Restaurant Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Restaurant Manager? Lees de functieomschrijving.

 

Een Restaurant Manager zorgt voor de praktische uitvoering van een vastgesteld beleid. Hij zorgt ervoor dat alle werkzaamheden positief bijdragen aan de uitgangspunten van het bedrijf. Hij signaleert behoeften van gasten en medewerkers en maakt afspraken over doelen en ambities. Gasttevredenheid is hierbij heel erg belangrijk.

Een Restaurant Manager werkt vaak mee op de vloer. Hij zorgt ervoor dat de gasten optimaal kunnen genieten van hun bezoek aan een restaurant. De gast staat centraal, dus gastvrijheid is heel erg belangrijk.  De Restaurant Manager stuurt het bedienend personaal aan en motiveert hen. De Restaurant Manager zorgt tevens voor een efficiënte indeling van tafels, een prettige ontvangst van de gasten en het bedienen van de gasten. Hij heeft een goed overzicht, ziet waar dingen misgaan en probeert deze problemen op te lossen. De Restaurant Manager stemt alle werkzaamheden optimaal af met de keuken.

Een even zo belangrijke taak van de Restaurant Manager is het zorgen voor een hoge omzet. Door middel van gastvrijheid wordt geprobeerd de omzettargets te halen.

Ook kan de Restaurant Manager de taak krijgen voorraadaanvullingen te bestellen, de financiële administratie te verzorgen en mee te denken over wijzigingen op de menukaart. Bovendien denkt de Restaurant Manager na over speciale acties en promoties. Ook uit hij ideeën in vergaderingen met het managementteam.

Wil je werken als Restaurant Manager?

Werk je al als Restaurant Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Restaurant Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Restaurant Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Restaurant Manager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directie
 • Bedienend Personeel
 • Gastheer/gastvrouw
 • Gasten
 • Koks

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

12


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Restaurant Manager

Wat verdient een Restaurant Manager?

 

Een Restaurant Manager kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2400,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de precieze functie van de Restaurant Manager, evenals zijn ervaring, opleiding en leeftijd.

Verder gelden de secundaire arbeidsvoorwaarden die zijn opgenomen in de cao van de Horeca. Zo krijgt de Restaurant Manager een vakantietoeslag van 8% en 25 vakantiedagen per jaar. Soms krijgt de Restaurant Manager ook een auto van de zaak.

Salarisschaal Restaurant Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Restaurant Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Restaurant Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Restaurant Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Restaurant Manager vacatures

Restaurant Manager
De Belhamel
Voor restaurant “De Belhamel” zijn wij op zoek naar een: RESTAURANT MANAGER Fulltime De Belhamel is een succesvol restaurant aan de Brouwersgracht 60 te Amsterdam, bekend om zijn spannende keuken, …
Assistent Manager Fastfood
Independent Recruiters Groep
In deze rol ben jij operationeel en achter de schermen eindverantwoordelijk voor deze grote locatie. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven manager met leidinggevend vermogen, die dit …
Bedrijfsleider Restaurant
Independent Recruiters Groep
Bedrijfsleider gezocht voor een drukke horeca onderneming in Utrecht! Een goede wijn, heerlijke vis en een Bourgondische levensgenieter is de combinatie die je in deze zaak veel tegen komt. In …
F&B Manager
Kinepolis
Voor veel mensen is een bioscoop de plek waar ze de nieuwste films zien. Voor ons is een filmavond veel meer dan dat. Wij willen dat onze bezoekers een ultieme …
Restaurant Manager Burger King Lijnbaan
Burger Food Restaurants I B.V.
In jouw restaurant komen de gasten graag terug en worden verwachtingen overtroffen. Niet alleen voor onze overheerlijke producten, maar ook voor de topservice van jouw team. Ben jij die gedreven …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Restaurant Manager

Hoe goed is de toekomst voor de Restaurant Manager? 

 

Over het algemeen zijn er veel banen in de horeca. Toch zorgt de crisis er ook in deze sector voor dat er minder banen zijn dan vroeger.

Bij goed functioneren kan een Restaurant Manager steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Ook kan hij na jaren van ervaring bij steeds grotere en chiquere bedrijven aan de slag. Eventueel kan de Restaurant Manager een horecabedrijf overnemen of er zelf een opstarten. 

Baankans Restaurant Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

12


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Restaurant Manager worden: Opleidingen tot Restaurant Manager

Hoe word je een Restaurant Manager? 

 

Om aan de slag te kunnen als Restaurant Manager wordt gevraagd naar een diploma van een  MBO Horeca-opleiding.  Zo zijn er de opleidingen Leidinggevend Gastheer/gastvrouw en Horecaondernemer/-manager op MBO-niveau 4. Deze opleidingen richten zich zowel op horecavaardigheden als managementvaardigheden. Er wordt veel aandacht geschonken aan het opdoen van praktijkervaring door middel van stages.

Vaak vragen werkgevers om enkele jaren relevante werkervaring.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Restaurant Manager

Kok-Restauranthouder
Word jij gelukkig van lekker koken en dineren? Wil je graag werken als kok of een eigen restaurant openen? Schrijf je dan in voor onze opleiding Kok – Restauranthouder! Je …
Meer opleidingen Restaurant Manager

Weet je nog niet of je Restaurant Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Restaurant Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Restaurant Manager

Met wie werkt een Restaurant Manager samen? 

 

Een belangrijke taak van de Restaurant Manager is het aandragen van ideeën over de beleidsuitvoering bij de directie van het bedrijf.

De Restaurant Manager geeft leiding aan het bedienend personeel en de gastheer of gastvrouw. Hij stemt de werkzaamheden af met de keuken, dus hij komt ook in contact met het keukenpersoneel. Bovendien komt de Restaurant Manager in contact met de gasten, omdat hij vaak zelf op de vloer mee werkt.


 • Directie
 • Bedienend Personeel
 • Gastheer/gastvrouw
 • Gasten
 • Koks
Restaurant Manager


Organisaties waar een Restaurant Manager werkzaam is

Waar werkt een Restaurant Manager meestal? 

 

Een Restaurant Manager kan aan de slag bij horecabedrijven als restaurants of hotels. Deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector. De grootte van het bedrijf verschilt en ook de verantwoordelijkheden verschillen per bedrijf.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Restaurant Manager

Waar kun je het beste werken als Restaurant Manager? Hieronder vindt je de best door de Restaurant Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Restaurant Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Restaurant Manager:

Welke competenties heeft een een Restaurant Manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Restaurant Manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Restaurant Manager nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Restaurant Manager zijn Baas en Waarnemer.

De Restaurant Manager geeft leiding aan het bedienend personeel. Hij heeft een sterke uitstraling en eist respect, maar heeft zelf ook respect voor het personeel. De Restaurant Manager werkt resultaatgericht en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ook dient de Restaurant Manager eigen ideeën aan te dragen om doelstellingen van het bedrijf te halen (Baas).

Bovendien houdt de Restaurant Manager onder alle omstandigheden het overzicht. Hij is analytisch en inzichtelijk. Hij ziet snel waar gasten behoefte aan hebben en speelt hierop in. De Restaurant Manager ziet waar de knelpunten zitten en meldt deze bij de directie. Aan de hand hiervan doet hij voorstellen voor een betere beleidsuitvoering (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Restaurant Manager


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Restaurant Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Restaurant Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Restaurant Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Restaurant Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Restaurant Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Restaurant Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Restaurant Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Restaurant Manager iets voor je?

Zou je graag Restaurant Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Restaurant Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Restaurant Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar