U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Jachtschilder

Jachtschilder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jachtschilder? Lees de functieomschrijving.

 

Een Jachtschilder houdt zich bezig met het schilderen, repareren en onderhouden van jachten en boten.

De Jachtschilder verft en lakt binnen- en buitenkanten van nieuwe jachten of werkt de verflaag van oudere jachten bij. Hij behandelt de metalen, houten of kunststof rompen en interieurs van de jachten. Vaak doet een Jachtschilder niet alleen schilderwerkzaamheden, maar verricht hij tevens plamuur- en spuitwerk. Ook laswerkzaamheden en technisch onderhoud kunnen tot het takenpakket van een Jachtschilder horen. Daar komt bij dat een Jachtschilder vaak ook ingehuurd kan worden om in en rondom huizen te schilderen.

De Jachtschilder werkt meestal in opdracht van klanten en moet dus goed met de klant kunnen communiceren over bijvoorbeeld de planning. Tevens is een Jachtschilder op de hoogte van de veiligheids- en milieuvoorschriften. Zijn werkzaamheden rapporteert hij aan een leidinggevende. Verder is het belangrijk dat een Jachtschilder zowel zelfstandig als in teamverband goed kan functioneren.

Mensen vonden ons op: Job Jachtschilder, Baan Jachtschilder, Jachtschilder Worden, Functie-eisen Jachtschilder, Verantwoordelijkheden Jachtschilder, Functieprofiel Jachtschilder, Wat doet een Jachtschilder, Werken als Jachtschilder.

Jachtschilder worden: Opleiding tot jachtschilder

Om Jachtschilder te worden, kan de MBO-opleiding Medewerker Industriële Lakverwerking (Jachtschilder) gedaan worden. Deze opleiding duurt twee tot vier jaar en is een uitstroomrichting binnen de beroepsoprichting Medewerker Industriële Lakverwerking. Er worden theorielessen gegeven, maar ook veel praktijkoefeningen. Er moet ook stage worden gelopen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jachtschilder, Jachtschilder Worden, Opleidingsniveau Jachtschilder, Scholing Jachtschilder, Studie Jachtschilder, Bijscholing Jachtschilder, Omscholing Jachtschilder.

Organisaties waar een jachtschilder doorgaans werkzaam is

 

Een Jachtschilder kan werkzaam zijn bij een bedrijf dat enkel jachten schildert, maar hij kan ook werken bij een bedrijf dat zich ook bezighoudt met andere schilder- of bouwwerkzaamheden. Voorbeelden zijn bedrijven in de industriële lakverwerking, meubelindustrie of metaalconservering, die onder andere jachten schilderen en spuiten. Deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector. Een Jachtschilder kan tevens als freelancer werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jachtschilder, Jachtschilder Worden, Opleidingsniveau Jachtschilder, Scholing Jachtschilder, Studie Jachtschilder, Bijscholing Jachtschilder, Omscholing Jachtschilder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jachtschilder

 

Een Jachtschilder kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2650,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder meer af van zijn leeftijd en ervaring.

Secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Jachtschilder werkzaam is, maar kunnen bijvoorbeeld bestaan uit vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, scholingsdagen en een auto van de zaak. De Jachtschilder heeft in elk geval recht op een schone, veilige werkomgeving.

Mensen vonden ons op: Salaris Jachtschilder, Loon Jachtschilder, Wat verdien je als Jachtschilder, Salarisschaal Jachtschilder, Salarisindicatie Jachtschilder, Bonus Jachtschilder, CAO Jachtschilder, Brutoloon Jachtschilder, Nettoloon Jachtschilder, Vakantiedagen Jachtschilder, Pensioen Jachtschilder.

Competenties, skills & vaardigheden jachtschilder

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Ambitie
 • Accuratesse
 • Communicatief vaardig
 • Zelfstandig
Mensen vonden ons op: Kennis Jachtschilder, Vaardigheden Jachtschilder, Attitude Jachtschilder, Kwalificaties Jachtschilder, Competentieprofiel Jachtschilder.

Boeken voor het beroep jachtschilder

Wil je meer weten over het beroep jachtschilder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jachtschilder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jachtschilder te komen.

Handboek voor de jachtschipper | Geoff Lewis

Nederlands | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9789060453612 | 312 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Jachtschilder, Jachtschilder ebooks, boek Jachtschilder.

Persoonstypen jachtschilder

 

Persoonstypen die passen bij een Jachtschilder zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Jachtschilder is energiek, ambitieus en een harde werker. Het beroep is fysiek zwaar, dus de Jachtschilder moet ook beschikken over doorzettingsvermogen en een goede conditie (Succesvolle Werker).

Daarnaast is een Jachtschilder nauwkeurig. De jachten zijn luxe en moeten goed geschilderd worden. De verflaag moet goed dekken en er mogen geen stukjes vergeten worden. De Jachtschilder is dus veeleisend en gedisciplineerd (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jachtschilder, Karakter Jachtschilder.

Netwerk jachtschilder

 

Een Jachtschilder werkt soms alleen, maar vaak ook in een team. Hij overlegt met collega’s en verdeelt de taken. Bij vragen of problemen kan de Jachtschilder terecht bij zijn leidinggevende. De leidinggevende heeft vaak het directe contact met de klant. Bij een kleine klus kan het zijn dat ook de ‘gewone’ Jachtschilder in contact komt met de opdrachtgever. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Jachtschilder, Medewerkers Jachtschilder.

Is het beroep jachtschilder iets voor jou?

Zou je graag jachtschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jachtschilder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jachtschilder, beroepskeuzetest Jachtschilder, beroep Jachtschilder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jachtschilder

 

Er zijn niet heel veel vacatures voor een Jachtschilder. Als de Jachtschilder ook andere schilderwerkzaamheden wil doen, bijvoorbeeld in en rondom huizen, dan is hij flexibeler en heeft hij meer kans op een baan. Hetzelfde geldt als hij zich tevens bezig wil en kan houden met de bouw van de jachten.

Bij goed functioneren kan het takenpakket van een Jachtschilder uitgebreid worden. Zo kan hij leiding gaan geven en als leermeester les gaan geven aan leerlingen. Eventueel kan hij later ook zijn eigen bedrijf oprichten.

Arbeidsmarktperspectief score jachtschilder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep jachtschilder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jachtschilder, Promotie mogelijkheden Jachtschilder, Carriere Jachtschilder.

Solliciteren op de functie jachtschilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jachtschilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jachtschilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jachtschilder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jachtschilder, CV Jachtschilder, sollicitatie Jachtschilder.

Interviews met jachtschilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jachtschilder

Vacatures jachtschilder

Op zoek naar een nieuwe baan als Jachtschilder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jachtschilder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Jachtschilder houdt zich bezig met het schilderen, repareren en onderhouden van jachten en boten. De Jachtschilder verft en lakt binnen- en buitenkanten van nieuwe jachten of werkt de verflaag van oudere jachten bij. Hij behandelt de metalen, houten of kunststof rompen en interieurs van de jachten.

Beoordeling Jachtschilder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jachtschilder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jachtschilder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Goedenavond,ik zoek per direct twee jachtschilders voor werk in het buitenland,hoge verdiensten

gr Remco schrijver

joréyachtpainting

Door: Joréyachtpainting

Reageer op dit beroep