Restaurant Manager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Ga direct naar:
Restaurant Manager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Restaurant Manager. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Restaurant Manager nodig heeft.
- Bekijk de vacatures Restaurant Manager
- Bekijk opleidingen Restaurant Manager
- Vaardigheden Restaurant Manager
- Omscholen tot Restaurant Manager
- Salaris Restaurant Manager
Wat doet een Restaurant Manager? Lees de functieomschrijving.
Wat is een Restaurant Manager?
Een Restaurant Manager zorgt voor de praktische uitvoering van een vastgesteld beleid. Hij zorgt ervoor dat alle werkzaamheden positief bijdragen aan de uitgangspunten van het bedrijf. Hij signaleert behoeften van gasten en medewerkers en maakt afspraken over doelen en ambities. Gasttevredenheid is hierbij heel erg belangrijk.
Een Restaurant Manager werkt vaak mee op de vloer. Hij zorgt ervoor dat de gasten optimaal kunnen genieten van hun bezoek aan een restaurant. De gast staat centraal, dus gastvrijheid is heel erg belangrijk. De Restaurant Manager stuurt het bedienend personaal aan en motiveert hen. De Restaurant Manager zorgt tevens voor een efficiënte indeling van tafels, een prettige ontvangst van de gasten en het bedienen van de gasten. Hij heeft een goed overzicht, ziet waar dingen misgaan en probeert deze problemen op te lossen. De Restaurant Manager stemt alle werkzaamheden optimaal af met de keuken.
Een even zo belangrijke taak van de Restaurant Manager is het zorgen voor een hoge omzet. Door middel van gastvrijheid wordt geprobeerd de omzettargets te halen.
Ook kan de Restaurant Manager de taak krijgen voorraadaanvullingen te bestellen, de financiële administratie te verzorgen en mee te denken over wijzigingen op de menukaart. Bovendien denkt de Restaurant Manager na over speciale acties en promoties. Ook uit hij ideeën in vergaderingen met het managementteam.
Past het beroep Restaurant Manager bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!
Bekijk jouw persoonlijke baansuggestiesVacatures Restaurant Manager
Op zoek naar een nieuwe baan als Restaurant Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Restaurant Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.
Vacatures laden...
Heb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met betere baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Restaurant Manager per ervaringsniveau en/of stad
Vacatures Restaurant Manager per ervaringsniveau
Vacatures omscholen tot Restaurant Manager
Junior Restaurant Manager vacatures
Medior Restaurant Manager vacatures
Senior Restaurant Manager vacatures
Startend Restaurant Manager vacatures
Beginnend Restaurant Manager vacatures
Trainee Restaurant Manager vacatures
Leidinggevend Restaurant Manager vacatures
Aankomend Restaurant Manager vacatures
Ervaren Restaurant Manager vacatures
Vacatures Restaurant Manager per stad
Vacatures Restaurant Manager Alkmaar
Vacatures Restaurant Manager Almelo
Vacatures Restaurant Manager Almere
Vacatures Restaurant Manager Alphen aan den Rijn
Vacatures Restaurant Manager Amersfoort
Vacatures Restaurant Manager Amstelveen
Vacatures Restaurant Manager Amsterdam
Vacatures Restaurant Manager Apeldoorn
Vacatures Restaurant Manager Arnhem
Vacatures Restaurant Manager Assen
Vacatures Restaurant Manager Bergen op Zoom
Vacatures Restaurant Manager Breda
Vacatures Restaurant Manager Capelle aan den IJssel
Vacatures Restaurant Manager Delft
Vacatures Restaurant Manager Den Bosch
Vacatures Restaurant Manager Den Haag
Vacatures Restaurant Manager Den Helder
Vacatures Restaurant Manager Deventer
Vacatures Restaurant Manager Doetinchem
Vacatures Restaurant Manager Dordrecht
Vacatures Restaurant Manager Ede
Vacatures Restaurant Manager Eindhoven
Vacatures Restaurant Manager Emmen
Vacatures Restaurant Manager Enschede
Vacatures Restaurant Manager Gouda
Vacatures Restaurant Manager Groningen
Vacatures Restaurant Manager Haarlem
Vacatures Restaurant Manager Haarlemmermeer
Vacatures Restaurant Manager Heerlen
Vacatures Restaurant Manager Helmond
Vacatures Restaurant Manager Hengelo
Vacatures Restaurant Manager Hilversum
Vacatures Restaurant Manager Hoogeveen
Vacatures Restaurant Manager Hoorn
Vacatures Restaurant Manager Katwijk
Vacatures Restaurant Manager Leeuwarden
Vacatures Restaurant Manager Leiden
Vacatures Restaurant Manager Lelystad
Vacatures Restaurant Manager Maastricht
Vacatures Restaurant Manager Middelburg
Vacatures Restaurant Manager Nieuwegein
Vacatures Restaurant Manager Nijmegen
Vacatures Restaurant Manager Oss
Vacatures Restaurant Manager Purmerend
Vacatures Restaurant Manager Roermond
Vacatures Restaurant Manager Roosendaal
Vacatures Restaurant Manager Rotterdam
Vacatures Restaurant Manager Schiedam
Vacatures Restaurant Manager Spijkenisse
Vacatures Restaurant Manager Terneuzen
Vacatures Restaurant Manager Tilburg
Vacatures Restaurant Manager Utrecht
Vacatures Restaurant Manager Veenendaal
Vacatures Restaurant Manager Venlo
Vacatures Restaurant Manager Vlaardingen
Vacatures Restaurant Manager Westland
Vacatures Restaurant Manager Zaanstad
Vacatures Restaurant Manager Zeist
Salaris en Arbeidsvoorwaarden Restaurant Manager
Wat verdient een Restaurant Manager?
Een Restaurant Manager kan rekenen op zo’n €2200,- tot €3400,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de precieze functie van de Restaurant Manager, evenals zijn ervaring, opleiding en leeftijd.
Verder gelden de secundaire arbeidsvoorwaarden die zijn opgenomen in de cao van de Horeca. Zo krijgt de Restaurant Manager een vakantietoeslag van 8% en 25 vakantiedagen per jaar. Soms krijgt de Restaurant Manager ook een auto van de zaak.
Salarisschaal Restaurant Manager
- Maximaal
- Gemiddeld
- Minimaal
Meer weten over het salaris Restaurant Manager
Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Restaurant Manager
Bekijk het salaris Restaurant Manager per ervaringsniveau
Restaurant Manager worden: Opleidingen tot Restaurant Manager
Wil je Restaurant Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Restaurant Manager.
Hoe word je een Restaurant Manager?
Om aan de slag te kunnen als Restaurant Manager wordt gevraagd naar een diploma van een MBO Horeca-opleiding. Zo zijn er de opleidingen Leidinggevend Gastheer/gastvrouw en Horecaondernemer/-manager op MBO-niveau 4. Deze opleidingen richten zich zowel op horecavaardigheden als managementvaardigheden. Er wordt veel aandacht geschonken aan het opdoen van praktijkervaring door middel van stages.
Vaak vragen werkgevers om enkele jaren relevante werkervaring.
Opleidingen Restaurant Manager



Restaurant Manager worden: Omscholen tot Restaurant Manager
Als je je wilt omscholen tot Restaurant Manager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Restaurant Manager zijn vind je die hieronder.
Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie
Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!
Vacatures met (Om)scholing
Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Restaurant Manager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Restaurant Manager
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Restaurant Manager
Als je Restaurant Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Restaurant Manager zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Restaurant Manager
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Restaurant Manager?
Interview met een Restaurant Manager
Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.
Competenties en Vaardigheden Restaurant Manager:
Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Restaurant Manager.
Welke competenties heeft een Restaurant Manager nodig?
Een Restaurant Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen
Omschrijving
Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.
Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.
Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.
Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf
Omschrijving
Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.
Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.
Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.
Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend
Omschrijving
Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.
Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.
Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.
Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen
Omschrijving
Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.
Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.
Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt.
Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht
Omschrijving
Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.
Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.
Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.
Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten
Omschrijving
Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.
Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.
Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen.
Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus
Omschrijving
Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.
Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.
Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out.
Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit
Omschrijving
Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.
Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.
Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.
Vaardigheden Restaurant Manager
- Analytisch vermogen
- Luisteren
- Initiatief
- Voorspellen
- Verbanden leggen
- Resultaatgerichtheid
- Argumenteren
- Beslissen
- Keuzes maken
- Zelfvertrouwen
- Klantvriendelijkheid
- Begripvol
- Dienstverlenend
- Leiding geven
- Plannen
- Motiveren
- Voorbereiden
- Methodisch werken
- Prioriteiten stellen
- Doelgericht
- Vasthoudendheid
- Ambitie
- Sensitiviteit
- Bemiddelen
- Gezamenlijk resultaat
Persoonlijkheid en Eigenschappen Restaurant Manager
De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Restaurant Manager passen.
Wat voor persoonlijkheid heeft een Restaurant Manager nodig?
Persoonstypen die passen bij een Restaurant Manager zijn Baas en Waarnemer.
De Restaurant Manager geeft leiding aan het bedienend personeel. Hij heeft een sterke uitstraling en eist respect, maar heeft zelf ook respect voor het personeel. De Restaurant Manager werkt resultaatgericht en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ook dient de Restaurant Manager eigen ideeën aan te dragen om doelstellingen van het bedrijf te halen (Baas).
Bovendien houdt de Restaurant Manager onder alle omstandigheden het overzicht. Hij is analytisch en inzichtelijk. Hij ziet snel waar gasten behoefte aan hebben en speelt hierop in. De Restaurant Manager ziet waar de knelpunten zitten en meldt deze bij de directie. Aan de hand hiervan doet hij voorstellen voor een betere beleidsuitvoering (Waarnemer).
Bekijk de persoonstypen voor Restaurant Manager
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Restaurant Manager
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerd
- Waarnemend
- Gedetailleerd
- Leergierig
Arbeidsmarktperspectief Restaurant Manager
Wat zijn de baankansen voor een Restaurant Manager?
Over het algemeen zijn er veel banen in de horeca. Toch zorgt de crisis er ook in deze sector voor dat er minder banen zijn dan vroeger.
Bij goed functioneren kan een Restaurant Manager steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Ook kan hij na jaren van ervaring bij steeds grotere en chiquere bedrijven aan de slag. Eventueel kan de Restaurant Manager een horecabedrijf overnemen of er zelf een opstarten.
De actuele kans op werk voor een Restaurant Manager
Het beroep Restaurant Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Managers restaurant. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers restaurant is in de huidige periode zeer goed
Huidige aantal vacatures
25
Baankans Restaurant Manager
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?
Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!
Plaats je CV nu direct op MonsterboardDoorgroei mogelijkheden Restaurant Manager
Je kunt als Restaurant Manager een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.
Het beroep Restaurant Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Managers restaurant. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Restaurant ManagerVerwante beroepen Restaurant Manager
Mogelijke specialisaties voor een Restaurant Manager
bedrijfsdirecteur wegrestaurant
vestigingsmanager wegrestaurant
assistent manager wegrestaurant
assistent manager café-restaurant
hoofd restauratieve voorzieningen
bedrijfsbeheerder café-restaurant (mkb)
bedrijfsbeheerder restaurant (mkb)
bedrijfsleider café-restaurant (mkb)
bedrijfsleider restaurant (mkb)
Doorgroei beroepen voor een Restaurant Manager
Organisaties waar een Restaurant Manager werkzaam is
Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Restaurant Manager meestal werkt.
Waar werkt een Restaurant Manager?
Een Restaurant Manager kan aan de slag bij horecabedrijven als restaurants of hotels. Deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector. De grootte van het bedrijf verschilt en ook de verantwoordelijkheden verschillen per bedrijf.
In welke sector werkt een Restaurant Manager?
Een Restaurant Manager werkt in de sector Horeca
Horeca staat voor Hotel, Restaurant en Cafe (Ho-re-ca) en omvat alle gelegenheden die hieronder vallen: van de patatboer op de hoek tot het strerrenrestaurant van Sergio Herman in Sluis. Verschillende crises zorgden voor een behoorlijke daling in de omzet. Mensen kiezen ervoor om vaker thuis te eten en geven dus minder geld uit aan dure etentjes. De restaurants in het duurdere segment worden dan ook harder getroffen dan de plaatselijke snackbar. Ook de gemiddelde kroeg of bar heeft minder te klagen, zij behouden hun klanten en krijgen er soms zelfs nieuwe bij. Want een lekker biertje op vrijdagmiddag blijft voor veel mensen toch erg belangrijk. Onder treft u alle horeca, hotel en service functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures.
Wat wordt er verdiend in de sector Horeca?
Met een MBO- of HBO-diploma kan je een redelijk salaris verdienen binnen deze sector. Dit is wel sterk afhankelijk van de functie die je vervult. Kijkend naar andere sectoren liggen de salarissen binnen de horecasector een stuk lager. Ook maken bijvoorbeeld koks of serveersters lange dagen en leggen ze behoorlijk wat kilometers af. Hierdoor krijgt de sector Horeca vaak de stempel 'slecht betaald'. Maar naast het salaris krijgen mensen binnen deze sector vaak wel een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Deze sector wordt ook wel genoemd: horecasector, horecabranche, horecaindustrie, sector horeca, hotelwezen, cafébranche, restaurantbranche, werken in de horeca
Meer weten over werken in de sector Horeca?
Bekijk werken in de sector HorecaIn welke beroepsgroep werkt een Restaurant Manager?
Een Restaurant Manager werkt in de beroepsgroep Management & Business
In de beroepsgroep Management & Business gaat het om die beroepen waar het coördineren van mensen en het behalen van doeleinden centraal staan. Een manager coördineert het personeel op die manier dat de doeleinden van het bestuur, of de eigen doeleinden, gehaald worden. In business is het werk nog meer op resultaten gericht, bijvoorbeeld in de functie van directeur of als consultant. Leidinggeven hoeft niet centraal te staan, maar men moet wel stressbestendig zijn. Steeds geldt dat success boven alles staat.
Wil je weten of de beroepsgroep Management & Business bij jou past?
Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt daarmee inspiratie op doen en kijken welke beroepsgroep bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!
Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Management & Business?
Aangezien het in deze beroepsgroep doorgaans gaat over leidinggevende of verantwoordelijke functies, is het salaris gemiddeld ook hoger. De startersfuncties daargelaten, is het gemiddelde salaris in deze beroepsgroep dan ook rond de 4000 euro. In deze beroepsgroep bestaan er vele mogelijkheden om door te groeien. Werknemers die zich net op de arbeidsmarkt bevinden groeien na een jaar of tien uit tot managers, directeuren etc. Deze beroepsgroep wordt ook wel op de volgende wijze benoemd: managementtak, afdeling management, management team
Meer weten over werken in de beroepsgroep Management & Business?
Bekijk werken in de beroepsgroep Management & BusinessNetwerk Restaurant Manager
Met wie werkt een Restaurant Manager samen?
Een belangrijke taak van de Restaurant Manager is het aandragen van ideeën over de beleidsuitvoering bij de directie van het bedrijf.
De Restaurant Manager geeft leiding aan het bedienend personeel en de gastheer of gastvrouw. Hij stemt de werkzaamheden af met de keuken, dus hij komt ook in contact met het keukenpersoneel. Bovendien komt de Restaurant Manager in contact met de gasten, omdat hij vaak zelf op de vloer mee werkt.
- Directie
- Bedienend Personeel
- Gastheer/gastvrouw
- Gasten
- Koks
Verwante beroepen Restaurant Manager:
Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Restaurant Manager verwant is.
Wat zijn soortgelijke beroepen als Restaurant Manager?
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO WO Postdoc MBA
Baankans: Onbekend
Baankans
Opleiding: Geen
Baankans: Zeer goed
Baankans
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Matig
Baankans
Opleiding: Geen MBO
Baankans: Onbekend
Baankans
Alles over het beroep Restaurant Manager in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Netwerk:
- Directie
- Bedienend Personeel
- Gastheer/gastvrouw
- Gasten
- Koks
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2200 tot €3400
Baankans:
Aantal vacatures:
Aantal opleidingen:
Baankans
Huidige aantal vacatures
25
Solliciteren op de functie Restaurant Manager
Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Restaurant Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Restaurant Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Restaurant Manager. Bekijk dan onze tips.
Bekijk onze CV en sollicitatietipsIs het beroep Restaurant Manager iets voor je?
Zou je graag Restaurant Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Restaurant Manager bij jou past.
Doe de gratis beroepskeuzetestActuele blogposts
FAQ / Veelgestelde vragen beroep Restaurant Manager
❓ Hoeveel opleidingen Restaurant Manager hebben jullie?
Wij hebben op dit moment 3 opleidingen, trainingen of cursussen Restaurant Manager online staan van verschillende aanbieders. Je kunt bij ons de opleidingen vergelijken op prijs, duur, gemiddelde beoordeling en natuurlijk de inhoud. Je vind de gemiddelde beoordeling van een opleiding in de overzichtstegel en op de informatiepagina van de opleiding.
❓ Hoeveel vacatures Restaurant Manager hebben jullie op nu online staan?
Wij hebben op dit moment 25 vacatures Restaurant Manager online staan van verschillende vacaturesites & werkgevers. Je vindt op nationaleberoepengids.nl de introductie van de vacatures en kan doorklikken naar de vacaturesite of de werkgever.
❓ Hoe kan ik het beste mijn beroepskeuze maken?
Wij proberen je op nationaleberoepengids.nl alle informatie te bieden die je nodig hebt om jouw beroeps- en loopbaankeuzes te maken. Zo hebben we natuurlijk de Beroepskeuzetest, maar ook de Omschoolwijzer voor als je Restaurant Manager wilt worden. Op deze pagina geven we je de antwoorden op jouw vragen over het salaris, de baankans, de functie, de competenties en de persoonstypen, zodat jij kan nadenken of het beroep Restaurant Manager iets voor jou is.