U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Fitness Instructeur

Fitness Instructeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een fitness Instructeur? Lees de functieomschrijving.

De Fitness Instructeur werkt meestal bij een sportschool of fitnessclub. De taak van de Fitness Instructeur is in het algemeen instructies geven in verschilllende aspecten van fitness en het gebruik van fitnessapparaten.

Je werkt als Fitness Instructeur soms met groepen cursisten maar meestal werk je één op één. Wat je precies doet in de lessen bepaal je zelf en ook hoe je het werk aanpakt en de lessen indeelt is mag je zelf invullen. Wel gaat het in overleg met degene die je begeleidt. Mensen komen om verschillende redenen fitnessen, bijvoorbeeld om af te vallen, spiermassa te kweken of conditie op te bouwen. Jij gebruikt je kennis om een fitnessprogramma samen te stellen waarmee iemand op verantwoorde wijze zijn sportieve (of andere) doelen kan bereiken. Je zal langere tijd met iemand werken en iemand begeleiden en coachen naar steeds betere prestaties en richting het uiteindelijke doel.

Als Fitness Instructeur bedenk je dus aan de hand van ieders specifieke situatie de oefeningen en lesindeling.

Bij de oefeningen gebruik je afhankelijk van de sportschool waar je lesgeeft (ook) allerlei materialen en apparaten, zoals een bal, gewichten of een crosstrainer. Soms doe je oefeningen voor om vervolgens de cursist te helpen, te activeren en aanwijzingen te geven. Naarmate cursisten langer bij je trainen zul je steeds meer begeleiden en controleren en minder voordoen. In sommige gevallen zal advisering over voeding ook deel uitmaken van je takenpakket.

Mensen vonden ons op: Job Fitness Instructeur, Baan Fitness Instructeur, Fitness Instructeur Worden, Functie-eisen Fitness Instructeur, Verantwoordelijkheden Fitness Instructeur, Functieprofiel Fitness Instructeur, Wat doet een Fitness Instructeur, Werken als Fitness Instructeur.

Fitness Instructeur worden: Opleiding tot fitness Instructeur

Er zijn twee rijkserkende opleidingen voor Fitness Instructeur. Namelijk Fitnesstrainer A en Fitnestrainer B.

Voor A moet je minmaal MBO niveau hebben om te worden toegelaten. Je krijgt les in onder andere training geven, inspanning, anatomie, voedig, blessures en klantbegeleiding. Onderdeel van deze opleiding is tevens een stage.

Voor Fitness Trainer B moet je ofwel Fitnesstrainer A hebben gevolgd ofwel een vergelijkbare opleiding die rijkserkend is. Deze opleiding is meer gericht op specifieke klachten en wensen, begeleiden en testen en meten van resultaten. Ook hier is stage een onderdeel van de opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Fitness Instructeur, Fitness Instructeur Worden, Opleidingsniveau Fitness Instructeur, Scholing Fitness Instructeur, Studie Fitness Instructeur, Bijscholing Fitness Instructeur, Omscholing Fitness Instructeur.

Organisaties waar een fitness Instructeur doorgaans werkzaam is

In principe is een sportschool bedoeld om winst te maken. Er worden diensten aangeboden en er wordt geld verdiend, wat betekent dat je als Fitness Instructeur werkt in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Fitness Instructeur, Fitness Instructeur Worden, Opleidingsniveau Fitness Instructeur, Scholing Fitness Instructeur, Studie Fitness Instructeur, Bijscholing Fitness Instructeur, Omscholing Fitness Instructeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden fitness Instructeur

Het salaris van een Fitness Instructeur kan sterk verschillen, maar ligt ergens tussen de €1300 en  €2300 bruto per maand.

Het uiteindelijke salaris hangt af van je leeftijd, je opleiding en je ervaring. Daarnaast kunnen er ook sterke verschillen zitten tussen verschillende werkgevers en binnen welk marktsegment de klanten van de sportschool vallen. Als personal trainer verdien je naar alle waarschijnlijkheid meer dan wanneer je bijvoorbeeld in een kleine buurtsportschool werkzaam bent.

Mensen vonden ons op: Salaris Fitness Instructeur, Loon Fitness Instructeur, Wat verdien je als Fitness Instructeur, Salarisschaal Fitness Instructeur, Salarisindicatie Fitness Instructeur, Bonus Fitness Instructeur, CAO Fitness Instructeur, Brutoloon Fitness Instructeur, Nettoloon Fitness Instructeur, Vakantiedagen Fitness Instructeur, Pensioen Fitness Instructeur.

Competenties, skills & vaardigheden fitness instructeur

 • Klantgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Coachen
 • Motiveren
 • Aanpassingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Fitness Instructeur, Vaardigheden Fitness Instructeur, Attitude Fitness Instructeur, Kwalificaties Fitness Instructeur, Competentieprofiel Fitness Instructeur.

Boeken voor het beroep fitness instructeur

Wil je meer weten over het beroep fitness instructeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je fitness instructeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken fitness instructeur te komen.

Afvallen met gezond en vooral lekker eten | Natalia Rakhorst

Project gezond - Nederlands | Druk: 3 | Hardcover | 9789082745214 | 216 pagina's

Nu al 75.000 exemplaren verkocht! Afvallen en genieten van lekker eten lijken in eerste instantie niet goed samen te gaan. Natalia en Walter denken daar anders over. Zij hebben zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te helpen met afvallen maar da...

LEEF! | Laura Maaskant

Nederlands | Druk: 14 | Paperback | 9789025906139 | 262 pagina's

In ‘Leef!’ vertelt de Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose kanker. Laura Maaskant is vijftien jaar als hoort dat ze een kwaadaardige vorm van kanker heeft. Na een intensief behandeltraject lijkt ze genezen, en pakt ze haar leven weer ...

Jamie's VEG | Jamie Oliver

Easy & Delicious Meals for Everyone (Engelse editie) - Engels | Hardcover | 9780718187767 | 312 pagina's

Jamie Oliver is back with brilliantly easy, flavour-packed, and accessible veg recipes. From simple suppers and family favourites to weekend dishes for sharing with friends, this book is packed full of phenomenal food - pure and simple. Whether it's embra...

Mensen vonden ons op: boeken voor Fitness Instructeur, Fitness Instructeur ebooks, boek Fitness Instructeur.

Persoonstypen fitness Instructeur

Als Fitness Instructeur ben je in een leidinggevende figuur naar de klanten toe. Je vertelt ze wat ze moeten doen, hoe ze het moeten doen en op die manier maak je het mogelijk dat ze hun doelen bereiken. Een zeker overwicht en prettige, vriendelijke leidinggevende eigenschappen zijn voor een Fitness Instructeur dan ook goed om te hebben (Baas).

De successen die mensen behalen in het bereiken van hun doelen hangen af van de oefeningen, de trainingsopouw en het tempo dat jij als Fitness Instructeur kiest. Dat betekent dat het succes van anderen afhangt van de keuzes van de instructeur. Zodoende hangt ook het succes van de sportschool af van de daar werkzame Fitness Instructeurs (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Fitness Instructeur, Karakter Fitness Instructeur.

Netwerk fitness Instructeur

Als Fitness Instructeur begeleid je de cursisten en ben je verantwoordelijk voor hun sportprogramma. Zelf moet je verantwoording afleggen aan je directe leidinggevende. Meestal staat daar nog een manager boven.

In je dagelijkse werk op een sportaccomodatie zal je tevens in contact komen met de andere medewerkers, waaronder ook andere Fitness Instructeurs.

Mensen vonden ons op: Collega’s Fitness Instructeur, Medewerkers Fitness Instructeur.

Is het beroep fitness Instructeur iets voor jou?

Zou je graag fitness Instructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als fitness Instructeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Fitness Instructeur, beroepskeuzetest Fitness Instructeur, beroep Fitness Instructeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden fitness Instructeur

Voor de functie van Fitness Instructeur zijn redelijk wat vacatures te vinden. Hoewel de branche niet heel groot is is er ook wel een redelijk verloop onder medewerkers omdat het een functie is waarin je fysiek bezig bent.

Wanneer je eenmaal werkt als Fitness Instructeur zijn er enkele mogelijkheden om door te groeien. Je kunt bijvoorbeeld een meer coördinerende rol gaan spelen binnen de organisatie en uiteindelijk naar het management doorgroeien. Een andere optie is om bij een bedrijf in een hoger marktsegment te gaan werken en zo steeds 'belangrijker' klanten te gaan trainen. Ook personal fitness coach is dan nog een optie.

Arbeidsmarktperspectief score fitness Instructeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep fitness Instructeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Fitness Instructeur, Promotie mogelijkheden Fitness Instructeur, Carriere Fitness Instructeur.

Solliciteren op de functie fitness Instructeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als fitness Instructeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor fitness Instructeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als fitness Instructeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Fitness Instructeur, CV Fitness Instructeur, sollicitatie Fitness Instructeur.

Interviews met fitness Instructeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen fitness Instructeur

Vacatures fitness instructeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Fitness Instructeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fitness Instructeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Fitness Instructeur werkt meestal bij een sportschool of fitnessclub. De taak van de Fitness Instructeur is in het algemeen instructies geven in verschilllende aspecten van fitness en het gebruik van fitnessapparaten. Je werkt als Fitness Instructeur soms met groepen cursisten maar meestal werk je één op één.

Beoordeling Fitness Instructeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Fitness Instructeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Fitness Instructeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep