Private Banker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Private Banker? Lees de functieomschrijving.

Met ‘Private Banker’, ook wel ‘Personal Banker’ wordt een medewerker van een bank bedoeld die diensten verleent aan welgestelde particulieren. Welgesteld gaat over minimaal ongeveer een miljoen euro te besteden, hoewel sommige banken deze grens hebben verlegd naar bijvoorbeeld 500.000 euro (ING). Bij Private Banking hoort over het algemeen een veel persoonlijkere benadering dan bij de behandeling van reguliere klanten (retail banking), soms in de vorm van telefoongesprekken maar soms ook een persoonlijke ontmoeting. De werkzaamheden van een private banker kunnen ver uiteenlopen. ABN Amro bijvoorbeeld biedt bijvoorbeeld onder andere als diensten aan: het vermogen van de klant structureren, het vermogen van de klant overdragen, het voorbereiden van de kinderen van de klant op de verantwoordelijkheid van het vermogen, het afdekken van risico’s en extra financiële ruimte. Ook advies op het gebied van lenen, sparen en beleggen kan hierbij horen. Het hoofdkenmerk van Private Banking is dat de bank een persoonlijke relatie met de klant heeft, en dat er dus ook een hoop mogelijk is. Meestal focust een Private Banker zich wel op een bepaald aspect, bijvoorbeeld het verlenen van diensten aan bestaande klanten of juist het leggen van nieuwe contacten. Steeds meer banken splitsen deze functies zelfs op. Welk deel van het werk je uiteindelijk ook uitvoert, de verantwoordelijkheden zijn groot. Omdat het werk soms gepaard gaat met grote risico’s kun je je soms op het randje begeven van wat je belooft om het vertrouwen van je klant te behouden, en wat je kunt waarmaken. Je bent een vertrouwenspersoon en hebt in handen wat er gebeurt met bedragen die vaak tot in de miljoenen lopen.

Wil je werken als Private Banker?

Werk je al als Private Banker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Private Banker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Private Banker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Private Banker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Beleggingsadviseur
 • Accountmanager
 • Marktanalist
 • Human Resource Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Private Banker

Wat verdient een Private Banker?

Een trainee in Private Banking krijgt een prima salaris van op zijn minst 1300 per maand doorbetaald, aanzienlijk minder dan een full-time, ervaren Private Banker. Het salaris hangt verder af van de bank. ING noemt een maximumsalaris van 80.000 per jaar, oftewel ruim 6000 per maand. Monsterboard geeft aan dat het gemiddelde maximumsalaris 120.000 is, oftewel 10.000 per maand. Ook geeft Monsterboard een minimumsalaris aan van gemiddeld 20.716 per maand, zo rond de 1700 per maand.

Salarisschaal Private Banker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Private Banker

Op zoek naar een nieuwe baan als Private Banker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Private Banker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Private Banker vacatures

BNP Paribas Fortis: Private Banker Business Developer Noord Oost Limburg - v/m/x
Jobs via StepStone.be
Je besteedt 100% van je tijd aan prospectie van nieuwe cliënten en nieuwe tegoeden. Je bent een actief en intensief netwerker. Je prospecteert actief potentiële cliënten, vooral gericht op het …
BNP Paribas Fortis: Private Banker Center Antwerpen Noord - v/m/x
Jobs via StepStone.be
Je toekomstige Job    Je beheert een portefeuille van een 130 tot 150 relaties, hoofdzakelijk ondernemers en vrije beroepers met potentieel. Je biedt hen geïntegreerde oplossingen volgens hun specifieke noden: …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Private Banker

Hoe goed is de toekomst voor de Private Banker? 

Een Private Banker heeft het meeste contact met andere Private Bankers. Sommige banken hebben de taken die bij Private Banking komen kijken opgesplitst. Er zijn dan mensen voor het leggen van nieuwe contacten, mensen voor het contact met bestaande klanten, en mensen voor interne zaken zoals HRM en accounting. Het netwerk bestaat daarnaast uit bijvoorbeeld financieel adviseurs, zowel voor bedrijven als voor particulieren, accountmanagers, marktanalisten en dergelijke.

Baankans Private Banker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Private Banker worden: Opleidingen tot Private Banker

Hoe word je een Private Banker? 

Private banker wordt je vanwege goed inzicht in de werking van de financiële wereld. Ook goede sociale vaardigheden zijn vanwege de persoonlijke aard van het contact belangrijk. Je wordt dan ook geen Private Banker zonder voldoende ervaring, vaak gaat dit over minstens vijf tot tien jaar. Je opleiding speelt dan ook geen hoofdrol in de sollicitatie: een goede sollicitant met een HBO-diploma heeft mogelijk meer kans dan een iets minder goede sollicitant met een WO-diploma. Omdat voor het werk veel economische kennis vereist is, is een opleiding (bedrijfs)economie vaak wel vereist. Sommige banken bieden ook eigen cursussen aan voor Private Banking.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Private Banker

Opleiding Financieel Planner (FFP) Theorie 9 dagen
Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Financieel Planner (FFP) Theorie echt iets voor jou. Met …
Opleiding Financieel Planner (FFP) Compleet 11 dagen
Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Financieel Planner (FFP) echt iets voor jou. Met deze …
Meer opleidingen Private Banker

Weet je nog niet of je Private Banker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Private Banker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Private Banker

Met wie werkt een Private Banker samen? 

Een Private Banker heeft het meeste contact met andere Private Bankers. Sommige banken hebben de taken die bij Private Banking komen kijken opgesplitst. Er zijn dan mensen voor het leggen van nieuwe contacten, mensen voor het contact met bestaande klanten, en mensen voor interne zaken zoals HRM en accounting. Het netwerk bestaat daarnaast uit bijvoorbeeld financieel adviseurs, zowel voor bedrijven als voor particulieren, accountmanagers, marktanalisten en dergelijke.


 • Beleggingsadviseur
 • Accountmanager
 • Marktanalist
 • Human Resource Manager
Private Banker


Organisaties waar een Private Banker werkzaam is

Waar werkt een Private Banker meestal? 

Een Personal Banker werkt bij een bank. Aangezien een bank ofwel particulier eigendom of eigendom van de staat kan zijn, beslaat de bankensector de profit en de non-profit. Deze onderscheiding zal niet veel invloed hebben op de bedrijfscultuur.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Private Banker

Waar kun je het beste werken als Private Banker? Hieronder vindt je de best door de Private Banker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Private Banker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Private Banker:

Welke competenties heeft een een Private Banker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Private Banker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Private Banker nodig? 

Als Private Banker heb je veel contact met klanten, die steeds op een goede manier geholpen dienen te worden. Het is dan ook aan de Private Banker om goed te luisteren en begrip te tonen voor de wensen van de klant. Mensenkennis en inzicht, alsmede communicatieve vaardigheden, zijn daarmee een must (Gever). Het uiteindelijke doel is om de klant zo goed mogelijk te assisteren en om daarbij de kennis die de Private Banker bezit zo effectief mogelijk toe te passen. Zo is de klant snel geholpen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Private Banker


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Private Banker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Private Banker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Private Banker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Private Banker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Private Banker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Private Banker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Private Banker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Private Banker iets voor je?

Zou je graag Private Banker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Private Banker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Private Banker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar