Astronoom Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Astronoom? Lees de functieomschrijving.

Als astronoom beoefen je de sterrenkunde. Je onderzoekt hemellichamen niet rechtstreeks, maar doet dit door middel van een nauwkeurige oberservatie. Dit is een specialistische manier van het doen van onderzoek. Voor het doen van dit soort onderzoek maak je als astronoom gebruik van onder andere hulpmiddelen zoals telescopen. Ook maak je als astronoom gebruik van de astrofotografie en radiosterrenkunde. Als astronoom beoefen je een wetenschap die waarneming en verduidelijking van gebeurtenissen, die zich buiten de aarde afspelen, behelst.

 

 

Wil je werken als Astronoom?

Werk je al als Astronoom en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Astronoom worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Astronoom, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Astronoom in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Wetenschapper
  • Studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Astronoom

Wat verdient een Astronoom?

Het salaris van een astronoom is afhankelijk van zijn of haar opleiding, de werkervaring en status. Als beginnen astronoom verdien je ongeveer 2000 euro bruto per maand. Het salaris van een astronoom kan aanzienlijk stijgen wanneer deze promoveert aan een universiteit.

 

 

Salarisschaal Astronoom

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Astronoom

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Astronoom

Hoe goed is de toekomst voor de Astronoom? 

Er zijn in Nederland relatief gezien niet veel vacatures beschikbaar voor astronomen. Het arbeidsmarktperspectief voor een astronoom is daarom relatief gezien laag.

Als astronoom heb je wel verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld promoveren aan een universiteit en kan een zeer gewaarde onderzoeken/wetenschapper worden in de sterrenkunde. Je salaris zal als promovendus ook behoorlijk stijgen.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Astronoom worden: Opleidingen tot Astronoom

Hoe word je een Astronoom? 

Als astronoom is het wenselijk dat je de opleiding tot sterrekundige hebt gevolgd. De opleiding sterrenkunde wordt op universitair niveau aangeboden op verschillend universiteiten in Nederland. Een andere geschikte opleiding is de opleiding natuurkunde, eveneens op universitair niveau.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Astronoom

Meer opleidingen Astronoom

Weet je nog niet of je Astronoom wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Astronoom of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Astronoom

Met wie werkt een Astronoom samen? 

Als astronoom sta je voornamelijk in contact met andere wetenschappers. Je deelt onderzoeksresultaten met elkaar of voert vaak ook samen onderzoek uit.

Sommige astronomen staan ook veel in contact met studenten, aangezien sommige astronomen ook (hoog)leraar zijn op een universiteit.


  • Wetenschapper
  • Studenten
Astronoom


Organisaties waar een Astronoom werkzaam is

Waar werkt een Astronoom meestal? 

Als astronoom kun je zowel werkzaam zijn voor universiteit, de overheid als voor profit-organisaties die onderzoek doen naar de sterrenkunde.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Astronoom

Waar kun je het beste werken als Astronoom? Hieronder vindt je de best door de Astronoom beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Astronoom.

Competenties, Skills en Vaardigheden Astronoom:

Welke competenties heeft een een Astronoom nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Astronoom

Wat voor persoonlijkheid heb je als Astronoom nodig? 

Als astronoom moet je goed kunnen waarnemen. Een goed analytisch inzicht en het doelgericht te werken gaan, zijn daarom belangrijk voor een astronoom. Een goed inzicht in de omgeving zorgt ervoor dat een astronoom beter zijn werk kan doen (Waarnemer).

Verder moet je als astronoom ook je verantwoordelijkheid durven nemen. Je moet betrouwbaar en loyaal overkomen en mensen moeten je erop kunnen vertrouwen dat de onderzoeken die je uitvoert ook goed zijn (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor Astronoom


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Astronoom

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Astronoom

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Astronoom

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Astronoom

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Astronoom dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Astronoom belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Astronoom. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Astronoom iets voor je?

Zou je graag Astronoom willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Astronoom bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar