U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Uitvaartverzorger

Uitvaartverzorger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een uitvaartverzorger? Lees de functieomschrijving.

De Uitvaartverzorger wordt door de familie van een overledene ingezet om ervoor te zorgen dat de aankomende uitvaart in goede orde zal verlopen. De Uitvaartbegeleider regelt, in overleg met de naasten van de overledene, de uitvaartdienst, bloemen, koffie en thee en al het papierwerk voorafgaande aan en na afloop van de begrafenis of crematie. Zo neemt de Uitvaartbegeleider de familie van de overledene een hoop taken en zorgen uit handen. Omdat de Uitvaartverzorger veelvuldig in contact komt met personen die recent een dierbare hebben verloren, is het van belang dat hij sociaal vaardig genoeg is om die klanten zo goed mogelijk bij te staan in een moeilijke periode in hun leven. Vandaar dat de sociale vaardigheden, inlevingsvermogen en klantgerichtheid van de Uitvaartbegeleider van groot belang zijn. Ook moet de Uitvaartverzorger stressbestendig zijn. Hij moet er voor zorgen dat een uitvaart, waar altijd tijdsdruk op zit, tot in de puntjes goed geregeld is. Op de dag van een uitvaart draagt de Uitvaartverzorger de verantwoordelijkheid voor het goede verloop van de plechtigheid.

Verschillende Uitvaartverzorgers hebben ook andere taken op zich genomen en bieden dienstverlening aan in de laatste fases van iemands leven. Ook hulp bij een goede nazorg van de nabestaanden, hierbij valt onder meer te denken aan het aanbieden van hulp bij het verkopen van het huis van de overledene, wordt door verschillende Uitvaartverzorgers aangeboden. Hoeveel taken de Uitvaartbegeleider op zich neemt, wordt in een persoonlijk gesprek met de familie van de overledene duidelijk. Soms wil de familie zelf een aantal taken, zoals bijvoorbeeld het verzorgen van de bloemstukken, op zich nemen.

Mensen vonden ons op: Job Uitvaartverzorger, Baan Uitvaartverzorger, Uitvaartverzorger Worden, Functie-eisen Uitvaartverzorger, Verantwoordelijkheden Uitvaartverzorger, Functieprofiel Uitvaartverzorger, Wat doet een Uitvaartverzorger, Werken als Uitvaartverzorger.

Uitvaartverzorger worden: Opleiding tot uitvaartverzorger

Er zijn verschillende instellingen in Nederland die de opleiding Uitvaartverzorger aanbieden. Als vooropleiding moet men de HAVO succesvol hebben afgerond en over een goede kennis van de Nederlandse taal beschikken. Daarnaast is door de relatief grote interesse in de opleiding tot Uitvaartverzorger een goede motivatie vereist. Binnen de opleiding is veel aandacht voor wetteksten, zodat de student genoeg kennis meekrijgt van bijvoorbeeld familierecht en erfrecht.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Uitvaartverzorger, Uitvaartverzorger Worden, Opleidingsniveau Uitvaartverzorger, Scholing Uitvaartverzorger, Studie Uitvaartverzorger, Bijscholing Uitvaartverzorger, Omscholing Uitvaartverzorger.

Organisaties waar een uitvaartverzorger doorgaans werkzaam is

De meeste Uitvaartverzorgers komen terecht in Uitvaartondernemingen. Dit zijn bedrijven met een winstoogmerk. Uitvaartondernemingen zijn bedrijven die een grote aandacht besteden aan de gevoelens van hun klanten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Uitvaartverzorger, Uitvaartverzorger Worden, Opleidingsniveau Uitvaartverzorger, Scholing Uitvaartverzorger, Studie Uitvaartverzorger, Bijscholing Uitvaartverzorger, Omscholing Uitvaartverzorger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden uitvaartverzorger

De beginnende Uitvaartverzorger verdient € 1600 per maand. Door extra bijscholing, specialisatie en promotie kan dit oplopen tot € 3350. Over het algemeen hoort bij een hoger salaris voor de Uitvaartverzorger tevens een grotere verantwoordelijkheid.

Mensen vonden ons op: Salaris Uitvaartverzorger, Loon Uitvaartverzorger, Wat verdien je als Uitvaartverzorger, Salarisschaal Uitvaartverzorger, Salarisindicatie Uitvaartverzorger, Bonus Uitvaartverzorger, CAO Uitvaartverzorger, Brutoloon Uitvaartverzorger, Nettoloon Uitvaartverzorger, Vakantiedagen Uitvaartverzorger, Pensioen Uitvaartverzorger.

Competenties, skills & vaardigheden uitvaartverzorger

 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Sociabiliteit
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Inlevingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Uitvaartverzorger, Vaardigheden Uitvaartverzorger, Attitude Uitvaartverzorger, Kwalificaties Uitvaartverzorger, Competentieprofiel Uitvaartverzorger.

Boeken voor het beroep uitvaartverzorger

Wil je meer weten over het beroep uitvaartverzorger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je uitvaartverzorger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken uitvaartverzorger te komen.

De uitvaartverzorger | Gerard Spong

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789460038389 | 368 pagina's

Na de bloedstollende bestseller De breuk is advocaat Charles Fitzroy Spinning terug. Dit keer roept een religieus gedreven uitvaartverzorger zijn hulp in. De uitvaartverzorger is veroordeeld voor moord, zowel door de rechtbank als door het hof. Hij zou zi...

De uitvaartverzorger | Gerard Spong

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789460031373 | 304 pagina's

Na de bloedstollende bestseller De breuk is advocaat Charles Fitzroy Spinning terug. Dit keer roept een religieus gedreven uitvaartverzorger zijn hulp in. De uitvaartverzorger is veroordeeld voor moord, zowel door de rechtbank als door het hof. Hij zou zi...

De uitvaartverzorger | Gerard Spong

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789460031380 | 268 pagina's

Na de bloedstollende bestseller De breuk is advocaat Charles Fitzroy Spinning terug. Dit keer roept een religieus gedreven uitvaartverzorger zijn hulp in. De uitvaartverzorger is veroordeeld voor moord, zowel door de rechtbank als door het hof. Hij zou zi...

Mensen vonden ons op: boeken voor Uitvaartverzorger, Uitvaartverzorger ebooks, boek Uitvaartverzorger.

Persoonstypen uitvaartverzorger

Een Uitvaartverzorger is een persoon die zich goed kan inleven in de gevoelens van anderen en goed om kan gaan met het verdriet van zijn klanten. Hij is betrokken bij zijn klanten en goed in de omgang (Gever). Omdat een uitvaart voor de nabestaanden meestal van groot belang is, en daarbij alles tot in de puntjes geregeld moet zijn, moet de Uitvaartverzorger integer zijn en zeer nauwkeurig en gedisciplineerd werken (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Uitvaartverzorger, Karakter Uitvaartverzorger.

Netwerk uitvaartverzorger

Vanzelfsprekend heeft de Uitvaartverzorger veel contact met zijn klanten. Daarnaast komt de Uitvaartbegeleider in contact met andere bedrijven die diensten voor een mooie uitvaart aanbieden: de maker van bloemstukken, de cateraar, de leider van de herdenkingsdienst en de begraafplaats of het crematorium waar de uitvaart zal plaats vinden. Ook onderhoudt de Uitvaartverzorger contact met de ambtenaar van de Burgerlijke Stand om een overlijden door te geven.

Mensen vonden ons op: Collega’s Uitvaartverzorger, Medewerkers Uitvaartverzorger.

Is het beroep uitvaartverzorger iets voor jou?

Zou je graag uitvaartverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als uitvaartverzorger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Uitvaartverzorger, beroepskeuzetest Uitvaartverzorger, beroep Uitvaartverzorger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden uitvaartverzorger

Als Uitvaartverzorger krijgt men een zeer specifieke opleiding. Veel Uitvaartverzorgers komen na hun opleiding terecht als Uitvaartmedewerker in een Uitvaartonderneming, of richten zelf zo’n onderneming op. Vanuit de functie van Uitvaartmedewerker kan men doorgroeien tot Uitvaartverzorger. In die laatste functie krijgt men meer verantwoordelijkheden. Door verdere scholing kan een Uitvaartverzorger zich verder specialiseren tot bijvoorbeeld stervensbegeleider, mortuariummedewerker of verzorger van overledenen.

Arbeidsmarktperspectief score uitvaartverzorger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep uitvaartverzorger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Uitvaartverzorger, Promotie mogelijkheden Uitvaartverzorger, Carriere Uitvaartverzorger.

Solliciteren op de functie uitvaartverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als uitvaartverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor uitvaartverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als uitvaartverzorger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Uitvaartverzorger, CV Uitvaartverzorger, sollicitatie Uitvaartverzorger.

Interviews met uitvaartverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen uitvaartverzorger

Vacatures uitvaartverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Uitvaartverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Uitvaartverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Uitvaartverzorger wordt door de familie van een overledene ingezet om ervoor te zorgen dat de aankomende uitvaart in goede orde zal verlopen. De Uitvaartbegeleider regelt, in overleg met de naasten van de overledene, de uitvaartdienst, bloemen, koffie en thee en al het papierwerk voorafgaande aan en na afloop van de begrafenis of crematie. Zo neemt de Uitvaartbegeleider de familie van de overledene een hoop taken en zorgen uit handen.

Beoordeling Uitvaartverzorger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Uitvaartverzorger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Uitvaartverzorger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hallo mijn naam is Bianca. Ik zou so graag willen weten hoe ik werk kan vinden in het schoon maken van plaats delict. Ik wil dit al lang en weet dat ik hier in goed sal zijn. Excuseer mijn slechte nederlands. Heb heel lang in Zuid Afrika gewoond.

Door: Bianca van Waasdijk

Hallo Bianca,ik weet niet precies wat je bedoel.Wil je uitvaartverzorgster worden ,klik dan boven op NHA En je vindt cursussen die je verder kunnen helpen.Sucses

Door: Niels

En neem er gelijk even een cursus Nederlands bij ;)

Door: M

Hallo, 

ik wil graag uitvaartverzorger worden omdat mijn interesse echt bij de mensen ligt. Ik heb op een zorgschool gezeten en ben nu 2 jaar al af gestudeerd. Ik zorgde er altijd voor tot de mensen netjes eruit zagen en goed geholpen werden. Ik ben een persoon die tegen alles kan ookal kan het soms heel erg zijn. Maar nu is mijn vraag als je daar echt een opleiding moet voor gaan doen?  Of kan solliciteren direct? Want had ook gelezen tot je een diploma moet hebben voor gezondheidszorg. En die heb ik.

groetjes lotte 

Door: Lotte

Bianca,  Er is in Nederland maar één organisatie die zich heeft gespecialiseerd in het schoon maken van de plek van overlijden. Dit Post Mortem Facilities PMF. Dit is een onderdeel van de Zorg Diensten Groep.

Door: Erik Boelkens

Reageer op dit beroep