U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Restaurant Manager

Restaurant Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een restaurant Manager? Lees de functieomschrijving.

 

Een Restaurant Manager zorgt voor de praktische uitvoering van een vastgesteld beleid. Hij zorgt ervoor dat alle werkzaamheden positief bijdragen aan de uitgangspunten van het bedrijf. Hij signaleert behoeften van gasten en medewerkers en maakt afspraken over doelen en ambities. Gasttevredenheid is hierbij heel erg belangrijk.

Een Restaurant Manager werkt vaak mee op de vloer. Hij zorgt ervoor dat de gasten optimaal kunnen genieten van hun bezoek aan een restaurant. De gast staat centraal, dus gastvrijheid is heel erg belangrijk.  De Restaurant Manager stuurt het bedienend personaal aan en motiveert hen. De Restaurant Manager zorgt tevens voor een efficiënte indeling van tafels, een prettige ontvangst van de gasten en het bedienen van de gasten. Hij heeft een goed overzicht, ziet waar dingen misgaan en probeert deze problemen op te lossen. De Restaurant Manager stemt alle werkzaamheden optimaal af met de keuken.

Een even zo belangrijke taak van de Restaurant Manager is het zorgen voor een hoge omzet. Door middel van gastvrijheid wordt geprobeerd de omzettargets te halen.

Ook kan de Restaurant Manager de taak krijgen voorraadaanvullingen te bestellen, de financiële administratie te verzorgen en mee te denken over wijzigingen op de menukaart. Bovendien denkt de Restaurant Manager na over speciale acties en promoties. Ook uit hij ideeën in vergaderingen met het managementteam.

Mensen vonden ons op: Job Restaurant Manager, Baan Restaurant Manager, Restaurant Manager Worden, Functie-eisen Restaurant Manager, Verantwoordelijkheden Restaurant Manager, Functieprofiel Restaurant Manager, Wat doet een Restaurant Manager, Werken als Restaurant Manager.

Restaurant Manager worden: Opleiding tot restaurant Manager

 

Om aan de slag te kunnen als Restaurant Manager wordt gevraagd naar een diploma van een  MBO Horeca-opleiding.  Zo zijn er de opleidingen Leidinggevend Gastheer/gastvrouw en Horecaondernemer/-manager op MBO-niveau 4. Deze opleidingen richten zich zowel op horecavaardigheden als managementvaardigheden. Er wordt veel aandacht geschonken aan het opdoen van praktijkervaring door middel van stages.

Vaak vragen werkgevers om enkele jaren relevante werkervaring.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Restaurant Manager, Restaurant Manager Worden, Opleidingsniveau Restaurant Manager, Scholing Restaurant Manager, Studie Restaurant Manager, Bijscholing Restaurant Manager, Omscholing Restaurant Manager.

Organisaties waar een restaurant Manager doorgaans werkzaam is

 

Een Restaurant Manager kan aan de slag bij horecabedrijven als restaurants of hotels. Deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector. De grootte van het bedrijf verschilt en ook de verantwoordelijkheden verschillen per bedrijf.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Restaurant Manager, Restaurant Manager Worden, Opleidingsniveau Restaurant Manager, Scholing Restaurant Manager, Studie Restaurant Manager, Bijscholing Restaurant Manager, Omscholing Restaurant Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden restaurant Manager

 

Een Restaurant Manager kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2400,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de precieze functie van de Restaurant Manager, evenals zijn ervaring, opleiding en leeftijd.

Verder gelden de secundaire arbeidsvoorwaarden die zijn opgenomen in de cao van de Horeca. Zo krijgt de Restaurant Manager een vakantietoeslag van 8% en 25 vakantiedagen per jaar. Soms krijgt de Restaurant Manager ook een auto van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Restaurant Manager, Loon Restaurant Manager, Wat verdien je als Restaurant Manager, Salarisschaal Restaurant Manager, Salarisindicatie Restaurant Manager, Bonus Restaurant Manager, CAO Restaurant Manager, Brutoloon Restaurant Manager, Nettoloon Restaurant Manager, Vakantiedagen Restaurant Manager, Pensioen Restaurant Manager.

Competenties, skills & vaardigheden restaurant manager

  • Klantgerichtheid
  • Analytisch
  • Resultaatgerichtheid
  • Samenwerken
  • Leiderschap
  • Plannen en organiseren
  • Inzicht in omgeving
  • Overtuigen
  • Anticiperen
  • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Restaurant Manager, Vaardigheden Restaurant Manager, Attitude Restaurant Manager, Kwalificaties Restaurant Manager, Competentieprofiel Restaurant Manager.

Boeken voor het beroep restaurant manager

Wil je meer weten over het beroep restaurant manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je restaurant manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken restaurant manager te komen.

The Restaurant Manager's Handbook | Douglas Robert Brown

How to Set Up, Operate, and Manage a Financially Successful Food Service Operation 4th Edition - Engelstalig | Ebook | 2007

The multiple award-winning Restaurant Manager’s Handbook is the best-selling book on running a successful food service operation. Now in the 4th completely revised edition, nine new chapters detail restaurant layout, new equipment, and principles for crea...

Hotel inc. Meewerken in het restaurant Bronnenboek | Danielle Bennenk

mbo opleiding manager/ondernemer hospitality - Nederlandstalig | Paperback | 2012

Een naslagwerk voor de manager ondernemer/horeca waarin de student alles kan vinden over de afdelingen conference & banqueting en rooms division: hotelorganisatie, frontoffice, housekeeping en sociale hygiëne. Dit naslagwerk spitst zich toe op kerntaak 5 ...

Hotel Inc. Manager/ondernemer hospitality Instructie/werkboek | Hans Veelers

meewerken in het restaurant - Nederlandstalig | Paperback | 2012

In dit werkboek gaat de student zich verdiepen in de restaurantafdeling. De student doorloopt in het werkboek alle werkprocessen van kerntaak 4 van het kwalificatiedossier Manager/ondernemer horeca: van het aannemen van reserveringen tot het afsluiten van...

Mensen vonden ons op: boeken voor Restaurant Manager, Restaurant Manager ebooks, boek Restaurant Manager.

Persoonstypen restaurant Manager

 

Persoonstypen die passen bij een Restaurant Manager zijn Baas en Waarnemer.

De Restaurant Manager geeft leiding aan het bedienend personeel. Hij heeft een sterke uitstraling en eist respect, maar heeft zelf ook respect voor het personeel. De Restaurant Manager werkt resultaatgericht en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ook dient de Restaurant Manager eigen ideeën aan te dragen om doelstellingen van het bedrijf te halen (Baas).

Bovendien houdt de Restaurant Manager onder alle omstandigheden het overzicht. Hij is analytisch en inzichtelijk. Hij ziet snel waar gasten behoefte aan hebben en speelt hierop in. De Restaurant Manager ziet waar de knelpunten zitten en meldt deze bij de directie. Aan de hand hiervan doet hij voorstellen voor een betere beleidsuitvoering (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Restaurant Manager, Karakter Restaurant Manager.

Netwerk restaurant Manager

 

Een belangrijke taak van de Restaurant Manager is het aandragen van ideeën over de beleidsuitvoering bij de directie van het bedrijf.

De Restaurant Manager geeft leiding aan het bedienend personeel en de gastheer of gastvrouw. Hij stemt de werkzaamheden af met de keuken, dus hij komt ook in contact met het keukenpersoneel. Bovendien komt de Restaurant Manager in contact met de gasten, omdat hij vaak zelf op de vloer mee werkt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Restaurant Manager, Medewerkers Restaurant Manager.

Is het beroep restaurant Manager iets voor jou?

Zou je graag restaurant Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als restaurant Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Restaurant Manager, beroepskeuzetest Restaurant Manager, beroep Restaurant Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden restaurant Manager

 

Over het algemeen zijn er veel banen in de horeca. Toch zorgt de crisis er ook in deze sector voor dat er minder banen zijn dan vroeger.

Bij goed functioneren kan een Restaurant Manager steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Ook kan hij na jaren van ervaring bij steeds grotere en chiquere bedrijven aan de slag. Eventueel kan de Restaurant Manager een horecabedrijf overnemen of er zelf een opstarten. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Restaurant Manager, Promotie mogelijkheden Restaurant Manager, Carriere Restaurant Manager.

Solliciteren op de functie restaurant Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als restaurant Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor restaurant Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als restaurant Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Restaurant Manager, CV Restaurant Manager, sollicitatie Restaurant Manager.

Interviews met restaurant Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures restaurant manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Restaurant Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Restaurant Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Restaurant Manager zorgt voor de praktische uitvoering van een vastgesteld beleid. Hij zorgt ervoor dat alle werkzaamheden positief bijdragen aan de uitgangspunten van het bedrijf. Hij signaleert behoeften van gasten en medewerkers en maakt afspraken over doelen en ambities.

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Restaurant Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Restaurant Manager' hieronder.

  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Restaurant Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep