U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Privéchauffeur

Privéchauffeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een privéchauffeur? Lees de functieomschrijving.

Als privéchauffeur is je beste collega je auto. Je zult daar deze meeste tijd van je dag mee doorbrengen. Privéchauffeur is over het algemeen een veelzijdig beroep in de zin dat je veel op veel verschillende soorten plaatsen terecht zal komen. Je bent namelijk vaak in dienst van een vaste klant en die zul je vaak overal naar toe moeten brengen. Je zult als privéchauffeur over het algemeen werkzaam zijn bij een taxicentrale en een bepaald gebied hebben waarin je mensen vervoerd. Dit kan een stad zijn, een deel van een stad of juist een meer breder gebied(tussen verschillende dorpen en steden). Ook kan het zijn dat je als zelfstandige werkzaam bent. Je hoofdtaak als privéchauffeur is dus een vaak vaste klant vervoeren van locatie A naar B. Hierbij ben je wel afhankelijk van het verkeer op de weg en je zult dus soms voor onverwachte situaties komen te staan. Als privéchauffeur zul je dus voorbereid moeten zijn op onverwachte situaties omdat je soms ook belangrijke mensen in de auto kunt hebben en dus ook in benauwde situaties weg moet weten te komen.

Mensen vonden ons op: Job Privéchauffeur, Baan Privéchauffeur, Privéchauffeur Worden, Functie-eisen Privéchauffeur, Verantwoordelijkheden Privéchauffeur, Functieprofiel Privéchauffeur, Wat doet een Privéchauffeur, Werken als Privéchauffeur.

Privéchauffeur worden: Opleiding tot privéchauffeur

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Privéchauffeur, Privéchauffeur Worden, Opleidingsniveau Privéchauffeur, Scholing Privéchauffeur, Studie Privéchauffeur, Bijscholing Privéchauffeur, Omscholing Privéchauffeur.

Organisaties waar een privéchauffeur doorgaans werkzaam is

Als privéchauffeur zal je werkzaam zijn bij een taxicentrale of ben je werkzaam als zelfstandige. Deze beiden zijn gelegen in de profit-sector. Bij taxicentrales kan het gaan om een grote organisatie die zich uitstrekt over meerdere regio's maar ook om kleinschalige die maar 1 stad of dorp bestrijken. Als zelfstandige heb je meer keuzevrijheid qua opdrachten en het gebied waarin je werkzaam bent.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Privéchauffeur, Privéchauffeur Worden, Opleidingsniveau Privéchauffeur, Scholing Privéchauffeur, Studie Privéchauffeur, Bijscholing Privéchauffeur, Omscholing Privéchauffeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden privéchauffeur

Je loon als privéchauffeur is afhankelijk van het feit of je particulier werkzaam bent of dat je aangesloten bent bij een taxicentrale. Ben je werkzaam als particulier dan zal je salaris afhankelijk zijn van het aantal kilometers dat je omzet(dus het aantal ritten dat je maakt) en bij een taxicentrale zal je vaker een soort van vast salaris krijgen maar dit is vaak ook afhankelijk van de ritten die je maakt.  Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zullen van dit soort aspecten afhankelijk zijn. Als je zelfstandige bent zullen er minder snel secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan dan als je bij een taxicentrale aangesloten bent.

Mensen vonden ons op: Salaris Privéchauffeur, Loon Privéchauffeur, Wat verdien je als Privéchauffeur, Salarisschaal Privéchauffeur, Salarisindicatie Privéchauffeur, Bonus Privéchauffeur, CAO Privéchauffeur, Brutoloon Privéchauffeur, Nettoloon Privéchauffeur, Vakantiedagen Privéchauffeur, Pensioen Privéchauffeur.

Competenties, skills & vaardigheden privéchauffeur

  • Klantgerichtheid
  • Stressbestendigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Privéchauffeur, Vaardigheden Privéchauffeur, Attitude Privéchauffeur, Kwalificaties Privéchauffeur, Competentieprofiel Privéchauffeur.

Boeken voor het beroep privéchauffeur

Wil je meer weten over het beroep privéchauffeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je privéchauffeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken privéchauffeur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Privéchauffeur, Privéchauffeur ebooks, boek Privéchauffeur.

Persoonstypen privéchauffeur

Als privéchauffeur is het belangrijk dat je ijverig en gedreven bent, je zult namelijk soms lange uren moeten maken en ook kan het zijn dat je snachts moet werken. Dan is het wel belangrijk dat je je werk met plezier doet en gedreven bent(Succesvolle werker). Ook is het belangrijk in je baan als privéchauffeur dat je eerlijk en betrouwbaar bent. Klanten moeten er namelijk wel van uit kunnen gaan dat jij ze veilig naar hun plaats van bestemming brengt(Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Privéchauffeur, Karakter Privéchauffeur.

Netwerk privéchauffeur

Als privéchauffeur sta je veel in contact met je klanten, je hebt een gesprekje met hen onderweg en het grootste deel van de dag zullen dat ook de mensen zijn met wie je je tijd doorbrengt. Ook kan het voorkomen dat als je bij een centrale werkzaam bent je in contact staat met je collega's daarvan en met je baas van wie je opdrachten binnen krijgt. Verder zul je tijdens je werk ook in contact komen met andere privéchauffeur en zul je daar meestal ervaringen uitwisselen of een praatje mee maken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Privéchauffeur, Medewerkers Privéchauffeur.

Is het beroep privéchauffeur iets voor jou?

Zou je graag privéchauffeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als privéchauffeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Privéchauffeur, beroepskeuzetest Privéchauffeur, beroep Privéchauffeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden privéchauffeur

Over het arbeidsmarktperspectief van een privéchauffeur is weinig bekend en er kunnen dan ook geen zekerheden over gegeven worden. Over het algemeen zal dit redelijk gemiddeld zijn en het zal mede afhankelijk zijn van het gebied waarin je werkzaam bent. Steden zullen een beter banen aanbod hebben dan kleine dorpen. De doorgroeimogelijkheden van een privéchauffeur  zijn erg beperkt, omdat je vaak al werkzaam bent in het hogere segment.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Privéchauffeur, Promotie mogelijkheden Privéchauffeur, Carriere Privéchauffeur.

Solliciteren op de functie privéchauffeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als privéchauffeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor privéchauffeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als privéchauffeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Privéchauffeur, CV Privéchauffeur, sollicitatie Privéchauffeur.

Interviews met privéchauffeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen privéchauffeur

Vacatures privéchauffeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Privéchauffeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Privéchauffeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als privéchauffeur is je beste collega je auto. Je zult daar deze meeste tijd van je dag mee doorbrengen. Privéchauffeur is over het algemeen een veelzijdig beroep in de zin dat je veel op veel verschillende soorten plaatsen terecht zal komen.

Beoordeling Privéchauffeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Privéchauffeur' hieronder.

  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Privéchauffeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik heb intresse

Door: Maarten van de Kamp

L.S.

Ik heb veel belangstelling voor dit beroep. Ik zit graag op de weg en het maakt daarbij niet uit hoeveel kilometers ik maak.

Ik hoop dat ik hiervoor een kans krijg.

Met vriendelijk groet:

Ineke Venterink

 

Door: C.G.M. Venterink (Ineke)

Ik wil die uitdaging aan gaan om directiechauffeur te worden.wil iemand mij die kans geven. ben zelf taxichauffeur. Met vriendelijke groet,Ton Smits

Door: Ton

Loon is zeker laag 

Door: Cohen

Het MOET tussen je oren zitten dat je ALTIJ gereed staat (..of zelfs ligt wanneer het midden in de nacht is) dat je plotseling voor 'jouw' VIP op de bok springt. Gelukkig is dat tegenwoordig in nagenoeg alle gevallen een hoger segment luxe-auto met vaak alles dat nodig is om zowel voor- alsook achterin  het leven aangenaam te maken. Verrassingen kun je in het verkeer ontmoeten, maar de voorbereiding voor de rit 'an-sich' heeft er daarvan al heel veel weggenomen !! Denk ook aan het plan 'B' (..soms zelfs C) naast het eigenlijke plan 'A'. Je weet maar nooit.

Autorijden moet als 'ademhalen' gaan... Vanzelf, soepel en ALTIJD goed. Overzicht, inzicht, rust, attent en zuiver communiceren waar dat nódig is. En vergeet niet: "Silence rules ..", in principe ! Tenzij de passagier de aanleiding biedt en ziet om een gesprek aan te gaan. Vergeet NOOIT dat je beiden (afzonderlijk !!) thuis wilt slapen (of hotel, kan ook..) en niet tussen mensen met witte jassen aan, want dan is er iets niet goed gegaan.

Door: Jan van Zelm

Jan,bedankt voor je heldere toelichting.H.Gr.

Door: Benno

Reageer op dit beroep