U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Expediteur

Expediteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een expediteur? Lees de functieomschrijving.

 

Een Expediteur is een transportbemiddelaar. De Expediteur zorgt voor een zo efficiënt en snel mogelijke manier van vervoer van goederen van de ene naar de andere plaats. De Expediteur kiest niet alleen de juiste transporteur, maar zorgt ook voor de benodigde vergunningen, prijsaanvragen, het boeken van ladingen, het zorgen van de opslag van de goederen, het geven van advies en de coördinatie tussen alle betrokken partijen. Ook zorgt de Expediteur voor het verzekeren van de goederen en voor invoerrechten en vrachtpenningen. Een Expediteur kent alle douaneregelingen en kan ervoor zorgen dat alle procedures soepel en zonder problemen verlopen.

Ook regelt een Expediteur groupagediensten. Kleinere zendingen van diverse bedrijven worden samengevoegd in één grote container. Zo ontstaan lagere prijzen.

Er bestaan enkele specialisaties. Zo zijn er Zeehavenexpediteurs, Douane-expediteurs en Luchtvrachtexpediteurs. Vaak zijn Expediteurs van internationale transporten tevens Douane-expediteurs. 

Mensen vonden ons op: Job Expediteur, Baan Expediteur, Expediteur Worden, Functie-eisen Expediteur, Verantwoordelijkheden Expediteur, Functieprofiel Expediteur, Wat doet een Expediteur, Werken als Expediteur.

Expediteur worden: Opleiding tot expediteur

 

Om Expediteur te worden, moet iemand een MBO-opleiding richting transport/logistiek met succes hebben afgerond. Soms moet een Expediteur een aanvullende cursus van enkele weken volgen. Een Expediteur moet alles weten van vervoersstromen, exportadministratie, transportverzekeringen enzovoort.

Tevens dient een Expediteur voldoende kennis te hebben van computers. Programma’s als Word en Excel moet hij goed beheersen. Ook moet een Expediteur naast Nederlands ook Engels en vaak Duits kunnen spreken en schrijven, omdat het vaak gaat om internationale transporten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Expediteur, Expediteur Worden, Opleidingsniveau Expediteur, Scholing Expediteur, Studie Expediteur, Bijscholing Expediteur, Omscholing Expediteur.

Organisaties waar een expediteur doorgaans werkzaam is

Een Expediteur is werkzaam bij een expediteursbedrijf. Dit bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Expediteur, Expediteur Worden, Opleidingsniveau Expediteur, Scholing Expediteur, Studie Expediteur, Bijscholing Expediteur, Omscholing Expediteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden expediteur

 

Een Expediteur kan rekenen op zo’n €2000,- tot €3500,- bruto per maand. Het precieze salaris hangt onder andere af van zijn opleiding, leeftijd, ervaring en inzet.

Qua secundaire arbeidsvoorwaarden gelden toeslagen voor onregelmatige werktijden en overuren. Ook heeft de Expediteur recht op zo’n 25 vakantiedagen per jaar. 

Mensen vonden ons op: Salaris Expediteur, Loon Expediteur, Wat verdien je als Expediteur, Salarisschaal Expediteur, Salarisindicatie Expediteur, Bonus Expediteur, CAO Expediteur, Brutoloon Expediteur, Nettoloon Expediteur, Vakantiedagen Expediteur, Pensioen Expediteur.

Competenties, skills & vaardigheden expediteur

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Expediteur, Vaardigheden Expediteur, Attitude Expediteur, Kwalificaties Expediteur, Competentieprofiel Expediteur.

Boeken voor het beroep expediteur

Wil je meer weten over het beroep expediteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je expediteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken expediteur te komen.

Havenlogistiek | Docenten STC-Group

over cargadoor en expediteur gesproken - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492083098 | 500 pagina's

Vervoer over water is altijd belangrijk geweest in het internationale handelsverkeer en het is niet voor niets gegroeid tot een enorme industrie. Nederland heeft zich hierin ontwikkeld tot een grote speler, met Rotterdam als één van de meest toonaangevend...

Expéditeur inconnu | Marilou Addison

Franstalig | E-book | 9782897091941

Chaque année, Ludo part en vacances avec ses parents. Mais cette fois, il n'a pas tellement envie de quitter ses nouveaux amis. Pour rester en contact avec ceux-ci, il se crée donc une boîte de messagerie. Très vite, il reçoit un premier message. D'un des...

Mensen vonden ons op: boeken voor Expediteur, Expediteur ebooks, boek Expediteur.

Persoonstypen expediteur

 

Persoonstypen die passen bij een Expediteur zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Expediteur werkt hard, is energiek, gedreven en doelgericht. Hij weet zich te redden bij onverwachte situaties en is positief (Succesvolle Werker).

Een Expediteur heeft de taak ervoor te zorgen dat het vervoer van goederen zo efficiënt en soepel mogelijk verloopt. Hiervoor dient hij alles zorgvuldig te hebben geregeld. Er hoeft maar sprake te zijn van één foutje en alles gaat mis. De Expediteur is dus een streber en hij werkt gedisciplineerd (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Expediteur, Karakter Expediteur.

Netwerk expediteur

 

Een Expediteur is de tussenpersoon tussen de Verlader (degene die iets wil transporteren) en de Transporteur. Met beide heeft hij vanzelfsprekend veel contact. Ze plegen overleg en maken duidelijke afspraken. Ook moeten de Expediteur en de Transportplanner goed met elkaar communiceren over de wijze van vervoer, de datum waarop het transport uitgevoerd dient te worden enzovoort.

Mensen vonden ons op: Collega’s Expediteur, Medewerkers Expediteur.

Is het beroep expediteur iets voor jou?

Zou je graag expediteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als expediteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Expediteur, beroepskeuzetest Expediteur, beroep Expediteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden expediteur

 

Het beroep van Expediteur wordt bedreigd. Door de toenemende digitalisering hebben bedrijven bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf douane-aangiftes te regelen. Ook kunnen luchtvaartmaatschappijen inmiddels zelf ruimte beschikbaar stellen voor goederen. Bedrijven kunnen deze capaciteit zelf regelen via het internet. Hier hoeft dus geen Expediteur meer aan te pas te komen. Bovendien stellen bedrijven steeds hogere eisen aan Expediteurs. Ze dienen in het bezit te zijn van een AEO-certificaat en gespecialiseerd te zijn in duurzame transportmogelijkheden.

Een Expediteur kan doorgroeien door cursussen te volgen. Zo kan hij zich specialiseren tot bijvoorbeeld Zeehavenexpediteur of Douane-expediteur. Ook kan hij bij goed functioneren steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken krijgen toegewezen.

Arbeidsmarktperspectief score expediteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep expediteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Expediteur, Promotie mogelijkheden Expediteur, Carriere Expediteur.

Solliciteren op de functie expediteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als expediteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor expediteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als expediteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Expediteur, CV Expediteur, sollicitatie Expediteur.

Interviews met expediteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen expediteur

Vacatures expediteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Expediteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Expediteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Expediteur is een transportbemiddelaar. De Expediteur zorgt voor een zo efficiënt en snel mogelijke manier van vervoer van goederen van de ene naar de andere plaats. De Expediteur kiest niet alleen de juiste transporteur, maar zorgt ook voor de benodigde vergunningen, prijsaanvragen, het boeken van ladingen, het zorgen van de opslag van de goederen, het geven van advies en de coördinatie tussen alle betrokken partijen.

Beoordeling Expediteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Expediteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Expediteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep