Uitvaartverzorger: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Uitvaartverzorger: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Uitvaartverzorger. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Uitvaartverzorger nodig heeft.Wat doet een Uitvaartverzorger? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Uitvaartverzorger?

Een Uitvaartverzorger werkt bij een begraafplaats, crematorium of uitvaartcentrum. Hij of zij wordt door de nabestaanden van een overledene ingezet om ervoor te zorgen dat de aankomende uitvaart in goede orde zal verlopen. De Uitvaartverzorger regelt, in overleg met de naasten van de overledene, de uitvaartdienst, bloemen, koffie en thee en al het papierwerk voorafgaande aan en na afloop van de begrafenis of crematie. Zo neemt de Uitvaartbegeleider de familie van de overledene een hoop taken en zorgen uit handen. 

Omdat de Uitvaartverzorger veelvuldig in contact komt met personen die recent een dierbare hebben verloren, is het van belang dat hij sociaal vaardig genoeg is om die klanten zo goed mogelijk bij te staan in een moeilijke periode in hun leven. Vandaar dat de sociale vaardigheden, inlevingsvermogen en klantgerichtheid van de Uitvaartbegeleider van groot belang zijn. Ook moet de Uitvaartverzorger stressbestendig zijn. Hij of zij moet ervoor zorgen dat een uitvaart, waar altijd tijdsdruk op zit, tot in de puntjes goed geregeld is. Op de dag van een uitvaart draagt de Uitvaartverzorger de verantwoordelijkheid voor het goede verloop van de plechtigheid

Past het beroep Uitvaartverzorger bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Uitvaartverzorger?

Een uitvaartverzorger is dus verantwoordelijk voor de goede verloop van de uitvaart.  Verschillende Uitvaartverzorgers hebben ook andere taken op zich genomen en bieden dienstverlening aan in de laatste fases van iemands leven. 

Ook hulp bij een goede nazorg van de nabestaanden, hierbij valt onder meer te denken aan het aanbieden van hulp bij het verkopen van het huis van de overledene, wordt door verschillende Uitvaartverzorgers aangeboden. 

Hoeveel taken de Uitvaartbegeleider op zich neemt, wordt in een persoonlijk gesprek met de familie van de overledene duidelijk. Soms wil de familie zelf een aantal taken, zoals bijvoorbeeld het verzorgen van de bloemstukken, op zich nemen.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de uitvaartverzorger zijn:

 • Gesprekken met de familie en nabestaanden om de wensen voor de uitvaart duidelijk te krijgen.
 • De organisatie en voorbereiding van de uitvaart verzorgen. 
 • De uitvaartdienst zelf (de plechtigheid) leiden.

 

Andere namen het beroep Uitvaartverzorger

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Uitvaartbegeleider, Uitvaartmedewerker, Uitvaartondernemer, Begrafenisondernemer, Bedrijfsleider begrafenisonderneming, Uitvaartleider, Directeur crematorium, Uitvaart


Vacatures Uitvaartverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Uitvaartverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Uitvaartverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Uitvaartverzorger per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Uitvaartverzorger op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Uitvaartverzorger in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Uitvaartverzorger per stad

Vacatures Uitvaartverzorger Alkmaar

Vacatures Uitvaartverzorger Almelo

Vacatures Uitvaartverzorger Almere

Vacatures Uitvaartverzorger Alphen aan den Rijn

Vacatures Uitvaartverzorger Amersfoort

Vacatures Uitvaartverzorger Amstelveen

Vacatures Uitvaartverzorger Amsterdam

Vacatures Uitvaartverzorger Apeldoorn

Vacatures Uitvaartverzorger Arnhem

Vacatures Uitvaartverzorger Assen

Vacatures Uitvaartverzorger Bergen op Zoom

Vacatures Uitvaartverzorger Breda

Vacatures Uitvaartverzorger Capelle aan den IJssel

Vacatures Uitvaartverzorger Delft

Vacatures Uitvaartverzorger Den Bosch

Vacatures Uitvaartverzorger Den Haag

Vacatures Uitvaartverzorger Den Helder

Vacatures Uitvaartverzorger Deventer

Vacatures Uitvaartverzorger Doetinchem

Vacatures Uitvaartverzorger Dordrecht

Vacatures Uitvaartverzorger Ede

Vacatures Uitvaartverzorger Eindhoven

Vacatures Uitvaartverzorger Emmen

Vacatures Uitvaartverzorger Enschede

Vacatures Uitvaartverzorger Gouda

Vacatures Uitvaartverzorger Groningen

Vacatures Uitvaartverzorger Haarlem

Vacatures Uitvaartverzorger Haarlemmermeer

Vacatures Uitvaartverzorger Heerlen

Vacatures Uitvaartverzorger Helmond

Vacatures Uitvaartverzorger Hengelo

Vacatures Uitvaartverzorger Hilversum

Vacatures Uitvaartverzorger Hoogeveen

Vacatures Uitvaartverzorger Hoorn

Vacatures Uitvaartverzorger Katwijk

Vacatures Uitvaartverzorger Leeuwarden

Vacatures Uitvaartverzorger Leiden

Vacatures Uitvaartverzorger Lelystad

Vacatures Uitvaartverzorger Maastricht

Vacatures Uitvaartverzorger Middelburg

Vacatures Uitvaartverzorger Nieuwegein

Vacatures Uitvaartverzorger Nijmegen

Vacatures Uitvaartverzorger Oss

Vacatures Uitvaartverzorger Purmerend

Vacatures Uitvaartverzorger Roermond

Vacatures Uitvaartverzorger Roosendaal

Vacatures Uitvaartverzorger Rotterdam

Vacatures Uitvaartverzorger Schiedam

Vacatures Uitvaartverzorger Spijkenisse

Vacatures Uitvaartverzorger Terneuzen

Vacatures Uitvaartverzorger Tilburg

Vacatures Uitvaartverzorger Utrecht

Vacatures Uitvaartverzorger Veenendaal

Vacatures Uitvaartverzorger Venlo

Vacatures Uitvaartverzorger Vlaardingen

Vacatures Uitvaartverzorger Westland

Vacatures Uitvaartverzorger Zaanstad

Vacatures Uitvaartverzorger Zeist

Vacatures Uitvaartverzorger Zoetermeer

Vacatures Uitvaartverzorger Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Uitvaartverzorger

Wat verdient een Uitvaartverzorger?

De beginnende Uitvaartverzorger verdient € 2000 per maand. Door extra bijscholing, specialisatie en promotie kan dit oplopen tot € 3800.

Over het algemeen hoort bij een hoger salaris voor de Uitvaartverzorger tevens een grotere verantwoordelijkheid, dus als bedrijfleider of manager van de uitvaartonderneming. Als uitvaartondernemer kunnen de verdiensten nog hoger uitkomen.

Salarisschaal Uitvaartverzorger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Uitvaartverzorger

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Uitvaartverzorger


Bekijk het salaris Uitvaartverzorger per ervaringsniveau

Salaris junior Uitvaartverzorger Wat verdient een startend Uitvaartverzorger? Wat is het loon senior Uitvaartverzorger? beginnend Uitvaartverzorger salaris Maximaal salaris trainee Uitvaartverzorger Hoeveel verdient een leidinggevend Uitvaartverzorger? Wat is het salaris van een medior Uitvaartverzorger? Salaris aankomend Uitvaartverzorger Wat verdient een ervaren Uitvaartverzorger? Welk salaris krijgt een leerling Uitvaartverzorger?


Uitvaartverzorger worden: Opleidingen tot Uitvaartverzorger

Wil je Uitvaartverzorger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Uitvaartverzorger.

Hoe word je een Uitvaartverzorger? 

Er zijn verschillende instellingen in Nederland die de opleiding Uitvaartverzorger aanbieden. Als vooropleiding moet men de HAVO succesvol hebben afgerond en over een goede kennis van de Nederlandse taal beschikken.

Daarnaast is door de relatief grote interesse in de opleiding tot Uitvaartverzorger een goede motivatie vereist. Binnen de opleiding is veel aandacht voor wetteksten, zodat de student genoeg kennis meekrijgt van bijvoorbeeld familierecht en erfrecht.

Opleidingen Uitvaartverzorger

Uitvaartverzorger
Hoe verdrietig het ook is, zodra er een dierbare is overleden moet er van alles geregeld worden. En dat in een tijd waarin je als nabestaande het liefste in een …
Uitvaartverzorger
Uitvaartverzorger Thuisstudie
Verzorg een waardig afscheid met de opleiding Uitvaartverzorger Heb jij een groot organisatietalent en beschik je over empathisch vermogen? Lijkt het jou mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare …
Uitvaartverzorger Thuisstudie
Uitvaartverzorger E-Learning
Verzorg een waardig afscheid met de opleiding Uitvaartverzorger Heb jij een groot organisatietalent en beschik je over empathisch vermogen? Lijkt het jou mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare …
Uitvaartverzorger E-LearningUitvaartverzorger worden: Omscholen tot Uitvaartverzorger

Als je je wilt omscholen tot Uitvaartverzorger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Uitvaartverzorger zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Uitvaartverzorger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Uitvaartverzorger

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Uitvaartverzorger

Als je Uitvaartverzorger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Uitvaartverzorger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Uitvaartverzorger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Uitvaartverzorger?


Interview met een Uitvaartverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Competenties en Vaardigheden Uitvaartverzorger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Uitvaartverzorger.

Welke competenties heeft een Uitvaartverzorger nodig?

Een Uitvaartverzorger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Flexibiliteit
Flexibiliteit

Steekwoorden competentie Flexibiliteit:

aanpassingsvermogen, assertiviteit, inlevingsvermogen, luisteren, omgaan met verandering

Omschrijving

Deze mensen passen zich aan aan veranderende omstandigheden. Een verandering in de werkzaamheden wordt vlot geaccepteerd door deze personen. Zij kunnen hun eigen denkpatronen loslaten en zich inleven in de gedachten van anderen. Tijdens discussies zijn flexibele personen vaak objectief en proberen ze de standpunten helder te krijgen.

Sterke punten
Deze mensen kunnen zich goed inleven in personen en zich aanpassen aan situaties. Verder zijn deze mensen assertief, zij hebben zelf een bepaald doel, maar kijken ook naar de doelen van anderen. Luisteren en analyseren zijn ook eigenschappen die passen bij de competentie flexibiliteit. Flexibele personen proberen te luisteren naar de meningen van anderen en kunnen deze vervolgens analyseren.

Zwakke punten
Iemand die te flexibel zijn, wordt ook weleens besluiteloos genoemd. Zij vinden alles goed en gaan overal mee akkoord. Er wordt dan snel vanuit gegaan dat deze persoon geen mening heeft en hij kan hierdoor buitengesloten worden.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Sensitiviteit
Sensitiviteit

Steekwoorden: inlevingsvermogen, gevoeligheid, sociabiliteit, waardering, respect

Omschrijving

Deze mensen houden rekening met meningen, gedachten en gevoelens van anderen. Ze zijn zich bewust van hun gedrag en ze letten op hoe ze overkomen bij anderen. Deze mensen geven in een gesprek altijd ruimte aan de ander en ze tonen waardering voor wat een ander te zeggen heeft.

Sterke punten
Deze mensen zijn goede luisteraars, zij tonen oprecht interesse in de meningen en gevoelens van anderen. Ze proberen te helpen waar dat kan en zullen zich te allen tijde respectvol gedragen. Bij deze competentie past ook de competentie ‘integriteit’. Deze mensen houden rekening met anderen en zichzelf en kijken altijd naar verschillende morele opvattingen.

Zwakke punten
Sommige mensen houden teveel rekening met anderen, waardoor ze zichzelf kunnen verliezen. Op die manier kunnen anderen hen bestempelen als onzeker of als iemand die ‘met alle winden mee waait’. Ook kunnen deze mensen overkomen als onduidelijk en onzeker. Ze willen graag alle meningen van anderen meenemen en vinden het dan lastig om een duidelijk standpunt in te nemen.

Sociabiliteit
Sociabiliteit

Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.

Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.

Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Uitvaartverzorger

 • Inlevingsvermogen
 • Geduld
 • Luisteren
 • Respectvol
 • Wendbaarheid
 • Flexibel gedrag
 • Openheid
 • Vragen stellen
 • Effectief communiceren
 • Zelfkennis
 • Vasthoudendheid
 • Voorbereiden
 • Prioriteiten stellen
 • Methodisch werken
 • Dienstverlenend
 • Begripvol
 • Klantvriendelijkheid
 • Rustig blijven
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Uitvaartverzorger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Uitvaartverzorger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Uitvaartverzorger nodig? 

Een Uitvaartverzorger is een persoon die zich goed kan inleven in de gevoelens van anderen en goed om kan gaan met het verdriet van zijn klanten. Hij is betrokken bij zijn klanten en goed in de omgang (Gever).

Omdat een uitvaart voor de nabestaanden meestal van groot belang is, en daarbij alles tot in de puntjes geregeld moet zijn, moet de Uitvaartverzorger integer zijn en zeer nauwkeurig en gedisciplineerd werken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Uitvaartverzorger


Eigenschappen Uitvaartverzorger

 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • Vriendelijk
 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • PunctueelArbeidsmarktperspectief Uitvaartverzorger

Wat zijn de baankansen voor een Uitvaartverzorger?

Als Uitvaartverzorger krijgt men een zeer specifieke opleiding. Veel Uitvaartverzorgers komen na hun opleiding terecht als Uitvaartmedewerker in een Uitvaartonderneming, of richten zelf zo’n onderneming op.

Vanuit de functie van Uitvaartmedewerker kan men doorgroeien tot Uitvaartverzorger. In die laatste functie krijgt men meer verantwoordelijkheden. Door verdere scholing kan een Uitvaartverzorger zich verder specialiseren tot bijvoorbeeld stervensbegeleider, mortuariummedewerker of verzorger van overledenen.

De actuele kans op werk voor een Uitvaartverzorger

Het beroep Uitvaartverzorger is onderdeel van de beroepsfamilie Uitvaart- en mortuariummedewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Uitvaart- en mortuariummedewerkers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

7

Baankans Uitvaartverzorger

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Uitvaartverzorger

Je kunt als Uitvaartverzorger een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Uitvaartverzorger is onderdeel van de beroepsfamilie Uitvaart- en mortuariummedewerkers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Uitvaartverzorger


Organisaties waar een Uitvaartverzorger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Uitvaartverzorger meestal werkt.

Waar werkt een Uitvaartverzorger?

De meeste Uitvaartverzorgers komen terecht in Uitvaartondernemingen. Dit zijn bedrijven met een winstoogmerk. Uitvaartondernemingen zijn bedrijven die een grote aandacht besteden aan de gevoelens van hun klanten.


In welke sector werkt een Uitvaartverzorger?

Een Uitvaartverzorger werkt in de sector Gezondheidszorg & Farmacie

In de Gezondheidszorg & Farmacie staat de gezondheid van mensen centraal. De medische sector houdt zich bijvoorbeeld bezig met onderzoek naar gezondheid en het toepassen van medische kennis. Zo wordt geprobeerd gezondheidsproblemen zowel te voorkomen als te verhelpen. Vanwege de toenemende vergrijzing in Nederland krijgen steeds meer mensen te maken met deze sector. Ook in de politiek -zeker rond verkiezingstijd- is gezondheidszorg vaak een hot item. Uiteraard is de sector gezondheidszorg & farmacie een overkoepelende industrie. Binnen de gezondheidszorg huist bijvoorbeeld de thuiszorg, jeugdzorg en ouderenzorg. Onder treft u alle gezondheidszorg functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures.

Wat wordt er verdiend in de sector Gezondheidszorg & Farmacie?

Binnen deze sector kan je veel geld verdienen. Maar voorwaarde is dan wel dat je lang studeert en je zo nu en dan laat bijscholen. Binnen de sector Gezondheidszorg & Farmacie bestaan verschillende mogelijkheden om je te specialiseren. Vaak werken de mensen binnen deze sector in loondienst. Naast het gewone salaris kan je verschillende extra's verdienen door bijvoorbeeld het opzetten van een onderzoek. Deze sector wordt ook wel genoemd: gezondheidszorgbranche, gezondheidszorgsector, farmaciesector, farmacie-industrie, medische wereld, medische sector, medische branche, werken in de gezondheidszorg

Meer weten over werken in de sector Gezondheidszorg & Farmacie?

Bekijk werken in de sector Gezondheidszorg & Farmacie

In welke beroepsgroep werkt een Uitvaartverzorger?

Een Uitvaartverzorger werkt in de beroepsgroep Gezondheidszorg

De beroepsgroep Gezondheidszorg omvat alle beroepen die in dienst staan van de menselijke gezondheid, zowel op wetenschappelijk als praktisch niveau. Het betreft zowel mensen die onderzoek doen, bijvoorbeeld naar ziekten, lichamelijke processen of bloedbeelden, als mensen die direct in contact staan met patiënten, en helpen om die patiënten te ondersteunen of beter te maken. Dit kan op meerdere niveaus.

Wil je weten of de beroepsgroep Zorg bij jou past?

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt daarmee inspiratie op doen en kijken welke beroepsgroep bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Gezondheidszorg?

De salarissen in de gezondheidszorg kunnen uiteenlopen van 1200 euro voor apothekersassistenten of minimaal-geschoolde verzorgers tot 5000 euro of meer voor gespecialiseerde artsen of therapeuten. De hoogte van de salarissen worden bepaald door de opleiding. Een specialist heeft een behoorlijke lange studie gedaan. Daarnaast moet de specialist zich constant blijven ontwikkelen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken.

Deze beroepsgroep wordt ook wel op de volgende wijze benoemd: beroepsgroep zorg, beroepsgroep Zorg & Welzijn. Er is ook veel overeenkomst met de sector gezondheidszorg of Zorg & Welzijn, alleen kan je ook in de sector gezondheidszorg werken zonder dat je binnen de beroepsgroep  gezondheidszorg werkt. Dit geldt bijvoorbeeld voor een systeembeheerder die in een ziekenhuis werkt. 

Meer weten over werken in de beroepsgroep Gezondheidszorg?

Bekijk werken in de beroepsgroep Gezondheidszorg

Netwerk Uitvaartverzorger

Met wie werkt een Uitvaartverzorger samen? 

Vanzelfsprekend heeft de Uitvaartverzorger veel contact met zijn klanten. Daarnaast komt de Uitvaartbegeleider in contact met andere bedrijven die diensten voor een mooie uitvaart aanbieden: de maker van bloemstukken, de cateraar, de leider van de herdenkingsdienst en de begraafplaats of het crematorium waar de uitvaart zal plaats vinden. Ook onderhoudt de Uitvaartverzorger contact met de ambtenaar van de Burgerlijke Stand om een overlijden door te geven.


 • Klant
 • Bloemist
 • Grafdelver
 • Ambtenaar Burgelijke Stand
Uitvaartverzorger

Verwante beroepen Uitvaartverzorger:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Uitvaartverzorger verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Uitvaartverzorger?

De beroepen die verwant zijn aan Uitvaartverzorger zijn:
Grafdelver
Salaris: €1400 tot €1600
Opleiding: Geen
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Uitvaartverzorger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Klant
 • Bloemist
 • Grafdelver
 • Ambtenaar Burgelijke Stand

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Solliciteren op de functie Uitvaartverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Uitvaartverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Uitvaartverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Uitvaartverzorger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Uitvaartverzorger iets voor je?

Zou je graag Uitvaartverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Uitvaartverzorger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar