U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Textieldrukker

Textieldrukker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een textieldrukker? Lees de functieomschrijving.

 

Een Textieldrukker brengt een tekening, foto, logo, tekst of patroon aan op stof. Dit kunnen T-shirts, jassen of sloven zijn, maar ook bijvoorbeeld keycords, tassen of handdoeken.

Er zijn verschillende methodes om een afbeelding op een stof te drukken. Bij zeefdrukken worden de vezels van de stof gevuld met inkt en vervolgens gefixeerd in een oven. Andere methoden zijn plastisol transfer en borduren. Bij plastisol transfer drukt de Textieldrukker het patroon op warmte-overdragend papier. Vervolgens wordt het papier op de stof gelegd en door middel van een warmtepers in de stof gedrukt.

De Textieldrukker bedient de verschillende machines en weet welke druktechnieken hij het beste kan gebruiken voor welke stoffen. Hij vult inkt bij, stelt de machines in en zorgt dat alle processen (zoals het bedrukken met inkt en het drogen) heel nauwkeurig worden uitgevoerd. Ook kan hij storingen aan de machines verhelpen. Tevens stuurt de Textieldrukker een drukproef naar de klant ter goedkeuring. Wordt de proef goedgekeurd, dan drukt de Textieldrukker de hele oplage.  

Mensen vonden ons op: Job Textieldrukker, Baan Textieldrukker, Textieldrukker Worden, Functie-eisen Textieldrukker, Verantwoordelijkheden Textieldrukker, Functieprofiel Textieldrukker, Wat doet een Textieldrukker, Werken als Textieldrukker.

Textieldrukker worden: Opleiding tot textieldrukker

 

Om Textieldrukker te worden, moet een MBO-opleiding richting Textiel worden gevolgd. Twee voorbeelden van relevante opleidingen zijn Specialisatie Press & Print en Specialist Veredeling.

De opleiding Specialisatie Press & Print (niveau 3) duurt één jaar en volgt op de tweejarige opleiding Medewerker Press & Print (niveau 2). Druktechniek staat centraal, zoals offsetdrukken, zeefdrukken en digitaal drukken.

De opleiding Specialist Veredeling (niveau 3) duurt één jaar en volgt op de tweejarige opleiding Operator Veredeling (niveau 2). Bij deze opleiding staat de bediening van machines die textiel verven of bedrukken centraal. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Textieldrukker, Textieldrukker Worden, Opleidingsniveau Textieldrukker, Scholing Textieldrukker, Studie Textieldrukker, Bijscholing Textieldrukker, Omscholing Textieldrukker.

Organisaties waar een textieldrukker doorgaans werkzaam is

Een Textieldrukker is werkzaam bij een textieldrukkerij. Dit bedrijf wil winst maken en hoort dus bij de profitsector.
 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Textieldrukker, Textieldrukker Worden, Opleidingsniveau Textieldrukker, Scholing Textieldrukker, Studie Textieldrukker, Bijscholing Textieldrukker, Omscholing Textieldrukker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden textieldrukker

 

Een Textieldrukker kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2600,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt af van onder andere de leeftijd en ervaring van de medewerker.

Verder gelden bijvoorbeeld een vakantietoeslag van acht procent per jaar en een veilige werkomgeving. Ook worden relevante cursussen die ervoor zorgen dat de Textieldrukker beter functioneert, betaald door de werkgever.

Mensen vonden ons op: Salaris Textieldrukker, Loon Textieldrukker, Wat verdien je als Textieldrukker, Salarisschaal Textieldrukker, Salarisindicatie Textieldrukker, Bonus Textieldrukker, CAO Textieldrukker, Brutoloon Textieldrukker, Nettoloon Textieldrukker, Vakantiedagen Textieldrukker, Pensioen Textieldrukker.

Competenties, skills & vaardigheden textieldrukker

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Ambitie
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Textieldrukker, Vaardigheden Textieldrukker, Attitude Textieldrukker, Kwalificaties Textieldrukker, Competentieprofiel Textieldrukker.

Boeken voor het beroep textieldrukker

Wil je meer weten over het beroep textieldrukker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je textieldrukker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken textieldrukker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Textieldrukker, Textieldrukker ebooks, boek Textieldrukker.

Persoonstypen textieldrukker

 

Persoonstypen die passen bij een Textieldrukker zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Textieldrukker is energiek, gedreven en hij werkt efficiënt en doelgericht (Succesvolle Werker).

Tevens werkt de Textieldrukker heel nauwkeurig. Alle processen moeten heel precies uitgevoerd worden ten einde een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. De Textieldrukker is veeleisend en kritisch (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Textieldrukker, Karakter Textieldrukker.

Netwerk textieldrukker

Een Textieldrukker moet veel samenwerken met andere Textieldrukkers. Zo werken ze bijvoorbeeld met z’n tweeën of drieën met één machine. Er wordt overleg gepleegd en er wordt een taakverdeling gemaakt. De Textieldrukker krijgt aanwijzingen van een Leidinggevende. De Textieldrukker kan bij deze Leidinggevende terecht bij vragen of problemen. Ook komt een Textieldrukker soms in contact met klanten. Er worden allerlei afspraken gemaakt over het drukwerk, zoals welke kleuren moeten worden gebruikt, hoe groot de afbeelding moet worden en welke prijs moet worden betaald.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Textieldrukker, Medewerkers Textieldrukker.

Is het beroep textieldrukker iets voor jou?

Zou je graag textieldrukker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als textieldrukker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Textieldrukker, beroepskeuzetest Textieldrukker, beroep Textieldrukker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden textieldrukker

 

Er zijn weinig vacatures voor Textieldrukkers. Het kan daarom lastig zijn om een baan te vinden in deze sector. Wellicht wordt de banenmarkt beter als de economie weer aantrekt.

Bij goed functioneren kan een Textieldrukker steeds meer verantwoordelijkheden krijgen toegewezen. Hij mag zich dan bijvoorbeeld toeleggen op lastigere onderdelen van het drukproces. Ook kan hij leiding gaan geven over een team van Textieldrukkers en eventueel zijn eigen Textieldrukkerij beginnen.
 

Arbeidsmarktperspectief score textieldrukker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep textieldrukker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Textieldrukker, Promotie mogelijkheden Textieldrukker, Carriere Textieldrukker.

Solliciteren op de functie textieldrukker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als textieldrukker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor textieldrukker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als textieldrukker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Textieldrukker, CV Textieldrukker, sollicitatie Textieldrukker.

Interviews met textieldrukker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen textieldrukker

Vacatures textieldrukker

Op zoek naar een nieuwe baan als Textieldrukker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Textieldrukker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Textieldrukker brengt een tekening, foto, logo, tekst of patroon aan op stof. Dit kunnen T-shirts, jassen of sloven zijn, maar ook bijvoorbeeld keycords, tassen of handdoeken. Er zijn verschillende methodes om een afbeelding op een stof te drukken.

Beoordeling Textieldrukker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Textieldrukker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Textieldrukker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep