Account Executive Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Account Executive? Lees de functieomschrijving.

De Account Executive is verantwoordelijk voor de relaties met de klanten. De Account Executive verkoopt een product of dienst aan de klant. Ook adviseert de Account Executive de klant, begeleidt de Account Executive de klant bij de aankoop en kan de Account Executive de klant bij problemen helpen. De Account Executive moet een commerciële insteek hebben, maar doet meer dan verkopen alleen. De Account Executive bouwt ook een relatie met de klant op en onderhoudt deze.

 

De Account Executive moet vaak bepaalde targets halen. Deze targets worden van te voren door het management opgesteld en de Account Executive is verantwoordelijk voor het behalen van deze targets. De Account Executive is daarbij verantwoordelijk voor het gehele verkoopproces.

 

Het is belangrijk dat de Account Executive een expert in zijn vakgebied is. De Account Executive heeft vaak complexe en belangrijke klanten en moet strategisch te werk gaan. De Account Executive moet de relatie met bestaande klanten onderhouden en nieuwe klanten zien binnen te halen om zo zijn targets te halen. De Account Executive kan in verschillende branches werkzaam zijn. Zo kan de Account Executive bij een IT-bedrijf werken, maar ook bij een reclamebureau of verzekeraar. De gewenste expertise is per branche verschillend.

Wil je werken als Account Executive?

Werk je al als Account Executive en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Account Executive worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Account Executive, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Account Executive in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Account Executive

Wat verdient een Account Executive?

Gemiddeld verdient de Account Executive tussen de €1700,- en €2800,-. Dit hangt natuurlijk wel af van de branche waarin de Account Executive werkzaam is en de ervaring van de Account Executive. Meer ervaren Account Executives hebben vaak een hoger salaris maar ook meer verantwoordelijkheden.

Salarisschaal Account Executive

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Account Executive

Op zoek naar een nieuwe baan als Account Executive? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Account Executive. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Account Executive vacatures

German Account Executive
JUSTIN Recruitment
Functieomschrijving Are you native German or Austrian, living in the Amsterdam area and looking for a great challenge? For a young, international and innovative company we are looking for an …
Account executive IT
JUSTIN Recruitment
Functieomschrijving Jij gaat jouw commerciële vaardigheden combineren met jouw affiniteit voor AV, zorgen voor tevreden klanten en alle hectiek op de binnendienst managen. Je bent constant met klanten aan het …
Account Executive Evenementen
JUSTIN Recruitment
Functieomschrijving Het bedrijf De functie staat open bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in audio-visuele apparatuur en techniek. Denk aan camera, licht, geluid, actie! Je hoeft echt geen verstand hiervan …
Account Executive
Amsterdam Marketing
Account Executive Amsterdam Zie je nieuwe commerciële kansen en is meedenken over originele producten en diensten voor jou een uitdaging? Pak je graag zaken op en houd je ervan om …
Account Executive
Bakker & Bosch HR Diensten
Ben je op zoek naar een verantwoordelijke en afwisselende functie, waarbij geen dag hetzelfde is? En dit bij een van grotere internationale spelers op het gebied van promotiematerialen?Als Account Executive …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Account Executive

Hoe goed is de toekomst voor de Account Executive? 

De Account Executive kan in verschillende branches werkzaam zijn. Hierdoor is er voldoende arbeidsmarktperspectief. De Account Executive kan in zijn vakgebied doorgroeien als de Account Executive successen behaald. De Account Executive kan dan belangrijke en grotere klanten krijgen. De Account Executive krijgt dan meer verantwoordelijkheden.  

Baankans Account Executive

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Account Executive worden: Opleidingen tot Account Executive

Hoe word je een Account Executive? 

De Account Executive moet een commerciële achtergrond hebben en beschikken over voldoende expertise op zijn vakgebied. Er is geen specifieke opleiding die voor de functie van Account Executive vereist wordt.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Account Executive

Strategic Account Management
During the three day Strategic Account Management programma you will gain the knowledge and practical skills you need to confidently manage long-term strategic relationships with your key clients. Your key …
Marketingcommunicatie A - Dag
De opleiding Marketingcommunicatie A is ontwikkeld voor iedereen die van start gaat in het vakgebied van marketingcommunicatie. Je ambieert bijvoorbeeld een functie als junior account executive of ... Ga je …
Marketingcommunicatie A - Avond
De opleiding Marketingcommunicatie A is ontwikkeld voor iedereen die van start gaat in het vakgebied van marketingcommunicatie. Je ambieert bijvoorbeeld een functie als junior account executive of ... Ga je …
Meer opleidingen Account Executive

Weet je nog niet of je Account Executive wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Account Executive of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Account Executive

Met wie werkt een Account Executive samen? 

De Account Executive bouwt een groot netwerk op. De Account Executive onderhoudt veel contacten met de klanten en werkt samen met collega’s om zo de beste resultaten te behalen. Het management van de organisatie waar de Account Executive werkzaam is, stelt targets vast die de Account Executive moet behalen. 


Account Executive


Organisaties waar een Account Executive werkzaam is

Waar werkt een Account Executive meestal? 

De Account Executive kan voor verschillende organisaties werkzaam zijn. De Account Executive kan in diverse branches werken, waaronder bij een reclamebureau, IT-bedrijf of verzekeraar. De Account Executive is eigenlijk altijd werkzaam in de profit sector.  

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Account Executive

Waar kun je het beste werken als Account Executive? Hieronder vindt je de best door de Account Executive beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Account Executive.

Competenties, Skills en Vaardigheden Account Executive:

Welke competenties heeft een een Account Executive nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Account Executive

Wat voor persoonlijkheid heb je als Account Executive nodig? 

De Account Executive moet goed naar de klant kunnen luisteren en op deze manier zo goed mogelijk aan de wensen en behoeften van de klanten kunnen voldoen. Daarnaast is ook belangrijk dat de Account Executive beschikt over voldoende overtuigingskracht. De Account Executive moet de klant zien te beïnvloeden overtuigen om zo tot het beste resultaat voor beide partijen te komen (Succesvolle werker). Ook moet de in de omgang met klanten beschikken over goede communicatie en sociale kwaliteiten (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Account Executive


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Account Executive

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Account Executive

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Account Executive

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Account Executive

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Account Executive dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Account Executive belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Account Executive. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Account Executive iets voor je?

Zou je graag Account Executive willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Account Executive bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Account Executive

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar