U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Infrastructuur Specialist

Infrastructuur Specialist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een infrastructuur Specialist? Lees de functieomschrijving.

De Infrastructuur Specialist werkt in een team van specialisten om ervoor te zorgen dat de (technische) infrastructuur van een bedrijf optimaal blijft werken. De infrastructuur is het geheel aan IT-faciliteiten binnen een bedrijf en dus cruciaal voor alle processen. De Infrastructuur Specialist helpt bepaalt mede hoe (het ontwerp van) de infrastructuur in elkaar moet zitten en onderhoudt de geïnstalleerde infrastructuur.

De specifieke werkzaamheden van de Infrastructuur Specialist zijn afhankelijk van zijn positie en werkgever. Er bestaat bovendien veel overlap met andere functies in de IT. Over het algemeen kan gezegd worden dat de Infrastructuur Specialist zich inzet voor beheer en ondersteuning, alsmede voor het overzien van projecten die tot vernieuwing in de infrastructuur leiden. De rol van de Infrastructuur Specialist is dan ook erg gericht op de IT-voorzieningen en in veel mindere mate op communicatie en samenwerking.

Mensen vonden ons op: Job Infrastructuur Specialist, Baan Infrastructuur Specialist, Infrastructuur Specialist Worden, Functie-eisen Infrastructuur Specialist, Verantwoordelijkheden Infrastructuur Specialist, Functieprofiel Infrastructuur Specialist, Wat doet een Infrastructuur Specialist, Werken als Infrastructuur Specialist.

Infrastructuur Specialist worden: Opleiding tot infrastructuur Specialist

De Infrastructuur Specialist werkt en denkt op minimaal HBO niveau en heeft een opleiding in Informatica gedaan. Bijvoorbeeld Technische Informatica (HBO).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Infrastructuur Specialist, Infrastructuur Specialist Worden, Opleidingsniveau Infrastructuur Specialist, Scholing Infrastructuur Specialist, Studie Infrastructuur Specialist, Bijscholing Infrastructuur Specialist, Omscholing Infrastructuur Specialist.

Organisaties waar een infrastructuur Specialist doorgaans werkzaam is

De Infrastructuur Specialist werkt ofwel bij een IT-bedrijf, waar men steeds voor andere cliënten aan de slag gaat, ofwel bij een groot commercieel bedrijf, waar de infrastructuur zo complex is en verdeeld over meerdere locaties, dat een eigen Infrastructuur Specialist nodig is om alles functioneel te houden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Infrastructuur Specialist, Infrastructuur Specialist Worden, Opleidingsniveau Infrastructuur Specialist, Scholing Infrastructuur Specialist, Studie Infrastructuur Specialist, Bijscholing Infrastructuur Specialist, Omscholing Infrastructuur Specialist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden infrastructuur Specialist

Het salaris van een Infrastructuur Specialist ligt tussen de €2500 en €3696 per maand, afhankelijk van ervaring, werkgever en de inhoud van de functie. Omdat de functie van een Infrastructuur Specialist op meerdere manieren ingevuld kan worden verschillen de arbeidsvoorwaarden aanzienljik. Wel krijgt men vaak, zoals gewoonlijk in de IT, een GSM en laptop van de zaak ter ondersteuning van de werkzaamheden, vooral als het werk over verschillende locaties verdeeld is.

Mensen vonden ons op: Salaris Infrastructuur Specialist, Loon Infrastructuur Specialist, Wat verdien je als Infrastructuur Specialist, Salarisschaal Infrastructuur Specialist, Salarisindicatie Infrastructuur Specialist, Bonus Infrastructuur Specialist, CAO Infrastructuur Specialist, Brutoloon Infrastructuur Specialist, Nettoloon Infrastructuur Specialist, Vakantiedagen Infrastructuur Specialist, Pensioen Infrastructuur Specialist.

Competenties, skills & vaardigheden infrastructuur specialist

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Ondernemerschap
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Technisch inzicht
 • Overtuigen
 • Kennis van IT
Mensen vonden ons op: Kennis Infrastructuur Specialist, Vaardigheden Infrastructuur Specialist, Attitude Infrastructuur Specialist, Kwalificaties Infrastructuur Specialist, Competentieprofiel Infrastructuur Specialist.

Boeken voor het beroep infrastructuur specialist

Wil je meer weten over het beroep infrastructuur specialist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je infrastructuur specialist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken infrastructuur specialist te komen.

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten | Barbara Sassen

Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789036820110 | 350 pagina's

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten 8e druk is een boek van B. Sassen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036820110 Dit boek geeft (aankomende) verpleegkundigen handvatten om gezonder ...

Gezondheidsbevordering En Zelfmanagement | Barbara Sassen

door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789036814881 | 400 pagina's

Gezondheidsbevordering En Zelfmanagement 7e druk is een boek van Barbara Sassen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036814881 Hoe motiveer je een patiënt tot een gezondere leefstijl? En hoe versterk je het vermogen van een patiënt om de regie...

Louis Vuitton | Paul-gerard Pasols

The Birth of Modern Luxury - Engels | Druk: Revised and updated ed | Hardcover | 9781419705564 | 560 pagina's

When Louis Vuitton: The Birth of Modern Luxury was published in 2004, the book was the first to describe the dramatic rise of the world's finest luxury company. Written with full access to the company's archives, it demonstrates Louis Vuitton's passion fo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Infrastructuur Specialist, Infrastructuur Specialist ebooks, boek Infrastructuur Specialist.

Persoonstypen infrastructuur Specialist

De Infrastructuur Specialist is erop gericht om de infrastructuur steeds zo optimaal mogelijk te laten werken. Om aan zijn eigen hoge eisen te voldoen is het belangrijk dat de Infrastructuur Specialist zich goed meester maakt van de infrastructuur en oog heeft voor alle details (Perfectionist). Ook streeft hij er steeds weer naar om zijn kennis te vergroten en updaten en dus nieuwe informatie te verzamelen om toe te passen op en in de infrastructuur (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Infrastructuur Specialist, Karakter Infrastructuur Specialist.

Netwerk infrastructuur Specialist

De Infrastructuur Specialist werkt samen met andere IT'ers, waaronder andere specialisten, om zo een goed resultaat te kunnen leveren dat aansluit op het werk van anderen en op de bestaande systemen. Soms klantontact nodig om te verzekeren dat de eisen van de opdrachtgever en de bedachte infrastructuur op elkaar aansluiten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Infrastructuur Specialist, Medewerkers Infrastructuur Specialist.

Is het beroep infrastructuur Specialist iets voor jou?

Zou je graag infrastructuur Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als infrastructuur Specialist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Infrastructuur Specialist, beroepskeuzetest Infrastructuur Specialist, beroep Infrastructuur Specialist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden infrastructuur Specialist

De functie van Infrastructuur Specialist is flexibel en op verschillende manieren in te vullen, waardoor de arbeidsmarkt voldoende open is. De functie van Infrastructuur Specialist is vaak al een doorgroeifunctie op zichzelf, waarna men nog verder kan groeien naar een leidinggevende functie, als projectleider.

Arbeidsmarktperspectief score infrastructuur Specialist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep infrastructuur Specialist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Infrastructuur Specialist, Promotie mogelijkheden Infrastructuur Specialist, Carriere Infrastructuur Specialist.

Solliciteren op de functie infrastructuur Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als infrastructuur Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor infrastructuur Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als infrastructuur Specialist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Infrastructuur Specialist, CV Infrastructuur Specialist, sollicitatie Infrastructuur Specialist.

Interviews met infrastructuur Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen infrastructuur Specialist

Vacatures infrastructuur specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Infrastructuur Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Infrastructuur Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Infrastructuur Specialist werkt in een team van specialisten om ervoor te zorgen dat de (technische) infrastructuur van een bedrijf optimaal blijft werken. De infrastructuur is het geheel aan IT-faciliteiten binnen een bedrijf en dus cruciaal voor alle processen. De Infrastructuur Specialist helpt bepaalt mede hoe (het ontwerp van) de infrastructuur in elkaar moet zitten en onderhoudt de geïnstalleerde infrastructuur.

Beoordeling Infrastructuur Specialist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Infrastructuur Specialist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Infrastructuur Specialist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep