Astronaut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Astronaut? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep astronaut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je astronaut wordt.

Wat is een Astronaut?

Een Astronaut is voornamelijk  werkzaam in de ruimte waar hij diverse proeven neemt die van groot belang zijn voor de kennis en commercie op aarde. Ook op aarde werkt een Astronaut aan tests en proeven voordat de lancering kan en mag plaatsvinden. De Astronaut is een pionier die sinds 1961 zijn werk doet. De eerste Astronaut heette Joeri Gagarin en vloog in 1 uur en 48 minuten in een baan om de aarde. Het was een Russische Astronaut. Het beroep Astronaut heeft in het verleden een echte heldenstatus gekregen maar sinds de komst van de Amerikaanse spaceshuttle als vervoermiddel is de status van Astronaut iets getemperd en meer een kwestie geworden van 'business as usual'.  Vanwege vaak dodelijke ongelukken in de ruimtevaartgeschiedenis is men echter weer met de neus op de feiten gedrukt en gaat de veiligheid vóór op de commerciële belangen. In 1961 verongelukten 3 Astronauten op de ruimtebasis Kennedy Space Center vanwege een brand in het compartiment. Ook in 1986 verongelukte het ruimteveer Challenger 73 seconden nà de lancering en kwamen 7 bemanningsleden om, waaronder een burgerbemanningslid Christa McAuliffe, een Amerikaanse onderwijzeres. De spaceshuttle Columbia kwam in 2003 niet meer terug op aarde en viel in stukken uiteen in de dampkring. Hierbij vonden 7 Astronauten de dood.  Toch gaan verreweg de meeste ruimtevluchten goed en worden succesvol afgesloten. Sommige proeven die worden gedaan kunnen alleen in de ruimte worden gedaan om van belang te zijn daarna op aarde. Te denken valt o.m. aan de kruimeldief, die er nooit was gekomen zonder de ruimtevaart.  Astronauten moeten veel kennis hebben van medicijnen, techniek of natuurwetenschappen. Daarnaast moeten ze goed gezond zijn en beschikken over een goede conditie. Slechts weinigen komen door de zware voorselectie heen .Het blijft een droombaan in tijd en ruimte.

Wil je werken als Astronaut?

Werk je al als Astronaut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Astronaut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Astronaut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Astronaut in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €64000 tot €141000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Astronaut

Wat verdient een Astronaut?

Afhankelijk van leeftijd en ervaring. In Europa worden Astronauten beter betaald dan in Rusland.  Daarnaast gelden er toeslagen voor ruimtewandelingen en een systeem van prestatiebeloning.

Salarisschaal Astronaut

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Astronaut

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Astronaut

Wat is de toekomst van Astronaut?

Het is de ultieme droombaan voor velen. Europese Astronauten hebben ook een andere baan ernaast, net als de Amerikaanse Astronauten. Zo is Frank de Winne, de Belgische Astronaut in dienst van de ESA als ingenieur. Onze eigen André Kuipers is, in dienst van de ESA, werd daar onderzoeksarts.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Astronaut worden: Opleidingen tot Astronaut

Wil je astronaut worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Astronaut? 

Geen specifieke studierichting:  je bent wetenschapper, ingenieur of piloot en houdt van avontuur. Goede kennis van de Engelse en Russische taal om goed te kunnen communiceren met elkaar en verkeerde interpretaties te voorkomen van het werk in de ruimte. Een basiscursus van 2,5 jaar binnen de ESA. Hierna een vervolgcursus van 12 maanden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Astronaut

Meer opleidingen Astronaut

Weet je nog niet of je Astronaut wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Astronaut of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Astronaut

Met wie werkt een Astronaut samen? 

De Astronaut heeft zijn werkgebied zowel op aarde als in de ruimte. De aarde geldt als proeftuin terwijl de ruimte, eveneens een proeftuin, ook geldt als praktijkruimte.  Zijn medeastronauten zijn de belangrijkste omgevingsdeskundigen waarmee men werkt. In deze pioniersfunctie zijn thuisfront en familie van grote waarde voor werk en welzijn van de Astronaut.


Astronaut


Organisaties waar een Astronaut werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Astronaut meestal werkt.

Waar werkt een Astronaut?

Een Astronaut is in dienst van een ruimtevaartorganisatie (ESA, NASA). Het is een wetenschappelijke werkomgeving met een technische werkvloer. Van beide markten moet de Astronaut thuis zijn. Het oogmerk is wetenschappelijk onderzoek.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Astronaut

Waar kun je het beste werken als Astronaut? Hieronder vind je de best door de Astronaut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Astronaut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Astronaut:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Astronaut.

Welke competenties heeft een Astronaut nodig?

Een Astronaut heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Astronaut

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Astronaut passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Astronaut nodig? 

Een Astronaut is een Waarnemer,  werkt nauwkeurig en is een positieve persoonlijkheid met veel energie. Een Astronaut is daarnaast ook een Succesvolle Werker en  analyticus met oog voor zeer veel details.

Bekijk de persoonstypen voor Astronaut


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Astronaut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Astronaut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Astronaut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Astronaut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Astronaut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Astronaut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Astronaut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Astronaut iets voor je?

Zou je graag Astronaut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Astronaut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Astronaut

bl

suc6 ermee

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar