U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Grimeur

Grimeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een grimeur? Lees de functieomschrijving.

Als Grimeur werk je achter de schermen bij bijvoorbeeld toneelvoorstellingen, opera, film of dans waarvoor je de make-up verzorgt.

Als Grimeur werk je niet met gewone make-up. Op de planken en in films moet make-up veel zwaarder worden aangezet om achterin de zaal of op het witte doek nog zichtbaar te zijn. Met gewone make-up red je dat vaak niet, met theatermake-up wel.

Behalve normale make-up die overdreven wordt aangezet doet de Grimeur ook veel aan vervormen en toevoegen van dingen. Een schaafwond, brandwond of litteken is bijvoorbeeld van de hand van de Grimeur afkomstig. Je past de make-up dus op een bijzondere manier toe en geheel aangepast aan de scène. Ook het toevoegen van valse neuzen, kaken enzovoorts behoort tot de taken van de Grimeur. Je maakt dit alles geheel op maat, door bijvoorbeeld eerst een mal van het gezicht van de acteur te maken, en zorgt dat dit evenals bijvoorbeeld de pruik of baard goed blijft zitten en geloofwaardig overkomt. Pruiken en baarden maak je ook.

Je ontwerpt een 'look' in samenwerking met de acteur en regisseur en draagt zo bij aan de creatie van een karakter. Hierbij ben jij degene die op de hoogte is van alle mogelijkheden en technieken en kun je deze optimaal inzetten in alle mogelijke omstandigheden, waarbij je rekening houdt met praktische zaken als lichtval, maar ook met mogelijke gezichtsuitdrukkingen of een bepaald tijdsbeeld.

Mensen vonden ons op: Job Grimeur, Baan Grimeur, Grimeur Worden, Functie-eisen Grimeur, Verantwoordelijkheden Grimeur, Functieprofiel Grimeur, Wat doet een Grimeur, Werken als Grimeur.

Grimeur worden: Opleiding tot grimeur

Om als Grimeur aan de slag te kunnen heb je een MBO opleiding nodig richting Grimeur of Beauty en Art. Vaak wordt in combinatie met grime ook een kappersopleiding aangeboden. Deze opleidingen hebben verschillende niveaus en duren tussen de twee en vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Grimeur, Grimeur Worden, Opleidingsniveau Grimeur, Scholing Grimeur, Studie Grimeur, Bijscholing Grimeur, Omscholing Grimeur.

Organisaties waar een grimeur doorgaans werkzaam is

Het aanbrengen van grimemake-up in ruil voor geld is gericht op het maken van winst. Dat wil zeggen dat je werkt in de profit sector. De opdrachtgevers waar je voor werkt zijn kunnen echter in de non-profit sector opereren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Grimeur, Grimeur Worden, Opleidingsniveau Grimeur, Scholing Grimeur, Studie Grimeur, Bijscholing Grimeur, Omscholing Grimeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden grimeur

De meeste Grimeurs zijn zelfstandig ondernemers of freelancers die werk doen voor theater, televisie, evenementenbureaus, reclamebureaus of fotografen. Het is lastig te zeggen wat een Grimeur verdient, omdat het afhangt van de sectoren waarin hij werkt, maar ook van bekendheid en daarmee het aantal opdrachten. Een klein aantal werkt in loondienst. Het salaris ligt gemiddeld tussen de €2000 en de €2500 bruto per maand, maar kan ook hoger uitkomen en oplopen tot €3000.

Mensen vonden ons op: Salaris Grimeur, Loon Grimeur, Wat verdien je als Grimeur, Salarisschaal Grimeur, Salarisindicatie Grimeur, Bonus Grimeur, CAO Grimeur, Brutoloon Grimeur, Nettoloon Grimeur, Vakantiedagen Grimeur, Pensioen Grimeur.

Competenties, skills & vaardigheden grimeur

 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Luisteren
 • Durf
 • Omgaan met details
 • Flexibiliteit
 • Inititatief ontplooien
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Grimeur, Vaardigheden Grimeur, Attitude Grimeur, Kwalificaties Grimeur, Competentieprofiel Grimeur.

Boeken voor het beroep grimeur

Wil je meer weten over het beroep grimeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je grimeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken grimeur te komen.

Grijngrime | Ben Rebel

50 jaar grimeur Arjen van der Grijn - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789491536472 | 232 pagina's

Grimeren is niet alleen een ambacht, het kan ook kunst zijn. Het werk van Arjen van der Grijn is daarvan het levende bewijs. Het begint in 1967. Grijngrime is een ode aan het oeuvre dat hij in 50 jaar heeft opgebouwd. Grijngrime biedt geen compleet overzi...

Mensen vonden ons op: boeken voor Grimeur, Grimeur ebooks, boek Grimeur.

Persoonstypen grimeur

Als Grimeur ga je zelfverzekerd aan de slag met de make-up die je tot je beschikking hebt. Je bedenkt goed wat de wensen zijn van acteur en regisseur en wat praktisch haalbaar is en aangenaam om te dragen. Je bent gedreven en werkt hard om een mooi resultaat te behalen en een geloofwaardig geheel af te leveren (Succesvolle werker).

Voor het aanbrengen van grimemake-up moet je fantasie hebben. Op basis van wensen bedenk jij wat het gaat worden en voer je dat vervolgens uit met steeds in gedachte wat het eindresultaat moet zijn. Je werkt vaak snel, want tijd is geld, en vaak moeten de spelers weer binnen korte tijd weer op het podium verschijnen (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Grimeur, Karakter Grimeur.

Netwerk grimeur

Er werken maar heel weinig Grimeurs in loondienst. Als je eigen baas bent krijg je eigenlijk alleen te maken met je opdrachtgevers en de acteurs.

Afhankelijk van de grootte van het project werken er mogelijk nog andere Grimeurs of visagisten achter de schermen. In dat geval is afstemming op elkaar wel noodzakelijk voor een mooi geheel.

Tot slot moet een Grimeur ook materiaal hebben om mee te werken. Bijvoorbeeld grimemake-up, sponsjes, kwastjes, etcetera. Dit kan je gewoon online inkopen, maar je kunt ook met een specifieke leverancier contacten leggen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Grimeur, Medewerkers Grimeur.

Is het beroep grimeur iets voor jou?

Zou je graag grimeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als grimeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Grimeur, beroepskeuzetest Grimeur, beroep Grimeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden grimeur

Er zijn wel vacatures te vinden voor de functie van Grimeur. Het houdt echter niet over en daarbij komt dat je moet kunnen bewijzen wat je kunt. Hoe beter je bent, hoe makkelijker je in die wereld (goed betaald) werk kunt vinden.

Groei binnen de grime is eigenlijk alleen mogelijk door het aannemen van grotere en belangrijkere opdrachten. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen bij een lokaal theater en uitgroeien tot Grimeur bij een groot toneelgezelschap.

Arbeidsmarktperspectief score grimeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep grimeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Grimeur, Promotie mogelijkheden Grimeur, Carriere Grimeur.

Solliciteren op de functie grimeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als grimeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor grimeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als grimeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Grimeur, CV Grimeur, sollicitatie Grimeur.

Interviews met grimeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen grimeur

Vacatures grimeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Grimeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Grimeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Grimeur werk je achter de schermen bij bijvoorbeeld toneelvoorstellingen, opera, film of dans waarvoor je de make-up verzorgt. Als Grimeur werk je niet met gewone make-up. Op de planken en in films moet make-up veel zwaarder worden aangezet om achterin de zaal of op het witte doek nog zichtbaar te zijn.

Beoordeling Grimeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Grimeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Grimeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik vind het echt een vet leuk beroep!!!

IK wil het zelf ook worden

groetjes emshee

Door: Emshee

Ik ben het met je eens emshee

ik maak er nu een werkstuk over

met deze informatie ben ik bijna klaar! groetjes Soof

 

Door: Sophie

leuk hé

deze website is echt cool

 

 

Door: Tim

ik ben zelf grimeur ik verdien 2750 euro per maand

ik werk ongeveer 2 keer per week

dat moet er ook wel tussen

Vriendelijke groet Charlotte Smit

Door: Charlotte Smit

bedankt voor deze informatie ik wist eerst zelf nog niet wat een grimeur was een vriendin van me zij dat ik op deze website moest kijken dat heb ik toen gedaan en het is erg nuttige informatie

groetjes Anoniempje

Door: anoniempje

Leuk beroep :)

 

Door: Abc'tje

hier ben ik weer ik vind dat er nog wel wat meer over akn maar de basis dingen hebben ze erop gezet

Vriendelijke groet Charlotte Smit

 

Door: Charlotte Smit

Leuke website en leuk onderwerp

Door: Eva

En leerzaam

Door: chantal

Ik ben begonnen bij een amateur toneel gezelschap,heel leerzaam.

Door: Miranda

Het lijkt me leuk om later dit te studeren :)

Door: n

Beste N volg het voorbeeld van Miranda.De goede weg om carrriere te maken, begin zsm.Gr.

Door: grimeur

Reageer op dit beroep