U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Commercieel Manager

Commercieel Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een commercieel Manager? Lees de functieomschrijving.

Een Commercieel Manager vormt de spil van een organisatie en is verantwoordelijk voor de commerciële afdeling. Een Commercieel Manager draagt zorg voor de uitvoering en verdere ontwikkeling van een beleid. Hierbij ligt de focus op visieontwikkeling, groeistrategieën, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, marktanalyse en het ontwikkelen van nieuwe campagnes. Hiermee wordt de marktpositie van een bedrijf verder uitgebouwd. Daarnaast moet een Commercieel Manager alert zijn in het signaleren van nieuwe kansen en het starten van nieuwe zaken en dit weten te vertalen naar nieuwe diensten of producten. Samen met het Marketingteam is de Commercieel Manager tevens verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering.

Mensen vonden ons op: Job Commercieel Manager, Baan Commercieel Manager, Commercieel Manager Worden, Functie-eisen Commercieel Manager, Verantwoordelijkheden Commercieel Manager, Functieprofiel Commercieel Manager, Wat doet een Commercieel Manager, Werken als Commercieel Manager.

Commercieel Manager worden: Opleiding tot commercieel Manager

Een opleiding op HBO of WO niveau is vereist. Er kan daarbij gekozen worden voor bijvoorbeeld een studie Commerciële Economie of Commercieel Management.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Commercieel Manager, Commercieel Manager Worden, Opleidingsniveau Commercieel Manager, Scholing Commercieel Manager, Studie Commercieel Manager, Bijscholing Commercieel Manager, Omscholing Commercieel Manager.

Organisaties waar een commercieel Manager doorgaans werkzaam is

Een Commercieel Manager kan vanzelfsprekend voornamelijk aan de slag bij profit organisaties zoals textielbedrijven en producten van etenswaren. Doch hebben veel non-profit organisaties tevens een Commercieel Manager nodig, bijvoorbeeld in de zorg.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Commercieel Manager, Commercieel Manager Worden, Opleidingsniveau Commercieel Manager, Scholing Commercieel Manager, Studie Commercieel Manager, Bijscholing Commercieel Manager, Omscholing Commercieel Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden commercieel Manager

Vaak zijn er de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden mogelijk: bonusregeling, dertiende maand, auto van de zaak, laptop en smartphone.

Mensen vonden ons op: Salaris Commercieel Manager, Loon Commercieel Manager, Wat verdien je als Commercieel Manager, Salarisschaal Commercieel Manager, Salarisindicatie Commercieel Manager, Bonus Commercieel Manager, CAO Commercieel Manager, Brutoloon Commercieel Manager, Nettoloon Commercieel Manager, Vakantiedagen Commercieel Manager, Pensioen Commercieel Manager.

Competenties, skills & vaardigheden commercieel manager

 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Innovatief
 • Initiatief ontplooien
 • Delegeren
 • Insprireren
 • Commercieel inzicht
 • Plannen en organiseren
 • Kritisch
Mensen vonden ons op: Kennis Commercieel Manager, Vaardigheden Commercieel Manager, Attitude Commercieel Manager, Kwalificaties Commercieel Manager, Competentieprofiel Commercieel Manager.

Boeken voor het beroep commercieel manager

Wil je meer weten over het beroep commercieel manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je commercieel manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken commercieel manager te komen.

Commercieel beleid 1 Basisdeel Manager retail | Sarphati

Nederlands | Onbekende bindwijze | 9789462832435

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Hotel Inc. Commercieel management Bronnenboek | Barend Bakkenes

mbo opleiding manager/ondernemer horeca - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789037205107

Hotel Inc. Commercieel management Bronnenboek 1e druk is een boek van Barend Bakkenes uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037205107 Hoe zet je jouw bedrijf goed op de kaart? En hoe blijf je de concurrentie voor? Deze onderwerpen worden in dit bronnenboek ...

Ondernemendleren voor de Manager Detailhandel - Werkschrift commercieel rekenen | F. de Esch

bestemd voor de kwalificatiedossiers Manager Handel en Ondernemer detailhandel - Nederlands | Druk: 1 | Losbladig | 9789057843389

Ondernemendleren voor de Manager Detailhandel - Werkschrift commercieel rekenen 1e druk is een boek van F. de Esch uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789057843389 Dit werkschrift hoort bij de methode Ondernemendleren. Ondernemendleren is een leermethode waa...

Mensen vonden ons op: boeken voor Commercieel Manager, Commercieel Manager ebooks, boek Commercieel Manager.

Persoonstypen commercieel Manager

Een Commercieel Manager kan gekenmerkt worden door twee typen: de Baas en de Succesvolle werker.

De Baas of Leider neigt zeer sterk naar zelfstandigheid en tracht gevoelens van zwakheid of afhankelijkheid te vermijden. De Baas staat bekend om zijn krachtige uitstraling en is niet bang om negatieve emoties, zoals boosheid, te uiten. Positieve eigenschappen uiten zich in: energie, loyaliteit, zelfvertrouwen en gezag. Daarentegen zijn er ook verschillende negatieve eigenschappen: dominantie, opstandigheid, ongevoeligheid en arrogantie. In relaties is een Baas zorgzaam, loyaal, oprecht en ijverig, maar ook strijdlustig en onbuigzaam.

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Commercieel Manager, Karakter Commercieel Manager.

Netwerk commercieel Manager

Naast veel intern contact te hebben met het MT en de Algemeen Directeur, heeft een Commercieel Manager extern vaak contact met klanten en opdrachtgevers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Commercieel Manager, Medewerkers Commercieel Manager.

Is het beroep commercieel Manager iets voor jou?

Zou je graag commercieel Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als commercieel Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Commercieel Manager, beroepskeuzetest Commercieel Manager, beroep Commercieel Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden commercieel Manager

Commercieel Managers vormen een vast onderdeel binnen een bedrijf, daarom is er veel vraag naar en is er een ruim arbeidsmarktperspectief. Daarnaast zijn er  veel doorgroeimogelijkheden. Over het algemeen wordt iemand die veel ambitie heeft en graai door wil groeien, geprefereerd.

Arbeidsmarktperspectief score commercieel Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep commercieel Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Commercieel Manager, Promotie mogelijkheden Commercieel Manager, Carriere Commercieel Manager.

Solliciteren op de functie commercieel Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als commercieel Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor commercieel Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als commercieel Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Commercieel Manager, CV Commercieel Manager, sollicitatie Commercieel Manager.

Interviews met commercieel Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen commercieel Manager

Vacatures commercieel manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Commercieel Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Commercieel Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Commercieel Manager vormt de spil van een organisatie en is verantwoordelijk voor de commerciële afdeling. Een Commercieel Manager draagt zorg voor de uitvoering en verdere ontwikkeling van een beleid. Hierbij ligt de focus op visieontwikkeling, groeistrategieën, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, marktanalyse en het ontwikkelen van nieuwe campagnes.

Beoordeling Commercieel Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Commercieel Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Commercieel Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep