U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Verkeerspsycholoog

Verkeerspsycholoog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verkeerspsycholoog? Lees de functieomschrijving.

De Verkeerspsycholoog is een gedragswetenschapper die zich richt op het gedrag van deelnemers aan het verkeer. De Verkeerspsycholoog werkt op het terrein van de verkeerspsychologie.

De Verkeerspsycholoog legt de verbinding tussen het beleid, landelijk ontwikkelingen en het daadwerkelijk gedrag van de verkeersdeelnemers. De Verkeerspsycholoog bestudeert het gedrag en kan bijvoorbeeld proberen om het gedrag van de weggebruikers te beïnvloeden en hier een gestructureerde benadering voor te ontwikkelen. De Verkeerspsycholoog adviseert medewerkers en het management hierover en draagt bij aan projecten en uitbreiding van het kennisveld.

Ook kan de Verkeerspsycholoog onderzoek doen naar belangrijke vraagstukken over het verkeer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan files en of het zin heeft om veel in te halen om zo eerder thuis te zijn. Dit soort vraagstukken kan de Verkeerspsycholoog onderzoeken en dan een gedegen advies hierover uitbrengen. Vooral gemeenten kunnen de kennis en expertise van de Verkeerspsycholoog ook gebruiken om campagnes te ontwikkelen om het gedrag van de verkeersdeelnemers positief te beïnvloeden.

De Verkeerspsycholoog heeft een goede kennis op het gebied van psychologie en natuurlijk van het verkeer. De Verkeerspsycholoog is in beide vakgebieden geïnteresseerd en kan een goede combinatie van beide maken. De Verkeerspsycholoog werkt vaak voor de overheid, zoals gemeenten of Rijkswaterstaat.

Mensen vonden ons op: Job Verkeerspsycholoog, Baan Verkeerspsycholoog, Verkeerspsycholoog Worden, Functie-eisen Verkeerspsycholoog, Verantwoordelijkheden Verkeerspsycholoog, Functieprofiel Verkeerspsycholoog, Wat doet een Verkeerspsycholoog, Werken als Verkeerspsycholoog.

Verkeerspsycholoog worden: Opleiding tot verkeerspsycholoog

Om als Verkeerspsycholoog te kunnen gaan werken, moet een opleiding op het gebied van de (verkeers)psychologie gevolgd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de WO opleiding Traffic and Environmental Psychologie (Verkeerspsychologie, Omgevingspsychologie). In deze opleiding leert de Verkeerspsycholoog alles over verkeerspsychologie en doet de kennis op die later in de praktijk nodig is.                    

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verkeerspsycholoog, Verkeerspsycholoog Worden, Opleidingsniveau Verkeerspsycholoog, Scholing Verkeerspsycholoog, Studie Verkeerspsycholoog, Bijscholing Verkeerspsycholoog, Omscholing Verkeerspsycholoog.

Organisaties waar een verkeerspsycholoog doorgaans werkzaam is

De Verkeerspsycholoog is meestal werkzaam bij een overheidsinstelling, zoals bij een gemeente of bij Rijkswaterstaat. Hier legt de Verkeerspsycholoog de verbinding tussen het beleid, landelijke ontwikkeling en het gedrag van verkeersdeelnemers. De Verkeerspsycholoog is werkzaam in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Verkeerspsycholoog, Verkeerspsycholoog Worden, Opleidingsniveau Verkeerspsycholoog, Scholing Verkeerspsycholoog, Studie Verkeerspsycholoog, Bijscholing Verkeerspsycholoog, Omscholing Verkeerspsycholoog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verkeerspsycholoog

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Verkeerspsycholoog is maar weinig bekend.

Mensen vonden ons op: Salaris Verkeerspsycholoog, Loon Verkeerspsycholoog, Wat verdien je als Verkeerspsycholoog, Salarisschaal Verkeerspsycholoog, Salarisindicatie Verkeerspsycholoog, Bonus Verkeerspsycholoog, CAO Verkeerspsycholoog, Brutoloon Verkeerspsycholoog, Nettoloon Verkeerspsycholoog, Vakantiedagen Verkeerspsycholoog, Pensioen Verkeerspsycholoog.

Competenties, skills & vaardigheden verkeerspsycholoog

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Innovatief
 • Onafhankelijkheid
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Verkeerspsycholoog, Vaardigheden Verkeerspsycholoog, Attitude Verkeerspsycholoog, Kwalificaties Verkeerspsycholoog, Competentieprofiel Verkeerspsycholoog.

Boeken voor het beroep verkeerspsycholoog

Wil je meer weten over het beroep verkeerspsycholoog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verkeerspsycholoog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verkeerspsycholoog te komen.

Verkehrspsychologie | Mark Vollrath

Ein Lehrbuch Fur Psychologen, Ingenieure Und Informatiker - Duitstalig | Hardcover | 9783170208469 | 236 pagina's

Der moderne Verkehr wird immer sicherer, obwohl die Anforderungen an die Verkehrsteilnehmer zunehmen. Hohe Verkehrsdichten, komplexe stadtische Umgebungen, neue Informationstechnologien und automatisches Fahren sind einige Schlusselthemen. Im Mittelpunkt ...

Verkehrspsychologie | Mark Vollrath

Ein Lehrbuch für Psychologen, Ingenieure und Informatiker - Duitstalig | Druk: 1 | E-book | 9783170281387

Der moderne Verkehr wird immer sicherer, obwohl die Anforderungen an die Verkehrsteilnehmer zunehmen. Hohe Verkehrsdichten, komplexe stadtische Umgebungen, neue Informationstechnologien und automatisches Fahren sind einige Schlusselthemen. Im Mittelpunkt ...

Fortschritte Der Verkehrspsychologie | Deutsche Gesellschaft F Ur Psychologie

Beitr ge Vom 45. Kongress Der Deutschen Gesellschaft F r Psychologie - Duitstalig | Druk: 2008 ed. | Paperback | 9783531159560 | 400 pagina's

:Der Straßenverkehr zeichnet sich dadurch aus, dass sich Menschen mit sehr heterogenen Voraussetzungen und Bedürfnissen aktiv daran beteiligen. Im ersten Schwerpunkt Verkehrsteilnehmer und Verkehrssicherheit stellen Autoren aus verschiedenen Disziplinen i...

Mensen vonden ons op: boeken voor Verkeerspsycholoog, Verkeerspsycholoog ebooks, boek Verkeerspsycholoog.

Persoonstypen verkeerspsycholoog

De Verkeerspsycholoog moet gedreven zijn en een goed inzicht hebben in het gedrag van deelnemers aan het verkeer (Waarnemer). De Verkeerspsycholoog moet dit gedrag kunnen analyseren en aan de hand hiervan plannen opstellen en campagnes opzetten. De Verkeerspsycholoog moet hier medewerkers en het management adviseren. De Verkeerspsycholoog moet een duidelijk plan voor ogen hebben en goed doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verkeerspsycholoog, Karakter Verkeerspsycholoog.

Netwerk verkeerspsycholoog

De Verkeerspsycholoog werkt samen met andere medewerkers en adviseert medewerkers en het management over het beleid en gedragsbeïnvloeding.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verkeerspsycholoog, Medewerkers Verkeerspsycholoog.

Is het beroep verkeerspsycholoog iets voor jou?

Zou je graag verkeerspsycholoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verkeerspsycholoog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verkeerspsycholoog, beroepskeuzetest Verkeerspsycholoog, beroep Verkeerspsycholoog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verkeerspsycholoog

Er zijn voldoende vacatures beschikbaar voor de Verkeerspsycholoog. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak naar functies met meer verantwoordelijkheden en meer leidinggevende functies.

Arbeidsmarktperspectief score verkeerspsycholoog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verkeerspsycholoog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verkeerspsycholoog, Promotie mogelijkheden Verkeerspsycholoog, Carriere Verkeerspsycholoog.

Solliciteren op de functie verkeerspsycholoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verkeerspsycholoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verkeerspsycholoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verkeerspsycholoog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verkeerspsycholoog, CV Verkeerspsycholoog, sollicitatie Verkeerspsycholoog.

Interviews met verkeerspsycholoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verkeerspsycholoog

Vacatures verkeerspsycholoog

Op zoek naar een nieuwe baan als Verkeerspsycholoog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verkeerspsycholoog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Verkeerspsycholoog is een gedragswetenschapper die zich richt op het gedrag van deelnemers aan het verkeer. De Verkeerspsycholoog werkt op het terrein van de verkeerspsychologie. De Verkeerspsycholoog legt de verbinding tussen het beleid, landelijk ontwikkelingen en het daadwerkelijk gedrag van de verkeersdeelnemers.

Beoordeling Verkeerspsycholoog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verkeerspsycholoog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verkeerspsycholoog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep