Advertentiezetter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Advertentiezetter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep advertentiezetter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je advertentiezetter wordt.

Wat is een Advertentiezetter?

De Advertentiezetter houdt zich letterlijk bezig met het zetten van advertenties. Advertenties zijn publicaties in bijvoorbeeld een krant of tijdschrift die mensen moeten overtuigen om tot een bepaalde actie over te gaan. Denk hierbij aan het kopen van een bepaald artikel of het deelnemen aan een bepaalde actie.

De Advertentiezetter hield zich vroeger bezig met het vervaardigen van handzetsels voor de advertenties. Van machinaal gezette tegels maakte de Advertentiezetter losse letters, lijnen, wit, clichés en vignetten. De te vervaardigen handzetsels zijn handletters (loden letters) die door de Advertentiezetter in de juiste volgorde geplaatst worden. De letters worden uit de kast gehaald en in de juiste volgorde in de zethaak geplaatst. Vervolgens wordt een regel op een galei gezet en het aantal regels wordt met een touwtje opgebonden. Het resultaat hiervan wordt een handzetsel genoemd.

Tegenwoordig wordt dit werk niet langer op deze manier gedaan. Het beroep van Advertentiezetter bestaat als zodanig niet meer en is nu opgegaan in andere beroepen. Er zijn nog wel enkele Advertentiezetters werkzaam, maar deze houden zich bezig met de grafische kant van het zetten en coderen van advertenties. Dit gebeurt allemaal digitaal. Dit werk wordt dan ook vaak door grafische vormgevers gedaan.

Wil je werken als Advertentiezetter?

Werk je al als Advertentiezetter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Advertentiezetter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Advertentiezetter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Advertentiezetter in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Advertentiezetter

Wat verdient een Advertentiezetter?

Omdat het beroep van de Advertentiezetter niet meer echt als zodanig bestaat, kan er geen inschatting gemaakt worden van het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Advertentiezetter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Advertentiezetter

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Advertentiezetter

Wat is de toekomst van Advertentiezetter?

Het beroep van Advertentiezetter komt bijna niet meer voor. De werkzaamheden vallen nu meestal onder de taken van de grafisch vormgever. Het vacatureaanbod hiervoor is gemiddeld.

Baankans Advertentiezetter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Advertentiezetter worden: Opleidingen tot Advertentiezetter

Wil je advertentiezetter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Advertentiezetter? 

Het oorspronkelijke beroep van Advertentiezetter komt niet meer voor, er is dan ook geen bijpassende opleiding meer voor te volgen. Tegenwoordig valt het werk van de Advertentiezetter vaak onder de taken van de grafische vormgever. Om dit te kunnen worden moet een grafische opleiding gevolgd worden. Deze opleidingen worden op diverse niveaus en door diverse instellingen aangeboden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Advertentiezetter

Meer opleidingen Advertentiezetter

Weet je nog niet of je Advertentiezetter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Advertentiezetter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Advertentiezetter

Met wie werkt een Advertentiezetter samen? 

De Advertentiezetter heeft te maken met andere mensen die op de redactie van een krant of tijdschrift werken. Daarnaast werkt de Advertentiezetter onder een leidinggevende en heeft de Advertentiezetter ook te maken met een klant. De klant is degene voor wie de advertentie geplaatst wordt. De klant moet tevreden zijn over de uiteindelijke advertentie.


Advertentiezetter


Organisaties waar een Advertentiezetter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Advertentiezetter meestal werkt.

Waar werkt een Advertentiezetter?

De Advertentiezetter werkt bij een organisatie waar advertenties gepubliceerd kunnen worden. Meestal is dit bij een krant of tijdschrift.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Advertentiezetter

Waar kun je het beste werken als Advertentiezetter? Hieronder vind je de best door de Advertentiezetter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Advertentiezetter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Advertentiezetter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Advertentiezetter.

Welke competenties heeft een Advertentiezetter nodig?

Een Advertentiezetter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Advertentiezetter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Advertentiezetter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Advertentiezetter nodig? 

De Advertentiezetter moet een goed inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn (Waarnemer). Ook moet de Advertentiezetter streven naar perfectie en een goede advertentie willen vervaardigen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Advertentiezetter


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Advertentiezetter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Advertentiezetter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Advertentiezetter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Advertentiezetter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Advertentiezetter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Advertentiezetter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Advertentiezetter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Advertentiezetter iets voor je?

Zou je graag Advertentiezetter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Advertentiezetter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Advertentiezetter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar