Account Executive Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Account Executive worden: Opleidingen tot Account Executive

Wil je Account Executive worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Account Executive, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Account Executive.

Hoe word je een Account Executive? 

De Account Executive moet een commerciële achtergrond hebben en beschikken over voldoende expertise op zijn vakgebied. Er is geen specifieke opleiding die voor de functie van Account Executive vereist wordt.

De 1 best beoordeelde opleidingen Account Executive

bijgewerkt op 23-11-2021

Strategisch Accountbeheer (Strategic Account Management)
Je belangrijkste klanten zijn slimmer en wereldwijzer dan ooit. Ze willen een bekwame partner die in staat is met verschillende bedrijfseenheden, functies en achtergronden te werken. Je leert tijdens onze …
Strategisch Accountbeheer (Strategic Account Management)

Is het verstandig om Account Executive te worden?

Voordat je aan een opleiding Account Executive begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Account Executive worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Account Executive?

De Account Executive kan in verschillende branches werkzaam zijn. Hierdoor is er voldoende arbeidsmarktperspectief. De Account Executive kan in zijn vakgebied doorgroeien als de Account Executive successen behaald. De Account Executive kan dan belangrijke en grotere klanten krijgen. De Account Executive krijgt dan meer verantwoordelijkheden.  

De actuele kans op werk voor een Account Executive

Het beroep Account Executive is onderdeel van de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

74

Baankans Account Executive

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Account Executive

Als je je wilt omscholen tot Account Executive is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Account Executive door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Account Executive zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Account Executive

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Account Executive dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Account Executive

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Account Executive

Als je Account Executive wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Account Executive zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Account Executive

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Account Executive?

Competenties en Vaardigheden Account Executive

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Account Executive nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Account Executive nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Account Executive

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Account Executive

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Account Executive. Als Account Executive wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Account Executive:


zie volledige beschrijving persoonstype Account Executive

Vakkennis voor een Account Executive

Het is voor een Account Executive ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Account Executive zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Account Executive


Werkervaring Account Executive

Het is voor een startend Account Executive die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Account Executive is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Account Executive, maar iets anders?

Is een opleiding Account Executive het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Account Executive te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Account Executive te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Account Executive te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Account Executive te worden?

Zou je graag Account Executive willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Account Executive voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar