Schoonheidsspecialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schoonheidsspecialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep schoonheidsspecialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je schoonheidsspecialist wordt.

 

Wat is een Schoonheidsspecialist?

Als Schoonheidsspecialist ben je dagelijks bezig met het verzorgen van gezichten en lichamen van andere mensen. Te denken valt aan ontspannende behandelingen, maar ook de meer cosmetische. En ook mensen met huidproblemen komen naar jou toe voor advies en hulp.

Afhankelijk van de wensen van de klant zul je bijvoorbeeld de huid verzorgen, masseren, make-up aanbrengen, huidproblemen behandelen, cosmetische producten bespreken, lichaamshaar verwijderen, wimpers verven en ga zo maar door. Alles gebeurt in overleg met de klant.

Meestal zul je de behandeling beginnen met het maken van een analyse en het eventueel bespreken van een behandelplan. Het gaat daarin om wat jij de mensen aanraadt. Daarna ondergaat de klant de behandeling en aan het eind verkoop je de klant eventueel nog producten die je op basis van je analyse aan kunt raden. Je weet precies welke producten bij welke huid passen en hoe klachten van klanten kunnen worden opgelost of verminderd.Wil je werken als Schoonheidsspecialist?

Werk je al als Schoonheidsspecialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schoonheidsspecialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Schoonheidsspecialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Schoonheidsspecialist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1370 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schoonheidsspecialist

Wat verdient een Schoonheidsspecialist?

Afhankelijk van je taken en waar je werkt verdient een je als startende Schoonheidsspecialist ongeveer tussen €1370 en €1780 bruto per maand. Wanneer je meer ervaren bent en ook leiding gaat geven over medewerkers op de salon zul je in een salarisrange van €1900 tot €2200 bruto per maand terecht komen.

Verder zijn er alleen de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden. Er wordt vrijwel niet gewerkt met bonussen en andere extra's.

Salarisschaal Schoonheidsspecialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Schoonheidsspecialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Schoonheidsspecialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schoonheidsspecialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Schoonheidsspecialist vacatures

Vacature Schoonheidsspecialiste
Thermen Bad Nieuweschans
Thermen Bad Nieuweschans zoekt een Schoonheidsspecialiste te MBO geplaatst op 10-02-2021 Schoonheidsspecialiste Thermen Bad Nieuweschans wacht op jou Vind je hete een uitdaging om onze gasten in een luxe omgeving …
Vacature Stage Schoonheidsspecialist(e)
Roompot
Als schoonheidsspecialiste ben je van nature een hartelijke gastvrouw. Een hotstone massage of luxe gezichtsbehandeling verzorg jij met veel zorg en plezier!

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schoonheidsspecialist

Wat is de toekomst van Schoonheidsspecialist?

Er zijn meer dan voldoende vacatures beschikbaar voor de functie van Schoonheidsspecialist. Beautysalons, sauna's en klinieken werken allemaal met Schoonheidsspecialisten.

Je zult mogelijk starten in de functie van startend Schoonheidsspecialist waarna je door kunt groeien naar een meer leidinggevende functie binnen de salon. Wanneer het een op zichzelf staande salon is heb je dan het plafond binnen het bedrijf bereikt en kun je alleen het bedrijf nog laten groeien of overstappen. Is het een groter bedrijf dan staat daarboven mogelijk nog de functie van rayonmanager en eventueel hoger management. Ook binnen een kliniek dan wel een saunaresort zijn er nog hogere functies, waarbij je dan wel steeds minder uitvoerende taken zal hebben.

Baankans Schoonheidsspecialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Schoonheidsspecialist worden: Opleidingen tot Schoonheidsspecialist

Wil je Schoonheidsspecialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Schoonheidsspecialist.

Hoe word je een Schoonheidsspecialist? 

Om Schoonheidsspecialist te kunnen worden moet je een opleiding in die richting volgen. Er is een opleiding Schoonheidsspecialist (MBO), maar er zijn ook veel cursussen in deze richting.

Tijdens de studie is er niet alleen aandacht voor theorie maar juist ook veel praktijk. Aan bod komen onder andere gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen, cosmetische hand- nagel- en voetverzorging en de bedrijfsmatige kant van het vak. Voeten en handen worden in de praktijk vaar door gespecialiseerde pedicures en manicures behandeld, maar het maakt wel deel uit van het lespakket.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Schoonheidsspecialist

Schoonheidsverzorging Thuisstudie
Specialist in schoonheid? Volg de cursus schoonheidsverzorgingSchuilt echte schoonheid van binnen? Misschien wel, maar iedereen weet: je voelt je lekkerder als je er goed uitziet. Een specialist in schoonheidsverzorging weet …
Schoonheidsverzorging Thuisstudie
Opleiding Schoonheidsspecialiste
De opleiding Schoonheidsspecialiste bij Esthetica is uniek. Veel praktijk, de beste docenten, het beste resultaat. Waar voor je geld. Kom zelf onze school bezoeken om de mooie locatie met prachtige …
Opleiding Schoonheidsspecialiste
Erkend Schoonheidsspecialiste
Algemene informatie Voel jij je verantwoordelijk voor de uiterlijke verzorging van mensen? Dan is de opleiding Erkend Schoonheidsspecialiste van De Nederlandse Beautyschool echt iets voor jou!  Als schoonheidsspecialiste ben je bezig …
Erkend Schoonheidsspecialiste
Schoonheidsverzorging E-Learning
Specialist in schoonheid? Volg de cursus schoonheidsverzorgingSchuilt echte schoonheid van binnen? Misschien wel, maar iedereen weet: je voelt je lekkerder als je er goed uitziet. Een specialist in schoonheidsverzorging weet …
Schoonheidsverzorging E-Learning
Versnelde opleiding Schoonheidsspecialiste
KEUZE In een mooie omgeving krijg je alle praktische onderdelen van het specialistische vak aangeleerd in een korte tijd. Op dit moment geven wij als enige afstandsonderwijs waarbij 2 dagdelen …
Versnelde opleiding Schoonheidsspecialiste

Omscholen of doorgroeien tot Schoonheidsspecialist

Als je Schoonheidsspecialist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Schoonheidsspecialist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Schoonheidsspecialist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Schoonheidsspecialist?

Competenties en Vaardigheden Schoonheidsspecialist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Schoonheidsspecialist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Schoonheidsspecialist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Schoonheidsspecialist

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Schoonheidsspecialist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Schoonheidsspecialist. Als Schoonheidsspecialist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Schoonheidsspecialist:


zie volledige beschrijving persoonstype Schoonheidsspecialist

Vakkennis voor een Schoonheidsspecialist

Het is voor een Schoonheidsspecialist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Schoonheidsspecialist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Schoonheidsspecialist

Schoonheidsverzorging E-Learning
Specialist in schoonheid? Volg de cursus schoonheidsverzorgingSchuilt echte schoonheid van binnen? Misschien wel, maar iedereen weet: je voelt je lekkerder als je er goed uitziet. Een specialist in schoonheidsverzorging weet …
Schoonheidsverzorging E-Learning
Gezichtsverzorging - Kennis over huidtypen voor schoonheidsspecialist en winkelpersoneel.
Wat moet je eigenlijk allemaal weten over gezichtsverzorging als je verkoopmedewerker bent in een drogisterij of speciaalzaak? In deze cursus leer je in korte tijd de belangrijkste wetenswaardigheden die je …
Gezichtsverzorging - Kennis over huidtypen voor schoonheidsspecialist en winkelpersoneel.
Veilige cosmetica - Bewust omgaan met cosmetica voor kapper, schoonheidsspecialist en winkelpersoneel.
Juist omdat de wereld van de cosmetica zo ontzettend divers en veelkleurig is, bestaan er nogal wat onopgeloste vragen en misverstanden. Die vragen gaan vaak over kwaliteit en veiligheid. Als …
Veilige cosmetica - Bewust omgaan met cosmetica voor kapper, schoonheidsspecialist en winkelpersoneel.

Werkervaring Schoonheidsspecialist

Het is voor een startend Schoonheidsspecialist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Schoonheidsspecialist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Schoonheidsspecialist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Schoonheidsspecialist

Met wie werkt een Schoonheidsspecialist samen? 

Afhankelijk van waar je staat in het werk krijg je met verschillende mensen te maken. Je hebt aan de ene kant de klant waar je dagelijks mee te maken hebt. Je hebt een leidinggevende boven je die, afhankelijk van je functie, een Schoonheidsspecialist is of een rayonmanager uit de cosmeticabranche.

Tevens krijg je te maken met diverse vertegenwoordigers uit de cosmeticabranche die graag willen dat je hun product in de salon gaat gebruiken. Zij zijn ook uiteindelijk je leveranciers van alles wat je op de werkvloer gebruikt.


Schoonheidsspecialist


Organisaties waar een Schoonheidsspecialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Schoonheidsspecialist meestal werkt.

Waar werkt een Schoonheidsspecialist?

Een Schoonheidsspecialist werkt binnen de profit sector. Het maakt niet uit of dat binnen een eigen salon of binnen een groter bedrijf is, het geheel is gebaseerd op het maken van winst uit een geleverde dienst.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Schoonheidsspecialist

Waar kun je het beste werken als Schoonheidsspecialist? Hieronder vind je de best door de Schoonheidsspecialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

La femm schoonheidskliniek

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Schoonheidsspecialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Schoonheidsspecialist.

Welke competenties heeft een Schoonheidsspecialist nodig?

Een Schoonheidsspecialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Schoonheidsspecialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Schoonheidsspecialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Schoonheidsspecialist nodig? 

Het beroep van Schoonheidsspecialist is een verzorgend beroep. Je bent steeds weer bezig het gezicht en lichaam van anderen in de gewenste conditie te brengen. Je moet dit natuurlijk wel willen doen, dus het zorgen moet in je zitten. Een warme en vriendelijke persoonlijkheid stelt de klant op zijn of haar gemak en maakt jouw behandeling voor diegene een aangename ervaring (Gever).

Maar hoe lief en leuk je ook wilt zijn tegen de mensen, eerlijkheid is wel belangrijk. Als mensen met bijvoorbeeld een huidprobleem bij je komen heeft het geen zin te vertellen dat het wel meevalt, ze willen dan gewoon goed en eerlijk advies (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Schoonheidsspecialist


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Schoonheidsspecialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schoonheidsspecialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schoonheidsspecialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schoonheidsspecialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schoonheidsspecialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schoonheidsspecialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schoonheidsspecialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schoonheidsspecialist iets voor je?

Zou je graag Schoonheidsspecialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schoonheidsspecialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Schoonheidsspecialist

Marja

Belangrijk is natuurlijk,ervaring en kwaliteit.Reken tussen de 15 en 20 Euro.H.gr.

sonja

beste allen wat is de uurloon van een schoonhiedspecialist.

Alma

Ik hoor steeds van de gemeente en van het Uwv dat er geen werk is als schoonheidsspecialist. Hoe kan dat?

Alma

Ik hoor steeds van de gemeente en van het Uwv dat er geen werk is als schoonheidsspecialist. Hoe kan dat?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar