U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Klassieke zanger

Klassieke zanger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een klassieke zanger? Lees de functieomschrijving.

De klassieke zanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van klassieke nummers.

De klassieke zanger zingt op professioneel niveau klassieke nummers. Voorbeelden van klassieke zangers zijn De klassieke zanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden. Een voorbeeld van een klassieke zanger is Marco Bakker. De klassieke zanger kan, afhankelijk of hij solo of met een band optreedt, op verschillende plaatsen optredens geven. Zo kan de klassieke zanger onder andere optreden in poptempels, poppodia, muziekpodia, theaters of klassieke festivals.

De klassieke zanger zingt over het algemeen bestaande klassieke nummers. Omdat het onzeker is of de klassieke zanger van zijn optredens en eventuele cd verkoop rond kan komen kan de klassieke zanger daarnaast voor financiële zekerheid ook zangles gaan geven.

De klassieke zanger is representatief, weet zichzelf (en zijn band) goed te verkopen en kan wanneer hij in groepsverband of in een band zingt ook goed samenwerken. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar doet waar nodig ook een stapje terug om zijn andere bandleden ook het podium en de spotlight te geven. Ook heeft de klassieke zanger verstand van marketing (om zichzelf goed te kunnen verkopen) en weet hij hoe hij moet netwerken om zo in contact met de juiste mensen te komen (die hem en zijn band verder in de muziekwereld kunnen helpen).

Mensen vonden ons op: Job Klassieke zanger, Baan Klassieke zanger, Klassieke zanger Worden, Functie-eisen Klassieke zanger, Verantwoordelijkheden Klassieke zanger, Functieprofiel Klassieke zanger, Wat doet een Klassieke zanger, Werken als Klassieke zanger.

Klassieke zanger worden: Opleiding tot klassieke zanger

Voor het beroep van klassieke zanger is geen opleiding vereist. Wel kan de klassieke zanger een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training zangles hebben gevolgd. Sommige klassieke zangers proberen ook aan meer optredens te komen door aan talentenjachten mee te doen, maar dit verschilt echt per persoon en de mening van die persoon over talentenjachten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Klassieke zanger, Klassieke zanger Worden, Opleidingsniveau Klassieke zanger, Scholing Klassieke zanger, Studie Klassieke zanger, Bijscholing Klassieke zanger, Omscholing Klassieke zanger.

Organisaties waar een klassieke zanger doorgaans werkzaam is

De klassieke zanger werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Klassieke zanger, Klassieke zanger Worden, Opleidingsniveau Klassieke zanger, Scholing Klassieke zanger, Studie Klassieke zanger, Bijscholing Klassieke zanger, Omscholing Klassieke zanger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden klassieke zanger

Voor het beroep van klassieke zanger valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per klassieke zanger verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Mensen vonden ons op: Salaris Klassieke zanger, Loon Klassieke zanger, Wat verdien je als Klassieke zanger, Salarisschaal Klassieke zanger, Salarisindicatie Klassieke zanger, Bonus Klassieke zanger, CAO Klassieke zanger, Brutoloon Klassieke zanger, Nettoloon Klassieke zanger, Vakantiedagen Klassieke zanger, Pensioen Klassieke zanger.

Competenties, skills & vaardigheden klassieke zanger

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Discipline
 • Zelfsturing
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Klassieke zanger, Vaardigheden Klassieke zanger, Attitude Klassieke zanger, Kwalificaties Klassieke zanger, Competentieprofiel Klassieke zanger.

Boeken voor het beroep klassieke zanger

Wil je meer weten over het beroep klassieke zanger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je klassieke zanger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken klassieke zanger te komen.

It's always a pussycat | Edward Caswell

een zanger als koordirigent - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789079624294 | 128 pagina's

It's always a pussycat Een zanger als koordirigent Dit boek is ideaal voor iedereen die met koren werkt. Edward Caswell is een van de meest gerespecteerde koordirigenten en koorpedagogen van het moment, maar hij benadert het leiden en trainen van een koor...

Bach en zijn zangers | Ton Koopman

Huizinga-lezing 2016 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789035253421 | 97 pagina's

Bach en zijn zangers (Huizinga-lezing 2016) Vrijdag 9 december werd in een uitverkochte Pieterskerk in Leiden de Huizinga-lezing 2016 uitgesproken door Ton Koopman. Barokspecialist Koopman is naast dirigent, klavecinist en organist, ook hoogleraar oude mu...

Bach en zijn zangers | Ton Koopman

Huizinga-lezing 2016 - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789035253551 | 68 pagina's

Bach en zijn zangers (Huizinga-lezing 2016) Vrijdag 9 december werd in een uitverkochte Pieterskerk in Leiden de Huizinga-lezing 2016 uitgesproken door Ton Koopman. Barokspecialist Koopman is naast dirigent, klavecinist en organist, ook hoogleraar oude mu...

Mensen vonden ons op: boeken voor Klassieke zanger, Klassieke zanger ebooks, boek Klassieke zanger.

Persoonstypen klassieke zanger

De klassieke zanger is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de klassieke zanger ook een romanticus en een perfectionist; hij wil het beste in zichzelf naar boven halen en zo goed mogelijk zingen en een zo goed mogelijk optreden geven.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Klassieke zanger, Karakter Klassieke zanger.

Netwerk klassieke zanger

Het netwerk van de klassieke zanger bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Klassieke zanger, Medewerkers Klassieke zanger.

Is het beroep klassieke zanger iets voor jou?

Zou je graag klassieke zanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als klassieke zanger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Klassieke zanger, beroepskeuzetest Klassieke zanger, beroep Klassieke zanger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden klassieke zanger

Het arbeidsmarktperspectief voor de klassieke zanger hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De klassieke zanger die er echt hard voor werkt om van zijn zang zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de klassieke zanger extra geld verdienen door ook zangles te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score klassieke zanger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep klassieke zanger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Klassieke zanger, Promotie mogelijkheden Klassieke zanger, Carriere Klassieke zanger.

Solliciteren op de functie klassieke zanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als klassieke zanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor klassieke zanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als klassieke zanger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Klassieke zanger, CV Klassieke zanger, sollicitatie Klassieke zanger.

Interviews met klassieke zanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen klassieke zanger

Vacatures klassieke zanger

Op zoek naar een nieuwe baan als Klassieke zanger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Klassieke zanger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De klassieke zanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van klassieke nummers. De klassieke zanger zingt op professioneel niveau klassieke nummers. Voorbeelden van klassieke zangers zijn De klassieke zanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden.

Beoordeling Klassieke zanger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Klassieke zanger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Klassieke zanger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep