Docent bouwtechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent bouwtechniek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent bouwtechniek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent bouwtechniek wordt.

 

Wat is een Docent bouwtechniek?

De docent bouwtechniek geeft les in het vak bouwtechniek.

De docent bouwtechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding of op het VMBO. De docent bouwtechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak bouwtechniek. De voornaamste taak van de docent bouwtechniek is zijn leerlingen/studenten voorbereiden op het voorbereiden en uitvoeren van bouwwerken. Hij laat zijn leerlingen/studenten zien hoe een bouwproces van begin tot eind in elkaar zit en wat het verschil is tussen bouwvoorbereiding en bouwuitvoering. Hij doet dit door middel van lessen als werkvoorbereiding en uitvoering op de bouwplaats. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten zich voorbereiden en ontwikkelen op een beroep in de sector bouwtechniek.

De docent bouwtechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten huiswerk, opdrachten, toetsen, tentamens en praktijkopdrachten en kijkt deze na, bespreekt deze en becijfert deze. Naar aanleiding van al deze opdrachten houdt de docent bouwtechniek de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en gaat als het nodig is met ze om de tafel om alles te bespreken en te kijken of ze individuele begeleiding nodig hebben.

De docent bouwtechniek heeft zelf veel verstand van het vak bouwtechniek en weet dit op een interessante, begrijpelijke en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden als een leerling/student vervelend doet om de orde in de klas te bewaren en let hij goed op wanneer zijn leerlingen/studenten werken met gevaarlijke gereedschappen of materialen.

Naast het werk in de klas zal de docent bouwtechniek ook op stagebezoek gaan wanneer zijn leerlingen/studenten gaan stage lopen om daar een dagje mee te lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten en de opleiding te bespreken en te kijken naar verbeterpunten voor de opleiding.

Past het beroep Docent bouwtechniek bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Docent bouwtechniek?

Werk je al als Docent bouwtechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent bouwtechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent bouwtechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent bouwtechniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van stagebedrijven
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent bouwtechniek

Wat verdient een Docent bouwtechniek?

De docent bouwtechniek verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent bouwtechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Docent bouwtechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent bouwtechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent bouwtechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent bouwtechniek vacatures

Vacature Docent bouwtechniek
Randstad
Was jij vroeger ook altijd bezig met bouwen? Lego, blokken, knutselen; jij gebruikte alles om jouw ruimtelijk inzicht aan het werk te zetten. En heb jij jouw bouwkundig talent en …
Vacature Docent bouwtechniek
Randstad
Was jij vroeger ook altijd bezig met bouwen? Lego, blokken, knutselen; jij gebruikte alles om jouw ruimtelijk inzicht aan het werk te zetten. En heb jij jouw bouwkundig talent en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent bouwtechniek

Wat zijn de baankansen voor een Docent bouwtechniek?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bouwtechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent bouwtechniek ook werkzaam zijn in de sector bouwtechniek of een nog tweejarige opleiding volgen en dan ook les gaan geven in het vak bouwkunde.

Naast zijn rol als docent bouwtechniek kan de docent bouwtechniek ook andere rollen binnen het onderwijs op zich nemen door bijvoorbeeld een mentorrol op zich te nemen.

De actuele kans op werk voor een Docent bouwtechniek

De kans op werk voor het beroep Docent bouwtechniek is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Docent bouwtechniek

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Docent bouwtechniek worden: Opleidingen tot Docent bouwtechniek

Wil je Docent bouwtechniek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent bouwtechniek.

Hoe word je een Docent bouwtechniek? 

De docent bouwtechniek heeft een opleiding ''Leraar Bouwtechniek I en II tweede graad vo''. Deze opleiding is HBO en twee of vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent bouwtechniek

Er zijn geen opleidingen Docent bouwtechniek aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent bouwtechniek in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Docent bouwtechniek

Als je je wilt omscholen tot Docent bouwtechniek is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Docent bouwtechniek zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent bouwtechniek dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent bouwtechniek

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent bouwtechniek

Als je Docent bouwtechniek wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent bouwtechniek zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent bouwtechniek

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent bouwtechniek?

Competenties en Vaardigheden Docent bouwtechniek

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent bouwtechniek nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent bouwtechniek nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent bouwtechniek

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent bouwtechniek

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent bouwtechniek. Als Docent bouwtechniek wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent bouwtechniek:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent bouwtechniek

Vakkennis voor een Docent bouwtechniek

Het is voor een Docent bouwtechniek ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent bouwtechniek zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent bouwtechniek


Werkervaring Docent bouwtechniek

Het is voor een startend Docent bouwtechniek die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent bouwtechniek is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Leraar elektrotechniek, Docent bouwkunde, Docent werktuigbouwkunde .

Iets anders leren?

Is Docent bouwtechniek het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent bouwtechniek

Met wie werkt een Docent bouwtechniek samen? 

Het netwerk van de docent bouwtechniek bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van de stagebedrijven, zijn leerlingen/studenten en de ouders van de leerlingen/studenten op ouderavonden.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van stagebedrijven
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent bouwtechniek


Organisaties waar een Docent bouwtechniek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent bouwtechniek meestal werkt.

Waar werkt een Docent bouwtechniek?

De docent bouwtechniek werkt op een VMBO opleiding of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent bouwtechniek

Waar kun je het beste werken als Docent bouwtechniek? Hieronder vind je de best door de Docent bouwtechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent bouwtechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent bouwtechniek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent bouwtechniek.

Welke competenties heeft een Docent bouwtechniek nodig?

Een Docent bouwtechniek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent bouwtechniek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent bouwtechniek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent bouwtechniek nodig? 

De docent bouwtechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak bouwtechniek over op zijn leerlingen/studenten, geeft ze tips, lessen en advies en geeft ze waar nodig individuele begeleiding of extra begeleiding.

Ook is de docent bouwtechniek een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten, kijkt naar hun ontwikkeling en let goed op de klas wanneer zij tijdens praktijkopdrachten met gevaarlijke materialen of gereedschappen werken.

Bekijk de persoonstypen voor Docent bouwtechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent bouwtechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent bouwtechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent bouwtechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent bouwtechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent bouwtechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent bouwtechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent bouwtechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent bouwtechniek iets voor je?

Zou je graag Docent bouwtechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent bouwtechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent bouwtechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar