U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Butler

Butler worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een butler? Lees de functieomschrijving.

De Butler is als hoofd huishouding in dienst van een (rijke) familie. Hij geeft leiding aan het huishoudelijke personeel, treedt op als persoonlijk assistent van leden van de familie en neemt uitvoerende taken op zich die wisselen per huishouden. Naast het personeelsmanagement is hij belast met de coördinatie en organisatie van onderhoudswerkzaamheden, dagelijkse gang van zaken (als de was), inkoopbeleid en maaltijden. De Butler is niet alleen manager, maar ook manusje van alles. Hij is tot in detail op de hoogte van etiquette, heeft verstand van eten en wijnen, ontvangt gasten, poetst het zilver, is chauffeur, doet de tuin, pakt koffers, voert kleine reparaties uit en helpt (eventueel) kinderen met hun huiswerk. Hoe groter het huishouden, hoe meer de Butler echter optreedt als manager en werkzaamheden delegeert.

De Butler zorgt dat de huishouding draait op hoog niveau. Daarnaast is hij vaak persoonlijk assistent van een of meer familieleden. Dit kan op verschillende manieren worden ingevuld. Een aspect is de rol van vertrouwenspersoon - de butler weet altijd alles. Hij kan ook fungeren als adviseur, in bijvoorbeeld gezondheidskwesties, de rol van gastheer (mede) op zich nemen en zijn baas vertegenwoordigen naar bezoekers of klanten. Hij plant en organiseert alles, van reizen tot feesten en Kerstavond. Het persoonlijk assistentschap heeft ook praktische kanten als dagelijks het verzorgen van de kleding van de baas.

De Butler is het visitekaartje van het hele huishouden, de spin in het web die alles draaiende houdt, de ultieme dienstbode die volledig loyaal is aan de familie.

Moderne Butlers werken ook voor hotels of op jachten.

Mensen vonden ons op: Job Butler, Baan Butler, Butler Worden, Functie-eisen Butler, Verantwoordelijkheden Butler, Functieprofiel Butler, Wat doet een Butler, Werken als Butler.

Butler worden: Opleiding tot butler

De International Butler Acadamy biedt een 8-weekse interne opleiding, waarna de student niet alleen professioneel Butler is, maar tevens alles weet over de plichten van de lakei, personal assistant en huishoudmanager. Deze functies zijn inhoudelijk iets verschillend. Verder bestaan er gespecialiseerde cursussen in bijvoorbeeld hoe te functioneren op een jacht of in hotels.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Butler, Butler Worden, Opleidingsniveau Butler, Scholing Butler, Studie Butler, Bijscholing Butler, Omscholing Butler.

Organisaties waar een butler doorgaans werkzaam is

De Butler werkt zowel in in de profit als in de non-profit. Hij werkt voor een familie of landgoed, waar hij een niet-commerciële rol vervult. In hotels en op cruiseschepen maakt hij deel uit van het hospitalityteam en wordt hij ingezet om middels hoogwaardige gastvrijheid het aantal gasten (en dus opbrengsten) te vergroten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Butler, Butler Worden, Opleidingsniveau Butler, Scholing Butler, Studie Butler, Bijscholing Butler, Omscholing Butler.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden butler

Het inkomen van de Butler is afhankelijk van opleiding, ervaring en werkgever. De bedragen lopen erg uiteen, van ruwweg €3400 tot €15.000 per maand, en zijn een schatting omdat Butlers, integer als altijd, weinig uitspraken doen over hun salaris. Naast een maandsalaris kan de Butler ook rekenen op kost en inwoning. Het salaris is overigens niet gebaseerd op een 40-urige werkweek, aangezien Butlers rustig 60 uur per week werken.

Mensen vonden ons op: Salaris Butler, Loon Butler, Wat verdien je als Butler, Salarisschaal Butler, Salarisindicatie Butler, Bonus Butler, CAO Butler, Brutoloon Butler, Nettoloon Butler, Vakantiedagen Butler, Pensioen Butler.

Competenties, skills & vaardigheden butler

 • Integriteit
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Delegeren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Plannen en organiseren
 • Sociaal vaardig
 • Discipline
 • Kennis van etiquette
Mensen vonden ons op: Kennis Butler, Vaardigheden Butler, Attitude Butler, Kwalificaties Butler, Competentieprofiel Butler.

Boeken voor het beroep butler

Wil je meer weten over het beroep butler? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je butler bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken butler te komen.

The Art of War - the Ancient Classic | Sun Tzu

The Ancient Classic - Engels | Druk: Unabridged edition | Hardcover | 9780857080097 | 224 pagina's

The original and bestselling leadership book! Sun Tzu's ideas on survival and success have been read across the world for centuries. Today they can still be applied to business, politics and life. The Art of War demonstrates how to win without conflict. I...

Lonely Planet Cancun, Cozumel & the Yucatan | Lonely Planet

Engels | Druk: 8 | Paperback | 9781786574879 | 320 pagina's

Marvel at Chichen Itza's massive El Castilo pyramid, swim in a cenote, and party in a steamy Caribbean cantina in Merida; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Cancun, Cozumel and the Yucatan and begin your journey now! Inside Lonely...

The Ancient Classics Collection | Lao- Tzu

The Art of War & Tao Te Ching - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9780857086273 | 418 pagina's

Find out how to lead without conflict with these ancient bestselling personal development guides. These luxury hardback editions are now available in a set as a keepsake for yourself or as a present for your friends and family. Containing essential advice...

Mensen vonden ons op: boeken voor Butler, Butler ebooks, boek Butler.

Persoonstypen butler

De Butler werkt graag in dienst van iemand. Hij is een toegewijde medewerker, die het welzijn van zijn baas voor laat gaan op dat van hemzelf. Hij is uitermate loyaal, niet alleen aan de familie waarvoor hij werkt, maar ook in het hooghouden van tradities en etiquette (Loyalist). Hij is hierin erg precies, doet de dingen zoals ze horen en hecht enorm aan regels en structuur. Het perfect vervullen van zijn functie is bijna een missie voor hem. Hij is een strenge, maar redelijke leidinggevende (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Butler, Karakter Butler.

Netwerk butler

Het netwerk van de Butler is afhankelijk van zijn werkgever. Bij een familie of op een landgoed heeft hij te maken met zijn baas en verschillend uitvoerend personeel, kamermeisjes, de kok, schoonmakers, chauffeur, de tuinman, etc. Gasten van zijn baas horen ook tot zijn netwerk. Op een cruiseschip is zijn netwerk grotendeels hetzelfde, minus de tuinman.

Mensen vonden ons op: Collega’s Butler, Medewerkers Butler.

Is het beroep butler iets voor jou?

Zou je graag butler willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als butler bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Butler, beroepskeuzetest Butler, beroep Butler kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden butler

Er zijn weinig Butlers en er is ook weinig vraag naar Butlers. Het internationale karakter van de functie (en opleiding) maken het mogelijke werkterrein wel een stuk groter. Ook de keuze van diverse grote hotels en cruiseschepen om met Butlers te werken heeft de arbeidsmarkt vergroot. Er zijn bovendien diverse bemiddelingsbureaus actief die het koppelen van Butler aan werkgever vergemakkelijken.

De Butler heeft de hoogste functie binnen het management van een huishouding. Er bestaat slechts één mogelijkheid tot doorgroeien, namelijk naar Hoofdbutler, die in grote huishoudens leiding geeft aan meerdere Butlers.

Arbeidsmarktperspectief score butler

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep butler. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Butler, Promotie mogelijkheden Butler, Carriere Butler.

Solliciteren op de functie butler

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als butler dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor butler belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als butler. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Butler, CV Butler, sollicitatie Butler.

Interviews met butler

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen butler

 • Persoonlijk Assistent

Vacatures butler

Op zoek naar een nieuwe baan als Butler? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Butler. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Butler is als hoofd huishouding in dienst van een (rijke) familie. Hij geeft leiding aan het huishoudelijke personeel, treedt op als persoonlijk assistent van leden van de familie en neemt uitvoerende taken op zich die wisselen per huishouden. Naast het personeelsmanagement is hij belast met de coördinatie en organisatie van onderhoudswerkzaamheden, dagelijkse gang van zaken (als de was), inkoopbeleid en maaltijden.

Beoordeling Butler

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Butler' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Butler

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Geachte heer vrouw. 

finaciering.

hoe zou ik de financiering van de butler oplieding kunnen verzammellen

Door: HESDY

eerst een opleiding te volgen en af te ronden.2 daarna werken.3 En met dit geld wat je verdient een vervolgopleiding volgen.

Door: butler

Zeer geachte L.S., mijn vraag: "tot welke leeftijd kan men dit beroep uitoefenen, dan wel solliciteren (met diploma)?

Door: Joost

Beste joost,niet of moeilijk te beantwoorden.Het hangt volledig af van de conditie van de man.Solliciteren kan altijd maar houdt 50 jr.aan als grens.Gr.

Door: Henri

geachte heer of mevrouw. ik zag een reactie van hesdy en van Joost. graag zou ik met hen in contact willen komen. in 2019/2020 wordt ik samen met mijn gezin eigenaar van groot landgoed binnen Nederland en later buitenland (spanje)

Door: michel

en ik zou hesdy en Joost een functie tot butler willen aan bieden. uiteraard vind er eerst een gesprek plaats. hesdy en Joost kunnen mij e-mail sturen. michel_wallet@hotmail.com

Door: michel

Reageer op dit beroep