Grimeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Grimeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep grimeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je grimeur wordt.

 

Wat is een Grimeur?

Als Grimeur werk je achter de schermen bij bijvoorbeeld toneelvoorstellingen, opera, film of dans waarvoor je de make-up verzorgt.

Als Grimeur werk je niet met gewone make-up. Op de planken en in films moet make-up veel zwaarder worden aangezet om achterin de zaal of op het witte doek nog zichtbaar te zijn. Met gewone make-up red je dat vaak niet, met theatermake-up wel.

Behalve normale make-up die overdreven wordt aangezet doet de Grimeur ook veel aan vervormen en toevoegen van dingen. Een schaafwond, brandwond of litteken is bijvoorbeeld van de hand van de Grimeur afkomstig. Je past de make-up dus op een bijzondere manier toe en geheel aangepast aan de scène. Ook het toevoegen van valse neuzen, kaken enzovoorts behoort tot de taken van de Grimeur. Je maakt dit alles geheel op maat, door bijvoorbeeld eerst een mal van het gezicht van de acteur te maken, en zorgt dat dit evenals bijvoorbeeld de pruik of baard goed blijft zitten en geloofwaardig overkomt. Pruiken en baarden maak je ook.

Je ontwerpt een 'look' in samenwerking met de acteur en regisseur en draagt zo bij aan de creatie van een karakter. Hierbij ben jij degene die op de hoogte is van alle mogelijkheden en technieken en kun je deze optimaal inzetten in alle mogelijke omstandigheden, waarbij je rekening houdt met praktische zaken als lichtval, maar ook met mogelijke gezichtsuitdrukkingen of een bepaald tijdsbeeld.Wil je werken als Grimeur?

Werk je al als Grimeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Grimeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Grimeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Grimeur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Grimeur
 • Visagist
 • Acteur
 • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Grimeur

Wat verdient een Grimeur?

De meeste Grimeurs zijn zelfstandig ondernemers of freelancers die werk doen voor theater, televisie, evenementenbureaus, reclamebureaus of fotografen. Het is lastig te zeggen wat een Grimeur verdient, omdat het afhangt van de sectoren waarin hij werkt, maar ook van bekendheid en daarmee het aantal opdrachten. Een klein aantal werkt in loondienst. Het salaris ligt gemiddeld tussen de €2000 en de €2500 bruto per maand, maar kan ook hoger uitkomen en oplopen tot €3000.

Salarisschaal Grimeur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Grimeur

Er zijn geen vacatures Grimeur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Grimeur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Grimeur in werkt

Bekijk werken in Fashion & Styling

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Grimeur

Wat is de toekomst van Grimeur?

Er zijn wel vacatures te vinden voor de functie van Grimeur. Het houdt echter niet over en daarbij komt dat je moet kunnen bewijzen wat je kunt. Hoe beter je bent, hoe makkelijker je in die wereld (goed betaald) werk kunt vinden.

Groei binnen de grime is eigenlijk alleen mogelijk door het aannemen van grotere en belangrijkere opdrachten. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen bij een lokaal theater en uitgroeien tot Grimeur bij een groot toneelgezelschap.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Grimeur worden: Opleidingen tot Grimeur

Wil je Grimeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Grimeur.

Hoe word je een Grimeur? 

Om als Grimeur aan de slag te kunnen heb je een MBO opleiding nodig richting Grimeur of Beauty en Art. Vaak wordt in combinatie met grime ook een kappersopleiding aangeboden. Deze opleidingen hebben verschillende niveaus en duren tussen de twee en vier jaar.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Grimeur

Grimeren / Special Effects
Algemene informatie Voor iedere film of televisieserie is wel een grimeur nodig. Denk bijvoorbeeld aan spelers die een blauw oog of een wond hebben opgelopen. Of aan een jonge acteur …
Grimeren / Special Effects

Omscholen of doorgroeien tot Grimeur

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Grimeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Grimeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Grimeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Grimeur?

Competenties en Vaardigheden Grimeur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Grimeur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Grimeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Grimeur

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Grimeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Grimeur. Als Grimeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Grimeur:


zie volledige beschrijving persoonstype Grimeur

Vakkennis voor een Grimeur

Het is voor een Grimeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Grimeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Grimeur


Werkervaring Grimeur

Het is voor een startend Grimeur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Grimeur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Visagist .

Iets anders leren?

Is Grimeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Grimeur

Met wie werkt een Grimeur samen? 

Er werken maar heel weinig Grimeurs in loondienst. Als je eigen baas bent krijg je eigenlijk alleen te maken met je opdrachtgevers en de acteurs.

Afhankelijk van de grootte van het project werken er mogelijk nog andere Grimeurs of visagisten achter de schermen. In dat geval is afstemming op elkaar wel noodzakelijk voor een mooi geheel.

Tot slot moet een Grimeur ook materiaal hebben om mee te werken. Bijvoorbeeld grimemake-up, sponsjes, kwastjes, etcetera. Dit kan je gewoon online inkopen, maar je kunt ook met een specifieke leverancier contacten leggen.


 • Grimeur
 • Visagist
 • Acteur
 • Leverancier
Grimeur


Organisaties waar een Grimeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Grimeur meestal werkt.

Waar werkt een Grimeur?

Het aanbrengen van grimemake-up in ruil voor geld is gericht op het maken van winst. Dat wil zeggen dat je werkt in de profit sector. De opdrachtgevers waar je voor werkt zijn kunnen echter in de non-profit sector opereren.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Grimeur

Waar kun je het beste werken als Grimeur? Hieronder vind je de best door de Grimeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Grimeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Grimeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Grimeur.

Welke competenties heeft een Grimeur nodig?

Een Grimeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Grimeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Grimeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Grimeur nodig? 

Als Grimeur ga je zelfverzekerd aan de slag met de make-up die je tot je beschikking hebt. Je bedenkt goed wat de wensen zijn van acteur en regisseur en wat praktisch haalbaar is en aangenaam om te dragen. Je bent gedreven en werkt hard om een mooi resultaat te behalen en een geloofwaardig geheel af te leveren (Succesvolle werker).

Voor het aanbrengen van grimemake-up moet je fantasie hebben. Op basis van wensen bedenk jij wat het gaat worden en voer je dat vervolgens uit met steeds in gedachte wat het eindresultaat moet zijn. Je werkt vaak snel, want tijd is geld, en vaak moeten de spelers weer binnen korte tijd weer op het podium verschijnen (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Grimeur


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Grimeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Grimeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Grimeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Grimeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Grimeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Grimeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Grimeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Grimeur iets voor je?

Zou je graag Grimeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Grimeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Grimeur

n

Het lijkt me leuk om later dit te studeren :)

grimeur

Beste N volg het voorbeeld van Miranda.De goede weg om carrriere te maken, begin zsm.Gr.

anoniempje

bedankt voor deze informatie ik wist eerst zelf nog niet wat een grimeur was een vriendin van me zij dat ik op deze website moest kijken dat heb ik toen gedaan en het is erg nuttige informatie groetjes Anoniempje

Abc'tje

Leuk beroep :)  

Charlotte Smit

hier ben ik weer ik vind dat er nog wel wat meer over akn maar de basis dingen hebben ze erop gezet Vriendelijke groet Charlotte Smit  

Eva

Leuke website en leuk onderwerp

chantal

En leerzaam

Miranda

Ik ben begonnen bij een amateur toneel gezelschap,heel leerzaam.

Emshee

ik vind het echt een vet leuk beroep!!! IK wil het zelf ook worden groetjes emshee

Sophie

Ik ben het met je eens emshee ik maak er nu een werkstuk over met deze informatie ben ik bijna klaar! groetjes Soof  

Tim

leuk hé deze website is echt cool    

Charlotte Smit

ik ben zelf grimeur ik verdien 2750 euro per maand ik werk ongeveer 2 keer per week dat moet er ook wel tussen Vriendelijke groet Charlotte Smit

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar