Ambulancechauffeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Ambulancechauffeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep ambulancechauffeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je ambulancechauffeur wordt.

 

Wat is een Ambulancechauffeur?

Als ambulancechauffeur werkt men samen met een ambulancemedewerker om ervoor te zorgen dat hulpbehoevenden zo snel en veilig mogelijk naar het ziekenhuis gebracht worden. De ambulancechauffeur is hierbij verantwoordelijk voor de besturing en het onderhoud van de ambulance en de ondersteuning van de ambulancemedewerker.

Naast de vaardigheden die men nodig heeft om met spoed een route uit te stippelen en door het verkeer te kunnen rijden, zal een ambulancechauffeur ook medische kennis nodig hebben, voldoende om te kunnen assisteren. Daarnaast is het vaak aan de ambulancechauffeur om familieleden en toeschouwers gerust te stellen terwijl de ambulancemedewerker met de patient bezig is.

Een ambulancechauffeur zal naast medische en mondelinge vaardigheden ook fysiek sterk moeten zijn, om patienten hun huizen uit te tillen, soms nauwe trappen af, en in de ambulance te krijgen. Hoewel men hierbij een brancard tot beschikking heeft, zal deze nooit in alle situaties makkelijk te gebruiken zijn.

Aangezien de ambulancemedewerker bezig is met het stabiliseren van de patient, zal de ambulancechauffeur zich over de spullen moeten bekommeren, en alles wat nodig is bij de patient om die in leven te houden en naar de ambulance te krijgen. Zo werkt men samen als een team, elk inspelend op de ander om zo de patient geheel veilig naar het ziekenhuis te manoevreren.

Wil je werken als Ambulancechauffeur?

Werk je al als Ambulancechauffeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Ambulancechauffeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Ambulancechauffeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Ambulancechauffeur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Ambulancemedewerker
 • Personeel Eerste Hulp
 • Patient
 • Omstanders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Ambulancechauffeur

Wat verdient een Ambulancechauffeur?

Aan het begin van de opleiding tot Ambulancechauffeur, zonder diploma, kan men op ongeveer 1700 euro bruto per maand rekenen. Dit loopt met diploma op tot wel 2700 euro per maand, waarbij men ook onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding kan verwachten.

Salarisschaal Ambulancechauffeur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Ambulancechauffeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Ambulancechauffeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Ambulancechauffeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Ambulancechauffeur vacatures

Ambulancechauffeur in Drenthe
TMI
Vacature Ambulancechauffeur Drenthe Momenteel zoeken wij ambulancechauffeurs die aan de slag willen gaan voor diverse opdrachtgevers in heel Nederland. Ben jij op zoek naar veel afwisseling en wil jij jouw …
Ambulancechauffeur in Gelderland
TMI
Vacature Ambulancechauffeur Gelderland Momenteel zoeken wij ambulancechauffeurs die aan de slag willen gaan voor diverse opdrachtgevers in heel Nederland. Ben jij op zoek naar veel afwisseling en wil jij jouw …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Ambulancechauffeur

Wat is de toekomst van Ambulancechauffeur?

Omdat men in de opleiding al in een ambulance begint te rijden, is het over het algemeen makkelijk om van hieruit over te stappen tot een baan. Vanuit zo'n positie kan men dan weer doorgroeien tot opleider van ambulancechauffeurs of manager van een team ambulancechauffeurs.

Baankans Ambulancechauffeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Ambulancechauffeur worden: Opleidingen tot Ambulancechauffeur

Wil je ambulancechauffeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Ambulancechauffeur? 

Om ambulancechauffeur te worden dient men een rijbewijs B & C te hebben, een diploma in de EHBO, en vervolgens een opleiding in Ambulancezorg te volgen die de specifieke vaardigheden bijleert. In deze opleiding begint men al als ambulancechauffeur te werken, maar met een begeleider naast het stuur die alles in de gaten houdt. Na het succesvol afronden van deze opleiding is het nodig om steeds cursussen te blijven volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in hulpverlening.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Ambulancechauffeur

E-learning EHBO - geen praktijk
Wil je graag wat meer weten van eerste hulp, maar is een praktijkcursus niet nodig? Dan is deze e-learningcursus voor jou bedoeld. Dat kan zijn als opfrisser of misschien als …
Meer opleidingen Ambulancechauffeur

Weet je nog niet of je Ambulancechauffeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Ambulancechauffeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Ambulancechauffeur

Met wie werkt een Ambulancechauffeur samen? 

De ambulancechauffeur vormt een hecht team met de ambulancemedewerker, en zal daar dus veel tijd mee doorbrengen. Wanneer een patient in het ziekenhuis wordt afgeleverd zal men daarnaast soms ook met de dokters en verpleegkundigen in de Eerste Hulp te maken hebben. Op locatie zorgt de ambulancechauffeur ervoor dat de omstanders niet in de weg staan en de naasten van de patient ondersteuning krijgen.


 • Ambulancemedewerker
 • Personeel Eerste Hulp
 • Patient
 • Omstanders
Ambulancechauffeur


Organisaties waar een Ambulancechauffeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Ambulancechauffeur meestal werkt.

Waar werkt een Ambulancechauffeur?

Een ambulancechauffeur werkt in de zorg, en zal dus in dient van een publieke zorginstelling staan, waarbij men geen kantoor heeft. Op een bepaalde manier vormt de ambulance het kantoor, omdat men daar constant mee bezig is, en goed in de gaten moet blijven houden dat er niets technisch mis is met de ambulance.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Ambulancechauffeur

Waar kun je het beste werken als Ambulancechauffeur? Hieronder vind je de best door de Ambulancechauffeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Ambulancechauffeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Ambulancechauffeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Ambulancechauffeur.

Welke competenties heeft een Ambulancechauffeur nodig?

Een Ambulancechauffeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Ambulancechauffeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Ambulancechauffeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Ambulancechauffeur nodig? 

De ambulancechauffeur staat in dienst van de patient, en zal dus ook veel energie steken in het redden van levens en zorgen voor naasten. De patient staat altijd voorop (Gever). Daarnaast is het ook de taak van de ambulancechauffeur om zo snel mogelijk bij een ziekenhuis te komen, waardoor men snel moet kunnen werken en uiterst gecalculeerde risico's moet nemen in de route en het eigen rijgedrag, om zo niemand van de baan te rijden en toch vaart te blijven houden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Ambulancechauffeur


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Ambulancechauffeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Ambulancechauffeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Ambulancechauffeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Ambulancechauffeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Ambulancechauffeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Ambulancechauffeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Ambulancechauffeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Ambulancechauffeur iets voor je?

Zou je graag Ambulancechauffeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Ambulancechauffeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Ambulancechauffeur

Dmvda

Mooiste beroep dat er is. Afwisselend, onvoorspelbaar, dienstverlenend, oplossingsgericht, protocollair, enz. Passie staat voorop, niet het salaris.

Mo

Mooi beroep. Weinig geld.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar