Account Executive Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Account Executive? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep account executive. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je account executive wordt.

Wat is een Account Executive?

De Account Executive is verantwoordelijk voor de relaties met de klanten. De Account Executive verkoopt een product of dienst aan de klant. Ook adviseert de Account Executive de klant, begeleidt de Account Executive de klant bij de aankoop en kan de Account Executive de klant bij problemen helpen. De Account Executive moet een commerciële insteek hebben, maar doet meer dan verkopen alleen. De Account Executive bouwt ook een relatie met de klant op en onderhoudt deze.

 

De Account Executive moet vaak bepaalde targets halen. Deze targets worden van te voren door het management opgesteld en de Account Executive is verantwoordelijk voor het behalen van deze targets. De Account Executive is daarbij verantwoordelijk voor het gehele verkoopproces.

 

Het is belangrijk dat de Account Executive een expert in zijn vakgebied is. De Account Executive heeft vaak complexe en belangrijke klanten en moet strategisch te werk gaan. De Account Executive moet de relatie met bestaande klanten onderhouden en nieuwe klanten zien binnen te halen om zo zijn targets te halen. De Account Executive kan in verschillende branches werkzaam zijn. Zo kan de Account Executive bij een IT-bedrijf werken, maar ook bij een reclamebureau of verzekeraar. De gewenste expertise is per branche verschillend.

Wil je werken als Account Executive?

Werk je al als Account Executive en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Account Executive worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Account Executive, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Account Executive in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Account Executive

Wat verdient een Account Executive?

Gemiddeld verdient de Account Executive tussen de €1700,- en €2800,-. Dit hangt natuurlijk wel af van de branche waarin de Account Executive werkzaam is en de ervaring van de Account Executive. Meer ervaren Account Executives hebben vaak een hoger salaris maar ook meer verantwoordelijkheden.

Salarisschaal Account Executive

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Account Executive

Op zoek naar een nieuwe baan als Account Executive? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Account Executive. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Account Executive vacatures

Account Executive Media
JUSTIN Recruitment
Er is geen specifieke benaming voor de functie, want tsja hij is best bijzonder! Accountmanager, projectmanager, content marketeer of media strateeg? Het is van alles een beetje! Jij gaat merken, …
Account Executive
Appical
Appical heeft voor haar locatie in Amsterdam een vacature voor een Fulltime Wij zoeken collega's om onze groeiambities te realiseren. Kom bij ons aan boord en wordt onderdeel van ons …
Accountmanager Twente
DPG Media
Twente- Wij, afdeling regio sales van DPG Media, zoeken een Accountmanager Twente, die lokale ondernemers helpt om hun zichtbaarheid op de markt en hun commerciële doelstellingen te vergroten. Dit doe …
Key Account Executive
Page Personnel
Wil jij werken voor een jonge organisatie die met hun technologie met de grootste organisaties van de wereld werkt? Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een Key Account …
Jr. Account Executive
Page Personnel
For one of our clients in Rotterdam we're looking for a Portuguese native Jr. Account Executive. In this role you will be responsible processing data, maintaining and develop relationships with …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Account Executive

Wat is de toekomst van Account Executive?

De Account Executive kan in verschillende branches werkzaam zijn. Hierdoor is er voldoende arbeidsmarktperspectief. De Account Executive kan in zijn vakgebied doorgroeien als de Account Executive successen behaald. De Account Executive kan dan belangrijke en grotere klanten krijgen. De Account Executive krijgt dan meer verantwoordelijkheden.  

Baankans Account Executive

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Account Executive worden: Opleidingen tot Account Executive

Wil je account executive worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Account Executive? 

De Account Executive moet een commerciële achtergrond hebben en beschikken over voldoende expertise op zijn vakgebied. Er is geen specifieke opleiding die voor de functie van Account Executive vereist wordt.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Account Executive

Strategic Account Management
During the three day Strategic Account Management programma you will gain the knowledge and practical skills you need to confidently manage long-term strategic relationships with your key clients. Your key …
Marketingcommunicatie A - Dag
De opleiding Marketingcommunicatie A is ontwikkeld voor iedereen die van start gaat in het vakgebied van marketingcommunicatie. Je ambieert bijvoorbeeld een functie als junior account executive of ... Ga je …
Marketingcommunicatie A - Avond
De opleiding Marketingcommunicatie A is ontwikkeld voor iedereen die van start gaat in het vakgebied van marketingcommunicatie. Je ambieert bijvoorbeeld een functie als junior account executive of ... Ga je …
Meer opleidingen Account Executive

Weet je nog niet of je Account Executive wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Account Executive of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Account Executive

Met wie werkt een Account Executive samen? 

De Account Executive bouwt een groot netwerk op. De Account Executive onderhoudt veel contacten met de klanten en werkt samen met collega’s om zo de beste resultaten te behalen. Het management van de organisatie waar de Account Executive werkzaam is, stelt targets vast die de Account Executive moet behalen. 


Account Executive


Organisaties waar een Account Executive werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Account Executive meestal werkt.

Waar werkt een Account Executive?

De Account Executive kan voor verschillende organisaties werkzaam zijn. De Account Executive kan in diverse branches werken, waaronder bij een reclamebureau, IT-bedrijf of verzekeraar. De Account Executive is eigenlijk altijd werkzaam in de profit sector.  

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Account Executive

Waar kun je het beste werken als Account Executive? Hieronder vind je de best door de Account Executive beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Account Executive.

Competenties, Skills en Vaardigheden Account Executive:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Account Executive.

Welke competenties heeft een Account Executive nodig?

Een Account Executive heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Account Executive

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Account Executive passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Account Executive nodig? 

De Account Executive moet goed naar de klant kunnen luisteren en op deze manier zo goed mogelijk aan de wensen en behoeften van de klanten kunnen voldoen. Daarnaast is ook belangrijk dat de Account Executive beschikt over voldoende overtuigingskracht. De Account Executive moet de klant zien te beïnvloeden overtuigen om zo tot het beste resultaat voor beide partijen te komen (Succesvolle werker). Ook moet de in de omgang met klanten beschikken over goede communicatie en sociale kwaliteiten (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Account Executive


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Account Executive

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Account Executive

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Account Executive

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Account Executive

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Account Executive dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Account Executive belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Account Executive. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Account Executive iets voor je?

Zou je graag Account Executive willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Account Executive bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Account Executive

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar