Horecaondernemer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Horecaondernemer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep horecaondernemer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je horecaondernemer wordt.

 

Wat is een Horecaondernemer?

Een Horecaondernemer bezit een horecabedrijf, zoals een lunchroom, café of restaurant. Hij is eigenaar en heeft medewerkers in dienst.

Omdat een Horecaondernemer zelf eigenaar is, heeft is hij eindverantwoordelijk voor de hele bedrijfsvoering. Horecaondernemers met een klein bedrijf en geen of zeer weinig werknemers doen (een deel van) de uitvoerende werkzaamheden zelf. Zo kan het zijn dat een Horecaondernemer zelf als kok in de keuken staat. Wanneer een Horecaondernemer echter veel medewerkers in dienst heeft, komen zijn taken vooral neer op toezichthouden en management.

Een belangrijke taak van een Horecaondernemer is het bewaken van de financiële situatie van het bedrijf. Grote omzet is nodig om het bedrijf te laten voortbestaan. Vaak is maximale winstgevendheid het doel. Aan de hand van de omzet en de mate van winstgevendheid kan het beleid van het bedrijf worden aangepast.

Een Horecaondernemer bewaakt ook de formule van een bedrijf. Aan de hand van een eerder geschreven ondernemingsplan moeten de doelstellingen van het bedrijf worden nageleefd. De Horecaondernemer is hierbij verantwoordelijk voor het commerciële, financiële, operationele en personeelsbeleid van de onderneming. Een Horecaondernemer met een groot bedrijf is tegelijk manager, die toeziet op de uitvoering van de werkzaamheden en waar nodig bijstuurt. Het is dan ook belangrijk dat de ondernemer zelf vakinhoudelijk goed op de hoogte is van het werk. Tot slot bepaalt een Horecaondernemer de personeelsbezetting in zijn bedrijf en draagt hij zorg voor het werven en aanstellen van nieuwe medewerkers.

Wil je werken als Horecaondernemer?

Werk je al als Horecaondernemer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Horecaondernemer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Horecaondernemer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Horecaondernemer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Chef-kok
  • Bedrijfsleider Horeca

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Horecaondernemer

Wat verdient een Horecaondernemer?

Het loon van een Horecaondernemer is compleet afhankelijk van het succes van zijn onderneming.

Salarisschaal Horecaondernemer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Horecaondernemer

Er zijn geen vacatures Horecaondernemer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Horecaondernemer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Horecaondernemer in werkt

Bekijk werken in Horeca

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Horecaondernemer

Wat is de toekomst van Horecaondernemer?

Wanneer je Horecaondernemer bent, zijn er niet veel functies om naar door te groeien. De ondernemer staat reeds zelf aan het hoofd van zijn bedrijf. Wel is het natuurlijk mogelijk om het bedrijf uit te breiden, een groter bedrijf te beginnen of meerdere horecaondernemingen op te zetten. Zo kan een ondernemer, wanneer het concept van zijn restaurant aanslaat, bijvoorbeeld meerdere restaurants met hetzelfde concept op verschillende plekken in het land opstarten. Uiteindelijk kan je het als Horecaondernemer zo groot aanpakken als je zelf wilt.

Baankans Horecaondernemer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Horecaondernemer worden: Opleidingen tot Horecaondernemer

Wil je horecaondernemer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Horecaondernemer? 

Om Horecaondernemer te worden kun je de opleiding Horecaondernemer/-manager (MBO niveau 4) volgen. Het accent ligt bij deze opleiding op toezichthoudende managementtaken. Doel van deze opleiding is om ervoor te zorgen dat afgestudeerden in staat zijn zelf een horecaonderneming te starten.

In de praktijk blijkt echter dat veel Horecaondernemers een andere weg hebben gevolgd. Praktijkervaring is een belangrijk aspect bij het opzetten van een horecaonderneming. Horecaondernemers zijn vaak zelf begonnen in een andere functie bij een horecabedrijf waar zij de nodige ervaring hebben opgedaan. Een ondernemer moet ook kennis hebben van van de financiële aspecten van een onderneming.

Een andere geschikte opleiding is Hoger Hotelonderwijs (HBO). Dit is een brede, internationaal georiënteerde managementopleiding op horecagebied. Ook hierbij ligt de nadruk op managementtaken.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Horecaondernemer

HOV Horeca Ondernemer Thuisstudie
Een horecazaak starten? Volg de cursus HOV Horeca OndernemerVan kroegbaas tot eigenaar van een lunchroom: iedereen weet, de horeca is een dynamisch vakgebied. Hou je van mensen, het uitgaansleven en …
HOV Horeca Ondernemer E-Learning
Een horecazaak starten? Volg de cursus HOV Horeca OndernemerVan kroegbaas tot eigenaar van een lunchroom: iedereen weet, de horeca is een dynamisch vakgebied. Hou je van mensen, het uitgaansleven en …
Meer opleidingen Horecaondernemer

Weet je nog niet of je Horecaondernemer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Horecaondernemer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Horecaondernemer

Met wie werkt een Horecaondernemer samen? 

Als Horecaondernemer sta je aan het hoofd van een organisatie. Het netwerk van een Horecaondernemer is afhankelijk van de grootte van de onderneming. Bij een groot bedrijf heeft hij veel personeel onder zich. Een Horecaondernemer met een groot hotel stuurt bijvoorbeeld via afdelingsmanagers de uitvoerende werkzaamheden aan. Veel gebeurt in overleg met deze managers. Een Horecaondernemer met een middelgroot restaurant zal misschien soms zelf op de werkvloer staan en zich tussen zijn personeel begeven, maar zal ook vergaderen met de bedrijfsleider en bijvoorbeeld chef-kok over de gang van zaken in het restaurant. Ook bij het werkkapitaal berekenen kunnen andere websites je helpen.


  • Chef-kok
  • Bedrijfsleider Horeca
Horecaondernemer


Organisaties waar een Horecaondernemer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Horecaondernemer meestal werkt.

Waar werkt een Horecaondernemer?

Het type bedrijf waarin een Horecaondernemer werkt verschilt per ondernemer. Dit kan een klein bedrijf zijn, zoals een lunchroom of een klein café zonder personeel, waarin de ondernemer zelf de uitvoerende werkzaamheden verricht. Natuurlijk is het ook mogelijk om een groot bedrijf op te zetten, waarbij veel personeel in dienst is, zoals een groot restaurant of hotel. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf zullen ook de werkzaamheden van de Horecaondernemer erg verschillen. Omzet en winst zijn echter altijd belangrijke factoren voor het voortbestaan van de onderneming.


Best beoordeelde werkgevers Horecaondernemer

Waar kun je het beste werken als Horecaondernemer? Hieronder vind je de best door de Horecaondernemer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Horecaondernemer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Horecaondernemer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Horecaondernemer.

Welke competenties heeft een Horecaondernemer nodig?

Een Horecaondernemer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Horecaondernemer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Horecaondernemer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Horecaondernemer nodig? 

Wanneer een Horecaondernemer een groot bedrijf heeft zal er (veel) personeel in dienst zijn. Hiervoor zijn leidinggevende competenties belangrijk. De H orecaondernemer is eindverantwoordelijke voor het reilen en zeilen van zijn onderneming. Het is dus belangrijk dat de ondernemer zijn personeel in goede banen leidt en aanspoort om goede resultaten te bereiken. Hij heeft een stabiele, sterke en besluitvaardige persoonlijkheid. Ook is hij sterk en rechtvaardig (Baas).

De Horecaondernemer heeft verder een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is een doorzetter. Om de onderneming in goede banen te leiden is een groot verantwoordelijkheidsgevoel niet onbelangrijk. De winst van de onderneming is immers de winst van de Horecaondernemer zelf (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Horecaondernemer


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Horecaondernemer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Horecaondernemer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Horecaondernemer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Horecaondernemer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Horecaondernemer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Horecaondernemer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Horecaondernemer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Horecaondernemer iets voor je?

Zou je graag Horecaondernemer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Horecaondernemer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Horecaondernemer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar