U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Private Banker

Private Banker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een private Banker? Lees de functieomschrijving.

Met ‘Private Banker’, ook wel ‘Personal Banker’ wordt een medewerker van een bank bedoeld die diensten verleent aan welgestelde particulieren. Welgesteld gaat over minimaal ongeveer een miljoen euro te besteden, hoewel sommige banken deze grens hebben verlegd naar bijvoorbeeld 500.000 euro (ING). Bij Private Banking hoort over het algemeen een veel persoonlijkere benadering dan bij de behandeling van reguliere klanten (retail banking), soms in de vorm van telefoongesprekken maar soms ook een persoonlijke ontmoeting. De werkzaamheden van een private banker kunnen ver uiteenlopen. ABN Amro bijvoorbeeld biedt bijvoorbeeld onder andere als diensten aan: het vermogen van de klant structureren, het vermogen van de klant overdragen, het voorbereiden van de kinderen van de klant op de verantwoordelijkheid van het vermogen, het afdekken van risico’s en extra financiële ruimte. Ook advies op het gebied van lenen, sparen en beleggen kan hierbij horen. Het hoofdkenmerk van Private Banking is dat de bank een persoonlijke relatie met de klant heeft, en dat er dus ook een hoop mogelijk is. Meestal focust een Private Banker zich wel op een bepaald aspect, bijvoorbeeld het verlenen van diensten aan bestaande klanten of juist het leggen van nieuwe contacten. Steeds meer banken splitsen deze functies zelfs op. Welk deel van het werk je uiteindelijk ook uitvoert, de verantwoordelijkheden zijn groot. Omdat het werk soms gepaard gaat met grote risico’s kun je je soms op het randje begeven van wat je belooft om het vertrouwen van je klant te behouden, en wat je kunt waarmaken. Je bent een vertrouwenspersoon en hebt in handen wat er gebeurt met bedragen die vaak tot in de miljoenen lopen.

Mensen vonden ons op: Job Private Banker, Baan Private Banker, Private Banker Worden, Functie-eisen Private Banker, Verantwoordelijkheden Private Banker, Functieprofiel Private Banker, Wat doet een Private Banker, Werken als Private Banker.

Private Banker worden: Opleiding tot private Banker

Private banker wordt je vanwege goed inzicht in de werking van de financiële wereld. Ook goede sociale vaardigheden zijn vanwege de persoonlijke aard van het contact belangrijk. Je wordt dan ook geen Private Banker zonder voldoende ervaring, vaak gaat dit over minstens vijf tot tien jaar. Je opleiding speelt dan ook geen hoofdrol in de sollicitatie: een goede sollicitant met een HBO-diploma heeft mogelijk meer kans dan een iets minder goede sollicitant met een WO-diploma. Omdat voor het werk veel economische kennis vereist is, is een opleiding (bedrijfs)economie vaak wel vereist. Sommige banken bieden ook eigen cursussen aan voor Private Banking.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Private Banker, Private Banker Worden, Opleidingsniveau Private Banker, Scholing Private Banker, Studie Private Banker, Bijscholing Private Banker, Omscholing Private Banker.

Organisaties waar een private Banker doorgaans werkzaam is

Een Personal Banker werkt bij een bank. Aangezien een bank ofwel particulier eigendom of eigendom van de staat kan zijn, beslaat de bankensector de profit en de non-profit. Deze onderscheiding zal niet veel invloed hebben op de bedrijfscultuur.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Private Banker, Private Banker Worden, Opleidingsniveau Private Banker, Scholing Private Banker, Studie Private Banker, Bijscholing Private Banker, Omscholing Private Banker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden private Banker

Een trainee in Private Banking krijgt een prima salaris van op zijn minst 1300 per maand doorbetaald, aanzienlijk minder dan een full-time, ervaren Private Banker. Het salaris hangt verder af van de bank. ING noemt een maximumsalaris van 80.000 per jaar, oftewel ruim 6000 per maand. Monsterboard geeft aan dat het gemiddelde maximumsalaris 120.000 is, oftewel 10.000 per maand. Ook geeft Monsterboard een minimumsalaris aan van gemiddeld 20.716 per maand, zo rond de 1700 per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Private Banker, Loon Private Banker, Wat verdien je als Private Banker, Salarisschaal Private Banker, Salarisindicatie Private Banker, Bonus Private Banker, CAO Private Banker, Brutoloon Private Banker, Nettoloon Private Banker, Vakantiedagen Private Banker, Pensioen Private Banker.

Competenties, skills & vaardigheden private banker

 • Klantgerichtheid
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Presenteren
 • Visie
 • Communicatief vaardig
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Private Banker, Vaardigheden Private Banker, Attitude Private Banker, Kwalificaties Private Banker, Competentieprofiel Private Banker.

Boeken voor het beroep private banker

Wil je meer weten over het beroep private banker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je private banker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken private banker te komen.

The Morgans | Vincent P. Carosso

Private International Bankers, 1854-1913 - Engels | Hardcover | 9780674587298 | 920 pagina's

The House of Morgan was the personification of economic power and the symbol of capitalism in the late nineteenth and early twentieth centuries. Other entrepreneurs were wealthier-industrialists like Rockefeller, Carnegie, and Duke-but none was relied upo...

Geeks Who Can Schmooze | W E Kidd

A Credit Suisse Private Banker Tells All - Engels | Paperback | 9781482319729 | 254 pagina's

W.E. Kidd shares his journey after graduating with his MBA and landing his dream job at Credit Suisse. But getting the job is just half the battle and after an intensive training period in Zurich and New York he's left to fend for himself - one man and hi...

Jay Cooke, Private Banker | Henrietta M Larson

Engels | Druk: Reprint 2014 ed. | Hardcover | 9780674181069 | 529 pagina's

Jay Cooke, Private Banker is een boek van Henrietta M Larson...

Mensen vonden ons op: boeken voor Private Banker, Private Banker ebooks, boek Private Banker.

Persoonstypen private Banker

Als Private Banker heb je veel contact met klanten, die steeds op een goede manier geholpen dienen te worden. Het is dan ook aan de Private Banker om goed te luisteren en begrip te tonen voor de wensen van de klant. Mensenkennis en inzicht, alsmede communicatieve vaardigheden, zijn daarmee een must (Gever). Het uiteindelijke doel is om de klant zo goed mogelijk te assisteren en om daarbij de kennis die de Private Banker bezit zo effectief mogelijk toe te passen. Zo is de klant snel geholpen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Private Banker, Karakter Private Banker.

Netwerk private Banker

Een Private Banker heeft het meeste contact met andere Private Bankers. Sommige banken hebben de taken die bij Private Banking komen kijken opgesplitst. Er zijn dan mensen voor het leggen van nieuwe contacten, mensen voor het contact met bestaande klanten, en mensen voor interne zaken zoals HRM en accounting. Het netwerk bestaat daarnaast uit bijvoorbeeld financieel adviseurs, zowel voor bedrijven als voor particulieren, accountmanagers, marktanalisten en dergelijke.

Mensen vonden ons op: Collega’s Private Banker, Medewerkers Private Banker.

Is het beroep private Banker iets voor jou?

Zou je graag private Banker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als private Banker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Private Banker, beroepskeuzetest Private Banker, beroep Private Banker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden private Banker

Een Private Banker heeft het meeste contact met andere Private Bankers. Sommige banken hebben de taken die bij Private Banking komen kijken opgesplitst. Er zijn dan mensen voor het leggen van nieuwe contacten, mensen voor het contact met bestaande klanten, en mensen voor interne zaken zoals HRM en accounting. Het netwerk bestaat daarnaast uit bijvoorbeeld financieel adviseurs, zowel voor bedrijven als voor particulieren, accountmanagers, marktanalisten en dergelijke.

Arbeidsmarktperspectief score private Banker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep private Banker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Private Banker, Promotie mogelijkheden Private Banker, Carriere Private Banker.

Solliciteren op de functie private Banker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als private Banker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor private Banker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als private Banker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Private Banker, CV Private Banker, sollicitatie Private Banker.

Interviews met private Banker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen private Banker

Vacatures private banker

Op zoek naar een nieuwe baan als Private Banker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Private Banker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Met ‘Private Banker’, ook wel ‘Personal Banker’ wordt een medewerker van een bank bedoeld die diensten verleent aan welgestelde particulieren. Welgesteld gaat over minimaal ongeveer een miljoen euro te besteden, hoewel sommige banken deze grens hebben verlegd naar bijvoorbeeld 500.000 euro (ING).

Beoordeling Private Banker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Private Banker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Private Banker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep