Account Executive Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Account Executive? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep account executive. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je account executive wordt.

 

Wat is een Account Executive?

De Account Executive is verantwoordelijk voor de relaties met de klanten. De Account Executive verkoopt een product of dienst aan de klant. Ook adviseert de Account Executive de klant, begeleidt de Account Executive de klant bij de aankoop en kan de Account Executive de klant bij problemen helpen. De Account Executive moet een commerciële insteek hebben, maar doet meer dan verkopen alleen. De Account Executive bouwt ook een relatie met de klant op en onderhoudt deze.

 

De Account Executive moet vaak bepaalde targets halen. Deze targets worden van te voren door het management opgesteld en de Account Executive is verantwoordelijk voor het behalen van deze targets. De Account Executive is daarbij verantwoordelijk voor het gehele verkoopproces.

 

Het is belangrijk dat de Account Executive een expert in zijn vakgebied is. De Account Executive heeft vaak complexe en belangrijke klanten en moet strategisch te werk gaan. De Account Executive moet de relatie met bestaande klanten onderhouden en nieuwe klanten zien binnen te halen om zo zijn targets te halen. De Account Executive kan in verschillende branches werkzaam zijn. Zo kan de Account Executive bij een IT-bedrijf werken, maar ook bij een reclamebureau of verzekeraar. De gewenste expertise is per branche verschillend.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Account Executive?

Werk je al als Account Executive en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Account Executive worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Account Executive, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Account Executive in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

63


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Account Executive

Wat verdient een Account Executive?

Gemiddeld verdient de Account Executive tussen de €1700,- en €2800,-. Dit hangt natuurlijk wel af van de branche waarin de Account Executive werkzaam is en de ervaring van de Account Executive. Meer ervaren Account Executives hebben vaak een hoger salaris maar ook meer verantwoordelijkheden.

Salarisschaal Account Executive

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Account Executive

Op zoek naar een nieuwe baan als Account Executive? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Account Executive. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Account Executive vacatures

Vacature Account Executive
Base Logistics BV
Voor ons hoofdkantoor in Moerdijk zijn wij op zoek naar een Account Executive.Wil je thuiswerken afwisselen met kantoor?Lees dan snel verder! Account ExecutiveMoerdijk, 38 uur per week Dit is wat …
Vacature ACCOUNT EXECUTIVE RETAIL FOOD
SAM Recruitment
Account Executive Retail Food Wat ga je doen? Als Nationaal Accountmanager voor de Retail ga jij aan de slag bij een leuk familiebedrijf die gespecialiseerd is in Halal Food. Als …
Vacature KEY ACCOUNT EXECUTIVE E-COMMERCE LUXURY FASHION
SAM Recruitment
Key Account Executive E-Commerce Luxury Fashion Wat ga je doen? Als Key Accountmanager Luxury Fashion ga jij aan de slag bij een organisatie die een grote rol speelt op Luxury …
Vacature Account Executive
Sortlist SA
Account Executive NetherlandsWil jij deel uitmaken van één van de snelst groeiende Software scale-ups (Winnaar Deloitte’s Fast 50 Award!) die de marketing en reclamewereld verandert, en wil jij helpen …
Vacature Senior Account Executive
Dataiku
Dataiku allows enterprises to create value with their data in a human-centered way while breaking down silos and encouraging collaboration. One of the most unique characteristics of our product, Dataiku, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Account Executive

Wat zijn de baankansen voor een Account Executive?

De Account Executive kan in verschillende branches werkzaam zijn. Hierdoor is er voldoende arbeidsmarktperspectief. De Account Executive kan in zijn vakgebied doorgroeien als de Account Executive successen behaald. De Account Executive kan dan belangrijke en grotere klanten krijgen. De Account Executive krijgt dan meer verantwoordelijkheden.  

De actuele kans op werk voor een Account Executive

Het beroep Account Executive is onderdeel van de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

63

Baankans Account Executive

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Account Executive worden: Opleidingen tot Account Executive

Wil je Account Executive worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Account Executive.

Hoe word je een Account Executive? 

De Account Executive moet een commerciële achtergrond hebben en beschikken over voldoende expertise op zijn vakgebied. Er is geen specifieke opleiding die voor de functie van Account Executive vereist wordt.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Account Executive

Strategisch Accountbeheer (Strategic Account Management)
Je belangrijkste klanten zijn slimmer en wereldwijzer dan ooit. Ze willen een bekwame partner die in staat is met verschillende bedrijfseenheden, functies en achtergronden te werken. Je leert tijdens onze …
Strategisch Accountbeheer (Strategic Account Management)

Omscholen tot Account Executive

Als je je wilt omscholen tot Account Executive is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Account Executive zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Account Executive dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Account Executive

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Account Executive

Als je Account Executive wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Account Executive zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Account Executive

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Account Executive?

Competenties en Vaardigheden Account Executive

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Account Executive nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Account Executive nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Account Executive

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Account Executive

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Account Executive. Als Account Executive wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Account Executive:


zie volledige beschrijving persoonstype Account Executive

Vakkennis voor een Account Executive

Het is voor een Account Executive ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Account Executive zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Account Executive


Werkervaring Account Executive

Het is voor een startend Account Executive die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Account Executive is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Account Executive het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Account Executive

Met wie werkt een Account Executive samen? 

De Account Executive bouwt een groot netwerk op. De Account Executive onderhoudt veel contacten met de klanten en werkt samen met collega’s om zo de beste resultaten te behalen. Het management van de organisatie waar de Account Executive werkzaam is, stelt targets vast die de Account Executive moet behalen. 


Account Executive


Organisaties waar een Account Executive werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Account Executive meestal werkt.

Waar werkt een Account Executive?

De Account Executive kan voor verschillende organisaties werkzaam zijn. De Account Executive kan in diverse branches werken, waaronder bij een reclamebureau, IT-bedrijf of verzekeraar. De Account Executive is eigenlijk altijd werkzaam in de profit sector.  

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Account Executive

Waar kun je het beste werken als Account Executive? Hieronder vind je de best door de Account Executive beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Account Executive.

Competenties, Skills en Vaardigheden Account Executive:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Account Executive.

Welke competenties heeft een Account Executive nodig?

Een Account Executive heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Account Executive

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Account Executive passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Account Executive nodig? 

De Account Executive moet goed naar de klant kunnen luisteren en op deze manier zo goed mogelijk aan de wensen en behoeften van de klanten kunnen voldoen. Daarnaast is ook belangrijk dat de Account Executive beschikt over voldoende overtuigingskracht. De Account Executive moet de klant zien te beïnvloeden overtuigen om zo tot het beste resultaat voor beide partijen te komen (Succesvolle werker). Ook moet de in de omgang met klanten beschikken over goede communicatie en sociale kwaliteiten (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Account Executive


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Account Executive

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Account Executive

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Account Executive

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Account Executive

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Account Executive dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Account Executive belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Account Executive. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Account Executive iets voor je?

Zou je graag Account Executive willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Account Executive bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Account Executive

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar