U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kwartiermaker

Kwartiermaker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kwartiermaker? Lees de functieomschrijving.

Een Kwartiermaker is een manager die vooruit wordt gestuurd om iets compleet nieuws voor te bereiden. Hij brengt partijen, personen en potentiële partners samen, inspireert deze en creëert vervolgens iets nieuws.

Werkzaamheden van een Kwartiermaker zijn bijvoorbeeld:

-          Doelen van het project in kaart brengen
-          Doelgroepen in kaart brengen
-          Een strategie ontwikkelen
-          Financiering regelen
-          Planning opstelling
-          Personeel aantrekken
-          Het werk verdelen

De Kwartiermaker bedenkt dus hoe een nieuw project vorm moet krijgen. Daarna zorgt hij voor de implementatie, als zelfstandige of met samenwerkende organisaties.

De Kwartiermaker werkt in opdracht van een bedrijf in de publieke sector.

Mensen vonden ons op: Job Kwartiermaker, Baan Kwartiermaker, Kwartiermaker Worden, Functie-eisen Kwartiermaker, Verantwoordelijkheden Kwartiermaker, Functieprofiel Kwartiermaker, Wat doet een Kwartiermaker, Werken als Kwartiermaker.

Kwartiermaker worden: Opleiding tot kwartiermaker

Om Kwartiermaker te worden, zou je bijvoorbeeld een HBO-opleiding in de richting van Economie, Bestuurskunde of Management. Elk bedrijf heeft andere opleidingseisen. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat je ervaring moet hebben in de Jeugdzorg en daarnaast managementkwaliteiten.

Ook kun je een opleiding doen bij het Kwartiermakersgilde. Deze opleiding wordt aangeboden aan overheidsorganisaties. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kwartiermaker, Kwartiermaker Worden, Opleidingsniveau Kwartiermaker, Scholing Kwartiermaker, Studie Kwartiermaker, Bijscholing Kwartiermaker, Omscholing Kwartiermaker.

Organisaties waar een kwartiermaker doorgaans werkzaam is

Een Kwartiermaker werkt in opdracht van een organisatie in de publieke sector. Dit zijn in principe profit-organisaties. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kwartiermaker, Kwartiermaker Worden, Opleidingsniveau Kwartiermaker, Scholing Kwartiermaker, Studie Kwartiermaker, Bijscholing Kwartiermaker, Omscholing Kwartiermaker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kwartiermaker

Hoeveel een Kwartiermaker verdient, is niet duidelijk. Waarschijnlijk zal het bedrag liggen tussen de €3000,- en €5000,- bruto per maand. Natuurlijk hangt dit bedrag af van de werkgever, verantwoordelijkheden, ervaring en leeftijd van de persoon.

De secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per bedrijf. Voorbeelden zijn een auto en telefoon van de zaak, doorbetaling bij ziekte en opleidingsmogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Salaris Kwartiermaker, Loon Kwartiermaker, Wat verdien je als Kwartiermaker, Salarisschaal Kwartiermaker, Salarisindicatie Kwartiermaker, Bonus Kwartiermaker, CAO Kwartiermaker, Brutoloon Kwartiermaker, Nettoloon Kwartiermaker, Vakantiedagen Kwartiermaker, Pensioen Kwartiermaker.

Competenties, skills & vaardigheden kwartiermaker

 • Managementkwaliteiten
 • Zelfstandig
 • Planmatig
 • Projectmatig
 • Initiatiefrijk
 • Daadkrachtig
 • Oplossingsgericht
 • Verantwoordelijk
Mensen vonden ons op: Kennis Kwartiermaker, Vaardigheden Kwartiermaker, Attitude Kwartiermaker, Kwalificaties Kwartiermaker, Competentieprofiel Kwartiermaker.

Boeken voor het beroep kwartiermaker

Wil je meer weten over het beroep kwartiermaker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kwartiermaker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kwartiermaker te komen.

De Hemelse Kwartiermaker | Lau G.M. Haanen

gedenkboek 4e bataljon 6e regiment infanterie 'De bokkerijders' - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789080487116 | 234 pagina's

In dit boek is een tachtigtal brieven verzameld die een jonge inlichtingenofficier, Lau Haanen, ruim 50 jaar geleden schreef aan zijn in Maastricht woonachtige familie. Nog voor het einde van de Tweede Wereldoorlog gaf hij een makkelijk en onbezorgd leven...

Kwartiermakers van de toekomst |

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789081109420 | 260 pagina's

Een democratie werkt het beste als leiders in staat zijn een machtsbasis te verwerven terwijl ze recht doen aan de noodzaak ruimte te geven aan kwartiermakerschap. Ondanks alle onzekerheden en ondanks dat u middelen moet inzetten zonder gegarandeerde resu...

Kwartiermakers in Amsterdam | Esther Gramsbergen

stedelijke instellingen als aanjagers van de ruimtelijke ontwikkeling, 1580-1880 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789460041969 | 240 pagina's

Stedelijke instellingen zetten een niet te miskennen stempel op de vorm van de stad en de transformatie daarvan in de loop van de tijd. Zij zijn opdrachtgevers van omvangrijke bouwwerken, die zelf weer belangrijke bouwstenen zijn van de structuur van de s...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kwartiermaker, Kwartiermaker ebooks, boek Kwartiermaker.

Persoonstypen kwartiermaker

Persoonstypen die passen bij een Kwartiermaker zijn Succesvolle Werker en Baas.

De Kwartiermaker is doelgericht, zelfverzekerd en vastbesloten een nieuw project te laten slagen (Succesvolle Werker).

Bovendien staat de Kwartiermaker stevig in zijn schoenen, heeft hij leidinggevende kwaliteiten en durft hij beslissingen te nemen (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kwartiermaker, Karakter Kwartiermaker.

Netwerk kwartiermaker

Een Kwartiermaker komt in aanraking met veel verschillende partijen. Met welke personen en partijen precies hangt uiteraard af van het soort project. Voorbeelden zijn leveranciers, bezorgers, tekstschrijvers enzovoort.

Ook komt de Kwartiermaker in contact met collega’s. Hij verdeelt namelijk het werk. Hij zal zijn vorderingen rapporteren aan een leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kwartiermaker, Medewerkers Kwartiermaker.

Is het beroep kwartiermaker iets voor jou?

Zou je graag kwartiermaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kwartiermaker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kwartiermaker, beroepskeuzetest Kwartiermaker, beroep Kwartiermaker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kwartiermaker

Het arbeidsmarktperspectief voor een Kwartiermaker hangt af van de economische situatie. Bij een goede economie zullen meer projecten worden gestart dan bij een slechte economie.

Een Kwartiermaker heeft een verantwoordelijke baan. Doet hij zijn werk goed, dan zal hij door het bedrijf waarvoor hij werkt vaker worden ingezet bij het opzetten van projecten. Hij kan dan steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score kwartiermaker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kwartiermaker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kwartiermaker, Promotie mogelijkheden Kwartiermaker, Carriere Kwartiermaker.

Solliciteren op de functie kwartiermaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kwartiermaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kwartiermaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kwartiermaker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kwartiermaker, CV Kwartiermaker, sollicitatie Kwartiermaker.

Interviews met kwartiermaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kwartiermaker

Vacatures kwartiermaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Kwartiermaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kwartiermaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Kwartiermaker is een manager die vooruit wordt gestuurd om iets compleet nieuws voor te bereiden. Hij brengt partijen, personen en potentiële partners samen, inspireert deze en creëert vervolgens iets nieuws. Werkzaamheden van een Kwartiermaker zijn bijvoorbeeld: -          Doelen van het project in kaart brengen -          Doelgroepen in kaart brengen -          Een strategie ontwikkelen -          Financiering regelen -          Planning opstelling -          Personeel aantrekken -          Het werk verdelen De Kwartiermaker bedenkt dus hoe een nieuw project vorm moet krijgen.

Beoordeling Kwartiermaker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kwartiermaker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kwartiermaker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Wat is de Engelse benaming van deze functie

Door: Rob

De Engelse benaming is,"Quartermaster".H.gr.

Door: Edward

Reageer op dit beroep