Fitness Instructeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fitness Instructeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep fitness instructeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je fitness instructeur wordt.

 

Wat is een Fitness Instructeur?

De Fitness Instructeur werkt meestal bij een sportschool of fitnessclub. De taak van de Fitness Instructeur is in het algemeen instructies geven in verschilllende aspecten van fitness en het gebruik van fitnessapparaten.

Je werkt als Fitness Instructeur soms met groepen cursisten maar meestal werk je één op één. Wat je precies doet in de lessen bepaal je zelf en ook hoe je het werk aanpakt en de lessen indeelt is mag je zelf invullen. Wel gaat het in overleg met degene die je begeleidt. Mensen komen om verschillende redenen fitnessen, bijvoorbeeld om af te vallen, spiermassa te kweken of conditie op te bouwen. Jij gebruikt je kennis om een fitnessprogramma samen te stellen waarmee iemand op verantwoorde wijze zijn sportieve (of andere) doelen kan bereiken. Je zal langere tijd met iemand werken en iemand begeleiden en coachen naar steeds betere prestaties en richting het uiteindelijke doel.

Als Fitness Instructeur bedenk je dus aan de hand van ieders specifieke situatie de oefeningen en lesindeling.

Bij de oefeningen gebruik je afhankelijk van de sportschool waar je lesgeeft (ook) allerlei materialen en apparaten, zoals een bal, gewichten of een crosstrainer. Soms doe je oefeningen voor om vervolgens de cursist te helpen, te activeren en aanwijzingen te geven. Naarmate cursisten langer bij je trainen zul je steeds meer begeleiden en controleren en minder voordoen. In sommige gevallen zal advisering over voeding ook deel uitmaken van je takenpakket.

Wil je werken als Fitness Instructeur?

Werk je al als Fitness Instructeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fitness Instructeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Fitness Instructeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Fitness Instructeur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fitness Instructeur

Wat verdient een Fitness Instructeur?

Het salaris van een Fitness Instructeur kan sterk verschillen, maar ligt ergens tussen de €1300 en  €2300 bruto per maand.

Het uiteindelijke salaris hangt af van je leeftijd, je opleiding en je ervaring. Daarnaast kunnen er ook sterke verschillen zitten tussen verschillende werkgevers en binnen welk marktsegment de klanten van de sportschool vallen. Als personal trainer verdien je naar alle waarschijnlijkheid meer dan wanneer je bijvoorbeeld in een kleine buurtsportschool werkzaam bent.

Salarisschaal Fitness Instructeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Fitness Instructeur

Er zijn geen vacatures Fitness Instructeur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Fitness Instructeur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Fitness Instructeur in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fitness Instructeur

Wat is de toekomst van Fitness Instructeur?

Voor de functie van Fitness Instructeur zijn redelijk wat vacatures te vinden. Hoewel de branche niet heel groot is is er ook wel een redelijk verloop onder medewerkers omdat het een functie is waarin je fysiek bezig bent.

Wanneer je eenmaal werkt als Fitness Instructeur zijn er enkele mogelijkheden om door te groeien. Je kunt bijvoorbeeld een meer coördinerende rol gaan spelen binnen de organisatie en uiteindelijk naar het management doorgroeien. Een andere optie is om bij een bedrijf in een hoger marktsegment te gaan werken en zo steeds 'belangrijker' klanten te gaan trainen. Ook personal fitness coach is dan nog een optie.

Baankans Fitness Instructeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Fitness Instructeur worden: Opleidingen tot Fitness Instructeur

Wil je fitness instructeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Fitness Instructeur? 

Er zijn twee rijkserkende opleidingen voor Fitness Instructeur. Namelijk Fitnesstrainer A en Fitnestrainer B.

Voor A moet je minmaal MBO niveau hebben om te worden toegelaten. Je krijgt les in onder andere training geven, inspanning, anatomie, voedig, blessures en klantbegeleiding. Onderdeel van deze opleiding is tevens een stage.

Voor Fitness Trainer B moet je ofwel Fitnesstrainer A hebben gevolgd ofwel een vergelijkbare opleiding die rijkserkend is. Deze opleiding is meer gericht op specifieke klachten en wensen, begeleiden en testen en meten van resultaten. Ook hier is stage een onderdeel van de opleiding.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Fitness Instructeur

Vitaminen - Afslanken? Beginnen met fitness? Bevordering gezondheid? Word je eigen voedingsdeskundige.
Vitaminen en mineralen zijn niet meer weg te denken uit de schappen in de drogisterij en de supermarkt. Jij kent misschien wel een aantal producten die vitaminen of vitaminepreparaten bevatten, …
Personal Fitness Trainer Course
They measure clients' present fitness levels and design fitness programmes and regimes which are tailored to each individual. Providing a comprehensive service, the therapist is a motivator, nutrition advisor, lifestyle …
Fitness voor het hele gezin
*** Bij deze cursus krijg je een gratis cadeau. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal boeken en dvd’s of een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. De laatste is …
Fitnesstrainer - Pakket Personal Training BASIS
Dit pakket is geschikt voor de beginnende Personal Trainer. Tijdens de Europees erkende opleiding Fit!vak Fitnesstrainer A doe je (basis) kennis en vaardigheden op om aan de slag te gaan
FIT!VAK FITNESSTRAINER-B - Internationaal erkend PT-ER, EREPS niveau 4
De fitnessopleiding voor iedereen die de basisopleiding gevolgd heeft (Fitnesstrainer A of andere rijkserkende opleidingen met specialisatie fitness). De opleiding gaat in op meer klant-specifieke training en alle zaken die …
Meer opleidingen Fitness Instructeur

Weet je nog niet of je Fitness Instructeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Fitness Instructeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Fitness Instructeur

Met wie werkt een Fitness Instructeur samen? 

Als Fitness Instructeur begeleid je de cursisten en ben je verantwoordelijk voor hun sportprogramma. Zelf moet je verantwoording afleggen aan je directe leidinggevende. Meestal staat daar nog een manager boven.

In je dagelijkse werk op een sportaccomodatie zal je tevens in contact komen met de andere medewerkers, waaronder ook andere Fitness Instructeurs.


Fitness Instructeur


Organisaties waar een Fitness Instructeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Fitness Instructeur meestal werkt.

Waar werkt een Fitness Instructeur?

In principe is een sportschool bedoeld om winst te maken. Er worden diensten aangeboden en er wordt geld verdiend, wat betekent dat je als Fitness Instructeur werkt in de profit sector.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Fitness Instructeur

Waar kun je het beste werken als Fitness Instructeur? Hieronder vind je de best door de Fitness Instructeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Coachcare/corpus milon

Locatie: Overijssel

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Fitness Instructeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Fitness Instructeur.

Welke competenties heeft een Fitness Instructeur nodig?

Een Fitness Instructeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Fitness Instructeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Fitness Instructeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Fitness Instructeur nodig? 

Als Fitness Instructeur ben je in een leidinggevende figuur naar de klanten toe. Je vertelt ze wat ze moeten doen, hoe ze het moeten doen en op die manier maak je het mogelijk dat ze hun doelen bereiken. Een zeker overwicht en prettige, vriendelijke leidinggevende eigenschappen zijn voor een Fitness Instructeur dan ook goed om te hebben (Baas).

De successen die mensen behalen in het bereiken van hun doelen hangen af van de oefeningen, de trainingsopouw en het tempo dat jij als Fitness Instructeur kiest. Dat betekent dat het succes van anderen afhangt van de keuzes van de instructeur. Zodoende hangt ook het succes van de sportschool af van de daar werkzame Fitness Instructeurs (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Fitness Instructeur


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Fitness Instructeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fitness Instructeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fitness Instructeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fitness Instructeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fitness Instructeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fitness Instructeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fitness Instructeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fitness Instructeur iets voor je?

Zou je graag Fitness Instructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fitness Instructeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fitness Instructeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar