U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Business Consultant

Business Consultant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een business Consultant? Lees de functieomschrijving.

Een business consultant is een consultant die gespecialiseerd is in het geven van bedrijfskundige adviezen. Net zoals een reguliere consultant stelt een business consultant zichzelf beschikbaar aan een bedrijf om met kennis en inzicht van buitenaf het bedrijf te verbeteren of om een bepaald vraagstuk op te lossen. Bij een business consultant gaat het echter specifiek om bedrijfskundige adviezen. Dit zijn adviezen die betrekking kunnen hebben op de organisatie, marktomgeving en het management van een bedrijf. Een business consultant moet daarom thuis zijn in diverse vakgebieden. Vakgebieden zoals bijvoorbeeld marketing, organisatie en personeelsmanagement. Een business consultant moet deze kennis in huis hebben om te kunnen adviseren bij diverse soorten vraagstukken. Vraagstukken zoals bijvoorbeeld hoe een organisatorische verandering in een bedrijf door te voeren of welke stappen een bedrijf dient te nemen om internationaal marktaandeel te veroveren. Een business consultant is doorgaands in dienst van een advies- of consultancybureau of als zelfstandige.

Mensen vonden ons op: Job Business Consultant, Baan Business Consultant, Business Consultant Worden, Functie-eisen Business Consultant, Verantwoordelijkheden Business Consultant, Functieprofiel Business Consultant, Wat doet een Business Consultant, Werken als Business Consultant.

Business Consultant worden: Opleiding tot business Consultant

Een business consultant heeft doorgaands een bedrijfskundige of management studie gevolgd. Deze studies zijn zowel op HBO als WO niveau te volgen. Hierbij valt te denken aan studies zoals bedrijfskunde, marketing management, organisatiepsychologie en bedrijfswetenschappen. Dit zijn veel voorkomende studies die over het algemeen aan bijna alle hogescholen en universiteiten in Nederland gegeven worden. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Business Consultant, Business Consultant Worden, Opleidingsniveau Business Consultant, Scholing Business Consultant, Studie Business Consultant, Bijscholing Business Consultant, Omscholing Business Consultant.

Organisaties waar een business Consultant doorgaans werkzaam is

Een business consultant is doorgaands in dienst van een consultancy- of adviesbureau. Dit zijn profit organisaties. Een business consultant kan natuurlijk wel door een non-profit organisatie ingehuurd worden zoals bijvoorbeeld door de overheid. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Business Consultant, Business Consultant Worden, Opleidingsniveau Business Consultant, Scholing Business Consultant, Studie Business Consultant, Bijscholing Business Consultant, Omscholing Business Consultant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden business Consultant

Een business consultant verdient doorgaands hetzelfde als een algemene consultant en dat is circa 2.000 euro per maand als starter (junior) wat kan oplopen tot circa 8.000 euro per maand voor een consultant met meer ervaring. Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen een auto en telefoon van de zaak zijn. Doordat een business consultant doorgaands veel reist komen deze secundaire arbeidsvoorwaarden vaak voor.

Mensen vonden ons op: Salaris Business Consultant, Loon Business Consultant, Wat verdien je als Business Consultant, Salarisschaal Business Consultant, Salarisindicatie Business Consultant, Bonus Business Consultant, CAO Business Consultant, Brutoloon Business Consultant, Nettoloon Business Consultant, Vakantiedagen Business Consultant, Pensioen Business Consultant.

Competenties, skills & vaardigheden business consultant

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Plannen en organiseren
 • Overtuigen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Business Consultant, Vaardigheden Business Consultant, Attitude Business Consultant, Kwalificaties Business Consultant, Competentieprofiel Business Consultant.

Boeken voor het beroep business consultant

Wil je meer weten over het beroep business consultant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je business consultant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken business consultant te komen.

Coachen met collega's | Yvonne Burger

praktijkboek individuele consultatie - Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789023255437 | 264 pagina's

"Coachen met collega's 6e druk is een boek van Yvonne Burger uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023255437 Het vak coaching doet modieus aan maar heeft al een lange geschiedenis. Uit de klassieke wereld zijn ons prachtige coachinggesprek...

The One Page Business Plan Professional Consultant Edition | Jim Horan

The Fastest, Easiest Way to Write a Business Plan - Engels | Druk: 6 | Paperback | 9781797571744 | 104 pagina's

...

Coachen Met Collega'S | Yvonne Burger

praktijkboek individuele consultatie - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789023243892 | 174 pagina's

Het vak coaching doet modieus aan maar heeft al een lange geschiedenis. Uit de klassieke wereld zijn ons prachtige coachinggesprekken overgeleverd, onder meer in de dialogen van Plato en in de brieven van Seneca aan Lucilius. De oudste coach ontmoeten we ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Business Consultant, Business Consultant ebooks, boek Business Consultant.

Persoonstypen business Consultant

Een business consultant wordt door een bedrijf binnen gehaald om een bepaald vraagstuk op te lossen. Daarom moet een business consultant een goed waarnemingsvermogen hebben om zo snel en accuraat mogelijk naar de kern van het vraagstuk te kunnen komen. Een goed probleemoplossend vermogen en management skills zijn dan ook een vereiste van een business consultant. Dit zijn eigenschappen die passen bij het persoonstype de waarnemer. Naast het analyseren van een situatie dient een business consultant ook advies te geven. Een business consultant heeft daarom ook overreding en overtuigingskracht nodig. Dit zijn eigenschappen die passen bij het persoonstype de baas.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Business Consultant, Karakter Business Consultant.

Netwerk business Consultant

Een business consultant heeft het meeste contact met de mensen en functionarissen van het bedrijf waar de business consultant op dat moment voor werkt. Doordat een business consultant vaak “op locatie” werkzaam is zijn dit de meest voorkomende contacten. In het geval een bedrijf een groot vraagstuk heeft dat niet door een business consultant opgelost kan worden kan het voorkomen dat er een team geassembleerd moet worden. In dit geval werkt de business consultant dan samen met zijn collega consultants.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Business Consultant, Medewerkers Business Consultant.

Is het beroep business Consultant iets voor jou?

Zou je graag business Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als business Consultant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Business Consultant, beroepskeuzetest Business Consultant, beroep Business Consultant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden business Consultant

Het arbeidsperspectief van een business consultant is gelieerd aan het economische klimaat. Op het moment dat het economisch minder gaat zijn veel bedrijven geneigd om vraagstukken intern i.p.v. extern door een consultant op te laten lossen. Dit is natuurlijk van invloed op de vraag naar business consultants. Maar over het algemeen is het arbeidsperspectief van een business consultant redelijk tot goed te noemen. Een goede business consultant worden is echter niet gemakkelijk. Naast het volgen van een relevante opleiding dient een business consultant ook veel praktijk ervaring op te doen en bovendien over overtuigende en leidinggevende kwaliteiten te beschikken. Daarnaast is het hebben van een charismatische persoonlijkheid vaak ook een vereiste.

 

Arbeidsmarktperspectief score business Consultant

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep business Consultant. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Business Consultant, Promotie mogelijkheden Business Consultant, Carriere Business Consultant.

Solliciteren op de functie business Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als business Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor business Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als business Consultant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Business Consultant, CV Business Consultant, sollicitatie Business Consultant.

Interviews met business Consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen business Consultant

Vacatures business consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Business Consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Business Consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een business consultant is een consultant die gespecialiseerd is in het geven van bedrijfskundige adviezen. Net zoals een reguliere consultant stelt een business consultant zichzelf beschikbaar aan een bedrijf om met kennis en inzicht van buitenaf het bedrijf te verbeteren of om een bepaald vraagstuk op te lossen. Bij een business consultant gaat het echter specifiek om bedrijfskundige adviezen.

Beoordeling Business Consultant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Business Consultant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Business Consultant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep