U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cartograaf

Cartograaf worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cartograaf? Lees de functieomschrijving.

Als cartograaf hou je je bezig met de wetenschap en techniek om geografische en ruimtegebonden informatie in kaart te brengen. Je doet dit aan de hand van analoge en digitale middelen en maakt andere media aanschouwelijk. Als cartograaf ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van deze kaarten. Dit kunnen kaarten zijn waarop het wegennet of waterwegen in een bepaalde regio staan aangegeven, maar ook kaarten waarop de bevolkingssamenstelling van een stad is te zien.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Cartograaf, Baan Cartograaf, Cartograaf Worden, Functie-eisen Cartograaf, Verantwoordelijkheden Cartograaf, Functieprofiel Cartograaf, Wat doet een Cartograaf, Werken als Cartograaf.

Cartograaf worden: Opleiding tot cartograaf

Als cartograaf is het belangrijk dat je kennis hebt van de omgeving die je in kaart moet brengen. Vanuit verschillende opleidingen kun je de functie van cartograaf gaan vervullen. Passende opleidingen zijn bijvoorbeeld de opleiding bos- en natuurbeheer, de opleiding geodesie of de opleiding tuin- en landschapsinrichting.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cartograaf, Cartograaf Worden, Opleidingsniveau Cartograaf, Scholing Cartograaf, Studie Cartograaf, Bijscholing Cartograaf, Omscholing Cartograaf.

Organisaties waar een cartograaf doorgaans werkzaam is

Als cartograaf werk je voor private organisaties en je werkt dus in de profit sector. Het doel van het maken van de verschillende kaarten is het maken van winst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cartograaf, Cartograaf Worden, Opleidingsniveau Cartograaf, Scholing Cartograaf, Studie Cartograaf, Bijscholing Cartograaf, Omscholing Cartograaf.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cartograaf

Als beginnend cartograaf verdien je ongeveer 2500 euro bruto per maand. Hoe meer ervaring je als cartograaf opdoet, hoe hoger je salaris uiteindelijk zal worden. Je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vooral afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als cartograaf werkzaam bent.

Mensen vonden ons op: Salaris Cartograaf, Loon Cartograaf, Wat verdien je als Cartograaf, Salarisschaal Cartograaf, Salarisindicatie Cartograaf, Bonus Cartograaf, CAO Cartograaf, Brutoloon Cartograaf, Nettoloon Cartograaf, Vakantiedagen Cartograaf, Pensioen Cartograaf.

Competenties, skills & vaardigheden cartograaf

 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Cartograaf, Vaardigheden Cartograaf, Attitude Cartograaf, Kwalificaties Cartograaf, Competentieprofiel Cartograaf.

Boeken voor het beroep cartograaf

Wil je meer weten over het beroep cartograaf? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cartograaf bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cartograaf te komen.

Phantom Atlas | Edward Brooke-Hitching

The Greatest Myths, Lies and Blunders on Maps - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781471159459 | 256 pagina's

The astonishing story of the maps and atlases throughout history that got it completely wrong. }The Phantom Atlas{ is a beautifully produced volume, packed with stunning maps and drawings of places and people that never existed. The remarkable stories beh...

Wereldtheater | Thomas Reinertsen Berg

De geschiedenis van de cartografie - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789025309046 | 352 pagina's

Wereldtheater bevat de geschiedenis van de cartografie, vanaf mystieke symbolen in het stenen tijdperk tot en met de gps en Google Earth. Het is een fascinerend relaas vol wetenschap, kunst en technologie, een verhaal vol ambitie, praktische toepasbaarhei...

Zakboek Kaart Kompas GPS | Frans Welkamp

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789043914079 | 95 pagina's

Vind je eigen weg met kaart, kompas en gps. Een duidelijke, eenvoudige en efficiënte manier om je te oriënteren, waar je ook bent. Wie door de vrije natuur trekt, moet zich goed kunnen oriënteren. Onmisbaar hierbij zijn een kaart en een kompas. De GPS – o...

Mensen vonden ons op: boeken voor Cartograaf, Cartograaf ebooks, boek Cartograaf.

Persoonstypen cartograaf

Als cartograaf moet je een goed inzicht hebben in de omgeving en perfectionistisch te werk gaan. Je bent verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk in kaart brengen van de werkelijkheid en je moet dit als cartograaf zo perfect mogelijk doen. Je moet als cartograaf dus perfectionistisch en accuraat te werken gaan (Perfectionist).

Verder is het als cartograaf belangrijk dat je leergierig bent en dat je goede inzicht in de omgeving ervoor zorgt dat je veel mee krijgt van wat er in de omgeving speelt. Een analytische blik is dus van belang voor een cartograaf (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cartograaf, Karakter Cartograaf.

Netwerk cartograaf

Als cartograaf heb je voornamelijk contact met de opdrachtgever voor je wie je de kaart maakt. Je voert verschillende gesprekken met de opdrachtgever om te weten te komen wat de opdrachtgever precies wil. Na het verzamelen van de juist informatie ga je als cartograaf aan de slag met verschillende digitale tekenprogramma's en hou je contact met de opdrachtgever en leg je de vordering voor. Mogelijke opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld overheidsinstellingen zoals gemeenten of particuliere bedrijven zoals een uitgeverij van landkaarten en atlassen.

 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Cartograaf, Medewerkers Cartograaf.

Is het beroep cartograaf iets voor jou?

Zou je graag cartograaf willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cartograaf bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cartograaf, beroepskeuzetest Cartograaf, beroep Cartograaf kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cartograaf

Er zijn maar weinig die gespecialiseerd zijn in het maken van bijvoorbeeld landkaarten of wegenkaarten. Het arbeidsmarktperspectief voor een cartograaf is relatief goed aangezien het een specialistisch beroep is.

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen een cartograaf werkzaam is, heb je als cartograaf verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan binnen een organisatie mogelijk doorgroeien naar management- of bestuursfuncties of je kan een eigen zaak opzetten.

Arbeidsmarktperspectief score cartograaf

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cartograaf. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cartograaf, Promotie mogelijkheden Cartograaf, Carriere Cartograaf.

Solliciteren op de functie cartograaf

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cartograaf dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cartograaf belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cartograaf. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cartograaf, CV Cartograaf, sollicitatie Cartograaf.

Interviews met cartograaf

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cartograaf

Vacatures cartograaf

Op zoek naar een nieuwe baan als Cartograaf? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cartograaf. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als cartograaf hou je je bezig met de wetenschap en techniek om geografische en ruimtegebonden informatie in kaart te brengen. Je doet dit aan de hand van analoge en digitale middelen en maakt andere media aanschouwelijk. Als cartograaf ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van deze kaarten.

Beoordeling Cartograaf

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cartograaf' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cartograaf

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Maak al vele edits op google mapmaker en openstreetmap voor niks....  

Door: Willem

Reageer op dit beroep