U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Goudzoeker

Goudzoeker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een goudzoeker? Lees de functieomschrijving.

De term ‘goudzoeker’ wordt gebruikt voor de veelal ongeschoolde mensen die met name in de 19e eeuw op zoek gingen naar goud in het toen nog grotendeels onbekende Amerika. Geruchten over grote hoeveelheden goud veroorzaakten de zogenaamde gold rush oftewel goudkoorts. Velen legden lange afstanden af op zoek naar “het grote goud”. Sommigen vonden hun geluk, anderen weinig of niets.

Het beroep van goudzoeker bestaat tegenwoordig niet of amper meer, doordat vrijwel alle locaties van goud bekend zijn. Op deze plekken wordt nu door bedrijven gemijnd, en voor buitenstaanders is het vrijwel onmogelijk nog goud te vinden. In Nederland heeft het beroep überhaupt nooit bestaan, doordat er zich geen goudmijnen in het land bevinden.

Mensen vonden ons op: Job Goudzoeker, Baan Goudzoeker, Goudzoeker Worden, Functie-eisen Goudzoeker, Verantwoordelijkheden Goudzoeker, Functieprofiel Goudzoeker, Wat doet een Goudzoeker, Werken als Goudzoeker.

Goudzoeker worden: Opleiding tot goudzoeker

Het beroep van goudzoeker vereiste geen opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Goudzoeker, Goudzoeker Worden, Opleidingsniveau Goudzoeker, Scholing Goudzoeker, Studie Goudzoeker, Bijscholing Goudzoeker, Omscholing Goudzoeker.

Organisaties waar een goudzoeker doorgaans werkzaam is

Goudzoekers werkten vrijwel altijd voor zichzelf. Iemand die voor een mijnbouwbedrijf naar goud delft wordt eerder ‘mijnwerker’ genoemd.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Goudzoeker, Goudzoeker Worden, Opleidingsniveau Goudzoeker, Scholing Goudzoeker, Studie Goudzoeker, Bijscholing Goudzoeker, Omscholing Goudzoeker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden goudzoeker

Goudzoeker was geen beroep in de traditionele zin van het woord. Het draaide er simpelweg om of je veel goud kon vinden en het ergens goed kon verkopen. Zij die dit konden hielden royaal aan hun werkzaamheden over. Desondanks bracht de gold rush te veel goudzoekers op de voet voor de werkelijke hoeveelheid goud. Velen gingen dus ook weer met lege handen naar huis.

Mensen vonden ons op: Salaris Goudzoeker, Loon Goudzoeker, Wat verdien je als Goudzoeker, Salarisschaal Goudzoeker, Salarisindicatie Goudzoeker, Bonus Goudzoeker, CAO Goudzoeker, Brutoloon Goudzoeker, Nettoloon Goudzoeker, Vakantiedagen Goudzoeker, Pensioen Goudzoeker.

Competenties, skills & vaardigheden goudzoeker

 • Ambitie
 • Oordeelsvorming
 • Financieel bewustzijn
 • Onafhankelijkheid
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Goudzoeker, Vaardigheden Goudzoeker, Attitude Goudzoeker, Kwalificaties Goudzoeker, Competentieprofiel Goudzoeker.

Boeken voor het beroep goudzoeker

Wil je meer weten over het beroep goudzoeker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je goudzoeker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken goudzoeker te komen.

Goudzoekers | Nora Roberts

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402755374 | 244 pagina's

Net als Whitney in de auto voor het stoplicht zit te bedenken hoe saai haar leven als rijke erfgename is, rukt een man het rechterportier open en springt naar binnen. Zijn naam is Doug Lord en zíjn leven is zeker niet saai. Hij heeft documenten in zijn be...

Jacht op de goudzoekers | Teunie Suijker

Nederlands | Bindwijze overig | 9789033129308 | 106 pagina's

Nicky en Vince genieten van hun leven in Brazilië. Met hun vriend Lenno, een indianenjongen, trekken ze vaak de jungle in. Maar waarom gaat Lenno alleen op ontdekkingstocht? Dan vertelt vader dat er iets verdachts is gezien in de jungle. Als er echt goudz...

Beste verhalen d Duck 115 als goudzoeker | Carl Barks

Beste Verhalen Donald Duck - Nederlands | Druk: 0115 | Onbekende bindwijze | 9789058551832 | Donald Duck | 48 pagina's

Wil jij ook weten hoe Donald Duck het ervan af brengt als treinmachinist, vaag figuur of bijvoorbeeld als snoeper? Dan is deze serie echt wat voor jou. De leukste belevenissen van Donald, zijn neefjes en o.a. Oom Dagobert beleef jij mee met dit leuke stri...

Mensen vonden ons op: boeken voor Goudzoeker, Goudzoeker ebooks, boek Goudzoeker.

Persoonstypen goudzoeker

Goudzoekers staan te boek als opportunistisch en optimistisch, maar in werkelijkheid is er moeilijk een persoonstype op het beroep toe te passen, mede doordat het algemene beeld van het beroep is vervormd door het gebruik van vooroordelen in films, strips en boeken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Goudzoeker, Karakter Goudzoeker.

Netwerk goudzoeker

Niet van toepassing.

Mensen vonden ons op: Collega’s Goudzoeker, Medewerkers Goudzoeker.

Is het beroep goudzoeker iets voor jou?

Zou je graag goudzoeker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als goudzoeker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Goudzoeker, beroepskeuzetest Goudzoeker, beroep Goudzoeker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden goudzoeker

Het beroep goudzoeker bestaat niet meer, arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden zijn dus niet van toepassing.

Arbeidsmarktperspectief score goudzoeker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep goudzoeker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Goudzoeker, Promotie mogelijkheden Goudzoeker, Carriere Goudzoeker.

Solliciteren op de functie goudzoeker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als goudzoeker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor goudzoeker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als goudzoeker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Goudzoeker, CV Goudzoeker, sollicitatie Goudzoeker.

Interviews met goudzoeker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen goudzoeker

Vacatures goudzoeker

Op zoek naar een nieuwe baan als Goudzoeker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Goudzoeker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De term ‘goudzoeker’ wordt gebruikt voor de veelal ongeschoolde mensen die met name in de 19e eeuw op zoek gingen naar goud in het toen nog grotendeels onbekende Amerika. Geruchten over grote hoeveelheden goud veroorzaakten de zogenaamde gold rush oftewel goudkoorts. Velen legden lange afstanden af op zoek naar “het grote goud”.

Beoordeling Goudzoeker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Goudzoeker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Goudzoeker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

hoi ik ben 11 en ik ben goudzoeker

Door: Hallo Allemaal

Ik zou graag goudzoeker worden

Door: Georges geerinck

Reageer op dit beroep