U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Timmerman

Timmerman worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een timmerman? Lees de functieomschrijving.

De Timmerman maakt of repareert bepaalde bouwwerken of onderdelen, waarbij vaak maar niet alleen met hout wordt gewerkt. Een Timmerman kan in de bouw bezig zijn met het in elkaar zetten en monteren van kozijnen etc. of met reparaties aan kapotte onderdelen. Buiten de bouw kan een Timmerman ook bezig zijn met het ontwerpen en maken van meubels of andere houten constructies.

Een Timmerman moet, voordat hij aan het timmeren kan slaan, eerst goed alles uitmeten, inspecteren en controleren. Zo kan hij er zeker van zijn dat wat hij maakt ook zal passen in de bestaande constructie, of in ieder geval stevig en recht in elkaar zal zitten. Het is dan ook belangrijk dat de Timmerman enige kennis van wiskunde heeft, om alle berekeningen te kunnen maken. Nadat alles uitgemeten en berekend is, kan de Timmerman aan het werk om het benodigde materiaal (op maat) te snijden/zagen en glad te maken en daarna eventueel te bevestigen.

Een Timmerman moet meerdere technieken beheersen en op hoogte kunnen werken. Soms is het nodig om bestaande constructies te repareren en kan men dus ook een onderhoudstimmerman zijn.

Mensen vonden ons op: Job Timmerman, Baan Timmerman, Timmerman Worden, Functie-eisen Timmerman, Verantwoordelijkheden Timmerman, Functieprofiel Timmerman, Wat doet een Timmerman, Werken als Timmerman.

Timmerman worden: Opleiding tot timmerman

Om Timmerman te worden volgt men een beroepsopleiding (MBO-niveau 2) tot Timmerkracht waarna men verder kan naar Timmerman (niveau-3), of in de bouw werk kan proberen te vinden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Timmerman, Timmerman Worden, Opleidingsniveau Timmerman, Scholing Timmerman, Studie Timmerman, Bijscholing Timmerman, Omscholing Timmerman.

Organisaties waar een timmerman doorgaans werkzaam is

Een Timmerman kan in de bouw terechtkomen, in de meubelmakerij of in de scheepsbouw. Men kan werken voor een groot constructiebedrijf of een aannemer, of ervoor kiezen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Timmerman, Timmerman Worden, Opleidingsniveau Timmerman, Scholing Timmerman, Studie Timmerman, Bijscholing Timmerman, Omscholing Timmerman.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden timmerman

Een beginnend Timmerman zal een salaris van rond de €1700 per maand ontvangen. Op een hoger niveau kan men met voldoende ervaring steeds een hoger salaris verwachten, waarbij iemand met een diploma MBO niveau-3 uiteindelijk een salaris van wel €2600  per maand kan verdienen. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden goed vastgelegd in de CAO voor Bouwnijverheid.

Mensen vonden ons op: Salaris Timmerman, Loon Timmerman, Wat verdien je als Timmerman, Salarisschaal Timmerman, Salarisindicatie Timmerman, Bonus Timmerman, CAO Timmerman, Brutoloon Timmerman, Nettoloon Timmerman, Vakantiedagen Timmerman, Pensioen Timmerman.

Competenties, skills & vaardigheden timmerman

 • Klantgerichtheid
 • Discipline
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Leervermogen
 • Handig
 • Nauwkeurig werken
Mensen vonden ons op: Kennis Timmerman, Vaardigheden Timmerman, Attitude Timmerman, Kwalificaties Timmerman, Competentieprofiel Timmerman.

Boeken voor het beroep timmerman

Wil je meer weten over het beroep timmerman? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je timmerman bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken timmerman te komen.

Ars Aequi Jurisprudentie - Jurisprudentie Staats- en bestuursrecht 1849-2015 | P.P.T. Bovend'Eert

vijfde herziene editie - Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789069166476

Ars Aequi Jurisprudentie - Jurisprudentie Staats- en bestuursrecht 1849-2015 5e druk is een boek van P.P.T. Bovend'Eert uitgegeven bij Ars Aequi Libri. ISBN 9789069166476 Deze vijfde herziene editie Jurisprudentie Staats- en bestuursrecht bevat rechterlij...

Tantra | Margot Anand

een weg naar intimiteit en extase / een handleiding tot een intense en totale seksuele ervaring - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789401302166 | 384 pagina's

Tantra is een verdieping van je seksuele ervaring. Aan de hand van bijna 100 geïllustreerde tantra oefeningen beschrijft Margot Anand hoe je van seks een diep-extatische ervaring kunt maken en met tantra verrijking kunt geven aan intieme relaties. Onderwe...

Boe! | Vitataal

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789048304929 | 18 pagina's

Dit boekje met zijn slimme flapjes en lipjes en aaibare buikjes geeft een hoop plezier en laat kleine kinderen kennismaken met de gewoonten en geluiden van zeven verschillende boerderijdieren. Ze zullen het geweldig vinden de dieren aan te wijzen en na te...

Mensen vonden ons op: boeken voor Timmerman, Timmerman ebooks, boek Timmerman.

Persoonstypen timmerman

Bij het werken met hout en andere materialen is het belangrijk om goed te meten, omdat een kleine fout in de meting al voor een grote afwijking in het eindproduct kan zorgen. Een Timmerman moet dus nauwkeurig werken en er steeds zeker van zijn dat alles zo goed mogelijk gemeten is (Perfectionist).

Een Timmerman werkt voor anderen en moet er dus steeds voor zorgen dat het werk er uit komt te zien zoals de klant dat wil. En in de bouw ook dat het werk past in het grote geheel en dat bijvoorbeeld een deuropening niet scheef komt te staan (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Timmerman, Karakter Timmerman.

Netwerk timmerman

In de bouw werkt de Timmerman meestal voor een aannemer. Dan werkt hij samen met andere collega's om een gebouw af te kunnen krijgen. Bij onderhoudswerk heeft de Timmerman vaak direct met de klant te maken en hoeft daar geen andere partij bij van pas te komen. In de scheepsbouw of meubelmakerij kan de Timmerman wel weer met andere soorten mensen te maken hebben.

Mensen vonden ons op: Collega’s Timmerman, Medewerkers Timmerman.

Is het beroep timmerman iets voor jou?

Zou je graag timmerman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als timmerman bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Timmerman, beroepskeuzetest Timmerman, beroep Timmerman kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden timmerman

Een Timmerman kan vaak vanuit zijn opleiding een baan vinden, maar er is ook daarbuiten voldoende werk te vinden. Voor Timmermannen die niet in de bouw willen werken is het een stuk moeilijker om werk te vinden en kan men vaak het beste als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan.

Vanuit het werk als Allround Timmerman kan men zich gaan specialiseren en/of een eigen onderneming starten en zo doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score timmerman

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep timmerman. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Timmerman, Promotie mogelijkheden Timmerman, Carriere Timmerman.

Solliciteren op de functie timmerman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als timmerman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor timmerman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als timmerman. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Timmerman, CV Timmerman, sollicitatie Timmerman.

Interviews met timmerman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen timmerman

 • Bouwvakker

Vacatures timmerman

Op zoek naar een nieuwe baan als Timmerman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Timmerman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Timmerman maakt of repareert bepaalde bouwwerken of onderdelen, waarbij vaak maar niet alleen met hout wordt gewerkt. Een Timmerman kan in de bouw bezig zijn met het in elkaar zetten en monteren van kozijnen etc. of met reparaties aan kapotte onderdelen.

Beoordeling Timmerman

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Timmerman' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Timmerman

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep