Textieldrukker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Textieldrukker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep textieldrukker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je textieldrukker wordt.

 

Wat is een Textieldrukker?

 

Een Textieldrukker brengt een tekening, foto, logo, tekst of patroon aan op stof. Dit kunnen T-shirts, jassen of sloven zijn, maar ook bijvoorbeeld keycords, tassen of handdoeken.

Er zijn verschillende methodes om een afbeelding op een stof te drukken. Bij zeefdrukken worden de vezels van de stof gevuld met inkt en vervolgens gefixeerd in een oven. Andere methoden zijn plastisol transfer en borduren. Bij plastisol transfer drukt de Textieldrukker het patroon op warmte-overdragend papier. Vervolgens wordt het papier op de stof gelegd en door middel van een warmtepers in de stof gedrukt.

De Textieldrukker bedient de verschillende machines en weet welke druktechnieken hij het beste kan gebruiken voor welke stoffen. Hij vult inkt bij, stelt de machines in en zorgt dat alle processen (zoals het bedrukken met inkt en het drogen) heel nauwkeurig worden uitgevoerd. Ook kan hij storingen aan de machines verhelpen. Tevens stuurt de Textieldrukker een drukproef naar de klant ter goedkeuring. Wordt de proef goedgekeurd, dan drukt de Textieldrukker de hele oplage.  Wil je werken als Textieldrukker?

Werk je al als Textieldrukker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Textieldrukker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Textieldrukker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Textieldrukker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Textieldrukker

Wat verdient een Textieldrukker?

 

Een Textieldrukker kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2600,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt af van onder andere de leeftijd en ervaring van de medewerker.

Verder gelden bijvoorbeeld een vakantietoeslag van acht procent per jaar en een veilige werkomgeving. Ook worden relevante cursussen die ervoor zorgen dat de Textieldrukker beter functioneert, betaald door de werkgever.

Salarisschaal Textieldrukker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Textieldrukker

Er zijn geen vacatures Textieldrukker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Textieldrukker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Textieldrukker in werkt

Bekijk werken in Fashion & Styling

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Textieldrukker

Wat is de toekomst van Textieldrukker?

 

Er zijn weinig vacatures voor Textieldrukkers. Het kan daarom lastig zijn om een baan te vinden in deze sector. Wellicht wordt de banenmarkt beter als de economie weer aantrekt.

Bij goed functioneren kan een Textieldrukker steeds meer verantwoordelijkheden krijgen toegewezen. Hij mag zich dan bijvoorbeeld toeleggen op lastigere onderdelen van het drukproces. Ook kan hij leiding gaan geven over een team van Textieldrukkers en eventueel zijn eigen Textieldrukkerij beginnen.
 

Baankans Textieldrukker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Textieldrukker worden: Opleidingen tot Textieldrukker

Wil je Textieldrukker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Textieldrukker.

Hoe word je een Textieldrukker? 

 

Om Textieldrukker te worden, moet een MBO-opleiding richting Textiel worden gevolgd. Twee voorbeelden van relevante opleidingen zijn Specialisatie Press & Print en Specialist Veredeling.

De opleiding Specialisatie Press & Print (niveau 3) duurt één jaar en volgt op de tweejarige opleiding Medewerker Press & Print (niveau 2). Druktechniek staat centraal, zoals offsetdrukken, zeefdrukken en digitaal drukken.

De opleiding Specialist Veredeling (niveau 3) duurt één jaar en volgt op de tweejarige opleiding Operator Veredeling (niveau 2). Bij deze opleiding staat de bediening van machines die textiel verven of bedrukken centraal. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Textieldrukker

Er zijn geen opleidingen Textieldrukker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Textieldrukker in werkt

Bekijk alle opleidingen Fashion & Styling

Omscholen of doorgroeien tot Textieldrukker

Als je Textieldrukker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Textieldrukker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Textieldrukker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Textieldrukker?

Competenties en Vaardigheden Textieldrukker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Textieldrukker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Textieldrukker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Textieldrukker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Textieldrukker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Textieldrukker. Als Textieldrukker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Textieldrukker:


zie volledige beschrijving persoonstype Textieldrukker

Vakkennis voor een Textieldrukker

Het is voor een Textieldrukker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Textieldrukker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Textieldrukker


Werkervaring Textieldrukker

Het is voor een startend Textieldrukker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Textieldrukker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Textiellaborant .

Iets anders leren?

Is Textieldrukker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Textieldrukker

Met wie werkt een Textieldrukker samen? 

Een Textieldrukker moet veel samenwerken met andere Textieldrukkers. Zo werken ze bijvoorbeeld met z’n tweeën of drieën met één machine. Er wordt overleg gepleegd en er wordt een taakverdeling gemaakt. De Textieldrukker krijgt aanwijzingen van een Leidinggevende. De Textieldrukker kan bij deze Leidinggevende terecht bij vragen of problemen. Ook komt een Textieldrukker soms in contact met klanten. Er worden allerlei afspraken gemaakt over het drukwerk, zoals welke kleuren moeten worden gebruikt, hoe groot de afbeelding moet worden en welke prijs moet worden betaald.
 


  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Klanten
Textieldrukker


Organisaties waar een Textieldrukker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Textieldrukker meestal werkt.

Waar werkt een Textieldrukker?

Een Textieldrukker is werkzaam bij een textieldrukkerij. Dit bedrijf wil winst maken en hoort dus bij de profitsector.
 

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Textieldrukker

Waar kun je het beste werken als Textieldrukker? Hieronder vind je de best door de Textieldrukker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Textieldrukker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Textieldrukker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Textieldrukker.

Welke competenties heeft een Textieldrukker nodig?

Een Textieldrukker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Textieldrukker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Textieldrukker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Textieldrukker nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Textieldrukker zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Textieldrukker is energiek, gedreven en hij werkt efficiënt en doelgericht (Succesvolle Werker).

Tevens werkt de Textieldrukker heel nauwkeurig. Alle processen moeten heel precies uitgevoerd worden ten einde een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. De Textieldrukker is veeleisend en kritisch (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Textieldrukker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Textieldrukker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Textieldrukker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Textieldrukker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Textieldrukker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Textieldrukker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Textieldrukker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Textieldrukker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Textieldrukker iets voor je?

Zou je graag Textieldrukker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Textieldrukker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Textieldrukker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar