Uitvaartverzorger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Uitvaartverzorger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep uitvaartverzorger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je uitvaartverzorger wordt.

 

Wat is een Uitvaartverzorger?

Een Uitvaartverzorger werkt bij een begraafplaats, crematorium of uitvaartcentrum. Hij of zij wordt door de nabestaanden van een overledene ingezet om ervoor te zorgen dat de aankomende uitvaart in goede orde zal verlopen. De Uitvaartverzorger regelt, in overleg met de naasten van de overledene, de uitvaartdienst, bloemen, koffie en thee en al het papierwerk voorafgaande aan en na afloop van de begrafenis of crematie. Zo neemt de Uitvaartbegeleider de familie van de overledene een hoop taken en zorgen uit handen. 

Omdat de Uitvaartverzorger veelvuldig in contact komt met personen die recent een dierbare hebben verloren, is het van belang dat hij sociaal vaardig genoeg is om die klanten zo goed mogelijk bij te staan in een moeilijke periode in hun leven. Vandaar dat de sociale vaardigheden, inlevingsvermogen en klantgerichtheid van de Uitvaartbegeleider van groot belang zijn. Ook moet de Uitvaartverzorger stressbestendig zijn. Hij of zij moet ervoor zorgen dat een uitvaart, waar altijd tijdsdruk op zit, tot in de puntjes goed geregeld is. Op de dag van een uitvaart draagt de Uitvaartverzorger de verantwoordelijkheid voor het goede verloop van de plechtigheid

Wat doet een Uitvaartverzorger?

Een uitvaartverzorger is dus verantwoordelijk voor de goede verloop van de uitvaart.  Verschillende Uitvaartverzorgers hebben ook andere taken op zich genomen en bieden dienstverlening aan in de laatste fases van iemands leven. 

Ook hulp bij een goede nazorg van de nabestaanden, hierbij valt onder meer te denken aan het aanbieden van hulp bij het verkopen van het huis van de overledene, wordt door verschillende Uitvaartverzorgers aangeboden. 

Hoeveel taken de Uitvaartbegeleider op zich neemt, wordt in een persoonlijk gesprek met de familie van de overledene duidelijk. Soms wil de familie zelf een aantal taken, zoals bijvoorbeeld het verzorgen van de bloemstukken, op zich nemen.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de uitvaartverzorger zijn:

 • Gesprekken met de familie en nabestaanden om de wensen voor de uitvaart duidelijk te krijgen.
 • De organisatie en voorbereiding van de uitvaart verzorgen. 
 • De uitvaartdienst zelf (de plechtigheid) leiden.

Wil je werken als Uitvaartverzorger?

Werk je al als Uitvaartverzorger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Uitvaartverzorger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Uitvaartverzorger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Uitvaartverzorger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Klant
 • Bloemist
 • Grafdelver
 • Ambtenaar Burgelijke Stand

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €3350

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Uitvaartverzorger

Wat verdient een Uitvaartverzorger?

De beginnende Uitvaartverzorger verdient € 1600 per maand. Door extra bijscholing, specialisatie en promotie kan dit oplopen tot € 3350. Over het algemeen hoort bij een hoger salaris voor de Uitvaartverzorger tevens een grotere verantwoordelijkheid.

Salarisschaal Uitvaartverzorger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Uitvaartverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Uitvaartverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Uitvaartverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Uitvaartverzorger vacatures

Schoonmaker Uitvaartcentrum
Actief Werkt! Schoonmaak
Wil jij aan de slag als schoonmaker in de vroege ochtend zodat je de rest van de dag vrij bent voor je andere baan of studie? Wil je langere tijd …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Uitvaartverzorger

Wat is de toekomst van Uitvaartverzorger?

Als Uitvaartverzorger krijgt men een zeer specifieke opleiding. Veel Uitvaartverzorgers komen na hun opleiding terecht als Uitvaartmedewerker in een Uitvaartonderneming, of richten zelf zo’n onderneming op.

Vanuit de functie van Uitvaartmedewerker kan men doorgroeien tot Uitvaartverzorger. In die laatste functie krijgt men meer verantwoordelijkheden. Door verdere scholing kan een Uitvaartverzorger zich verder specialiseren tot bijvoorbeeld stervensbegeleider, mortuariummedewerker of verzorger van overledenen.

Baankans Uitvaartverzorger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Uitvaartverzorger worden: Opleidingen tot Uitvaartverzorger

Wil je uitvaartverzorger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Uitvaartverzorger? 

Er zijn verschillende instellingen in Nederland die de opleiding Uitvaartverzorger aanbieden. Als vooropleiding moet men de HAVO succesvol hebben afgerond en over een goede kennis van de Nederlandse taal beschikken.

Daarnaast is door de relatief grote interesse in de opleiding tot Uitvaartverzorger een goede motivatie vereist. Binnen de opleiding is veel aandacht voor wetteksten, zodat de student genoeg kennis meekrijgt van bijvoorbeeld familierecht en erfrecht.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Uitvaartverzorger

Uitvaartverzorger E-Learning
Organisatietalent en inlevingsvermogen? Word uitvaartverzorger Heb je groot organisatietalent en empathisch vermogen? En lijkt het je mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare een waardig afscheid te geven? Dan …
Uitvaartverzorger Thuisstudie
Organisatietalent en inlevingsvermogen? Word uitvaartverzorger Heb je groot organisatietalent en empathisch vermogen? En lijkt het je mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare een waardig afscheid te geven? Dan …
Avond van de Uitvaartverzorger
Als uitvaartverzorger verricht je belangrijk en verantwoordelijk werk, elke dag opnieuw. Je stelt je dienstbaar op en draagt zorg voor een passende begrafenis, maar wie zorgt er voor de uitvaartverzorger
Meer opleidingen Uitvaartverzorger

Weet je nog niet of je Uitvaartverzorger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Uitvaartverzorger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Uitvaartverzorger

Met wie werkt een Uitvaartverzorger samen? 

Vanzelfsprekend heeft de Uitvaartverzorger veel contact met zijn klanten. Daarnaast komt de Uitvaartbegeleider in contact met andere bedrijven die diensten voor een mooie uitvaart aanbieden: de maker van bloemstukken, de cateraar, de leider van de herdenkingsdienst en de begraafplaats of het crematorium waar de uitvaart zal plaats vinden. Ook onderhoudt de Uitvaartverzorger contact met de ambtenaar van de Burgerlijke Stand om een overlijden door te geven.


 • Klant
 • Bloemist
 • Grafdelver
 • Ambtenaar Burgelijke Stand
Uitvaartverzorger


Organisaties waar een Uitvaartverzorger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Uitvaartverzorger meestal werkt.

Waar werkt een Uitvaartverzorger?

De meeste Uitvaartverzorgers komen terecht in Uitvaartondernemingen. Dit zijn bedrijven met een winstoogmerk. Uitvaartondernemingen zijn bedrijven die een grote aandacht besteden aan de gevoelens van hun klanten.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Uitvaartverzorger

Waar kun je het beste werken als Uitvaartverzorger? Hieronder vind je de best door de Uitvaartverzorger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Uitvaartverzorger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Uitvaartverzorger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Uitvaartverzorger.

Welke competenties heeft een Uitvaartverzorger nodig?

Een Uitvaartverzorger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Uitvaartverzorger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Uitvaartverzorger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Uitvaartverzorger nodig? 

Een Uitvaartverzorger is een persoon die zich goed kan inleven in de gevoelens van anderen en goed om kan gaan met het verdriet van zijn klanten. Hij is betrokken bij zijn klanten en goed in de omgang (Gever).

Omdat een uitvaart voor de nabestaanden meestal van groot belang is, en daarbij alles tot in de puntjes geregeld moet zijn, moet de Uitvaartverzorger integer zijn en zeer nauwkeurig en gedisciplineerd werken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Uitvaartverzorger


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Uitvaartverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Uitvaartverzorger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Uitvaartverzorger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Uitvaartverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Uitvaartverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Uitvaartverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Uitvaartverzorger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Uitvaartverzorger iets voor je?

Zou je graag Uitvaartverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Uitvaartverzorger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Uitvaartverzorger

M

En neem er gelijk even een cursus Nederlands bij ;)

Bianca van Waasdijk

Hallo mijn naam is Bianca. Ik zou so graag willen weten hoe ik werk kan vinden in het schoon maken van plaats delict. Ik wil dit al lang en weet dat ik hier in goed sal zijn. Excuseer mijn slechte nederlands. Heb heel lang in Zuid Afrika gewoond.

Niels

Hallo Bianca,ik weet niet precies wat je bedoel.Wil je uitvaartverzorgster worden ,klik dan boven op NHA En je vindt cursussen die je verder kunnen helpen.Sucses

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar