U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar basisonderwijs

Leraar basisonderwijs worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar basisonderwijs? Lees de functieomschrijving.

De Leraar basisonderwijs geeft les op de basisschool in één (of meerdere) van de groepen (van groep drie tot en met acht). De Leraar basisonderwijs geeft les en is gespecialiseerd in verschillende vakken. Zo geeft hij de leerlingen les in rekenen, taal, gym, muziek, aardrijkskunde, geschiedenis, tekenen, handvaardigheid, Nederlands en Engels (en afhankelijk van de school ook godsdienst en Fries).

De Leraar basisonderwijs geeft les aan klassen tussen de vijftien en dertig leerlingen. Hij geeft de leerlingen tegelijkertijd les maar geeft ook les en aandacht aan de individuele leerlingen wanneer zij hierom vragen of als hij denkt dat ze dit nodig hebben. De docent basisschool geeft op een educatieve maar ook leuke manier les om de aandacht van de leerlingen erbij te houden. Daarnaast treedt de Leraar basisonderwijs streng op indien dit nodig is.

DeLeraar basisonderwijs is goed in de omgang met kinderen, is gespecialiseerd in verschillende vakken en weet zijn kennis op een leuke en educatieve manier op de leerlingen over te brengen. Daarnaast geeft hij de leerlingen waar nodig individuele aandacht. Hij vertelt één keer in de zoveel maanden aan de ouders van de leerlingen waar de vordering van de leerling ligt en waar aan gewerkt moet worden, kijkt hoe de leerlingen zich in de klas gedragen en controleert en becijfert hun huiswerk, dictees of andere schoolopdrachten. Ook ontwikkelt en verbetert de docent basisschool lesmateriaal.

Het beroep van Leraar basisonderwijs is een zeer verantwoordelijk beroep. De Leraar basisonderwijs heeft de verantwoordelijkheid over de leerlingen in zijn klas en moet ze binnen het schooljaar zoveel mogelijk zien te leren. Daarnaast moet hij waar nodig streng optreden en alle vragen van de leerlingen kunnen beantwoorden.

Mensen vonden ons op: Job Leraar basisonderwijs, Baan Leraar basisonderwijs, Leraar basisonderwijs Worden, Functie-eisen Leraar basisonderwijs, Verantwoordelijkheden Leraar basisonderwijs, Functieprofiel Leraar basisonderwijs, Wat doet een Leraar basisonderwijs, Werken als Leraar basisonderwijs.

Leraar basisonderwijs worden: Opleiding tot leraar basisonderwijs

De Leraar basisonderwijs heeft een opleiding gevolgd aan de Pabo (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar basisonderwijs, Leraar basisonderwijs Worden, Opleidingsniveau Leraar basisonderwijs, Scholing Leraar basisonderwijs, Studie Leraar basisonderwijs, Bijscholing Leraar basisonderwijs, Omscholing Leraar basisonderwijs.

Organisaties waar een leraar basisonderwijs doorgaans werkzaam is

De Leraar basisonderwijs werkt op een basisschool.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar basisonderwijs, Leraar basisonderwijs Worden, Opleidingsniveau Leraar basisonderwijs, Scholing Leraar basisonderwijs, Studie Leraar basisonderwijs, Bijscholing Leraar basisonderwijs, Omscholing Leraar basisonderwijs.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar basisonderwijs

De Leraar basisonderwijs verdient tussen de €2.300,- en €3.600,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar basisonderwijs, Loon Leraar basisonderwijs, Wat verdien je als Leraar basisonderwijs, Salarisschaal Leraar basisonderwijs, Salarisindicatie Leraar basisonderwijs, Bonus Leraar basisonderwijs, CAO Leraar basisonderwijs, Brutoloon Leraar basisonderwijs, Nettoloon Leraar basisonderwijs, Vakantiedagen Leraar basisonderwijs, Pensioen Leraar basisonderwijs.

Competenties, skills & vaardigheden leraar basisonderwijs

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Visie
 • Delegeren
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Assertiviteit
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar basisonderwijs, Vaardigheden Leraar basisonderwijs, Attitude Leraar basisonderwijs, Kwalificaties Leraar basisonderwijs, Competentieprofiel Leraar basisonderwijs.

Boeken voor het beroep leraar basisonderwijs

Wil je meer weten over het beroep leraar basisonderwijs? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar basisonderwijs bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar basisonderwijs te komen.

Werken in het basisonderwijs 2e | ThiemeMeulenhoff bv

kennisbasis voor de startende leraar - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789006952803

Werken in het basisonderwijs 2e 2e druk is een boek uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006952803 Werken in het basisonderwijs biedt de basiskennis die nodig is om zelfverzekerd en kundig te kunnen werken. Werken in het basisonderwijs gaat in op ...

Coachen op de vijf rollen van de leraar | M. Slooter

de basis in het primaire proces - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789065085283 | 118 pagina's

Coachen op Contact 1e druk is een boek van M. Slooter uitgegeven bij Edg Thuiswinkel (Uitgeverij). ISBN 9789065085283 Uitgangspunt in dit boek zijn de vijf rollen die de (startende) docent in zijn repertoire heeft. Per rol wordt beschreven wat effectief g...

Grappige uitspraken uit het basisonderwijs (deel 1) | Nicole Jacobs-Seegers

leuke en grappige waargebeurde uitspraken van leraren en leerlingen in het basisonderwijs - Nederlands | Druk: 1e druk | Paperback | 9789081814416 | 92 pagina's

Een boekje (deel 1) met meer dan 250 waargebeurde grappige uitspraken van juffen, meesters en leerlingen uit het basisonderwijs met als doel het mooie beroep van leraar in het zonnetje te zetten, in tijden van bezuinigingen en papierwerk. 'Grappige uitspr...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar basisonderwijs, Leraar basisonderwijs ebooks, boek Leraar basisonderwijs.

Persoonstypen leraar basisonderwijs

De Leraar basisonderwijs is een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen, kijkt waar hij ze waar nodig extra begeleiding moet geven en let op bijzonderheden (bijvoorbeeld leerlingen met ADHD die extra begeleiding nodig hebben).

Daarnaast is de Leraar basisonderwijs een gever. Hij geeft zijn kennis door aan de leerlingen, beantwoordt hun vragen en begeleidt ze zodat ze aan het eind van het schooljaar met meer kennis over kunnen gaan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar basisonderwijs, Karakter Leraar basisonderwijs.

Netwerk leraar basisonderwijs

Het netwerk van de Leraar basisonderwijs bestaat uit andere leraren, zijn leerlingen en hun ouders en de directeur van de basisschool.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar basisonderwijs, Medewerkers Leraar basisonderwijs.

Is het beroep leraar basisonderwijs iets voor jou?

Zou je graag leraar basisonderwijs willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar basisonderwijs bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar basisonderwijs, beroepskeuzetest Leraar basisonderwijs, beroep Leraar basisonderwijs kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar basisonderwijs

Het arbeidsmarktperspectief en werkgelegenheid voor de Leraar basisonderwijs is wisselend en zeer afhankelijk van de regio. Er zijn aardig wat vacatures voor Leraar basisonderwijs, al daalt het in zijn geheel ligt.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar basisonderwijs, Promotie mogelijkheden Leraar basisonderwijs, Carriere Leraar basisonderwijs.

Solliciteren op de functie leraar basisonderwijs

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar basisonderwijs dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar basisonderwijs belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar basisonderwijs. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar basisonderwijs, CV Leraar basisonderwijs, sollicitatie Leraar basisonderwijs.

Interviews met leraar basisonderwijs

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar basisonderwijs

Vacatures leraar basisonderwijs

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar basisonderwijs? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar basisonderwijs. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Leraar basisonderwijs geeft les op de basisschool in één (of meerdere) van de groepen (van groep drie tot en met acht). De Leraar basisonderwijs geeft les en is gespecialiseerd in verschillende vakken. Zo geeft hij de leerlingen les in rekenen, taal, gym, muziek, aardrijkskunde, geschiedenis, tekenen, handvaardigheid, Nederlands en Engels (en afhankelijk van de school ook godsdienst en Fries).

Beoordeling Leraar basisonderwijs

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar basisonderwijs' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar basisonderwijs

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Leuk beroep met redelijk veel vrijheid. Sociale collega's, veel vakanties! Maar zwaar!

Het moet echt wel een beetje je roeping zijn..

Ik heb het als startende leerkracht van 21 jaar 5 jaar gedaan maar ben er op mijn 26e mee opgehouden.

De groepsgrootte, de papierenrompslomp en de hoeveelheid werk na schooltijd.. Vakanties zijn dus broodnodig!

Succes!

 

 

Door: Kroesje

Afwisselend beroep, leuk om met kinderen te werken. Weinig tijd om je werk goed te kunnen doen. Werkdruk heel hoog. Er wordt te veel van je verwacht, maar je krijgt er eenvoudigweg geen tijd voor. Regelmatg overwerk, je krijgt niks uitbetaald. Bureacratie, te veel formulieren.......Slecht salaris. Overvolle klasse, brutale kinderen en ouders.

 

Door: Natasja

leraar zijn is echt super!!!

Door: beverbouw

Reageer op dit beroep