Schoonheidsspecialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schoonheidsspecialist? Lees de functieomschrijving.

Als Schoonheidsspecialist ben je dagelijks bezig met het verzorgen van gezichten en lichamen van andere mensen. Te denken valt aan ontspannende behandelingen, maar ook de meer cosmetische. En ook mensen met huidproblemen komen naar jou toe voor advies en hulp.

Afhankelijk van de wensen van de klant zul je bijvoorbeeld de huid verzorgen, masseren, make-up aanbrengen, huidproblemen behandelen, cosmetische producten bespreken, lichaamshaar verwijderen, wimpers verven en ga zo maar door. Alles gebeurt in overleg met de klant.

Meestal zul je de behandeling beginnen met het maken van een analyse en het eventueel bespreken van een behandelplan. Het gaat daarin om wat jij de mensen aanraadt. Daarna ondergaat de klant de behandeling en aan het eind verkoop je de klant eventueel nog producten die je op basis van je analyse aan kunt raden. Je weet precies welke producten bij welke huid passen en hoe klachten van klanten kunnen worden opgelost of verminderd.

Wil je werken als Schoonheidsspecialist?

Werk je al als Schoonheidsspecialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schoonheidsspecialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Schoonheidsspecialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Schoonheidsspecialist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1370 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schoonheidsspecialist

Wat verdient een Schoonheidsspecialist?

Afhankelijk van je taken en waar je werkt verdient een je als startende Schoonheidsspecialist ongeveer tussen €1370 en €1780 bruto per maand. Wanneer je meer ervaren bent en ook leiding gaat geven over medewerkers op de salon zul je in een salarisrange van €1900 tot €2200 bruto per maand terecht komen.

Verder zijn er alleen de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden. Er wordt vrijwel niet gewerkt met bonussen en andere extra's.

Salarisschaal Schoonheidsspecialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Schoonheidsspecialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Schoonheidsspecialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schoonheidsspecialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Schoonheidsspecialist vacatures

Schoonheidsspecialiste Yves Rocher Den Haag
Timing
Een afwisselende baan voor ongeveer 24 uur in de week bij een groot cosmetica concern!Je zal daarin zowel verkoopwerkzaamheden op je gaan nemen als schoonheidsbehandelingen. Ben jij een schoonheidsspecialiste die …
Schoonheidsspecialiste | Parttime | Amsterdam
Tempforce Personeelsdiensten
Ben jij op zoek naar een leuke baan als schoonheidsspecialiste? Wil jij werken in een gezellige en professionele salon in Amsterdam? Ben jij parttime, 3 tot 4 dagen per week beschikbaar? Dan zijn wij op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schoonheidsspecialist

Hoe goed is de toekomst voor de Schoonheidsspecialist? 

Er zijn meer dan voldoende vacatures beschikbaar voor de functie van Schoonheidsspecialist. Beautysalons, sauna's en klinieken werken allemaal met Schoonheidsspecialisten.

Je zult mogelijk starten in de functie van startend Schoonheidsspecialist waarna je door kunt groeien naar een meer leidinggevende functie binnen de salon. Wanneer het een op zichzelf staande salon is heb je dan het plafond binnen het bedrijf bereikt en kun je alleen het bedrijf nog laten groeien of overstappen. Is het een groter bedrijf dan staat daarboven mogelijk nog de functie van rayonmanager en eventueel hoger management. Ook binnen een kliniek dan wel een saunaresort zijn er nog hogere functies, waarbij je dan wel steeds minder uitvoerende taken zal hebben.

Baankans Schoonheidsspecialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Schoonheidsspecialist worden: Opleidingen tot Schoonheidsspecialist

Hoe word je een Schoonheidsspecialist? 

Om Schoonheidsspecialist te kunnen worden moet je een opleiding in die richting volgen. Er is een opleiding Schoonheidsspecialist (MBO), maar er zijn ook veel cursussen in deze richting.

Tijdens de studie is er niet alleen aandacht voor theorie maar juist ook veel praktijk. Aan bod komen onder andere gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen, cosmetische hand- nagel- en voetverzorging en de bedrijfsmatige kant van het vak. Voeten en handen worden in de praktijk vaar door gespecialiseerde pedicures en manicures behandeld, maar het maakt wel deel uit van het lespakket.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist
Je wordt een echte pro in gelaatsverzorging, ontharing en waxing, lichaamsmassage, manicure, pedicure en make-up. Je krijgt praktijk- en theorielessen van professionele docenten met Droom jij van kinds af aan …
Opleiding Schoonheidsspecialiste
De opleiding Schoonheidsspecialiste bij Esthetica is uniek. Veel praktijk, de beste docenten, het beste resultaat. Waar voor je geld. Kom zelf onze school bezoeken om de mooie locatie met prachtige …
Erkend Schoonheidsspecialiste
Algemene informatie Voel jij je verantwoordelijk voor de uiterlijke verzorging van mensen? Dan is de opleiding Erkend Schoonheidsspecialiste van De Nederlandse Beautyschool echt iets voor jou!  Als schoonheidsspecialiste ben je bezig …
Versnelde opleiding Schoonheidsspecialiste
KEUZEIn een mooie omgeving krijg je alle praktische onderdelen van het specialistische vak aangeleerd in een korte tijd. Op dit moment geven wij als enige afstandsonderwijs waarbij 2 dagdelen theorie …
Erkend Schoonheidsspecialiste incl. Kappersopleiding
Algemene informatie Als schoonheidsspecialiste ben je bezig met de uiterlijke verzorging van klanten. Afhankelijk van de wensen van de klant zul je gelaatsbehandelingen uitvoeren, lichaamshaar verwijderen, masseren, wimpers en wenkbrauwen …
Meer opleidingen Schoonheidsspecialist

Weet je nog niet of je Schoonheidsspecialist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Schoonheidsspecialist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Schoonheidsspecialist

Met wie werkt een Schoonheidsspecialist samen? 

Afhankelijk van waar je staat in het werk krijg je met verschillende mensen te maken. Je hebt aan de ene kant de klant waar je dagelijks mee te maken hebt. Je hebt een leidinggevende boven je die, afhankelijk van je functie, een Schoonheidsspecialist is of een rayonmanager uit de cosmeticabranche.

Tevens krijg je te maken met diverse vertegenwoordigers uit de cosmeticabranche die graag willen dat je hun product in de salon gaat gebruiken. Zij zijn ook uiteindelijk je leveranciers van alles wat je op de werkvloer gebruikt.


Schoonheidsspecialist


Organisaties waar een Schoonheidsspecialist werkzaam is

Waar werkt een Schoonheidsspecialist meestal? 

Een Schoonheidsspecialist werkt binnen de profit sector. Het maakt niet uit of dat binnen een eigen salon of binnen een groter bedrijf is, het geheel is gebaseerd op het maken van winst uit een geleverde dienst.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Schoonheidsspecialist

Waar kun je het beste werken als Schoonheidsspecialist? Hieronder vindt je de best door de Schoonheidsspecialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schoonheidsspecialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schoonheidsspecialist:

Welke competenties heeft een een Schoonheidsspecialist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Schoonheidsspecialist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Schoonheidsspecialist nodig? 

Het beroep van Schoonheidsspecialist is een verzorgend beroep. Je bent steeds weer bezig het gezicht en lichaam van anderen in de gewenste conditie te brengen. Je moet dit natuurlijk wel willen doen, dus het zorgen moet in je zitten. Een warme en vriendelijke persoonlijkheid stelt de klant op zijn of haar gemak en maakt jouw behandeling voor diegene een aangename ervaring (Gever).

Maar hoe lief en leuk je ook wilt zijn tegen de mensen, eerlijkheid is wel belangrijk. Als mensen met bijvoorbeeld een huidprobleem bij je komen heeft het geen zin te vertellen dat het wel meevalt, ze willen dan gewoon goed en eerlijk advies (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Schoonheidsspecialist


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Schoonheidsspecialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schoonheidsspecialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schoonheidsspecialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schoonheidsspecialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schoonheidsspecialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schoonheidsspecialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schoonheidsspecialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schoonheidsspecialist iets voor je?

Zou je graag Schoonheidsspecialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schoonheidsspecialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Schoonheidsspecialist

Marja

Belangrijk is natuurlijk,ervaring en kwaliteit.Reken tussen de 15 en 20 Euro.H.gr.

sonja

beste allen wat is de uurloon van een schoonhiedspecialist.

Alma

Ik hoor steeds van de gemeente en van het Uwv dat er geen werk is als schoonheidsspecialist. Hoe kan dat?

Alma

Ik hoor steeds van de gemeente en van het Uwv dat er geen werk is als schoonheidsspecialist. Hoe kan dat?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar