Verkeerspsycholoog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verkeerspsycholoog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verkeerspsycholoog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verkeerspsycholoog wordt.

 

Wat is een Verkeerspsycholoog?

De Verkeerspsycholoog is een gedragswetenschapper die zich richt op het gedrag van deelnemers aan het verkeer. De Verkeerspsycholoog werkt op het terrein van de verkeerspsychologie.

De Verkeerspsycholoog legt de verbinding tussen het beleid, landelijk ontwikkelingen en het daadwerkelijk gedrag van de verkeersdeelnemers. De Verkeerspsycholoog bestudeert het gedrag en kan bijvoorbeeld proberen om het gedrag van de weggebruikers te beïnvloeden en hier een gestructureerde benadering voor te ontwikkelen. De Verkeerspsycholoog adviseert medewerkers en het management hierover en draagt bij aan projecten en uitbreiding van het kennisveld.

Ook kan de Verkeerspsycholoog onderzoek doen naar belangrijke vraagstukken over het verkeer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan files en of het zin heeft om veel in te halen om zo eerder thuis te zijn. Dit soort vraagstukken kan de Verkeerspsycholoog onderzoeken en dan een gedegen advies hierover uitbrengen. Vooral gemeenten kunnen de kennis en expertise van de Verkeerspsycholoog ook gebruiken om campagnes te ontwikkelen om het gedrag van de verkeersdeelnemers positief te beïnvloeden.

De Verkeerspsycholoog heeft een goede kennis op het gebied van psychologie en natuurlijk van het verkeer. De Verkeerspsycholoog is in beide vakgebieden geïnteresseerd en kan een goede combinatie van beide maken. De Verkeerspsycholoog werkt vaak voor de overheid, zoals gemeenten of Rijkswaterstaat.Wil je werken als Verkeerspsycholoog?

Werk je al als Verkeerspsycholoog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verkeerspsycholoog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verkeerspsycholoog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verkeerspsycholoog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verkeerspsycholoog

Wat verdient een Verkeerspsycholoog?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Verkeerspsycholoog is maar weinig bekend.

Salarisschaal Verkeerspsycholoog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Verkeerspsycholoog

Er zijn geen vacatures Verkeerspsycholoog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Verkeerspsycholoog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Verkeerspsycholoog in werkt

Bekijk werken in Overheid & Semi-overheid

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verkeerspsycholoog

Wat is de toekomst van Verkeerspsycholoog?

Er zijn voldoende vacatures beschikbaar voor de Verkeerspsycholoog. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak naar functies met meer verantwoordelijkheden en meer leidinggevende functies.

Baankans Verkeerspsycholoog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Verkeerspsycholoog worden: Opleidingen tot Verkeerspsycholoog

Wil je Verkeerspsycholoog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verkeerspsycholoog.

Hoe word je een Verkeerspsycholoog? 

Om als Verkeerspsycholoog te kunnen gaan werken, moet een opleiding op het gebied van de (verkeers)psychologie gevolgd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de WO opleiding Traffic and Environmental Psychologie (Verkeerspsychologie, Omgevingspsychologie). In deze opleiding leert de Verkeerspsycholoog alles over verkeerspsychologie en doet de kennis op die later in de praktijk nodig is.                    

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verkeerspsycholoog

Er zijn geen opleidingen Verkeerspsycholoog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verkeerspsycholoog in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid

Omscholen of doorgroeien tot Verkeerspsycholoog

Als je Verkeerspsycholoog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verkeerspsycholoog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verkeerspsycholoog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verkeerspsycholoog?

Competenties en Vaardigheden Verkeerspsycholoog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Verkeerspsycholoog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Verkeerspsycholoog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verkeerspsycholoog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Verkeerspsycholoog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Verkeerspsycholoog. Als Verkeerspsycholoog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Verkeerspsycholoog:


zie volledige beschrijving persoonstype Verkeerspsycholoog

Vakkennis voor een Verkeerspsycholoog

Het is voor een Verkeerspsycholoog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Verkeerspsycholoog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Verkeerspsycholoog


Werkervaring Verkeerspsycholoog

Het is voor een startend Verkeerspsycholoog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Verkeerspsycholoog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Verkeerspsycholoog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Verkeerspsycholoog

Met wie werkt een Verkeerspsycholoog samen? 

De Verkeerspsycholoog werkt samen met andere medewerkers en adviseert medewerkers en het management over het beleid en gedragsbeïnvloeding.


Verkeerspsycholoog


Organisaties waar een Verkeerspsycholoog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verkeerspsycholoog meestal werkt.

Waar werkt een Verkeerspsycholoog?

De Verkeerspsycholoog is meestal werkzaam bij een overheidsinstelling, zoals bij een gemeente of bij Rijkswaterstaat. Hier legt de Verkeerspsycholoog de verbinding tussen het beleid, landelijke ontwikkeling en het gedrag van verkeersdeelnemers. De Verkeerspsycholoog is werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Verkeerspsycholoog

Waar kun je het beste werken als Verkeerspsycholoog? Hieronder vind je de best door de Verkeerspsycholoog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verkeerspsycholoog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verkeerspsycholoog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verkeerspsycholoog.

Welke competenties heeft een Verkeerspsycholoog nodig?

Een Verkeerspsycholoog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verkeerspsycholoog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verkeerspsycholoog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verkeerspsycholoog nodig? 

De Verkeerspsycholoog moet gedreven zijn en een goed inzicht hebben in het gedrag van deelnemers aan het verkeer (Waarnemer). De Verkeerspsycholoog moet dit gedrag kunnen analyseren en aan de hand hiervan plannen opstellen en campagnes opzetten. De Verkeerspsycholoog moet hier medewerkers en het management adviseren. De Verkeerspsycholoog moet een duidelijk plan voor ogen hebben en goed doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Verkeerspsycholoog


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verkeerspsycholoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verkeerspsycholoog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verkeerspsycholoog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verkeerspsycholoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verkeerspsycholoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verkeerspsycholoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verkeerspsycholoog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verkeerspsycholoog iets voor je?

Zou je graag Verkeerspsycholoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verkeerspsycholoog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verkeerspsycholoog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar