Uitvaartverzorger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Uitvaartverzorger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep uitvaartverzorger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je uitvaartverzorger wordt.

 

Wat is een Uitvaartverzorger?

Een Uitvaartverzorger werkt bij een begraafplaats, crematorium of uitvaartcentrum. Hij of zij wordt door de nabestaanden van een overledene ingezet om ervoor te zorgen dat de aankomende uitvaart in goede orde zal verlopen. De Uitvaartverzorger regelt, in overleg met de naasten van de overledene, de uitvaartdienst, bloemen, koffie en thee en al het papierwerk voorafgaande aan en na afloop van de begrafenis of crematie. Zo neemt de Uitvaartbegeleider de familie van de overledene een hoop taken en zorgen uit handen. 

Omdat de Uitvaartverzorger veelvuldig in contact komt met personen die recent een dierbare hebben verloren, is het van belang dat hij sociaal vaardig genoeg is om die klanten zo goed mogelijk bij te staan in een moeilijke periode in hun leven. Vandaar dat de sociale vaardigheden, inlevingsvermogen en klantgerichtheid van de Uitvaartbegeleider van groot belang zijn. Ook moet de Uitvaartverzorger stressbestendig zijn. Hij of zij moet ervoor zorgen dat een uitvaart, waar altijd tijdsdruk op zit, tot in de puntjes goed geregeld is. Op de dag van een uitvaart draagt de Uitvaartverzorger de verantwoordelijkheid voor het goede verloop van de plechtigheidWat doet een Uitvaartverzorger?

Een uitvaartverzorger is dus verantwoordelijk voor de goede verloop van de uitvaart.  Verschillende Uitvaartverzorgers hebben ook andere taken op zich genomen en bieden dienstverlening aan in de laatste fases van iemands leven. 

Ook hulp bij een goede nazorg van de nabestaanden, hierbij valt onder meer te denken aan het aanbieden van hulp bij het verkopen van het huis van de overledene, wordt door verschillende Uitvaartverzorgers aangeboden. 

Hoeveel taken de Uitvaartbegeleider op zich neemt, wordt in een persoonlijk gesprek met de familie van de overledene duidelijk. Soms wil de familie zelf een aantal taken, zoals bijvoorbeeld het verzorgen van de bloemstukken, op zich nemen.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de uitvaartverzorger zijn:

 • Gesprekken met de familie en nabestaanden om de wensen voor de uitvaart duidelijk te krijgen.
 • De organisatie en voorbereiding van de uitvaart verzorgen. 
 • De uitvaartdienst zelf (de plechtigheid) leiden.

 

Wil je werken als Uitvaartverzorger?

Werk je al als Uitvaartverzorger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Uitvaartverzorger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Uitvaartverzorger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Uitvaartverzorger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Klant
 • Bloemist
 • Grafdelver
 • Ambtenaar Burgelijke Stand

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Uitvaartverzorger

Wat verdient een Uitvaartverzorger?

De beginnende Uitvaartverzorger verdient € 2000 per maand. Door extra bijscholing, specialisatie en promotie kan dit oplopen tot € 3800.

Over het algemeen hoort bij een hoger salaris voor de Uitvaartverzorger tevens een grotere verantwoordelijkheid, dus als bedrijfleider of manager van de uitvaartonderneming. Als uitvaartondernemer kunnen de verdiensten nog hoger uitkomen.

Salarisschaal Uitvaartverzorger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Uitvaartverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Uitvaartverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Uitvaartverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Uitvaartverzorger vacatures

Vacature Schoonmaker uitvaartcentrum Heeze
Actief Werkt!
Ben je per direct beschikbaar en wil je graag in de vroege ochtenduren aan de slag? Lees dan snel verder. Voor onze opdrachtgever in Heeze zijn we opzoek naar een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Uitvaartverzorger

Wat zijn de baankansen voor een Uitvaartverzorger?

Als Uitvaartverzorger krijgt men een zeer specifieke opleiding. Veel Uitvaartverzorgers komen na hun opleiding terecht als Uitvaartmedewerker in een Uitvaartonderneming, of richten zelf zo’n onderneming op.

Vanuit de functie van Uitvaartmedewerker kan men doorgroeien tot Uitvaartverzorger. In die laatste functie krijgt men meer verantwoordelijkheden. Door verdere scholing kan een Uitvaartverzorger zich verder specialiseren tot bijvoorbeeld stervensbegeleider, mortuariummedewerker of verzorger van overledenen.

De actuele kans op werk voor een Uitvaartverzorger

Het beroep Uitvaartverzorger is onderdeel van de beroepsfamilie Uitvaart- en mortuariummedewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Uitvaart- en mortuariummedewerkers is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Uitvaartverzorger

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Uitvaartverzorger worden: Opleidingen tot Uitvaartverzorger

Wil je Uitvaartverzorger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Uitvaartverzorger.

Hoe word je een Uitvaartverzorger? 

Er zijn verschillende instellingen in Nederland die de opleiding Uitvaartverzorger aanbieden. Als vooropleiding moet men de HAVO succesvol hebben afgerond en over een goede kennis van de Nederlandse taal beschikken.

Daarnaast is door de relatief grote interesse in de opleiding tot Uitvaartverzorger een goede motivatie vereist. Binnen de opleiding is veel aandacht voor wetteksten, zodat de student genoeg kennis meekrijgt van bijvoorbeeld familierecht en erfrecht.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Uitvaartverzorger

Uitvaartverzorger Thuisstudie
Organisatietalent en inlevingsvermogen? Word uitvaartverzorger Heb je groot organisatietalent en empathisch vermogen? En lijkt het je mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare een waardig afscheid te geven? Dan …
Uitvaartverzorger Thuisstudie
Uitvaartverzorger E-Learning
Organisatietalent en inlevingsvermogen? Word uitvaartverzorger Heb je groot organisatietalent en empathisch vermogen? En lijkt het je mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare een waardig afscheid te geven? Dan …
Uitvaartverzorger E-Learning

Omscholen tot Uitvaartverzorger

Als je je wilt omscholen tot Uitvaartverzorger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Uitvaartverzorger zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Uitvaartverzorger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Uitvaartverzorger

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Uitvaartverzorger

Als je Uitvaartverzorger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Uitvaartverzorger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Uitvaartverzorger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Uitvaartverzorger?

Competenties en Vaardigheden Uitvaartverzorger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Uitvaartverzorger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Uitvaartverzorger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Uitvaartverzorger

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Uitvaartverzorger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Uitvaartverzorger. Als Uitvaartverzorger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Uitvaartverzorger:


zie volledige beschrijving persoonstype Uitvaartverzorger

Vakkennis voor een Uitvaartverzorger

Het is voor een Uitvaartverzorger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Uitvaartverzorger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Uitvaartverzorger

Uitvaartverzorger E-Learning
Organisatietalent en inlevingsvermogen? Word uitvaartverzorger Heb je groot organisatietalent en empathisch vermogen? En lijkt het je mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare een waardig afscheid te geven? Dan …
Uitvaartverzorger E-Learning

Werkervaring Uitvaartverzorger

Het is voor een startend Uitvaartverzorger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Uitvaartverzorger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Grafdelver .

Iets anders leren?

Is Uitvaartverzorger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Uitvaartverzorger

Met wie werkt een Uitvaartverzorger samen? 

Vanzelfsprekend heeft de Uitvaartverzorger veel contact met zijn klanten. Daarnaast komt de Uitvaartbegeleider in contact met andere bedrijven die diensten voor een mooie uitvaart aanbieden: de maker van bloemstukken, de cateraar, de leider van de herdenkingsdienst en de begraafplaats of het crematorium waar de uitvaart zal plaats vinden. Ook onderhoudt de Uitvaartverzorger contact met de ambtenaar van de Burgerlijke Stand om een overlijden door te geven.


 • Klant
 • Bloemist
 • Grafdelver
 • Ambtenaar Burgelijke Stand
Uitvaartverzorger


Organisaties waar een Uitvaartverzorger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Uitvaartverzorger meestal werkt.

Waar werkt een Uitvaartverzorger?

De meeste Uitvaartverzorgers komen terecht in Uitvaartondernemingen. Dit zijn bedrijven met een winstoogmerk. Uitvaartondernemingen zijn bedrijven die een grote aandacht besteden aan de gevoelens van hun klanten.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Uitvaartverzorger

Waar kun je het beste werken als Uitvaartverzorger? Hieronder vind je de best door de Uitvaartverzorger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Uitvaartverzorger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Uitvaartverzorger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Uitvaartverzorger.

Welke competenties heeft een Uitvaartverzorger nodig?

Een Uitvaartverzorger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Uitvaartverzorger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Uitvaartverzorger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Uitvaartverzorger nodig? 

Een Uitvaartverzorger is een persoon die zich goed kan inleven in de gevoelens van anderen en goed om kan gaan met het verdriet van zijn klanten. Hij is betrokken bij zijn klanten en goed in de omgang (Gever).

Omdat een uitvaart voor de nabestaanden meestal van groot belang is, en daarbij alles tot in de puntjes geregeld moet zijn, moet de Uitvaartverzorger integer zijn en zeer nauwkeurig en gedisciplineerd werken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Uitvaartverzorger


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Uitvaartverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Uitvaartverzorger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Uitvaartverzorger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Uitvaartverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Uitvaartverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Uitvaartverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Uitvaartverzorger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Uitvaartverzorger iets voor je?

Zou je graag Uitvaartverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Uitvaartverzorger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Uitvaartverzorger

M

En neem er gelijk even een cursus Nederlands bij ;)

Bianca van Waasdijk

Hallo mijn naam is Bianca. Ik zou so graag willen weten hoe ik werk kan vinden in het schoon maken van plaats delict. Ik wil dit al lang en weet dat ik hier in goed sal zijn. Excuseer mijn slechte nederlands. Heb heel lang in Zuid Afrika gewoond.

Niels

Hallo Bianca,ik weet niet precies wat je bedoel.Wil je uitvaartverzorgster worden ,klik dan boven op NHA En je vindt cursussen die je verder kunnen helpen.Sucses

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar