U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent bouwtechniek

Docent bouwtechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent bouwtechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent bouwtechniek geeft les in het vak bouwtechniek.

De docent bouwtechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding of op het VMBO. De docent bouwtechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak bouwtechniek. De voornaamste taak van de docent bouwtechniek is zijn leerlingen/studenten voorbereiden op het voorbereiden en uitvoeren van bouwwerken. Hij laat zijn leerlingen/studenten zien hoe een bouwproces van begin tot eind in elkaar zit en wat het verschil is tussen bouwvoorbereiding en bouwuitvoering. Hij doet dit door middel van lessen als werkvoorbereiding en uitvoering op de bouwplaats. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten zich voorbereiden en ontwikkelen op een beroep in de sector bouwtechniek.

De docent bouwtechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten huiswerk, opdrachten, toetsen, tentamens en praktijkopdrachten en kijkt deze na, bespreekt deze en becijfert deze. Naar aanleiding van al deze opdrachten houdt de docent bouwtechniek de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en gaat als het nodig is met ze om de tafel om alles te bespreken en te kijken of ze individuele begeleiding nodig hebben.

De docent bouwtechniek heeft zelf veel verstand van het vak bouwtechniek en weet dit op een interessante, begrijpelijke en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden als een leerling/student vervelend doet om de orde in de klas te bewaren en let hij goed op wanneer zijn leerlingen/studenten werken met gevaarlijke gereedschappen of materialen.

Naast het werk in de klas zal de docent bouwtechniek ook op stagebezoek gaan wanneer zijn leerlingen/studenten gaan stage lopen om daar een dagje mee te lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten en de opleiding te bespreken en te kijken naar verbeterpunten voor de opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent bouwtechniek, Baan Docent bouwtechniek, Docent bouwtechniek Worden, Functie-eisen Docent bouwtechniek, Verantwoordelijkheden Docent bouwtechniek, Functieprofiel Docent bouwtechniek, Wat doet een Docent bouwtechniek, Werken als Docent bouwtechniek.

Docent bouwtechniek worden: Opleiding tot docent bouwtechniek

De docent bouwtechniek heeft een opleiding ''Leraar Bouwtechniek I en II tweede graad vo''. Deze opleiding is HBO en twee of vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bouwtechniek, Docent bouwtechniek Worden, Opleidingsniveau Docent bouwtechniek, Scholing Docent bouwtechniek, Studie Docent bouwtechniek, Bijscholing Docent bouwtechniek, Omscholing Docent bouwtechniek.

Organisaties waar een docent bouwtechniek doorgaans werkzaam is

De docent bouwtechniek werkt op een VMBO opleiding of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bouwtechniek, Docent bouwtechniek Worden, Opleidingsniveau Docent bouwtechniek, Scholing Docent bouwtechniek, Studie Docent bouwtechniek, Bijscholing Docent bouwtechniek, Omscholing Docent bouwtechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent bouwtechniek

De docent bouwtechniek verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent bouwtechniek, Loon Docent bouwtechniek, Wat verdien je als Docent bouwtechniek, Salarisschaal Docent bouwtechniek, Salarisindicatie Docent bouwtechniek, Bonus Docent bouwtechniek, CAO Docent bouwtechniek, Brutoloon Docent bouwtechniek, Nettoloon Docent bouwtechniek, Vakantiedagen Docent bouwtechniek, Pensioen Docent bouwtechniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent bouwtechniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van bouwtechniek
 • Technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent bouwtechniek, Vaardigheden Docent bouwtechniek, Attitude Docent bouwtechniek, Kwalificaties Docent bouwtechniek, Competentieprofiel Docent bouwtechniek.

Boeken voor het beroep docent bouwtechniek

Wil je meer weten over het beroep docent bouwtechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent bouwtechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent bouwtechniek te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent bouwtechniek, Docent bouwtechniek ebooks, boek Docent bouwtechniek.

Persoonstypen docent bouwtechniek

De docent bouwtechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak bouwtechniek over op zijn leerlingen/studenten, geeft ze tips, lessen en advies en geeft ze waar nodig individuele begeleiding of extra begeleiding.

Ook is de docent bouwtechniek een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten, kijkt naar hun ontwikkeling en let goed op de klas wanneer zij tijdens praktijkopdrachten met gevaarlijke materialen of gereedschappen werken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent bouwtechniek, Karakter Docent bouwtechniek.

Netwerk docent bouwtechniek

Het netwerk van de docent bouwtechniek bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van de stagebedrijven, zijn leerlingen/studenten en de ouders van de leerlingen/studenten op ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent bouwtechniek, Medewerkers Docent bouwtechniek.

Is het beroep docent bouwtechniek iets voor jou?

Zou je graag docent bouwtechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent bouwtechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent bouwtechniek, beroepskeuzetest Docent bouwtechniek, beroep Docent bouwtechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent bouwtechniek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bouwtechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent bouwtechniek ook werkzaam zijn in de sector bouwtechniek of een nog tweejarige opleiding volgen en dan ook les gaan geven in het vak bouwkunde.

Naast zijn rol als docent bouwtechniek kan de docent bouwtechniek ook andere rollen binnen het onderwijs op zich nemen door bijvoorbeeld een mentorrol op zich te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent bouwtechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent bouwtechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent bouwtechniek, Promotie mogelijkheden Docent bouwtechniek, Carriere Docent bouwtechniek.

Solliciteren op de functie docent bouwtechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent bouwtechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent bouwtechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent bouwtechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent bouwtechniek, CV Docent bouwtechniek, sollicitatie Docent bouwtechniek.

Interviews met docent bouwtechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent bouwtechniek

Vacatures docent bouwtechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent bouwtechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent bouwtechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent bouwtechniek geeft les in het vak bouwtechniek. De docent bouwtechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding of op het VMBO. De docent bouwtechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak bouwtechniek.

Beoordeling Docent bouwtechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent bouwtechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent bouwtechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep