Boeken Advocaat-Generaal bij het Openbaar Ministerie

In principe is het arbeidsmarktperspectief van de Advocaat-Generaal redelijk goed. Er bestaat altijd wel vraag naar uitoefenaars van dit beroep omdat er altijd strafbare feiten worden gepleegd. Toch kan het zijn moeilijk is aan de slag te komen omdat de toelatingseisen tot de RAIO opleiding streng zijn én er per jaar maar een aantal plekken beschikbaar zijn.

Doorgroeimogelijkheden zijn niet heel erg uitgebreid. Je kunt Hoofdadvocaat-Generaal worden van het ressortsparket waar je voor werkt en je kunt doorstromen naar het niveau van de Hoge Raad. Je bent dan Procureur-Generaal.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Advocaat-Generaal bij het Openbaar Ministerie. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Advocaat-Generaal bij het Openbaar Ministerie. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Advocaat-Generaal bij het Openbaar Ministerie die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.