U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Headhunter

Headhunter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een headhunter? Lees de functieomschrijving.

Een Headhunter is een gespecialiseerde recruiter. Hij zoekt in het bijzonder naar werknemers met hoge posities in bijvoorbeeld management die een specifieke branchekennis hebben.

De meest succesvolle specialisten worden door de Headhunter benaderd voor een andere, beter betalende baan. De Headhunter kaapt dus personeel dat niet (zelf) op zoek is naar ander werk weg bij de ene werkgever ten behoeve van de andere.

Als Headhunter moet je tot het uiterste willen en durven gaan om de juiste persoon te vinden en over te nemen. Een groot sociaal netwerk kan zeer behulpzaam zijn. Je zoekt alles wat je vinden kan uit over een kandidaat en het bedrijf en gebruikt die kennis in het verleiden van de kandidaat. Hoe krapper de markt is en de daarmee hoe schaarser de specialistische kennis, hoe meer bedrijven zich tot de Headhunter zullen richten.

Uiteindelijk gaat het er bij de Headhunter niet om om zoveel mogelijk mensen te plaatsen bij een nieuwe werkgever, maar om een zo goed mogelijke match te vinden. Het kan dan ook best zijn dat de Headhunter maar één enkele specialist in een hele maand plaatst.

Mensen vonden ons op: Job Headhunter, Baan Headhunter, Headhunter Worden, Functie-eisen Headhunter, Verantwoordelijkheden Headhunter, Functieprofiel Headhunter, Wat doet een Headhunter, Werken als Headhunter.

Headhunter worden: Opleiding tot headhunter

Er zijn diverse studies die uiteindelijk een opstap kunnen zijn voor de functie van Headhunter. Op HBO niveau zijn er bijvoorbeeld studies richting Career Development, Personeel en Arbeid, Management Payroll Services en Managing Human Resources.

Op WO niveau liggen de mogelijkheden bijvoorbeeld in Human Resource Management (MA), maar ook Social and Behavioral Sciences of Organisation Studies kunnen een goede basis vormen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Headhunter, Headhunter Worden, Opleidingsniveau Headhunter, Scholing Headhunter, Studie Headhunter, Bijscholing Headhunter, Omscholing Headhunter.

Organisaties waar een headhunter doorgaans werkzaam is

Het vinden van geschikte kandidaten voor hoge functies is volledig gericht op het maken van winst en daarmee valt de Headhunter dus onder de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Headhunter, Headhunter Worden, Opleidingsniveau Headhunter, Scholing Headhunter, Studie Headhunter, Bijscholing Headhunter, Omscholing Headhunter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden headhunter

Het is niet te zeggen wat een Headhunter verdient, omdat dat helemaal afhankelijk is van de opdrachten die hij krijgt en (succesvol) uitvoert. Een Headhunter verdient namelijk tussen de 20 en de 40% van het nieuwe jaarsalaris van de binnengehaalde kandidaat. Hoe groter de opdrachten, hoe meer je zult verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Headhunter, Loon Headhunter, Wat verdien je als Headhunter, Salarisschaal Headhunter, Salarisindicatie Headhunter, Bonus Headhunter, CAO Headhunter, Brutoloon Headhunter, Nettoloon Headhunter, Vakantiedagen Headhunter, Pensioen Headhunter.

Competenties, skills & vaardigheden headhunter

 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Doorzettingsvermogen
 • Accuratesse
 • Overtuigen
 • Zelfsturing
 • Durf
 • Initiatief ontplooien
Mensen vonden ons op: Kennis Headhunter, Vaardigheden Headhunter, Attitude Headhunter, Kwalificaties Headhunter, Competentieprofiel Headhunter.

Boeken voor het beroep headhunter

Wil je meer weten over het beroep headhunter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je headhunter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken headhunter te komen.

Headhunters | Jo Nesbo

Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789023479079 | 272 pagina's

Roger Brown is een succesvolle headhunter, zijn vrouw Diana is eigenaar van een kunstgalerij. Ze leiden een luxeleven, een leven dat ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Als Roger bij een opening kennismaakt met Clas Greve, ziet hij een oplossing vo...

Headhunters | Jo Nesbo

luisterboek - Nederlands | Druk: 1 | Luisterboek op CD | Verteller: Casper Gimbrère | 9789047617891

Roger Brown is een succesvolle headhunter, zijn vrouw Diana is eigenaar van een kunstgalerij. Ze leiden een luxeleven, een leven dat ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Als Roger bij een opening kennismaakt met Clas Greve, ziet hij een oplossing vo...

Headhunters | Jo Nesbo

Headhunters - Nederlands | Druk: Heruitgave | E-book | 9789023448679 | 272 pagina's

Roger Brown is een succesvolle headhunter, zijn vrouw Diana is eigenaar van een kunstgalerij. Ze leiden een luxeleven, een leven dat ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Als Roger bij een opening kennismaakt met Clas Greve, ziet hij een oplossing vo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Headhunter, Headhunter ebooks, boek Headhunter.

Persoonstypen headhunter

Een Headhunter moet bovenal volhardend zijn. Als je als Headhunter een project hebt aangenomen ga je tot het uiterste om de perfecte kandidaat te vinden en over te halen. Je analyseert de kandidaten allemaal goed en objectief en maakt dan je keuze (Waarnemer).

Een creatieve denkwijze helpt bij het uitpluizen van alle benodigde informatie. De Headhunter beschikt dan ook over voldoende fantasie om andere wegen in te slaan, wanneer de gebaande paden geen succes opleveren. Charme helpt hem de kandidaat te overtuigen en het project af te ronden (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Headhunter, Karakter Headhunter.

Netwerk headhunter

De Headhunter heeft in principe vooral te maken met de klant en de kandidaat. Een bedrijf komt bij de Headhunter met een vacature die vervuld moet worden en de Headhunter gaat op zoek. In die zoektocht spreek je diverse potentiële kandidaten en een of enkele daarvan zul je uiteindelijk in contact brengen met de klant.

In veel gevallen werkt de Headhunter zelfstandig en dan hoef je dus geen verantwoording af te leggen. Alleen als je onderdeel uitmaakt van een organisatie of headhuntersbureau heb je een coördinator of leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Headhunter, Medewerkers Headhunter.

Is het beroep headhunter iets voor jou?

Zou je graag headhunter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als headhunter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Headhunter, beroepskeuzetest Headhunter, beroep Headhunter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden headhunter

Er zijn vacatures te vinden voor de functie van Headhunter en als Headhunter heb je de mogelijkheid om voor jezelf te beginnen. Werk is er dus. Groeien is niet zo eenvoudig aangezien het beroep van Headhunter al vrij specialistisch is en je je ook in een hogere functiecategorie loopt.

Arbeidsmarktperspectief score headhunter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep headhunter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Headhunter, Promotie mogelijkheden Headhunter, Carriere Headhunter.

Solliciteren op de functie headhunter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als headhunter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor headhunter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als headhunter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Headhunter, CV Headhunter, sollicitatie Headhunter.

Interviews met headhunter

Rutger van der Laan is Headhunter en mede-oprichter van SQIQ.

Waarom ben jij headhunter geworden?

Ik heb het altijd interessant gevonden om mensen te ‘snappen’. Vanuit dit gegeven commerciële meerwaarde kunnen bieden, door de juiste mensen samen te brengen, is voor mij de beste combinatie gebleken. Ik heb dan ook altijd in dit vakgebied gewerkt.

 

Welke opleiding heb je gevolgd om headhunter te worden? Hoe ben je hier naar toe gegroeid?

Ik heb Commerciële Economie gestudeerd en heb verschillende sales-, communicatie-, persoonlijkheidstrainingen gevolgd. Verder heb ik vooral veel personal coaching-trajecten doorlopen, met als achterliggende gedachte dat je pas e...


Lees de rest van het interview

Verwante beroepen headhunter

Vacatures headhunter

Op zoek naar een nieuwe baan als Headhunter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Headhunter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Headhunter is een gespecialiseerde recruiter. Hij zoekt in het bijzonder naar werknemers met hoge posities in bijvoorbeeld management die een specifieke branchekennis hebben. De meest succesvolle specialisten worden door de Headhunter benaderd voor een andere, beter betalende baan.

Beoordeling Headhunter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Headhunter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Headhunter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Dit lijkt me een zeer uitdagend beroep! Momenteel werk ik 2 jaar in een uitzendkantoor waar ik veel voldoening haal uit mijn werk. Enkel zijn mijn commerciële bonussen beperkt. Dit zou ik in de toekomst willen veranderen.

Door: Nico Lamberts

Reageer op dit beroep