Docent bouwtechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent bouwtechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent bouwtechniek geeft les in het vak bouwtechniek.

De docent bouwtechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding of op het VMBO. De docent bouwtechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak bouwtechniek. De voornaamste taak van de docent bouwtechniek is zijn leerlingen/studenten voorbereiden op het voorbereiden en uitvoeren van bouwwerken. Hij laat zijn leerlingen/studenten zien hoe een bouwproces van begin tot eind in elkaar zit en wat het verschil is tussen bouwvoorbereiding en bouwuitvoering. Hij doet dit door middel van lessen als werkvoorbereiding en uitvoering op de bouwplaats. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten zich voorbereiden en ontwikkelen op een beroep in de sector bouwtechniek.

De docent bouwtechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten huiswerk, opdrachten, toetsen, tentamens en praktijkopdrachten en kijkt deze na, bespreekt deze en becijfert deze. Naar aanleiding van al deze opdrachten houdt de docent bouwtechniek de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en gaat als het nodig is met ze om de tafel om alles te bespreken en te kijken of ze individuele begeleiding nodig hebben.

De docent bouwtechniek heeft zelf veel verstand van het vak bouwtechniek en weet dit op een interessante, begrijpelijke en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden als een leerling/student vervelend doet om de orde in de klas te bewaren en let hij goed op wanneer zijn leerlingen/studenten werken met gevaarlijke gereedschappen of materialen.

Naast het werk in de klas zal de docent bouwtechniek ook op stagebezoek gaan wanneer zijn leerlingen/studenten gaan stage lopen om daar een dagje mee te lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten en de opleiding te bespreken en te kijken naar verbeterpunten voor de opleiding.

Wil je werken als Docent bouwtechniek?

Werk je al als Docent bouwtechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent bouwtechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent bouwtechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent bouwtechniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van stagebedrijven
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent bouwtechniek

Wat verdient een Docent bouwtechniek?

De docent bouwtechniek verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent bouwtechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent bouwtechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent bouwtechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent bouwtechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent bouwtechniek vacatures

docent bouwtechniek (Techniek & BWI)
Roler Personeelsdiensten
Voor een school in Drenthe zijn wij per direct op zoek naar een tweedegraads docent techniek (BWI). Het gaat daarbij om een werktijdfactor van 1,0. Je geeft les aan VMBO-leerlingen. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent bouwtechniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent bouwtechniek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bouwtechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent bouwtechniek ook werkzaam zijn in de sector bouwtechniek of een nog tweejarige opleiding volgen en dan ook les gaan geven in het vak bouwkunde.

Naast zijn rol als docent bouwtechniek kan de docent bouwtechniek ook andere rollen binnen het onderwijs op zich nemen door bijvoorbeeld een mentorrol op zich te nemen.

Baankans Docent bouwtechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent bouwtechniek worden: Opleidingen tot Docent bouwtechniek

Hoe word je een Docent bouwtechniek? 

De docent bouwtechniek heeft een opleiding ''Leraar Bouwtechniek I en II tweede graad vo''. Deze opleiding is HBO en twee of vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent bouwtechniek

Meer opleidingen Docent bouwtechniek

Weet je nog niet of je Docent bouwtechniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent bouwtechniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent bouwtechniek

Met wie werkt een Docent bouwtechniek samen? 

Het netwerk van de docent bouwtechniek bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van de stagebedrijven, zijn leerlingen/studenten en de ouders van de leerlingen/studenten op ouderavonden.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van stagebedrijven
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent bouwtechniek


Organisaties waar een Docent bouwtechniek werkzaam is

Waar werkt een Docent bouwtechniek meestal? 

De docent bouwtechniek werkt op een VMBO opleiding of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent bouwtechniek

Waar kun je het beste werken als Docent bouwtechniek? Hieronder vindt je de best door de Docent bouwtechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent bouwtechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent bouwtechniek:

Welke competenties heeft een een Docent bouwtechniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent bouwtechniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent bouwtechniek nodig? 

De docent bouwtechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak bouwtechniek over op zijn leerlingen/studenten, geeft ze tips, lessen en advies en geeft ze waar nodig individuele begeleiding of extra begeleiding.

Ook is de docent bouwtechniek een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten, kijkt naar hun ontwikkeling en let goed op de klas wanneer zij tijdens praktijkopdrachten met gevaarlijke materialen of gereedschappen werken.

Bekijk de persoonstypen voor Docent bouwtechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent bouwtechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent bouwtechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent bouwtechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent bouwtechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent bouwtechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent bouwtechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent bouwtechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent bouwtechniek iets voor je?

Zou je graag Docent bouwtechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent bouwtechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent bouwtechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar