Textieldrukker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Textieldrukker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Textieldrukker? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Textieldrukker wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Textieldrukker, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Textieldrukker


Vacatures Textieldrukker

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Textieldrukker?

 

Een Textieldrukker brengt een tekening, foto, logo, tekst of patroon aan op stof. Dit kunnen T-shirts, jassen of sloven zijn, maar ook bijvoorbeeld keycords, tassen of handdoeken.

Er zijn verschillende methodes om een afbeelding op een stof te drukken. Bij zeefdrukken worden de vezels van de stof gevuld met inkt en vervolgens gefixeerd in een oven. Andere methoden zijn plastisol transfer en borduren. Bij plastisol transfer drukt de Textieldrukker het patroon op warmte-overdragend papier. Vervolgens wordt het papier op de stof gelegd en door middel van een warmtepers in de stof gedrukt.

De Textieldrukker bedient de verschillende machines en weet welke druktechnieken hij het beste kan gebruiken voor welke stoffen. Hij vult inkt bij, stelt de machines in en zorgt dat alle processen (zoals het bedrukken met inkt en het drogen) heel nauwkeurig worden uitgevoerd. Ook kan hij storingen aan de machines verhelpen. Tevens stuurt de Textieldrukker een drukproef naar de klant ter goedkeuring. Wordt de proef goedgekeurd, dan drukt de Textieldrukker de hele oplage.  


Past het beroep Textieldrukker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Textieldrukker per stad

Vacatures Textieldrukker Alkmaar

Vacatures Textieldrukker Almelo

Vacatures Textieldrukker Almere

Vacatures Textieldrukker Alphen aan den Rijn

Vacatures Textieldrukker Amersfoort

Vacatures Textieldrukker Amstelveen

Vacatures Textieldrukker Amsterdam

Vacatures Textieldrukker Apeldoorn

Vacatures Textieldrukker Arnhem

Vacatures Textieldrukker Assen

Vacatures Textieldrukker Bergen op Zoom

Vacatures Textieldrukker Breda

Vacatures Textieldrukker Capelle aan den IJssel

Vacatures Textieldrukker Delft

Vacatures Textieldrukker Den Bosch

Vacatures Textieldrukker Den Haag

Vacatures Textieldrukker Den Helder

Vacatures Textieldrukker Deventer

Vacatures Textieldrukker Doetinchem

Vacatures Textieldrukker Dordrecht

Vacatures Textieldrukker Ede

Vacatures Textieldrukker Eindhoven

Vacatures Textieldrukker Emmen

Vacatures Textieldrukker Enschede

Vacatures Textieldrukker Gouda

Vacatures Textieldrukker Groningen

Vacatures Textieldrukker Haarlem

Vacatures Textieldrukker Haarlemmermeer

Vacatures Textieldrukker Heerlen

Vacatures Textieldrukker Helmond

Vacatures Textieldrukker Hengelo

Vacatures Textieldrukker Hilversum

Vacatures Textieldrukker Hoogeveen

Vacatures Textieldrukker Hoorn

Vacatures Textieldrukker Katwijk

Vacatures Textieldrukker Leeuwarden

Vacatures Textieldrukker Leiden

Vacatures Textieldrukker Lelystad

Vacatures Textieldrukker Maastricht

Vacatures Textieldrukker Middelburg

Vacatures Textieldrukker Nieuwegein

Vacatures Textieldrukker Nijmegen

Vacatures Textieldrukker Oss

Vacatures Textieldrukker Purmerend

Vacatures Textieldrukker Roermond

Vacatures Textieldrukker Roosendaal

Vacatures Textieldrukker Rotterdam

Vacatures Textieldrukker Schiedam

Vacatures Textieldrukker Spijkenisse

Vacatures Textieldrukker Terneuzen

Vacatures Textieldrukker Tilburg

Vacatures Textieldrukker Utrecht

Vacatures Textieldrukker Veenendaal

Vacatures Textieldrukker Venlo

Vacatures Textieldrukker Vlaardingen

Vacatures Textieldrukker Westland

Vacatures Textieldrukker Zaanstad

Vacatures Textieldrukker Zeist

Vacatures Textieldrukker Zoetermeer

Vacatures Textieldrukker Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Textieldrukker

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Textieldrukker?

 

Een Textieldrukker kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2600,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt af van onder andere de leeftijd en ervaring van de medewerker.

Verder gelden bijvoorbeeld een vakantietoeslag van acht procent per jaar en een veilige werkomgeving. Ook worden relevante cursussen die ervoor zorgen dat de Textieldrukker beter functioneert, betaald door de werkgever.


Meer weten over het salaris Textieldrukker

Salaris aankomend Textieldrukker Salaris junior Textieldrukker Wat is het salaris van een medior Textieldrukker? Welk salaris krijgt een senior Textieldrukker?


Hoe word je een Textieldrukker? 

 

Om Textieldrukker te worden, moet een MBO-opleiding richting Textiel worden gevolgd. Twee voorbeelden van relevante opleidingen zijn Specialisatie Press & Print en Specialist Veredeling.

De opleiding Specialisatie Press & Print (niveau 3) duurt één jaar en volgt op de tweejarige opleiding Medewerker Press & Print (niveau 2). Druktechniek staat centraal, zoals offsetdrukken, zeefdrukken en digitaal drukken.

De opleiding Specialist Veredeling (niveau 3) duurt één jaar en volgt op de tweejarige opleiding Operator Veredeling (niveau 2). Bij deze opleiding staat de bediening van machines die textiel verven of bedrukken centraal. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Textieldrukker

Er zijn geen opleidingen Textieldrukker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Textieldrukker in werkt

Bekijk alle opleidingen Fashion & Styling


Omscholen tot Textieldrukker

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Textieldrukker. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Textieldrukker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Textieldrukker

Als je Textieldrukker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Textieldrukker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Textieldrukker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Textieldrukker?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Textieldrukker

Een Textieldrukker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Ambitie
Ambitie

Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf

Omschrijving

Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.

Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Textieldrukker

 • Oog voor detail
 • Zorgvuldigheid
 • Nauwkeurigheid
 • Motivatie
 • Doelmatig werken
 • Doorzettingsvermogen
 • Vitaliteit
 • Levenslust
 • Positiviteit
 • Vriendelijkheid
 • Respectvol
 • Dienstverlenendheid
 • Analyseren
 • Evalueren
 • Redeneren
 • Sensitiviteit
 • Harmonie creëren
 • Gezamenlijk resultaat bereiken
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Textieldrukker nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Textieldrukker zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Textieldrukker is energiek, gedreven en hij werkt efficiënt en doelgericht (Succesvolle Werker).

Tevens werkt de Textieldrukker heel nauwkeurig. Alle processen moeten heel precies uitgevoerd worden ten einde een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. De Textieldrukker is veeleisend en kritisch (Perfectionist).


Eigenschappen Textieldrukker

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerdheid
 • Punctueel
 • Enthousiasme
 • Zelfverzekerdheid
 • OndernemendheidWat zijn de baankansen voor een Textieldrukker?

 

Er zijn weinig vacatures voor Textieldrukkers. Het kan daarom lastig zijn om een baan te vinden in deze sector. Wellicht wordt de banenmarkt beter als de economie weer aantrekt.

Bij goed functioneren kan een Textieldrukker steeds meer verantwoordelijkheden krijgen toegewezen. Hij mag zich dan bijvoorbeeld toeleggen op lastigere onderdelen van het drukproces. Ook kan hij leiding gaan geven over een team van Textieldrukkers en eventueel zijn eigen Textieldrukkerij beginnen.
 


Doorgroei mogelijkheden Textieldrukker

Het beroep Textieldrukker is onderdeel van de beroepsfamilie Machinebedieners textielveredeling.


Waar werkt een Textieldrukker?

Een Textieldrukker is werkzaam bij een textieldrukkerij. Dit bedrijf wil winst maken en hoort dus bij de profitsector.
 


Met wie werkt een Textieldrukker samen? 

Een Textieldrukker moet veel samenwerken met andere Textieldrukkers. Zo werken ze bijvoorbeeld met z’n tweeën of drieën met één machine. Er wordt overleg gepleegd en er wordt een taakverdeling gemaakt. De Textieldrukker krijgt aanwijzingen van een Leidinggevende. De Textieldrukker kan bij deze Leidinggevende terecht bij vragen of problemen. Ook komt een Textieldrukker soms in contact met klanten. Er worden allerlei afspraken gemaakt over het drukwerk, zoals welke kleuren moeten worden gebruikt, hoe groot de afbeelding moet worden en welke prijs moet worden betaald.
 


 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Klanten
Textieldrukker

Verwante beroepen Textieldrukker:

Textiellaborant
Salaris: €1300 tot €2800
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Textieldrukker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar