U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Wijninkoper

Wijninkoper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een wijninkoper? Lees de functieomschrijving.

Als wijninkoper ben je verantwoordelijk voor het inkopen van hoeveelheden wijn voor een bepaalde organisatie. Je draagt als wijninkoper zorg voor de aanwezigheid en de distributie van informatie over de wijnen. Je houdt je bezig met de voorbereiding en het orgnaniseren van proeverijen en masterclasses. Je monitort het assortiment en de voorraden wijn die aanwezig zijn en onderhoudt het contact met producenten. Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent kan je ook verantwoordelijk zijn voor het beantwoorden van vragen en het behandelen van klachten van klanten.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Wijninkoper, Baan Wijninkoper, Wijninkoper Worden, Functie-eisen Wijninkoper, Verantwoordelijkheden Wijninkoper, Functieprofiel Wijninkoper, Wat doet een Wijninkoper, Werken als Wijninkoper.

Wijninkoper worden: Opleiding tot wijninkoper

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, kunnen als wijninkoper verschillende opleidingen gewenst zijn. Een opleiding die goed aansluit op het beroep van wijninikoper is de opleiding tot vinoloog op HBO-niveau. Ook verschillende MBO-opleidingen aangevuld met speciale vinologencursussen, wijnbrevetten of het slijterijvakdiploma zijn wenselijk voor een wijninkoper.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Wijninkoper, Wijninkoper Worden, Opleidingsniveau Wijninkoper, Scholing Wijninkoper, Studie Wijninkoper, Bijscholing Wijninkoper, Omscholing Wijninkoper.

Organisaties waar een wijninkoper doorgaans werkzaam is

Als wijninkoper werk je voor een profit organisatie of ben je zelfstandig ondernemen en is doel ook het maken van winst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Wijninkoper, Wijninkoper Worden, Opleidingsniveau Wijninkoper, Scholing Wijninkoper, Studie Wijninkoper, Bijscholing Wijninkoper, Omscholing Wijninkoper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden wijninkoper

Het salaris van een wijninkoper is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Andere belangrijke factoren voor het salaris van een wijninkoper de hoeveelheid werkervaring in de sector en de eventuele afgeronde opleidingen of cursussen met betrekking tot het beroep. Ook zal het salaris oplopen wanneer men meer verantwoordelijkheden heeft. Het salaris van een wijninkoper ligt rond de 2000 euro bruto per maand. Ook secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijkj van de organisatie waarbinnnen je werkzaam bent.

Mensen vonden ons op: Salaris Wijninkoper, Loon Wijninkoper, Wat verdien je als Wijninkoper, Salarisschaal Wijninkoper, Salarisindicatie Wijninkoper, Bonus Wijninkoper, CAO Wijninkoper, Brutoloon Wijninkoper, Nettoloon Wijninkoper, Vakantiedagen Wijninkoper, Pensioen Wijninkoper.

Competenties, skills & vaardigheden wijninkoper

 • Klantgerichtheid
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Wijninkoper, Vaardigheden Wijninkoper, Attitude Wijninkoper, Kwalificaties Wijninkoper, Competentieprofiel Wijninkoper.

Boeken voor het beroep wijninkoper

Wil je meer weten over het beroep wijninkoper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je wijninkoper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken wijninkoper te komen.

Wijnkenner word je zo | Ophélie Neiman

Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789461431363 | 216 pagina's

Je staat bij de slijterij of supermarkt en je weet uit het immense aanbod wijnen niet welke je moet kiezen. In een restaurant word je weinig wijs uit de wijnkaart. Je houdt van wijn, maar je weet er eigenlijk onvoldoende van. Herkenbaar? Wijnkenner word j...

Snap! | Anki Wijnen

fotograferen met je smartphone - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463140287 | 144 pagina's

Met je smartphone kun je bijna net zulke mooie foto's maken als met een spiegelreflexcamera. Als je maar weet hoe. Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl en auteur van het populaire boek fotografie-boek Shoot!, deelt haar tips en tricks en laat ...

Carnton Romans - Dat beloof ik | Tamera Alexander

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789051945744 | 496 pagina's

Eerste deel van een prachtige nieuwe serie historische romans Wat kan een vrouw – slechts een gouvernante – doen tegen de gesel van de slavernij? Na de slag bij Franklin, Tennessee, op 30 november 1864, wordt Carnton House aangewezen als een veldhospitaal...

Mensen vonden ons op: boeken voor Wijninkoper, Wijninkoper ebooks, boek Wijninkoper.

Persoonstypen wijninkoper

Als wijninkoper is het wenselijk dat je zelfverzekerd en doelgericht te werk gaat. Je wil zo goed mogelijk verschillende wijnen inkopen voor de organisatie waarbinnen je werkzaam bent en wil de klanten van deze organisatie tevreden stellen (Succesvolle werker).

Bovendien is het als wijninkoper wenselijk dat je je verantwoordelijkheid goed uitdraagt en dat je betrouwbaar en loyaal overkomt. Je betrouwbaarheid en loyaliteit kunnen je een stap verder helpen in je werk als wijninkoper. Zowel de organisatie waarbinnen je werkt, als de klanten als de producenten vertrouwen je en deze vertrouwensband is bevorderlijk voor de kwaliteit van je werk (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Wijninkoper, Karakter Wijninkoper.

Netwerk wijninkoper

Als wijninkoper heb je voornamelijk contact met de klanten die de wijn van de organisatie afnemen waarvoor je werkzaam bent. Je verschaft de klanten de benodigde informatie over bepaalde wijnen en helpt hen bij het maken van hun keuze voor een bepaalde wijn.

Verder heb je als wijninkoper contact met de producenten van de wijnen. Je onderhandelt met de producenten over de prijs van de wijnen en kijkt kritisch naar wat de producenten je te bieden hebben.

Mensen vonden ons op: Collega’s Wijninkoper, Medewerkers Wijninkoper.

Is het beroep wijninkoper iets voor jou?

Zou je graag wijninkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als wijninkoper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Wijninkoper, beroepskeuzetest Wijninkoper, beroep Wijninkoper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden wijninkoper

Als wijninkoper is je kans op een baan redelijk beperkt. Er is op de arbeidsmarkt geen grote vraag naar wijninkopers.

De doorgroeimogelijkheden van een wijninkoper zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen een wijninkoper werkzaam is. Binnen een grote organisatie kan je als wijninkoper doorgroeien naar management- of bestuursfuncties. Ook kun je als wijninkoper een eigen zaak beginnen.

Arbeidsmarktperspectief score wijninkoper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep wijninkoper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Wijninkoper, Promotie mogelijkheden Wijninkoper, Carriere Wijninkoper.

Solliciteren op de functie wijninkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als wijninkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor wijninkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als wijninkoper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Wijninkoper, CV Wijninkoper, sollicitatie Wijninkoper.

Interviews met wijninkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen wijninkoper

Vacatures wijninkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Wijninkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Wijninkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als wijninkoper ben je verantwoordelijk voor het inkopen van hoeveelheden wijn voor een bepaalde organisatie. Je draagt als wijninkoper zorg voor de aanwezigheid en de distributie van informatie over de wijnen. Je houdt je bezig met de voorbereiding en het orgnaniseren van proeverijen en masterclasses.

Beoordeling Wijninkoper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Wijninkoper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Wijninkoper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep