiding Biomedische Technologie doen. Deze opleiding is onder andere te volgen in Eindhoven en Twente. Na de driejarige bachelor kun je doorstromen naar de masteropleiding. Die is vaak in het Engels (Biomedical Engineering). Op het VWO is dan het profiel Natuur & Techniek met biologie aan te raden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Biomedisch Technoloog

Er zijn geen opleidingen Biomedisch Technoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Biomedisch Technoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Biomedisch Technoloog

Als je je wilt omscholen tot Biomedisch Technoloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Biomedisch Technoloog zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Biomedisch Technoloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Biomedisch Technoloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Biomedisch Technoloog

Als je Biomedisch Technoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Biomedisch Technoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Biomedisch Technoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Biomedisch Technoloog?

Competenties en Vaardigheden Biomedisch Technoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Biomedisch Technoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Biomedisch Technoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Biomedisch Technoloog

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Biomedisch Technoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Biomedisch Technoloog. Als Biomedisch Technoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Biomedisch Technoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Biomedisch Technoloog

Vakkennis voor een Biomedisch Technoloog

Het is voor een Biomedisch Technoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Biomedisch Technoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Biomedisch Technoloog


Werkervaring Biomedisch Technoloog

Het is voor een startend Biomedisch Technoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Biomedisch Technoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Biomedisch Analist .

Iets anders leren?

Is Biomedisch Technoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Biomedisch Technoloog

Met wie werkt een Biomedisch Technoloog samen? 

Een Biomedisch Technoloog komt meestal niet veel in aanraking met patiënten. Toch doet de Biomedisch Technoloog soms onderzoek naar technologische problemen door met patiënten en artsen te praten. Aan de hand van dit gesprek krijgt de Biomedisch Technoloog het probleem duidelijk en kan hij een praktische oplossing verzinnen. Ook komt de Biomedisch Technoloog in contact met bijvoorbeeld Laboratoriummedewerkers. 


  • Patiënt
  • Arts
  • Laboratoriummedewerkers
Biomedisch Technoloog


Organisaties waar een Biomedisch Technoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Biomedisch Technoloog meestal werkt.

Waar werkt een Biomedisch Technoloog?

Een Biomedisch Technoloog is vaak werkzaam bij universiteit of ziekenhuis, maar kan ook werkzaam zijn in het bedrijfsleven. De Biomedisch Technoloog werkt dan bij bedrijven die producten ontwikkelen en leveren aan ziekenhuizen. De Biomedisch Technoloog kan dus zowel in de non-profit- als in de profitsector werkzaam zijn. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Biomedisch Technoloog

Waar kun je het beste werken als Biomedisch Technoloog? Hieronder vind je de best door de Biomedisch Technoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Biomedisch Technoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Biomedisch Technoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Biomedisch Technoloog.

Welke competenties heeft een Biomedisch Technoloog nodig?

Een Biomedisch Technoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Biomedisch Technoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Biomedisch Technoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Biomedisch Technoloog nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Biomedisch Technoloog zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Biomedisch Technoloog ziet waar kansen liggen op het gebied van technische producten voor ziekenhuizen. Hij kan dus goed waarnemen en is innovatief. Ook beschikt de Biomedisch Technoloog over goede analytische vaardigheden (Waarnemer).

Daarnaast is een Biomedisch Technoloog zeer nauwkeurig en kritisch. De Biomedisch Technoloog wil goed op de hoogte blijven van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van biomedische technologie en hij is veeleisend en een streber (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Biomedisch Technoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Biomedisch Technoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Biomedisch Technoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Biomedisch Technoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Biomedisch Technoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Biomedisch Technoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Biomedisch Technoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Biomedisch Technoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Biomedisch Technoloog iets voor je?

Zou je graag Biomedisch Technoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Biomedisch Technoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Biomedisch Technoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar