Private Banker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Private Banker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Private Banker worden: Opleidingen tot Private Banker

Wil je Private Banker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Private Banker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Private Banker.

Hoe word je een Private Banker? 

Private banker wordt je vanwege goed inzicht in de werking van de financiële wereld. Ook goede sociale vaardigheden zijn vanwege de persoonlijke aard van het contact belangrijk. Je wordt dan ook geen Private Banker zonder voldoende ervaring, vaak gaat dit over minstens vijf tot tien jaar. Je opleiding speelt dan ook geen hoofdrol in de sollicitatie: een goede sollicitant met een HBO-diploma heeft mogelijk meer kans dan een iets minder goede sollicitant met een WO-diploma. Omdat voor het werk veel economische kennis vereist is, is een opleiding (bedrijfs)economie vaak wel vereist. Sommige banken bieden ook eigen cursussen aan voor Private Banking.

De 3 best beoordeelde opleidingen Private Banker

bijgewerkt op 19-05-2022

Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Compleet
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Certified Financial Planner (CFP) iets voor …
Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Compleet
Examentraining CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Praktijk
Over de examentraining Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Examentraining Certified Financial Planner (CFP) Praktijk iets …
Examentraining CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Praktijk
Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Theorie
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Certified Financial Planner (CFP) Theorie iets …
Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Theorie

Is het verstandig om Private Banker te worden?

Voordat je aan een opleiding Private Banker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Private Banker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Private Banker?

Een Private Banker heeft het meeste contact met andere Private Bankers. Sommige banken hebben de taken die bij Private Banking komen kijken opgesplitst. Er zijn dan mensen voor het leggen van nieuwe contacten, mensen voor het contact met bestaande klanten, en mensen voor interne zaken zoals HRM en accounting. Het netwerk bestaat daarnaast uit bijvoorbeeld financieel adviseurs, zowel voor bedrijven als voor particulieren, accountmanagers, marktanalisten en dergelijke.

De actuele kans op werk voor een Private Banker

Het beroep Private Banker is onderdeel van de beroepsfamilie Financieel en beleggingsadviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Financieel en beleggingsadviseurs is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

13

Baankans Private Banker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Private Banker

Als je je wilt omscholen tot Private Banker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Private Banker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Private Banker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Private Banker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Private Banker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures

Vacature Traineeship private banking - Brussel (M/ V/ X)
Page Personnel
Onze klant is een gerenommeerde Private bank in Brussel die veel aandacht hecht aan maatwerk, duurzaamheid en het welzijn van hun werknemers. Momenteel zijn zij op zoek naar talent in …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Private Banker

Als je Private Banker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Private Banker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Private Banker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Private Banker?

Competenties en Vaardigheden Private Banker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Private Banker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Private Banker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Private Banker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Private Banker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Private Banker. Als Private Banker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Private Banker:


zie volledige beschrijving persoonstype Private Banker

Vakkennis voor een Private Banker

Het is voor een Private Banker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Private Banker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Private Banker


Werkervaring Private Banker

Het is voor een startend Private Banker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Private Banker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Private Banker, maar iets anders?

Is een opleiding Private Banker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Private Banker

Als je Private Banker wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Private Banker


Weten hoe het is om als Private Banker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Private Banker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Private Banker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Private Banker te worden?

Zou je graag Private Banker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Private Banker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar