Arts-onderzoeker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arts-onderzoeker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arts-onderzoeker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arts-onderzoeker wordt.

 

Wat is een Arts-onderzoeker?

De Arts-onderzoeker is betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwste generatie geneesmiddelen. Hij zorgt voor een medisch-wetenschappelijke voorbereiding, uitvoering en evaluatie van geneesmiddelenstudies. De Arts-onderzoeker doet dit ten aanzien van vrijwilligers, klinische faciliteiten en paramedisch personeel. De Clinical trial arts, zoals de Arts-onderzoeker ook wel genoemd wordt, heeft een spilfunctie in de organisatie en uitvoering van geneesmiddelenonderzoek. Hij houdt zich bezig met de werving en selectie van deelnemers, evenals het anamnese (uitvoerige ziektegeschiedenis), lichamelijk onderzoek, functieonderzoek. Dit alles staat onder leiding van de Arts-onderzoeker en hij is verantwoordelijk voor de logistiek van het onderzoek. 

De Arts-onderzoeker zorgt er ook voor dat een protocol medisch-inhoudlijk is uit te voeren. Hij documenteert en rapporteert over alle medische aspecten van dit protocol. Belangrijk voor de Clinical trial arts is dat hij het onderzoek dusdanig uitvoert dat de wetenschappelijke vraagstelling van het studieonderwerp volledig en adequaat beantwoord wordt. Daarnaast moet hij er voor zorgen dat de veiligheid van de vrijwilligers gewaarborgd wordt en de verwachtingen van de klant worden nagekomen. Om de veiligheid van de vrijwilligers te waarborgen zal de Arts-onderzoeker in de gaten houden dat de belangrijkste taken worden uitgevoerd. Dat bestaat uit voor- en nakeuringen, contacten met de vrijwilligers. de medische begeleiding van vrijwilligers in ambulante projecten en het beoordelen van de geschiktheid van vrijwilligers voor bepaalde onderzoeken.

De Arts-onderzoeker kan een brugfunctie vervullen tussen wetenschappelijk medisch onderzoek en de medische praktijk. Bovendien kan hij een rol spelen bij het toepassen van wetenschappelijke kennis en kunde in de directe patiëntenzorg. 

 

 Wil je werken als Arts-onderzoeker?

Werk je al als Arts-onderzoeker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arts-onderzoeker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arts-onderzoeker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arts-onderzoeker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Arts-onderzoeker
  • Medisch specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3026 tot €4749

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arts-onderzoeker

Wat verdient een Arts-onderzoeker?

De Arts-onderzoeker kan werken in een ziekenhuis of bij een wetenschappelijk bureau of onderzoekscentra. Wanneer hij werkzaam is in een ziekenhuis geldt de cao ziekenhuizen. Wanneer de Arts-onderzoeker werkzaam is voor een wetenschappelijk bureau of onderzoekscentra kan het cao en loon sterk wisselen. 

Voor de Arts-onderzoeker verbonden aan een ziekenhuis geldt dezelfde cao inschaling als die van Basisarts. De Arts-onderzoeker kan instromen in de aanloopschaal van €3026. Dat kan oplopen tot een eindsalaris van €4749 in de functionele schaal. 

De Arts-onderzoeker die een vol jaar werkzaam is geweest heeft recht op een eindejaarsuitkering. Eind 2011 is dat 7,33 procent van het jaarsalaris. In 2012 bedraagt het 7,83 procent en in 2013 8,33 procent. Daarnaast heeft de Clinical trial arts recht op vakantiebijslag. Dat is een uitkering van 8 procent van het jaarsalaris, mits hij een vol jaar in dienst is geweest. Mocht de Arts-onderzoeker niet een heel jaar werkzaam zijn geweest dan wordt zijn vakantieuitkering naar rato uitgekeerd. 

Salarisschaal Arts-onderzoeker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Arts-onderzoeker

Er zijn geen vacatures Arts-onderzoeker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Arts-onderzoeker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Arts-onderzoeker in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arts-onderzoeker

Wat is de toekomst van Arts-onderzoeker?

De Arts-onderzoeker heeft veel perspectief op de arbeidsmarkt. Er is voldoende vraag naar Arts-onderzoekers vanuit zowel de kant van de ziekenhuizen als de farmaceutische industrie. Evenals bij de Basisartsen worden er nog niet genoeg Arts-onderzoekers opgeleid. Een voordeel voor de beginnend Arts-onderzoeker

Er zijn twee manieren voor de Clinical trial arts om door te groeien. Dat kan binnen zijn functie zijn maar ook het overstappen naar aanverwante functies is een mogelijkheid voor de Arts-onderzoeker. Binnen het werkveld kan de Arts-onderzoeker doorstromen naar research arts of medical director. Dat zijn hogere functies maar het werk zal niet veel anders zijn. Daarnaast is het mogelijk voor de Arts-onderzoeker om na en paar jaar over te stappen richting Basisarts of met een specialisatie in bijvoorbeeld de huisartsgeneeskunde als Huisarts aan de slag te gaan. Net als de Basisarts is er voor de Arts-onderzoeker voldoende mogelijkheden om aan de ene kant door te groeien tot een hogere functie als Arts-onderzoeker anderzijds om over te stappen naar een andere zorgtak. De Basisarts kan bijvoorbeeld als Arts-onderzoeker aan de slag gaan. De Arts-onderzoeker kan op zijn beurt na enkele jaren overstappen naar de patiëntenzorg. 

Baankans Arts-onderzoeker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Arts-onderzoeker worden: Opleidingen tot Arts-onderzoeker

Wil je Arts-onderzoeker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Arts-onderzoeker.

Hoe word je een Arts-onderzoeker? 

De Arts-onderzoeker is in principe een Basisarts. Vaak wordt er gevraagd naar enkele jaren klinische ervaring of enkele jaren ervaring in klinisch onderzoek. Het opleidingstraject is in principe hetzelfde als die van een Basisarts. Waar de Basisarts na zijn studie geneeskunde (WO) aan de slag gaat in de patiëntenzorg kiest de Arts-onderzoeker ervoor om zijn kennis te gebruiken voor de wetenschap. De opleiding geneeskunde (WO) bestaat uit een driejarige bachelor en een driejarige masterstudie. 

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een mastervariant Arts-onderzoeker te volgen. Dat is een vierjarige masteropleiding tot Basisarts én Arts-onderzoeker. Voor diegene die na drie jaar een bacheloropleiding in de life sciences heeft gevolgd en als Basisarts of Arts-onderzoeker aan de slag wilt gaan is dit een ideale oplossing. De opleiding is specifieker gericht op het wetenschappelijke onderzoek en geeft dus meer bagage aan de beginnende Arts-onderzoeker. De opleiding heeft een uitgebreidere onderzoekscomponent en er is een koppeling van patiëntpraktijk aan onderzoek. Na deze master is het ook nog mogelijk om verder te specialiseren in bijvoorbeeld huisartsgeneeskunde, kindergeneeskunde of chirurgie.  Een dergelijke studie is te volgen aan de universiteiten in Utrecht of Maastricht. 

Als Basisarts is het dus mogelijk na de studie aan de slag te gaan als Arts-onderzoeker. Met een masteropleiding Arts-onderzoeker en enkele jaren ervaring in klinisch onderzoek kan de Clinical trial arts direct gaan werken. Belangrijk is tevens dat er gevraagd wordt naar een doorleefde kennis van de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Arts-onderzoeker

Chakra Massage Cursus
Wat is het? In deze cursus leer je om te gaan met en gebruik te maken van energie. Een chakra reiki massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt …
Chakra Massage Cursus
Energetische geneeskunde
Energetische geneeskunde bestaat uit een aantal 'takken van sport'. Denk hierbij aan energetische therapie, acupunctuur, homeopathie. Alle natuurgeneeswijzen die uitgaan van een energetisch mensbeeld vallen onder deze paraplu-term. Reguliere geneeskunde …
Energetische geneeskunde
Orthomoleculaire geneeskunde en leefstijltherapie
VitOrthomoleculair II 8-daagse opleidingsmodule orthomoleculaire geneeskunde en leefstijltherapie. Algemeen: Bent u al werkzaam als medisch geschoolde gezondheidsprofessional en wilt u de praktijk uitbreiden met orthomoleculaire therapieën of heeft u VitOrthomoleculair …
Orthomoleculaire geneeskunde en leefstijltherapie
Frans Business training Intensief 1 of meerdere weken (VIP)
Frans Vraag naar onze zakelijke trainingen op maat! Frans is de enige taal die samen met het Engels wereldwijd, op alle continenten, wordt gesproken. Er zijn ongeveer 600 miljoen mensen …
Frans Business training Intensief 1 of meerdere weken (VIP)
Chinfood – 5 Elementen Voedingsleer
De oude Chinezen weten al duizenden jaren dat ze door het eten van uitgebalanceerde voeding gezond tot op hoge leeftijd vitaal konden blijven. De Chinese geneeskunde is van oudsher een preventieve geneeskunde …
Chinfood – 5 Elementen Voedingsleer

Omscholen of doorgroeien tot Arts-onderzoeker

Als je Arts-onderzoeker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arts-onderzoeker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arts-onderzoeker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arts-onderzoeker?

Competenties en Vaardigheden Arts-onderzoeker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Arts-onderzoeker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Arts-onderzoeker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Arts-onderzoeker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Arts-onderzoeker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Arts-onderzoeker. Als Arts-onderzoeker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Arts-onderzoeker:


zie volledige beschrijving persoonstype Arts-onderzoeker

Vakkennis voor een Arts-onderzoeker

Het is voor een Arts-onderzoeker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Arts-onderzoeker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Arts-onderzoeker

Natuurlijke Geneeswijzen E-Learning
Leer bewust omgaan met je gezondheid in de cursus Natuurlijke Geneeswijzen De natuur heeft een heleboel dingen goed geregeld. Met eenvoudige middelen kun je grote resultaten behalen. Wil je kennismaken …
Natuurlijke Geneeswijzen E-Learning
Latijn E-Learning
Volg de cursus Latijn en investeer in je algemene ontwikkeling Verba volant, woorden vervliegen. Behalve dan de woorden op deze pagina. Scripta manent, het geschrevene blijft. De klassieke taal Latijn …
Latijn E-Learning
Evidence Based Practice
Wil je leren werken vanuit Evidence Based Practice (EBP)? Of begrijpen hoe de vijf stappen precies werken? Start nu! Evidence Based Practice wordt gebruikt als werkwijze binnen de geneeskunde en …
Evidence Based Practice

Werkervaring Arts-onderzoeker

Het is voor een startend Arts-onderzoeker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Arts-onderzoeker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Onderzoeker, Laboratorium Analist .

Iets anders leren?

Is Arts-onderzoeker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Arts-onderzoeker

Met wie werkt een Arts-onderzoeker samen? 

Het netwerk van de Arts-onderzoeker bestaat vooral uit collega's. Vaak werkt hij in een team van meerdere Arts-onderzoekers. Hij rapporteert naar de klant toe. Dat kan zijn werkgever zijn of een farmaceutisch bedrijf die het onderzoeksteam een opdracht heeft gegeven. Om specifieke dingen te raadplegen komt de Arts-onderzoeker ook in contact met de Medisch specialist op een bepaald gebied. Daarnaast staat de Clinical trial arts uiteraard voortdurend in contact met de deelnemers aan het geneesmiddelenonderzoek. De patiënten verdienen veel aandacht omdat zij zich vrijwillig (echter vaak wel tegen een redelijke beloning) blootstellen aan mogelijke medische gevaren. De Arts-onderzoeker besteedt dus veel van zijn tijd in het onderhouden van contacten met de vrijwilligers. 


  • Arts-onderzoeker
  • Medisch specialist
Arts-onderzoeker


Organisaties waar een Arts-onderzoeker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arts-onderzoeker meestal werkt.

Waar werkt een Arts-onderzoeker?

De Arts-onderzoeker is zowel in de profit sector als in de non-profit sector werkzaam. Wanneer hij verbonden is aan een ziekenhuis zal hij vaak door de overheid gesubsidieerd onderzoek doen. Het streven is dan naar wetenschappelijke resultaten en niet naar goede jaarcijfers. In de farmaceutische industrie is de ontwikkeling van geneesmiddelen ook een financiële kwestie. De farmaceut wil geld verdienen en wilt dus resultaten zien. De Clinical trial arts zal daar dan ook mee te maken krijgen. Voor het beroep zelf blijft het streven naar goede kwalitatieve geneesmiddelen een prioriteit. De zorg en welzijn van patiënten die de medicijnen gebruiken staat voorop. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Arts-onderzoeker

Waar kun je het beste werken als Arts-onderzoeker? Hieronder vind je de best door de Arts-onderzoeker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arts-onderzoeker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arts-onderzoeker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arts-onderzoeker.

Welke competenties heeft een Arts-onderzoeker nodig?

Een Arts-onderzoeker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arts-onderzoeker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arts-onderzoeker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arts-onderzoeker nodig? 

De Arts-onderzoeker is zoals zijn functienaam al luidt onderzoekend ingesteld. Hij is er op gericht om zoveel mogelijk kennis te verzamelen. Hij heeft veel kennis van zijn vakgebied en weet dit in de onderzoekspraktijk te brengen. Hij is intellectueel, oafhankelijk en is alert op wat er gebeurd tijdens onderzoeken en studies. De Arts-onderzoeker is specialist op zijn gebied en probeert met zijn kennis goede resultaten te behalen. Om tot goede onderzoeksresultaten te komen is het voor hem belangrijk om objectief en immer onderzoekend te blijven. (Waarnemer

De Arts-onderzoeker is zeer precies in zijn werk. Accuratesse is ook een van de belangrijkste competenties voor de Arts-onderzoeker. Naast zijn vermogen om te presenteren en zijn flexibiliteit is de Arts-onderzoeker vooral een streber. Hij wilt resultaten halen die nauwkeurig wetenschappelijk onderbouwd zijn. De Arts-onderzoeker zet zich volledig in om die onderzoeksresultaten te behalen. Hij is veeleisend en een gedisciplineerd persoon. (Perfectionist

Bekijk de persoonstypen voor Arts-onderzoeker


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Arts-onderzoeker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arts-onderzoeker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arts-onderzoeker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arts-onderzoeker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arts-onderzoeker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arts-onderzoeker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arts-onderzoeker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arts-onderzoeker iets voor je?

Zou je graag Arts-onderzoeker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arts-onderzoeker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arts-onderzoeker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar