U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Handlezer

Handlezer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een handlezer? Lees de functieomschrijving.

Een Handlezer is een beoefenaar van de handlijnkunde of handanalyse. In vroeger tijden had handlezen een occult karakter en trachtten Handlezers middels het bestuderen van de hand iemands toekomst te voorspellen. Moderne handanalyse wordt beoefend om inzicht te krijgen in welke processen aan het werk zijn in de psyche van de cliënt, zoals persoonlijkheid, levensvragen of sociaal functioneren. De Handlezer interpreteert de vingerafdrukken, handlijnen, lengte van vingers en grootte van de hand naar eigen inzicht of binnen een theoretisch kader. Hierin zijn Oosterse en Westerse filosofie en inzichten uit Westerse psychologie verenigd.

Een lezing kan anderhalf uur in beslag nemen. Hierin wordt een handafdruk gemaakt en de klant inzicht gegeven in bijvoorbeeld zijn goede of slechte eigenschappen. Indien nodig of gewenst kan de Handanalist therapieën aanraden om gevonden blokkades te verwijderen. Handanalyse is een van de alternatieve geneeswijzen. Regelmatig beheersen Handlezers meerdere van deze geneeswijzen en bieden ze zelf vervolgtrajecten in o.a. Regressie- en Reïncarnatietherapie, dagdroomtherapie of reiki. Handpalmtherapie behoort ook tot de mogelijkheden, evenals transpersoonlijke therapie, waarvan de resultaten - de veranderingen in iemands hoofd - in de hand zichtbaar zouden zijn.

Handlezers bieden naast consulten ook lezingen of workshops.

Mensen vonden ons op: Job Handlezer, Baan Handlezer, Handlezer Worden, Functie-eisen Handlezer, Verantwoordelijkheden Handlezer, Functieprofiel Handlezer, Wat doet een Handlezer, Werken als Handlezer.

Handlezer worden: Opleiding tot handlezer

Het zijn voornamelijk cursussen die opleiden in Handanalyse. Te denken valt aan de Basiscursus Diagnostische Handanalyse (duur vijf weekenden en twee dagen), met als vervolgopties de vijfjarige Opleiding Diagnostisch Handanalist (jaarlijks zeven weekenden, twee dagen) en/of de vijfjarige opleiding Transpersoonlijk- en Handpalmtherapeut (jaarlijks drie weekenden). Laatstgenoemde opleiding is op HBO niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Handlezer, Handlezer Worden, Opleidingsniveau Handlezer, Scholing Handlezer, Studie Handlezer, Bijscholing Handlezer, Omscholing Handlezer.

Organisaties waar een handlezer doorgaans werkzaam is

Commerciële Handlezers die werken op beurzen, feesten en de kermis kunnen gerekend worden tot de profit sector. Zij die de therapeutische kant van handlezen benadrukken vallen onder non profit.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Handlezer, Handlezer Worden, Opleidingsniveau Handlezer, Scholing Handlezer, Studie Handlezer, Bijscholing Handlezer, Omscholing Handlezer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden handlezer

Handlezers werken meestal zelfstandig en bepalen zelf hun prijzen. Voor een consult van anderhalf uur wordt zo'n €70 gevraagd, voor drie uur €120. Een Handlezeres inhuren voor een (vrijgezellen)feestje kost al gauw €450 voor drie uur en per persoon wordt €40 euro gevraagd voor deelname aan een workshop.

Mensen vonden ons op: Salaris Handlezer, Loon Handlezer, Wat verdien je als Handlezer, Salarisschaal Handlezer, Salarisindicatie Handlezer, Bonus Handlezer, CAO Handlezer, Brutoloon Handlezer, Nettoloon Handlezer, Vakantiedagen Handlezer, Pensioen Handlezer.

Competenties, skills & vaardigheden handlezer

 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Sensitiviteit
 • Sociabiliteit
Mensen vonden ons op: Kennis Handlezer, Vaardigheden Handlezer, Attitude Handlezer, Kwalificaties Handlezer, Competentieprofiel Handlezer.

Boeken voor het beroep handlezer

Wil je meer weten over het beroep handlezer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je handlezer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken handlezer te komen.

Laat je hart spreken | Lorna Byrne

Leg contact met je engelen en ontvang hulp, zegeningen en liefde - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789022580639 | 288 pagina's

"Soms vragen we zoveel van hierboven dat we vergeten te luisteren naar wat God, de engelen en onze geliefden ons proberen te vertellen. Laat je hart spreken en leer echt te communiceren: vraag en luister.' Lorna Byrne in Laat je hart spreken Sinds de publ...

A Little Bit of Palmistry | Cassandra Eason

An Introduction to Palm Reading - Engels | Hardcover | 9781454932253 | 128 pagina's

In the popular Little Bit of series: a fresh, accessible introduction to reading palms . . . and learning more about our lives. By studying the hand's shape and lines of the palm, you can divine your own--or someone else's--past, present, and future. Cass...

Laat je hart spreken | Lorna Byrne

Leg contact met je engelen en ontvang hulp, zegeningen en liefde - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402311624 | 288 pagina's

"Soms vragen we zoveel van hierboven dat we vergeten te luisteren naar wat God, de engelen en onze geliefden ons proberen te vertellen. Laat je hart spreken en leer echt te communiceren: vraag en luister.' Lorna Byrne in Laat je hart spreken Sinds de publ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Handlezer, Handlezer ebooks, boek Handlezer.

Persoonstypen handlezer

De Handlezer werkt precies en gestuctureerd, hij kan goed uit de voeten met details. Hij heeft altijd in zijn achterhoofd hoe hij iets kan verbeteren of beter kan maken. Hij stelt hoge eisen aan zijn werk en neemt het zeer serieus (Perfectionist). De Handlezer plaatst de klant of cliënt voorop en zichzelf meer op de achtergrond. Hij is ontvankelijk, betrokken en inschikkelijk en weet mensen gerust te stellen. Verder heeft hij een optimistische inslag en kalmeert en steunt (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Handlezer, Karakter Handlezer.

Netwerk handlezer

Een Handlezer werkt vaak alleen. Collega's zijn dan medehandlezers of andere therapeuten in de hoek van alternatieve geneeswijzen. Te denken valt aan reikitherapeuten, aromatherapeuten of magnetiseurs. Ze zijn eigen baas en hebben dus niet te stellen met managers of directie. Wel hebben zij klanten of cliënten, individueel en in groepen, voor consult of cursus.

Mensen vonden ons op: Collega’s Handlezer, Medewerkers Handlezer.

Is het beroep handlezer iets voor jou?

Zou je graag handlezer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als handlezer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Handlezer, beroepskeuzetest Handlezer, beroep Handlezer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden handlezer

Handlezers kunnen altijd voor zichzelf beginnen, maar moeten weten dat zij met velen zijn op een krappe markt. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet of nauwelijks. Iemand kan zijn assortiment aan therapieën of cursussen uitbreiden door extra onderwijs te volgen. Zo kunnen Handlezers een heel traject met een klant doorlopen in plaats van dat het blijft bij een consult.

Arbeidsmarktperspectief score handlezer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep handlezer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Handlezer, Promotie mogelijkheden Handlezer, Carriere Handlezer.

Solliciteren op de functie handlezer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als handlezer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor handlezer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als handlezer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Handlezer, CV Handlezer, sollicitatie Handlezer.

Interviews met handlezer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen handlezer

 • Handpalmtherapeut

Vacatures handlezer

Op zoek naar een nieuwe baan als Handlezer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Handlezer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Handlezer is een beoefenaar van de handlijnkunde of handanalyse. In vroeger tijden had handlezen een occult karakter en trachtten Handlezers middels het bestuderen van de hand iemands toekomst te voorspellen. Moderne handanalyse wordt beoefend om inzicht te krijgen in welke processen aan het werk zijn in de psyche van de cliënt, zoals persoonlijkheid, levensvragen of sociaal functioneren.

Beoordeling Handlezer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Handlezer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Handlezer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep