Advocaat Arbeidsrecht Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Advocaat Arbeidsrecht Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Advocaat Arbeidsrecht worden: Opleidingen tot Advocaat Arbeidsrecht

Wil je Advocaat Arbeidsrecht worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Advocaat Arbeidsrecht, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Advocaat Arbeidsrecht.

Hoe word je een Advocaat Arbeidsrecht? 

 

Vereist voor een baan in de advocatuur is dat je een WO Rechtenstudie hebt gevolgd aan een van de Universiteiten in Nederland (art. 2 Advocatenwet-Besluit beroepsvereisten advocatuur). Helaas ben je er dan nog niet; als je in dienst komt bij een advocatenkantoor heb je eerst nog een stage van drie jaar te doorlopen. Je bent dan wel al officieel Advocaat maar je wordt Advocaat-stagiare genoemd. Je staat dan onder leiding van een ervaren Advocaat, de patroon, die je de praktijk bijbrengt. Je mag als Advocaat-stagiare wel al zelfstandig procederen. In je eerste jaar volg je hiernaast ook nog de Beroepsopleiding Advocatuur waarbij je alle kennis opdoet en vaardigheden leert die belangrijk zijn om Advocaat te worden. In je tweede en derde jaar volg je de Voortgezette Stagiare Opleiding waarbij je verdiepende cursussen volgt.  Na het afronden van de driejarige stage krijg je een stageverklaring en kun je als zelfstandig Advocaat aan de slag. Vervolgens doe je een verzoek tot inschrijving op het tableau van de Nederlandse Orde van Advocaten. De wat grotere advocatenkantoren hebben hun opleiding samengevoegd in de Law Firm School (http://www.thelawfirmschool.nl/)
 
Als je aan de voorwaarden voldoet , zoals hierboven beschreven, word je als Advocaat beëdigd  door de rechtbank van het arrondissement waar je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan.

De 5 best beoordeelde opleidingen Advocaat Arbeidsrecht

bijgewerkt op 14-08-2022

Basiscursus Arbeidsrecht: het ABC van het arbeidsrecht
Wat houdt het arbeidsrecht in en waarom is het arbeidsrecht zoals het is? Wat is een arbeidsovereenkomst eigenlijk? Wat komt er allemaal kijken bij het aangaan en het eindigen van …
Basiscursus Arbeidsrecht: het ABC van het arbeidsrecht
Tweedaagse verdiepingscursus mediation**, Arbeidsrecht & sociale zekerheid
Bestemd voor: advocaat- en notaris-mediators, jurist-mediators en leden van de rechterlijke macht. In de Tweedaagse verdiepingscursus mediation worden uw kennis en vaardigheden op het gebied van mediation verbeterd via praktische …
Tweedaagse verdiepingscursus mediation**, Arbeidsrecht & sociale zekerheid
Privacy in het Arbeidsrecht
Privacy is een complex issue in het arbeidsrecht! De AVG speelt een belangrijke rol en stelt veel beperkingen aan werkgevers. Hoe kunt u hier (toch) goed mee omgaan? Weet u
Privacy in het Arbeidsrecht
Procederen in eerste aanleg*, Arbeidsrecht & sociale zekerheid
Voor veel advocaten lijkt procederen een ‘easy going’ proces. U doet het immers vaak genoeg. Echter, u weet ook een rechtszaak kan alle kanten opgaan en rare wendingen krijgen.  Als …
Procederen in eerste aanleg*, Arbeidsrecht & sociale zekerheid
Verdiepingscursus Arbeids(proces)recht**, Arbeidsrecht & sociale zekerheid
Als advocaat in arbeidsrechtszaken wilt u goed beslagen ten ijs komen voor de kantonrechter in eerste aanleg en voor het Hof als u besluit in hoger beroep te gaan. Maar …
Verdiepingscursus Arbeids(proces)recht**, Arbeidsrecht & sociale zekerheid

Is het verstandig om Advocaat Arbeidsrecht te worden?

Voordat je aan een opleiding Advocaat Arbeidsrecht begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Advocaat Arbeidsrecht worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Advocaat Arbeidsrecht?

Zeker in deze lastige economische tijden zijn er flink wat Advocaten Arbeidsrecht nodig. Toch kan het lastig zijn om binnen te komen bij een kantoor, omdat er vaak wordt geschoven met advocaten die minder te doen hebben op hun vakgebied. Advocatenkantoren kijken vaak naar je studieresultaten en nevenactiviteiten, bij het sollicitatieproces.

Als Advocaat Arbeidsrecht kun je er naar streven om partner te worden bij jouw advocatenkantoor. Je bent dan mede-eigenaar van het bedrijf en deelt dus mee in de eventuele winst.

De actuele kans op werk voor een Advocaat Arbeidsrecht

Het beroep Advocaat Arbeidsrecht is onderdeel van de beroepsfamilie Advocaten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Advocaten is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Advocaat Arbeidsrecht

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Advocaat Arbeidsrecht

Als je je wilt omscholen tot Advocaat Arbeidsrecht is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Advocaat Arbeidsrecht door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Advocaat Arbeidsrecht zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Advocaat Arbeidsrecht

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Advocaat Arbeidsrecht dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Advocaat Arbeidsrecht

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Advocaat Arbeidsrecht

Als je Advocaat Arbeidsrecht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Advocaat Arbeidsrecht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Advocaat Arbeidsrecht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Advocaat Arbeidsrecht?

Competenties en Vaardigheden Advocaat Arbeidsrecht

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Advocaat Arbeidsrecht nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Advocaat Arbeidsrecht nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Advocaat Arbeidsrecht

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Advocaat Arbeidsrecht

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Advocaat Arbeidsrecht. Als Advocaat Arbeidsrecht wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Advocaat Arbeidsrecht:


zie volledige beschrijving persoonstype Advocaat Arbeidsrecht

Vakkennis voor een Advocaat Arbeidsrecht

Het is voor een Advocaat Arbeidsrecht ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Advocaat Arbeidsrecht zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Advocaat Arbeidsrecht


Werkervaring Advocaat Arbeidsrecht

Het is voor een startend Advocaat Arbeidsrecht die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Advocaat Arbeidsrecht is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Advocaat Arbeidsrecht, maar iets anders?

Is een opleiding Advocaat Arbeidsrecht het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Advocaat Arbeidsrecht

Als je Advocaat Arbeidsrecht wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Advocaat Arbeidsrecht


Weten hoe het is om als Advocaat Arbeidsrecht te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Advocaat Arbeidsrecht te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Advocaat Arbeidsrecht te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Advocaat Arbeidsrecht te worden?

Zou je graag Advocaat Arbeidsrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Advocaat Arbeidsrecht voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Advocaat Arbeidsrecht

Gelijke behandeling in het arbeidsrecht*, PO Deal aanbod

Gelijke behandeling in het arbeidsrecht*, PO Deal aanbod

Discriminatie op de werkvloer  Binnen arbeidsverhoudingen wordt regelmatig gediscrimineerd. Kent u het gevoel dat u niet precies weet hoe u als arbeidsrechtdeskundige handen en voeten kunt geven aan een bepaalde situatie van ongelijke behandeling op de werkvloer? Juridische handvatten  Veel …

 • Onderwerp opleiding Advocaat Arbeidsrecht
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 455,00
 • Duur 1 dag
Arbeidsrecht in het hoger beroep. Wat gaat er mis?

Arbeidsrecht in het hoger beroep. Wat gaat er mis?

“De Wet werk en zekerheid is een goudmijn voor juristen. Er zitten een heleboel gaten in die wet.” (Prof. Stefan Sagel, Advocatie 6 november 2018). De Wwz is een lastige wet, ook voor advocaten. Sinds de invoering in 2015 is …

 • Onderwerp opleiding Advocaat Arbeidsrecht
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 350,00
 • Duur 1 dag
Online verdiepingscursus WW**, PO Deal aanbod

Online verdiepingscursus WW**, PO Deal aanbod

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies. Alle ins & outs inzake de WW Als (arbeidsrecht)advocaat …

 • Onderwerp opleiding Advocaat Arbeidsrecht
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 195,00
 • Duur 1 dag
Verdiepingscursus WIA en ZW**, PO Deal aanbod

Verdiepingscursus WIA en ZW**, PO Deal aanbod

De WIA en ZW zijn lastige onderwerpen binnen het sociaal verzekeringsrecht. Toch is het belangrijk voor u als (arbeidsrecht)advocaat en jurist om goed op de hoogte zijn van deze wetten, want in uw werkzaamheden kunnen deze wetten regelmatig naar voren …

 • Onderwerp opleiding Advocaat Arbeidsrecht
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 675,00
 • Duur 1 dag
Arbeidsprocesrecht*, PO Deal aanbod

Arbeidsprocesrecht*, PO Deal aanbod

In deze cursus Arbeidsprocesrecht worden de meest belangrijke arbeidsrechtelijke procedures besproken: de ontbindingsprocedure, het kort geding en de bodemprocedure. Daarnaast krijgt ook de UWV-procedure de aandacht. Zowel de praktische als de procedurele kant van het arbeidsprocesrecht staan in deze cursus …

 • Onderwerp opleiding Advocaat Arbeidsrecht
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 675,00
 • Duur 1 dag

Ga direct naar