Horecaondernemer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Horecaondernemer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Horecaondernemer? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Horecaondernemer wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Horecaondernemer, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Horecaondernemer


Vacatures Horecaondernemer

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Horecaondernemer?

Een Horecaondernemer bezit een horecabedrijf, zoals een lunchroom, café of restaurant. Hij is eigenaar en heeft medewerkers in dienst.

Omdat een Horecaondernemer zelf eigenaar is, heeft is hij eindverantwoordelijk voor de hele bedrijfsvoering. Horecaondernemers met een klein bedrijf en geen of zeer weinig werknemers doen (een deel van) de uitvoerende werkzaamheden zelf. Zo kan het zijn dat een Horecaondernemer zelf als kok in de keuken staat. Wanneer een Horecaondernemer echter veel medewerkers in dienst heeft, komen zijn taken vooral neer op toezichthouden en management.

Een belangrijke taak van een Horecaondernemer is het bewaken van de financiële situatie van het bedrijf. Grote omzet is nodig om het bedrijf te laten voortbestaan. Vaak is maximale winstgevendheid het doel. Aan de hand van de omzet en de mate van winstgevendheid kan het beleid van het bedrijf worden aangepast.

Een Horecaondernemer bewaakt ook de formule van een bedrijf. Aan de hand van een eerder geschreven ondernemingsplan moeten de doelstellingen van het bedrijf worden nageleefd. De Horecaondernemer is hierbij verantwoordelijk voor het commerciële, financiële, operationele en personeelsbeleid van de onderneming. Een Horecaondernemer met een groot bedrijf is tegelijk manager, die toeziet op de uitvoering van de werkzaamheden en waar nodig bijstuurt. Het is dan ook belangrijk dat de ondernemer zelf vakinhoudelijk goed op de hoogte is van het werk. Tot slot bepaalt een Horecaondernemer de personeelsbezetting in zijn bedrijf en draagt hij zorg voor het werven en aanstellen van nieuwe medewerkers.


Past het beroep Horecaondernemer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Horecaondernemer per stad

Vacatures Horecaondernemer Alkmaar

Vacatures Horecaondernemer Almelo

Vacatures Horecaondernemer Almere

Vacatures Horecaondernemer Alphen aan den Rijn

Vacatures Horecaondernemer Amersfoort

Vacatures Horecaondernemer Amstelveen

Vacatures Horecaondernemer Amsterdam

Vacatures Horecaondernemer Apeldoorn

Vacatures Horecaondernemer Arnhem

Vacatures Horecaondernemer Assen

Vacatures Horecaondernemer Bergen op Zoom

Vacatures Horecaondernemer Breda

Vacatures Horecaondernemer Capelle aan den IJssel

Vacatures Horecaondernemer Delft

Vacatures Horecaondernemer Den Bosch

Vacatures Horecaondernemer Den Haag

Vacatures Horecaondernemer Den Helder

Vacatures Horecaondernemer Deventer

Vacatures Horecaondernemer Doetinchem

Vacatures Horecaondernemer Dordrecht

Vacatures Horecaondernemer Ede

Vacatures Horecaondernemer Eindhoven

Vacatures Horecaondernemer Emmen

Vacatures Horecaondernemer Enschede

Vacatures Horecaondernemer Gouda

Vacatures Horecaondernemer Groningen

Vacatures Horecaondernemer Haarlem

Vacatures Horecaondernemer Haarlemmermeer

Vacatures Horecaondernemer Heerlen

Vacatures Horecaondernemer Helmond

Vacatures Horecaondernemer Hengelo

Vacatures Horecaondernemer Hilversum

Vacatures Horecaondernemer Hoogeveen

Vacatures Horecaondernemer Hoorn

Vacatures Horecaondernemer Katwijk

Vacatures Horecaondernemer Leeuwarden

Vacatures Horecaondernemer Leiden

Vacatures Horecaondernemer Lelystad

Vacatures Horecaondernemer Maastricht

Vacatures Horecaondernemer Middelburg

Vacatures Horecaondernemer Nieuwegein

Vacatures Horecaondernemer Nijmegen

Vacatures Horecaondernemer Oss

Vacatures Horecaondernemer Purmerend

Vacatures Horecaondernemer Roermond

Vacatures Horecaondernemer Roosendaal

Vacatures Horecaondernemer Rotterdam

Vacatures Horecaondernemer Schiedam

Vacatures Horecaondernemer Spijkenisse

Vacatures Horecaondernemer Terneuzen

Vacatures Horecaondernemer Tilburg

Vacatures Horecaondernemer Utrecht

Vacatures Horecaondernemer Veenendaal

Vacatures Horecaondernemer Venlo

Vacatures Horecaondernemer Vlaardingen

Vacatures Horecaondernemer Westland

Vacatures Horecaondernemer Zaanstad

Vacatures Horecaondernemer Zeist

Vacatures Horecaondernemer Zoetermeer

Vacatures Horecaondernemer Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Horecaondernemer

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Horecaondernemer?

Het salaris van een Horecaondernemer is compleet afhankelijk van het succes van zijn onderneming. Indien een Horecaondernemer een BV heeft zal hij/zij zichzelf een salaris moeten uitkregen ter hoogte van het DGA salaris, dat is totaal € 48.000 per jaar. Indien het een andere rechtvorm heeft kan dit lager uitvallen. Vooral tegenwoordig hebben veel horecaondernemers het niet zo breed. Het minimum salaris zetten we daarom op € 2200,- per maand


Meer weten over het salaris Horecaondernemer

Salaris aankomend Horecaondernemer Salaris junior Horecaondernemer Wat is het salaris van een medior Horecaondernemer? Welk salaris krijgt een senior Horecaondernemer?


Hoe word je een Horecaondernemer? 

Om Horecaondernemer te worden kun je de opleiding Horecaondernemer/-manager (MBO niveau 4) volgen. Het accent ligt bij deze opleiding op toezichthoudende managementtaken. Doel van deze opleiding is om ervoor te zorgen dat afgestudeerden in staat zijn zelf een horecaonderneming te starten.

In de praktijk blijkt echter dat veel Horecaondernemers een andere weg hebben gevolgd. Praktijkervaring is een belangrijk aspect bij het opzetten van een horecaonderneming. Horecaondernemers zijn vaak zelf begonnen in een andere functie bij een horecabedrijf waar zij de nodige ervaring hebben opgedaan. Een ondernemer moet ook kennis hebben van van de financiële aspecten van een onderneming.

Een andere geschikte opleiding is Hoger Hotelonderwijs (HBO). Dit is een brede, internationaal georiënteerde managementopleiding op horecagebied. Ook hierbij ligt de nadruk op managementtaken.

Opleidingen Horecaondernemer

MBO Beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)
Een meewerkend horecaondernemer is oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een kleinschalig restaurant, café of bar. Je bent belast met de operationele leiding van het bedrijf, bepaalt en bewaakt het sociaal-hygiënisch …
MBO Beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)
MBO Beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)
Een meewerkend horecaondernemer is oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een kleinschalig restaurant, café of bar. Je bent belast met de operationele leiding van het bedrijf, bepaalt en bewaakt het sociaal-hygiënisch …
MBO Beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)
MBO Beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)
Een meewerkend horecaondernemer is oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een kleinschalig restaurant, café of bar. Je bent belast met de operationele leiding van het bedrijf, bepaalt en bewaakt het sociaal-hygiënisch …
MBO Beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)
MBO Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)
Een meewerkend horecaondernemer is oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een kleinschalig restaurant, café of bar. Je bent belast met de operationele leiding van het bedrijf, bepaalt en bewaakt het sociaal-hygiënisch …
MBO Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)
MBO Beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)
Een meewerkend horecaondernemer is oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een kleinschalig restaurant, café of bar. Je bent belast met de operationele leiding van het bedrijf, bepaalt en bewaakt het sociaal-hygiënisch …
MBO Beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)



Omscholen tot Horecaondernemer

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Horecaondernemer. Zelfstandig of georganiseerd.

Traineeship vacatures Horecaondernemer

Vacature Horecamanager Traineeship bij Thales in Hengelo
Albron
Als Trainee Horecamanager wordt jij op de werkvloer begeleid en opgeleid door de locatiemanager, Gino de Lima, om samen met jouw collega’s de ontmoetingen te faciliteren in het Shared Facility …
Vacature Horecamanager Traineeship bij Thales in Hengelo
Albron
Als Trainee Horecamanager wordt jij op de werkvloer begeleid en opgeleid door de locatiemanager, Gino de Lima, om samen met jouw collega’s de ontmoetingen te faciliteren in het Shared Facility …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Horecaondernemer

Als je Horecaondernemer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Horecaondernemer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Horecaondernemer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Horecaondernemer?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Horecaondernemer

Een Horecaondernemer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit

Omschrijving

Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.

Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn. 

Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Ondernemerschap
Ondernemerschap

Steekwoorden: ambitieus, doorzettingsvermogen, durf, kansrijk

Omschrijving

Deze mensen hebben kennis op veel verschillende gebieden. Zij zien nieuwe kansen en bedreigingen van de markt en durven nieuwe producten op de markt te lanceren. Zij nemen hierbij risico’s en proberen zakelijke voordelen te behalen. Zij spelen in op ‘gaten’ in de markt. Hierbij proberen zij zowel hun eigen belangen als de belangen van eventuele gebruikers goed in de gaten te houden. Deze ondernemers doen onderzoek naar haalbaarheid, klantvriendelijkheid en proberen hierop te anticiperen.  

Sterke punten
Mensen die over deze competentie beschikken zien overal mogelijkheden. Zij creëren kansen en nemen gedurfde besluiten. Deze mensen kunnen hun producten goed verkopen en weten zakelijke contracten binnen te halen. Daarnaast zijn deze mensen echte doorzetters, zij willen graag hun eigen gestelde doelen behalen. Goed kunnen netwerken valt ook onder de competentie ondernemerschap. Deze mensen zijn goed in het contact leggen en houden met mensen.

Zwakke punten
Een valkuil kan zijn dat deze ondernemer teveel risico’s neemt. Daarnaast kan de ondernemer zich ook opdringen aan de kopers. Het ondernemerschap brengt ook een risico met zich mee, deze mensen zetten zich voor 150% in voor de onderneming, hierdoor is de kans groter dat ze overspannen raken van het harde werken.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Horecaondernemer

  • Cijfermatigheid
  • Onderhandelen
  • Rekenvaardigheid
  • Besluitvaardigheid
  • Delegeren
  • Motiveren
  • Ambitie
  • Doorzettingsvermogen
  • Durf
  • Voorbereiden
  • Gestructureerd werken
  • Prioriteiten stellen
  • Sensitiviteit
  • Harmonie creëren
  • Gezamenlijk resultaat bereiken
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Horecaondernemer nodig? 

Wanneer een Horecaondernemer een groot bedrijf heeft zal er (veel) personeel in dienst zijn. Hiervoor zijn leidinggevende competenties belangrijk. De H orecaondernemer is eindverantwoordelijke voor het reilen en zeilen van zijn onderneming. Het is dus belangrijk dat de ondernemer zijn personeel in goede banen leidt en aanspoort om goede resultaten te bereiken. Hij heeft een stabiele, sterke en besluitvaardige persoonlijkheid. Ook is hij sterk en rechtvaardig (Baas).

De Horecaondernemer heeft verder een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is een doorzetter. Om de onderneming in goede banen te leiden is een groot verantwoordelijkheidsgevoel niet onbelangrijk. De winst van de onderneming is immers de winst van de Horecaondernemer zelf (Loyalist).


Eigenschappen Horecaondernemer

  • Overwicht
  • Gedrevenheid
  • Zelfverzekerdheid
  • Trouw
  • Integriteit
  • Punctueel



Wat zijn de baankansen voor een Horecaondernemer?

Wanneer je Horecaondernemer bent, zijn er niet veel functies om naar door te groeien. De ondernemer staat reeds zelf aan het hoofd van zijn bedrijf. Wel is het natuurlijk mogelijk om het bedrijf uit te breiden, een groter bedrijf te beginnen of meerdere horecaondernemingen op te zetten. Zo kan een ondernemer, wanneer het concept van zijn restaurant aanslaat, bijvoorbeeld meerdere restaurants met hetzelfde concept op verschillende plekken in het land opstarten. Uiteindelijk kan je het als Horecaondernemer zo groot aanpakken als je zelf wilt.


Waar werkt een Horecaondernemer?

Het type bedrijf waarin een Horecaondernemer werkt verschilt per ondernemer. Dit kan een klein bedrijf zijn, zoals een lunchroom of een klein café zonder personeel, waarin de ondernemer zelf de uitvoerende werkzaamheden verricht. Natuurlijk is het ook mogelijk om een groot bedrijf op te zetten, waarbij veel personeel in dienst is, zoals een groot restaurant of hotel. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf zullen ook de werkzaamheden van de Horecaondernemer erg verschillen. Omzet en winst zijn echter altijd belangrijke factoren voor het voortbestaan van de onderneming.


Met wie werkt een Horecaondernemer samen? 

Als Horecaondernemer sta je aan het hoofd van een organisatie. Het netwerk van een Horecaondernemer is afhankelijk van de grootte van de onderneming. Bij een groot bedrijf heeft hij veel personeel onder zich. Een Horecaondernemer met een groot hotel stuurt bijvoorbeeld via afdelingsmanagers de uitvoerende werkzaamheden aan. Veel gebeurt in overleg met deze managers. Een Horecaondernemer met een middelgroot restaurant zal misschien soms zelf op de werkvloer staan en zich tussen zijn personeel begeven, maar zal ook vergaderen met de bedrijfsleider en bijvoorbeeld chef-kok over de gang van zaken in het restaurant. Ook bij het werkkapitaal berekenen kunnen andere websites je helpen.


  • Chef-kok
  • Bedrijfsleider Horeca
Horecaondernemer

Verwante beroepen Horecaondernemer:

Bedrijfsleider Horeca
Salaris: €1536 tot €2302
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Horecaondernemer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Chef-kok
  • Bedrijfsleider Horeca

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

45



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar