Adjunct-directeur Primair Onderwijs Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Adjunct-directeur Primair Onderwijs? Lees de functieomschrijving.

Een Adjunct-directeur verricht op een grote school voor primair onderwijs (eventueel met meerdere locaties) beleids- en bedrijfsvoeringsondersteunende werkzaamheden. Hij regelt praktische zaken in onderwijsondersteuning, als het mede opstellen van de begroting, verzorgt interne en externe communicatie en andere organisatorische klussen, geeft les en doet aan leerlingbegeleiding. Hij heeft ook één of meerdere beleidsterreinen onder zijn hoede.

De invulling van zijn beleidgerelateerde taken varieert per school, maar ook deze zijn ondersteunend van aard. Op het gebied van onderwijs kan hij de directeur bijvoorbeeld adviseren over leerdoelen en vernieuwing. In personeelsmanagement kan hij de directeur ondersteunen bij de afhandeling van sollicitatieprocedures of op het gebied van huisvesting het gebruik van het gebouw bewaken. Tot slot is professionalisering een belangrijk onderdeel van zijn functie, zowel die van hemzelf als die van het team. 

Hij legt verantwoording af aan de directeur.

 

(FUWA-PO)

Wil je werken als Adjunct-directeur Primair Onderwijs?

Werk je al als Adjunct-directeur Primair Onderwijs en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Adjunct-directeur Primair Onderwijs worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Adjunct-directeur Primair Onderwijs, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Adjunct-directeur Primair Onderwijs in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur
 • Leerling
 • Leraar
 • Algemeen directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2605 tot €3837

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Wat verdient een Adjunct-directeur Primair Onderwijs?

Een Adjunct-directeur zit in schaal 10 (CAO Primair Onderwijs), wat neerkomt op een bruto maandloon van tussen de €2605 en €3837. Naast het brutomaandloon ontvangt een Directeur diverse toelages; een eindejaarsuitkering, uitkering op de dag van de leraar (€200 bruto) en een bijdrage in ziektekosten.

Onlangs zijn de startsalarissen voor schoolleiders verhoogd en is het carrièrepatroon ingekort, waardoor zij sneller hun maximumsalaris bereiken. In het onderwijs krijgt de werknemer uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Adjunct-directeur Primair Onderwijs

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Hoe goed is de toekomst voor de Adjunct-directeur Primair Onderwijs? 

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk. Het aantal functies in het primair onderwijs neemt toe, zeker voor schoolleiders. In het onderwijs wordt (bij)scholing aangemoedigd, wat de kansen op doorgroeien vergroot. Een Aadjunct-directeur kan nog verscheidene stappen maken in (overkoepelend) schoolmanagement. Allereerst naar een volledige managementfunctie zonder onderwijstaken, als directeur van een kleine of grotere instelling.

Baankans Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Adjunct-directeur Primair Onderwijs worden: Opleidingen tot Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Hoe word je een Adjunct-directeur Primair Onderwijs? 

De Adjunct-directeur is tevens leraar en heeft dus een lesbevoegdheid hebben voor primair speciaal onderwijs (PABO). Dit is HBO niveau

Hij kan ervoor kiezen om de masteropleiding Integraal Leiderschap voor Schoolleiders te doen, die opleidt tot 'onderwijskundig teamleider'. Bij sommige scholen is een opleiding tot Schoolleider vereist.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Schoolleider Basisbekwaam
SCHOOLLEIDER BASISBEKWAAM PRIMAIR ONDERWIJS Vanaf augustus 2018 biedt Avans+ in samenwerking met hogeschool iPabo Amsterdam een nieuwe opleiding Schoolleider basisbekwaam aan. De opleiding richt zich op ontluikend leiderschap (‘budding leadership’) …
Professionalisering schoolleiders – Omgaan met verschillen
PROFESSIONALISERING SCHOOLLEIDERS – OMGAAN MET VERSCHILLEN Schoolleiders primair onderwijs (PO) die zich in het Schoolleidersregister hebben geregistreerd als directeur primair onderwijs (RDO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie …
Meer opleidingen Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Weet je nog niet of je Adjunct-directeur Primair Onderwijs wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Adjunct-directeur Primair Onderwijs of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Met wie werkt een Adjunct-directeur Primair Onderwijs samen? 

De Adjunct-directeur is ook leraar een heeft dus intensief contact met leerlingen en ouders en medeleraren. In zijn ondersteunende rol werkt hij voornamelijk met de directeur en overig personeel. Extern onderhoudt hij contacten met andere onderwijsinstellingen en facilitair medewerkers.


 • Directeur
 • Leerling
 • Leraar
 • Algemeen directeur
Adjunct-directeur Primair Onderwijs


Organisaties waar een Adjunct-directeur Primair Onderwijs werkzaam is

Waar werkt een Adjunct-directeur Primair Onderwijs meestal? 

De Adjunct-directeur werkt bij een instelling voor primair onderwijs. Onderwijsinstellingen vallen onder de publieke en dus non-profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Waar kun je het beste werken als Adjunct-directeur Primair Onderwijs? Hieronder vindt je de best door de Adjunct-directeur Primair Onderwijs beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Adjunct-directeur Primair Onderwijs.

Competenties, Skills en Vaardigheden Adjunct-directeur Primair Onderwijs:

Welke competenties heeft een een Adjunct-directeur Primair Onderwijs nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Wat voor persoonlijkheid heb je als Adjunct-directeur Primair Onderwijs nodig? 

De Adjunct-directeur is begaan met en heeft oog voor de behoeftes van anderen. Hij is een betrokken, ondersteunende medewerker (Gever). Verder hecht hij grote waarde aan orde en regelmaat en werkt hij nauwkeurig en gestructureerd. Hij heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel, is idealistisch en zoekt met overtuiging naar verbetering (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Adjunct-directeur Primair Onderwijs


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Adjunct-directeur Primair Onderwijs dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Adjunct-directeur Primair Onderwijs belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Adjunct-directeur Primair Onderwijs. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Adjunct-directeur Primair Onderwijs iets voor je?

Zou je graag Adjunct-directeur Primair Onderwijs willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Adjunct-directeur Primair Onderwijs bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Adjunct-directeur Primair Onderwijs

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar