Goudzoeker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Goudzoeker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep goudzoeker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je goudzoeker wordt.

 

Wat is een Goudzoeker?

De term ‘goudzoeker’ wordt gebruikt voor de veelal ongeschoolde mensen die met name in de 19e eeuw op zoek gingen naar goud in het toen nog grotendeels onbekende Amerika. Geruchten over grote hoeveelheden goud veroorzaakten de zogenaamde gold rush oftewel goudkoorts. Velen legden lange afstanden af op zoek naar “het grote goud”. Sommigen vonden hun geluk, anderen weinig of niets.

Het beroep van goudzoeker bestaat tegenwoordig niet of amper meer, doordat vrijwel alle locaties van goud bekend zijn. Op deze plekken wordt nu door bedrijven gemijnd, en voor buitenstaanders is het vrijwel onmogelijk nog goud te vinden. In Nederland heeft het beroep überhaupt nooit bestaan, doordat er zich geen goudmijnen in het land bevinden.Wil je werken als Goudzoeker?

Werk je al als Goudzoeker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Goudzoeker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Goudzoeker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Goudzoeker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Goudzoeker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

profession_total_educations

    Huidig aantal opleidingen

  • 0

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Goudzoeker

Wat verdient een Goudzoeker?

Goudzoeker was geen beroep in de traditionele zin van het woord. Het draaide er simpelweg om of je veel goud kon vinden en het ergens goed kon verkopen. Zij die dit konden hielden royaal aan hun werkzaamheden over. Desondanks bracht de gold rush te veel goudzoekers op de voet voor de werkelijke hoeveelheid goud. Velen gingen dus ook weer met lege handen naar huis.

Salarisschaal Goudzoeker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Goudzoeker

Er zijn geen vacatures Goudzoeker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Goudzoeker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Goudzoeker in werkt

Bekijk werken in Industrie & Productie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Goudzoeker

Wat is de toekomst van Goudzoeker?

Het beroep goudzoeker bestaat niet meer, arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden zijn dus niet van toepassing.

Baankans Goudzoeker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Goudzoeker worden: Opleidingen tot Goudzoeker

Wil je Goudzoeker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Goudzoeker.

Hoe word je een Goudzoeker? 

Het beroep van goudzoeker vereiste geen opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Goudzoeker

Er zijn geen opleidingen Goudzoeker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Goudzoeker in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Omscholen of doorgroeien tot Goudzoeker

Als je Goudzoeker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Goudzoeker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Goudzoeker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Goudzoeker?

Competenties en Vaardigheden Goudzoeker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Goudzoeker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Goudzoeker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Goudzoeker

Trainingen & cursussen Ambitie
Trainingen & cursussen Durf
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Goudzoeker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Goudzoeker. Als Goudzoeker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Goudzoeker

Het is voor een Goudzoeker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Goudzoeker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Goudzoeker


Werkervaring Goudzoeker

Het is voor een startend Goudzoeker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Goudzoeker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Mijnwerker .

Iets anders leren?

Is Goudzoeker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Netwerk Goudzoeker

Met wie werkt een Goudzoeker samen? 

Niet van toepassing.


  • Goudzoeker
Goudzoeker


Organisaties waar een Goudzoeker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Goudzoeker meestal werkt.

Waar werkt een Goudzoeker?

Goudzoekers werkten vrijwel altijd voor zichzelf. Iemand die voor een mijnbouwbedrijf naar goud delft wordt eerder ‘mijnwerker’ genoemd.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Goudzoeker

Waar kun je het beste werken als Goudzoeker? Hieronder vind je de best door de Goudzoeker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Goudzoeker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Goudzoeker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Goudzoeker.

Welke competenties heeft een Goudzoeker nodig?

Een Goudzoeker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Goudzoeker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Goudzoeker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Goudzoeker nodig? 

Goudzoekers staan te boek als opportunistisch en optimistisch, maar in werkelijkheid is er moeilijk een persoonstype op het beroep toe te passen, mede doordat het algemene beeld van het beroep is vervormd door het gebruik van vooroordelen in films, strips en boeken.

Bekijk de persoonstypen voor GoudzoekerInterview met een Goudzoeker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Goudzoeker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Goudzoeker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Goudzoeker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Goudzoeker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Goudzoeker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Goudzoeker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Goudzoeker iets voor je?

Zou je graag Goudzoeker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Goudzoeker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Goudzoeker

Hallo Allemaal

hoi ik ben 11 en ik ben goudzoeker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar