Private Banker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Private Banker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Private Banker. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Private Banker nodig heeft.Wat doet een Private Banker? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Private Banker?

Met ‘Private Banker’, ook wel ‘Personal Banker’ wordt een medewerker van een bank bedoeld die diensten verleent aan welgestelde particulieren. Welgesteld gaat over minimaal ongeveer een miljoen euro te besteden, hoewel sommige banken deze grens hebben verlegd naar bijvoorbeeld 500.000 euro (ING). Bij Private Banking hoort over het algemeen een veel persoonlijkere benadering dan bij de behandeling van reguliere klanten (retail banking), soms in de vorm van telefoongesprekken maar soms ook een persoonlijke ontmoeting. De werkzaamheden van een private banker kunnen ver uiteenlopen. ABN Amro bijvoorbeeld biedt bijvoorbeeld onder andere als diensten aan: het vermogen van de klant structureren, het vermogen van de klant overdragen, het voorbereiden van de kinderen van de klant op de verantwoordelijkheid van het vermogen, het afdekken van risico’s en extra financiële ruimte. Ook advies op het gebied van lenen, sparen en beleggen kan hierbij horen. Het hoofdkenmerk van Private Banking is dat de bank een persoonlijke relatie met de klant heeft, en dat er dus ook een hoop mogelijk is. Meestal focust een Private Banker zich wel op een bepaald aspect, bijvoorbeeld het verlenen van diensten aan bestaande klanten of juist het leggen van nieuwe contacten. Steeds meer banken splitsen deze functies zelfs op. Welk deel van het werk je uiteindelijk ook uitvoert, de verantwoordelijkheden zijn groot. Omdat het werk soms gepaard gaat met grote risico’s kun je je soms op het randje begeven van wat je belooft om het vertrouwen van je klant te behouden, en wat je kunt waarmaken. Je bent een vertrouwenspersoon en hebt in handen wat er gebeurt met bedragen die vaak tot in de miljoenen lopen.

Past het beroep Private Banker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Private Banker

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Private banking


Vacatures Private Banker

Op zoek naar een nieuwe baan als Private Banker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Private Banker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Private Banker per ervaringsniveau

junior Private Banker vacatures startend Private Banker vacatures senior Private Banker vacatures beginnend Private Banker vacatures trainee Private Banker vacatures leidinggevend Private Banker vacatures medior Private Banker vacatures aankomend Private Banker vacatures ervaren Private Banker vacatures leerling Private Banker vacatures vacatures omscholen tot Private Banker vacatures opleiding tot Private Banker

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Private Banker

Wat verdient een Private Banker?

Een trainee in Private Banking krijgt een prima salaris van op zijn minst €2500 per maand doorbetaald, aanzienlijk minder dan een full-time, ervaren Private Banker, dat loopt op tot ongeveer €6800,- per maand.

Salarisschaal Private Banker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Private Banker

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Private Banker


Bekijk het salaris Private Banker per ervaringsniveau

Salaris junior Private Banker Wat verdient een startend Private Banker? Wat is het loon senior Private Banker? beginnend Private Banker salaris Maximaal salaris trainee Private Banker Hoeveel verdient een leidinggevend Private Banker? Wat is het salaris van een medior Private Banker? Salaris aankomend Private Banker Wat verdient een ervaren Private Banker? Welk salaris krijgt een leerling Private Banker?


Private Banker worden: Opleidingen tot Private Banker

Wil je Private Banker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Private Banker.

Hoe word je een Private Banker? 

Private banker wordt je vanwege goed inzicht in de werking van de financiële wereld. Ook goede sociale vaardigheden zijn vanwege de persoonlijke aard van het contact belangrijk. Je wordt dan ook geen Private Banker zonder voldoende ervaring, vaak gaat dit over minstens vijf tot tien jaar. Je opleiding speelt dan ook geen hoofdrol in de sollicitatie: een goede sollicitant met een HBO-diploma heeft mogelijk meer kans dan een iets minder goede sollicitant met een WO-diploma. Omdat voor het werk veel economische kennis vereist is, is een opleiding (bedrijfs)economie vaak wel vereist. Sommige banken bieden ook eigen cursussen aan voor Private Banking.

Opleidingen Private Banker

Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Compleet
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Certified Financial Planner (CFP) iets voor …
Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Compleet
Examentraining CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Praktijk
Over de examentraining Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Examentraining Certified Financial Planner (CFP) Praktijk iets …
Examentraining CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Praktijk
Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Theorie
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Certified Financial Planner (CFP) Theorie iets …
Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) TheoriePrivate Banker worden: Omscholen tot Private Banker

Als je je wilt omscholen tot Private Banker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Private Banker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Private Banker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures Private Banker

Vacature Traineeship private banking - Brussel (M/ V/ X)
Page Personnel
Onze klant is een gerenommeerde Private bank in Brussel die veel aandacht hecht aan maatwerk, duurzaamheid en het welzijn van hun werknemers. Momenteel zijn zij op zoek naar talent in …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Private Banker

Als je Private Banker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Private Banker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Private Banker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Private Banker?


Competenties en Vaardigheden Private Banker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Private Banker.

Welke competenties heeft een Private Banker nodig?

Een Private Banker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit

Omschrijving

Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.

Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn. 

Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Netwerken
Netwerken

Steekwoorden: spontaan, relaties, nieuwe contacten, sociabiliteit

Omschrijving

Deze mensen bouwen relaties en netwerken op met verschillende mensen. En deze netwerken en relaties gebruiken ze om in de toekomst zaken voor elkaar te krijgen. Deze netwerkers zijn vaak in het gezelschap van anderen en leggen vaak gemakkelijk contact met mensen. Ook vinden deze mensen het leuk om nieuwe dingen uit te proberen om op die manier nieuwe contacten te leggen. Ze brengen mensen binnen in hun netwerk met elkaar in contact zodat zij hier hun voordeel mee kunnen doen.

Sterke punten
Deze mensen nemen vaak initiatief op verschillende gebieden. Op een proactieve manier proberen ze nieuwe relaties te leggen. Deze mensen kunnen vaak goed luisteren en zich inleven in andere personen. Deze netwerkers zijn hulpvaardig, spontaan en erg sociaal.

Zwakke punten
Mensen die te graag willen netwerken kunnen ‘gemaakt’ overkomen en opdringerig overkomen. Het lijkt ze niet meer te gaan om de persoon maar puur om hun netwerk uit te breiden. Daarnaast kunnen ze zich ook teveel inleven in anderen. Het lijkt dan of ze zich overal mee willen bemoeien.

Onderhandelen
Onderhandelen

Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen

Omschrijving

In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.

Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.

Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Visie
Visie

Steekwoorden: toekomst, zelfontwikkeling, resultaatgericht, zelfkennis

Omschrijving

Deze mensen hebben een duidelijk toekomstbeeld. Hierbij houden ze rekening met de verschillende mogelijkheden en wegen die zij kunnen bewandelen. Deze mensen kunnen zaken vanaf een afstand bekijken en objectieve besluiten nemen. Verder onderzoeken deze mensen vaak nieuwe dingen en willen ze graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen.

Sterke punten
Deze mensen hebben een duidelijke visie, die ze goed onder woorden kunnen brengen. Ze willen dit toekomstbeeld bereiken en zijn dus resultaatgericht. Bovendien hebben ze vaak een goede zelfkennis en zelfontwikkeling. 

Zwakke punten
Mensen kunnen een te abstracte of onrealistische visie hebben. Ze hebben dan niet helder in hun hoofd waar ze naar toe willen en hoe ze dit moeten bereiken. Ook kunnen ze koppig en eigenwijs overkomen omdat ze teveel aan hun visie vasthouden. Ze zijn er dan van overtuigd dat hun visie de beste is.

 

Vaardigheden Private Banker

 • Luisteren
 • Effectief communiceren
 • Taalkennis
 • Aanpassingsvermogen
 • Improvisatie
 • Enthousiasme
 • Contacten leggen
 • Kansen zien
 • Vragen stellen
 • Geduld
 • Creatief denken
 • Bemiddelen
 • Toekomstgericht
 • Doelgericht
 • Aandacht voor details
 • Methodisch werken
 • Punctueel
 • Budgetteren
 • Creativiteit
 • Klantvriendelijkheid
 • Overtuigingskracht
 • Onderhandelen
 • Rekenen
 • Vernieuwend
 • Methodisch ontwerpen
 • Dienstverlenend
 • Begripvol
 • Probleem oplossen
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Private Banker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Private Banker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Private Banker nodig? 

Als Private Banker heb je veel contact met klanten, die steeds op een goede manier geholpen dienen te worden. Het is dan ook aan de Private Banker om goed te luisteren en begrip te tonen voor de wensen van de klant. Mensenkennis en inzicht, alsmede communicatieve vaardigheden, zijn daarmee een must (Gever). Het uiteindelijke doel is om de klant zo goed mogelijk te assisteren en om daarbij de kennis die de Private Banker bezit zo effectief mogelijk toe te passen. Zo is de klant snel geholpen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Private Banker


Eigenschappen Private Banker

 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • Vriendelijk
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Private Banker

Wat zijn de baankansen voor een Private Banker?

Een Private Banker heeft het meeste contact met andere Private Bankers. Sommige banken hebben de taken die bij Private Banking komen kijken opgesplitst. Er zijn dan mensen voor het leggen van nieuwe contacten, mensen voor het contact met bestaande klanten, en mensen voor interne zaken zoals HRM en accounting. Het netwerk bestaat daarnaast uit bijvoorbeeld financieel adviseurs, zowel voor bedrijven als voor particulieren, accountmanagers, marktanalisten en dergelijke.

De actuele kans op werk voor een Private Banker

Het beroep Private Banker is onderdeel van de beroepsfamilie Financieel en beleggingsadviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Financieel en beleggingsadviseurs is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

19

Baankans Private Banker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Private Banker

Je kunt als Private Banker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Private Banker is onderdeel van de beroepsfamilie Financieel en beleggingsadviseurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Private Banker


Organisaties waar een Private Banker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Private Banker meestal werkt.

Waar werkt een Private Banker?

Een Personal Banker werkt bij een bank. Aangezien een bank ofwel particulier eigendom of eigendom van de staat kan zijn, beslaat de bankensector de profit en de non-profit. Deze onderscheiding zal niet veel invloed hebben op de bedrijfscultuur.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Netwerk Private Banker

Met wie werkt een Private Banker samen? 

Een Private Banker heeft het meeste contact met andere Private Bankers. Sommige banken hebben de taken die bij Private Banking komen kijken opgesplitst. Er zijn dan mensen voor het leggen van nieuwe contacten, mensen voor het contact met bestaande klanten, en mensen voor interne zaken zoals HRM en accounting. Het netwerk bestaat daarnaast uit bijvoorbeeld financieel adviseurs, zowel voor bedrijven als voor particulieren, accountmanagers, marktanalisten en dergelijke.


 • Beleggingsadviseur
 • Accountmanager
 • Marktanalist
 • Human Resource Manager
Private Banker

Interview met een Private Banker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Private Banker:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Private Banker verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Private Banker?

De beroepen die verwant zijn aan Private Banker zijn:
Human Resource Manager
Salaris: €3500 tot €4800
Opleiding: MBO HBO WO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Private Banker in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Beleggingsadviseur
 • Accountmanager
 • Marktanalist
 • Human Resource Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3100 tot €6800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

19Ga direct naar