Astrofysicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Astrofysicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep astrofysicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je astrofysicus wordt.

Wat is een Astrofysicus?

Als astrofysicus beoefent een speciaal onderdeel van de astronomie. Een astronoom onderzoekt het hemellichaam niet rechtstreeks, maar observeren het hemellichaam door middel van observatie. Astronomen maken daarvoor gebruik van onder andere telescopen en radiosterrenkunde. De astrofysica is een specifieker deel binnen de astronomie. Een astrofysicus probeert processen die zich afspelen in de sterren te verklaren. Dit doet een astrofysicus aan de hand van natuurkundige wetten, maar ook aan de hand van waarneembare processen in het heelal. Een astrofysicus houdt zich dus bezig met alle dingen die zich in de kosmos bevinden.

 

Wil je werken als Astrofysicus?

Werk je al als Astrofysicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Astrofysicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Astrofysicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Astrofysicus in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Wetenschappers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Astrofysicus

Wat verdient een Astrofysicus?

Het salaris van een astrofysicus is afhankelijk van de opleiding, maar vangt voor een beginnend astrofysicus meestal aan rond de 2000 euro bruto per maand. Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waarvoor je als astrofysicus werkzaam zal zijn.

 

 

Salarisschaal Astrofysicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Astrofysicus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Astrofysicus

Wat is de toekomst van Astrofysicus?

Er zijn in Nederland niet veel vacatures beschikbaar voor astrofysici en het arbeidsmarktperspectief van een astrofysicus is daarom relatief laag.

Ook heeft een astrofysicus niet erg veel doorgroeimogelijkheden. Wel kun je als astrofysicus grote aanzien verwerven wanneer iets nieuws ontdekt.

Baankans Astrofysicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Astrofysicus worden: Opleidingen tot Astrofysicus

Wil je astrofysicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Astrofysicus? 

Een geschikte opleiding van waaruit men kan doorstromen naar het beroep van astrofysicus is de opleiding sterrenkunde (WO). Andere minder voor de hand liggende opleiding voor een astrofysicus is de opleiding tot natuurkundige.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Astrofysicus

Meer opleidingen Astrofysicus

Weet je nog niet of je Astrofysicus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Astrofysicus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Astrofysicus

Met wie werkt een Astrofysicus samen? 

Als astrofysicus zal je voornamelijk in contact staan met andere wetenschappers zoals sterrenkundigen en natuurkundigen. Je deelt je bevinden met andere wetenschappers of voert misschien samen een onderzoek uit.


  • Wetenschappers
Astrofysicus


Organisaties waar een Astrofysicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Astrofysicus meestal werkt.

Waar werkt een Astrofysicus?

Als astrofysicus kun je zowel door bijvoorbeeld universiteiten worden ingehuurd voor het doceren van studenten of het doen van onderzoek aan deze universiteit, maar ook door profit-instellingen die onderzoek doen naar de kosmos.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Astrofysicus

Waar kun je het beste werken als Astrofysicus? Hieronder vind je de best door de Astrofysicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Astrofysicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Astrofysicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Astrofysicus.

Welke competenties heeft een Astrofysicus nodig?

Een Astrofysicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Astrofysicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Astrofysicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Astrofysicus nodig? 

Als astrofysicus moet energiek, zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan. Je moet accuraat werken en je moet alles wat zich in de kosmos afspeelt zou goed mogelijk in kaart brengen voor andere mensen (Succeslvolle werker).

Verder is het voor een astrofysicus erg belangrijk dat je een goed inzicht hebt in de omgeving. Je moet een goed analytisch vermogen hebben en moet leergierig zijn (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Astrofysicus


Waarnemer


Lees meer

Interview met een Astrofysicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Astrofysicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Astrofysicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Astrofysicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Astrofysicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Astrofysicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Astrofysicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Astrofysicus iets voor je?

Zou je graag Astrofysicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Astrofysicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Astrofysicus

Dick Vesters

Ik heb een speciale vraag ivm ISS, wie kan me helpen. graag contact opnemen met dive22@gmail.com

Pierre

Hallo Dick,misschien kan de vraag wel op  dit platform gesteld worden.Daar kunnen wij waarschijnlijk weer wat van opsteken.m.vr.gr.(PS)ISS=International Space Station.(waarschijnlijk overbodig om dit te melden aan de lezers die Astrofysicus interressant vinden.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar