U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bloementeler

Bloementeler worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bloementeler? Lees de functieomschrijving.

Als Bloementeler het je de leiding over de werkzaamheden die te maken hebben met het voorbereiden van de bloemteelt, de teelt zelf en het oogsten van de producten. Je werkt met teeltplannen en werkschema's en stuurt de medewerkers op het bedrijf aan.

Ook het in de gaten houden van de kwaliteit en de werkzaamheden vallen onder de taken van de Bloementeler. Je beoordeelt de bodem, houdt de groei van de bloemen in de gaten en bent degene die initiatief neemt in verbeteringen, gewasbescherming en oogsten. De Bloementeler is ook verantwoordelijk voor administratie, personeelsbeheer en het naleven van regels. Als zich problemen voordoen is hij het aanspreekpunt voor de medewerkers.

Wanneer de Bloementeler geen eigen baas is rapporteert hij over het verloop van teelt en werkzaamheden en adviseert hij degene voor wie hij werkt.

Mensen vonden ons op: Job Bloementeler, Baan Bloementeler, Bloementeler Worden, Functie-eisen Bloementeler, Verantwoordelijkheden Bloementeler, Functieprofiel Bloementeler, Wat doet een Bloementeler, Werken als Bloementeler.

Bloementeler worden: Opleiding tot bloementeler

Om Bloementeler te worden kun je een speciale opleiding volgen op MBO niveau. Te denken valt aan bijvoorbeeld een opleiding Sierteelt.

Tijdens de studie leer je veel over planten en bloemen en hoe je daarmee om moet gaan. Maar ook is er aandacht voor wat er nog meer komt kijken bij een dergelijk bedrijf en hoe je al die dingen moet regelen en plannen. Uiteindelijk kan je als kweker of manager aan de slag gaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bloementeler, Bloementeler Worden, Opleidingsniveau Bloementeler, Scholing Bloementeler, Studie Bloementeler, Bijscholing Bloementeler, Omscholing Bloementeler.

Organisaties waar een bloementeler doorgaans werkzaam is

Het telen van bloemen is bedoelt voor het maken van winst. Er wordt zo goedkoop mogelijk opgekweekt en dan zo goed mogelijk verkocht. Als Bloementeler ben je dus actief in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bloementeler, Bloementeler Worden, Opleidingsniveau Bloementeler, Scholing Bloementeler, Studie Bloementeler, Bijscholing Bloementeler, Omscholing Bloementeler.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bloementeler

Wat een Bloementeler precies verdient is moeilijk te zeggen. Dat komt omdat bloementelers vaak zelf een bedrijfje starten en de inkomsten dan sterk afhangen van hoe dat bedrijf loopt, maar ook van de afzetmarkt van het product. Gemiddeld zal het salaris net als voor telers in andere sectoren liggen tussen de €1400 en de €1900.

Overige arbeidsvoorwaarden als bonusregelingen en een 13de maand zijn er in deze sector niet.

Mensen vonden ons op: Salaris Bloementeler, Loon Bloementeler, Wat verdien je als Bloementeler, Salarisschaal Bloementeler, Salarisindicatie Bloementeler, Bonus Bloementeler, CAO Bloementeler, Brutoloon Bloementeler, Nettoloon Bloementeler, Vakantiedagen Bloementeler, Pensioen Bloementeler.

Competenties, skills & vaardigheden bloementeler

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
 • Accuratesse
 • Organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Bloementeler, Vaardigheden Bloementeler, Attitude Bloementeler, Kwalificaties Bloementeler, Competentieprofiel Bloementeler.

Boeken voor het beroep bloementeler

Wil je meer weten over het beroep bloementeler? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bloementeler bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bloementeler te komen.

Bloementeelt | F. W. V�Gelein

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789011542518

Bloementeelt tuin en kamerplanten is een boek van Gelein...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bloementeler, Bloementeler ebooks, boek Bloementeler.

Persoonstypen bloementeler

Omdat je als Bloementeler leiding geeft aan verschillende medewerkers is het goed als je van nature overwicht hebt en leiderschapskwaliteiten. Je moet zelfverzekerd keuzes maken zodat mensen je beslissingen niet snel in twijfel trekken. Tevens moeten ze naar je toe kunnen en durven komen bij problemen en dus moet je ze een veilig gevoel kunnen bieden (Baas).

Een Bloementeler moet doelgericht te werk gaan en productief zijn. De wil om goede kwaliteit af te leveren in korte tijd moet aanwezig zijn (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bloementeler, Karakter Bloementeler.

Netwerk bloementeler

Als Bloementeler geef je leiding aan verschillende medewerkers van het bedrijf. Daarnaast kan het zijn dat je verantwoording aflegt aan een leidinggevende, maar vaak bekleed je die functie zelf.

Daarnaast moet een Bloementeler contact onderhouden met de leveranciers van grondstoffen en materialen en de afnemers van de bloemen. Vaak worden bloemen aan bloemisten verkocht via bloemenveilingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bloementeler, Medewerkers Bloementeler.

Is het beroep bloementeler iets voor jou?

Zou je graag bloementeler willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bloementeler bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bloementeler, beroepskeuzetest Bloementeler, beroep Bloementeler kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bloementeler

Ondanks dat er een daling zichtbaar is geweest halverwege de jaren 90 in de inkomsten van akkerbouwers, is gebleken dat het juist met de 'Bloementelers destijds beter ging. De markt lijkt dus niet heel sterk mee te veranderen tijdens probleemjaren. Daarnaast worden in Nederland gekweekte bloemen ook vaak geëxporteerd naar het buitenland. Dat levert extra werk op en naast de vrijkomende functies bij bestaande bedrijven worden ook nieuwe bedrijven opgestart.

Als Bloementeler kun je mogelijk beginnen bij een ander bedrijf in dienst en later kun je een eigen bedrijf beginnen. Ook kun je groeien door meer taken op je te nemen of door bijvoorbeeld uit te breiden met andere bloemen of planten dan wel door meer export.

Arbeidsmarktperspectief score bloementeler

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bloementeler. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bloementeler, Promotie mogelijkheden Bloementeler, Carriere Bloementeler.

Solliciteren op de functie bloementeler

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bloementeler dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bloementeler belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bloementeler. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bloementeler, CV Bloementeler, sollicitatie Bloementeler.

Interviews met bloementeler

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bloementeler

Vacatures bloementeler

Op zoek naar een nieuwe baan als Bloementeler? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bloementeler. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Bloementeler het je de leiding over de werkzaamheden die te maken hebben met het voorbereiden van de bloemteelt, de teelt zelf en het oogsten van de producten. Je werkt met teeltplannen en werkschema's en stuurt de medewerkers op het bedrijf aan. Ook het in de gaten houden van de kwaliteit en de werkzaamheden vallen onder de taken van de Bloementeler.

Beoordeling Bloementeler

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bloementeler' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bloementeler

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep