Commercieel Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Commercieel Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep commercieel manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je commercieel manager wordt.

 

Wat is een Commercieel Manager?

Een Commercieel Manager vormt de spil van een organisatie en is verantwoordelijk voor de commerciële afdeling. Een Commercieel Manager draagt zorg voor de uitvoering en verdere ontwikkeling van een beleid. Hierbij ligt de focus op visieontwikkeling, groeistrategieën, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, marktanalyse en het ontwikkelen van nieuwe campagnes. Hiermee wordt de marktpositie van een bedrijf verder uitgebouwd. Daarnaast moet een Commercieel Manager alert zijn in het signaleren van nieuwe kansen en het starten van nieuwe zaken en dit weten te vertalen naar nieuwe diensten of producten. Samen met het Marketingteam is de Commercieel Manager tevens verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering.Wil je werken als Commercieel Manager?

Werk je al als Commercieel Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Commercieel Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Commercieel Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Commercieel Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Commercieel Medewerker
  • Accountmanager
  • Directie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3 tot €9

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

38


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Commercieel Manager

Wat verdient een Commercieel Manager?

Vaak zijn er de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden mogelijk: bonusregeling, dertiende maand, auto van de zaak, laptop en smartphone.

Salarisschaal Commercieel Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Commercieel Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Commercieel Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Commercieel Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Commercieel Manager vacatures

Commercieel manager
Quercus Technical Services
Wij zijn op zoek naar: Een viertal Commercieel Managers voor de regio’s Groot Rotterdam, Groot Zeeland, Noord-Holland en Noordoost Nederland (m/v, 40 uur per week). De functie: Wegens groei van …
Sales Manager
Independent Recruiters Groep
Ervaren Sales Manager gezocht voor een grote Nederlandse speler in de schoonmaakbranche. Vanuit de regio Eindhoven zorg jij dat je elke commerciële kans benut wordt en alle relaties van het …
Commercieel manager
Score
Als MT-lid medebepalend voor strategische koers en eindverantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van commercieel beleid.Rapporteert aan de CEO en geeft leiding aan commerciële team binnen- en buitendienst en marketing.
Teamleider Sales Support
Exact Personeelsintermediair
Door het coronavirus zijn mondkapjes niet meer aan te slepen. Gelukkig hebben jullie nog een hele voorraad en is dit het moment voor jou en het team om hier op …
Commercieel Manager -> Innovatieve waterbouw/ civiele techniek/ GWW
ASBR YouManagement
Jij geeft het commerciële beleid van Heuvelman Ibis en de uitvoering hiervan dagelijks vorm en inhoud. Kort gezegd stuur jij enerzijds tenderteams aan bij aanbestedingen, anderzijds geef jij acquisitieactiviteiten en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Commercieel Manager

Wat is de toekomst van Commercieel Manager?

Commercieel Managers vormen een vast onderdeel binnen een bedrijf, daarom is er veel vraag naar en is er een ruim arbeidsmarktperspectief. Daarnaast zijn er  veel doorgroeimogelijkheden. Over het algemeen wordt iemand die veel ambitie heeft en graai door wil groeien, geprefereerd.

Baankans Commercieel Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

38


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Commercieel Manager worden: Opleidingen tot Commercieel Manager

Wil je commercieel manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Commercieel Manager? 

Een opleiding op HBO of WO niveau is vereist. Er kan daarbij gekozen worden voor bijvoorbeeld een studie Commerciële Economie of Commercieel Management.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Commercieel Manager

Beroepsopleiding Small Business Management (De Ondernemers Studie)
Wil jij zelfstandig ondernemer worden? Ben je eigenzinnig, commercieel en communicatief? Volg dan deze korte MBO/HBO Small Business Management opleiding. De moderne ondernemer van nu zal geschoold moeten worden in …
Leidinggeven: Sales management & leiderschap programma LEAD
Wil jij commercieel succes met je team laten verdubbelen, maar ervaar je leidinggeven in sales als een uitdaging? Is leidinggeven nieuw voor je of zoek je een blijvend kritisch klankbord? …
Financieel management in de zorg (Post-bachelormodule)
Als beleidsmaker speel je een cruciale rol bij strategische en financiële doelstellingen in de zorgorganisatie waar je werkt. Daarom weet je alles van het zorgsysteem in Nederland, maar ook hoe …
Bedrijfskunde met Management Thuisstudie
Manager worden? Ga voor de opleiding Bedrijfskunde met Management op HBO-niveauGeneralisten zijn in het bedrijfsleven gewild. Moderne managers die vanuit diverse invalshoeken leiding kunnen geven aan een bedrijf. Ben je …
International Business - Assistent-Manager IB (Beroepsopleiding KBC - Den Haag)
Beroep De assistent-manager internationale handel werkt in alle branches van de internationale handel: groothandel, productiebedrijven en dienstverlening. Hij werkt als binnen- en/of buitendienstmedewerker. Hij heeft een groot aanpassingsvermogen, is flexibel …
Meer opleidingen Commercieel Manager

Weet je nog niet of je Commercieel Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Commercieel Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Commercieel Manager

Met wie werkt een Commercieel Manager samen? 

Naast veel intern contact te hebben met het MT en de Algemeen Directeur, heeft een Commercieel Manager extern vaak contact met klanten en opdrachtgevers.


  • Commercieel Medewerker
  • Accountmanager
  • Directie
Commercieel Manager


Organisaties waar een Commercieel Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Commercieel Manager meestal werkt.

Waar werkt een Commercieel Manager?

Een Commercieel Manager kan vanzelfsprekend voornamelijk aan de slag bij profit organisaties zoals textielbedrijven en producten van etenswaren. Doch hebben veel non-profit organisaties tevens een Commercieel Manager nodig, bijvoorbeeld in de zorg.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Commercieel Manager

Waar kun je het beste werken als Commercieel Manager? Hieronder vind je de best door de Commercieel Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Commercieel Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Commercieel Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Commercieel Manager.

Welke competenties heeft een Commercieel Manager nodig?

Een Commercieel Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Commercieel Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Commercieel Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Commercieel Manager nodig? 

Een Commercieel Manager kan gekenmerkt worden door twee typen: de Baas en de Succesvolle werker.

De Baas of Leider neigt zeer sterk naar zelfstandigheid en tracht gevoelens van zwakheid of afhankelijkheid te vermijden. De Baas staat bekend om zijn krachtige uitstraling en is niet bang om negatieve emoties, zoals boosheid, te uiten. Positieve eigenschappen uiten zich in: energie, loyaliteit, zelfvertrouwen en gezag. Daarentegen zijn er ook verschillende negatieve eigenschappen: dominantie, opstandigheid, ongevoeligheid en arrogantie. In relaties is een Baas zorgzaam, loyaal, oprecht en ijverig, maar ook strijdlustig en onbuigzaam.

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

Bekijk de persoonstypen voor Commercieel Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Commercieel Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Commercieel Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Commercieel Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Commercieel Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Commercieel Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Commercieel Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Commercieel Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Commercieel Manager iets voor je?

Zou je graag Commercieel Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Commercieel Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Commercieel Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar